Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-07-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"A leader is a dealer in hope"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 19 hari yang lalu
Daeng_Jati: 40 hari yang lalu
Kang: 44 hari yang lalu


Bincang Agama
Topik: Aurat dengan non muslim....!!!


Carian Forum

Moderator: ibnu_musa, Administrator, ABg_IMaM
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Agama
    »» Aurat dengan non muslim....!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh Aurat dengan non muslim....!!!

Hubb_qilaf
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1762
Posting: 39
Dari: USM Health Campus

turkey  


posticon Posting pada: 03-07-03 10:10


ana percaya ramai sahabat dah sedia maklum teentang persoaln aurat dgn non muslim...batasnya adlh same dgn aurat sesama berlainan jantina,iaitu bg perempuan seluruh bdn except muka n tapak tgn n bg lelaki antara pusat hinngga lutut...
Tapi,,,,kalu kita tengok skrg ni ,especially di ipt2 yg buat sistem integrasi iaituu muslim n non muslim duduk sebilik,cthnye mcm u ana,sejauh manekah komitmen terhdp aurat tu dipraktikkan,persoalan ni mmg jd isu di kbykn universiti,ada setgh ustaz dan ustazah berpndpt,ada kelonggarannya sbb dikira darurat,ada juga yg kate hukum tetap hukum takde kompromi,so agaknya ape komen sahabat sumer...

-----------------
Solehah woman smiles in trouble,
Gather strength from doa,
And grow brave by istighfar and solat,
Her great love is only for Allah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hubb_qilafProfil   Hantar PM kepada Hubb_qilaf   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 10-07-03 13:32


persoalan ini...kita dibolehkan buka yang zahir. cthnya rambut, kaki, lengan tapi kita kena cakap ngan roommate tu, tak boleh cerita kat orang lain apa yang dia lihat kat orang lain. yelah, sampai nak tido nak kena pakai tudung jugak, ape hal? ala, dgn org fasik pon kite takleh buka aurat sebenarnya..karang die citer kat orang aib kita, abeh lerrr..nak pakai t-shirt lengan pendek pun boleh...cuma jangan la dedah yang tak membebankan kita utk tutup. kafir zimmi better than faasikuun..

kalau salah, harap ada orang boleh betulkan. ni pun, saya dapat dr diskusi dgn ustazah.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.095755 saat. Lajunya....