Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-05-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Wang bukan segala-galanya tetapi hampir segalanya memerlukan wang!
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 45
Ahli: 0
Jumlah: 45




  Yang Masuk Ke Sini
Abdullah: 22 hari yang lalu
muslimin23: 25 hari yang lalu
MTMKi: 38 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 51 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: sifat lelaki berdasarkan rambutnya


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» sifat lelaki berdasarkan rambutnya

Please Mendaftar To Post


Oleh sifat lelaki berdasarkan rambutnya

cunye
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2005
Ahli No: 13551
Posting: 287
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-04-05 04:28


Karya: Sifat Lelaki Berdasarkan Rambutnya
Kiriman : zAruN


1) RAMBUT LURUS - Kalu berminyak.. maknanya kat rumah ada minyak rambut- Belum tentu hatinya lurus.. dan belum tentu hati tak lurus

2) RAMBUT KERINTING TEBAL - Tandanya ada keturunannya sebelum ni yangrambut kerinting

3) RAMBUT IKAL MAYANG - Kalu dia tu perempuan dan tak pakai tudung, maka sahdia tu kurang beragama..-Kalau lelaki, mungkin sebab Mak dia suka jaga rambutdia sejak kecik

4) RAMBUT PERANG - Kalu memang asal kejadian, maknanya dia bukan asalmelayu asli- Kalu diwarnakan.. er.. tanya ustaz dulu, apa hukumnya

5) RAMBUT TEBAL - Susah nak jaga.

.6) RAMBUT KUSUT MASAI - Maknanya dia tak ikut sunnah nabi, sebab rambutnabi selalu rapi

..7) RAMBUT BERUBAN - Maknanya dia dah berumur.. idakpun ada penyakit skit (tapitak bahaya..)

RAMBUT MOHICAN/PUNK - pembersih, suka menyapu sampah, memberus kasut dan membersihkan sawang. amat sesuai di buat suami mahupun pembantu rumah

. 9) RAMBUT BOTAK - open-minded, senang dipandang terutama diwaktu malam tanpa menggunakan topi keledar ketika membawa motor mahupun mesin pemotong rumput. Celik 'IT' orang nya..

10) RAMBUT ALA 'ZAIBO' - sesuai bekerja menurap jalanraya dan menyapu jem pada roti. 'Accident-prone' e.g kepala selalu jadi target ketika bermain bola kerana kes salahtafsir.

11) RAMBUT PALSU - bersifat pendusta, pembohong dan buta 'IT' . Suka menabur janji dan amat jarang menabur wang di tepi-tepi jalan.

12) RAMBUT ALA 'PUA CHU KANG' - don't play-play with this category haah..!! he will hentam you, you know? kenaper?? tak percayaee??

13) RAMBUT 'RONALDO' - rambut ala si 'pekan' dlm citer Batu belah batu bertangkup. Lelaki jenis ini suka mencuri ikan goreng di rumah. dan bermain bebola ikan sebagai hobi "saja

suka2................P/S:hmm...balik nih...tgk
la..rambut ayah ke,adik ke,abang ke,boyfren ke,atuk ke,ataupon suami ke..tak pon diri sendiri...tapi..jangan la percaya sangat...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cunyeProfil   Hantar PM kepada cunye   Pergi ke cunye's Website   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-04-05 09:52


betol ko?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-04-05 12:25




leh caye ke?? tp ade gak sebutir dua yg kene... ekekeke

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

anieda
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.03.2005
Ahli No: 15153
Posting: 70
Dari: shah alam, selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-04-05 12:29


Haa..jgn rambut yang ada kutu cukup la.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniedaProfil   Hantar PM kepada anieda   Quote dan BalasQuote

jah_teratai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14264
Posting: 92
Dari: EepOoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-04-05 17:39


....
ni btui ke ni.. ana poning rr..

-----------------
semua manusia membuat kesalahan ... x de seorg pon manusia di atas bumi ini yg perfect..


Bookmark and Share

    


  Member Information For jah_terataiProfil   Hantar PM kepada jah_teratai   Quote dan BalasQuote

anis_surfina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3472
Posting: 28
Dari: bumi wakafan

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-04-05 17:56


hehe.. 'very informative'...!



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_surfinaProfil   Hantar PM kepada anis_surfina   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-04-05 18:00




betul pe tafsiran nih... hikmah ciptaan Allah.. uhuhu lawak lawak

rambut jenis apa pun (kerinting or ikal mayang)... sememangnya kerana genetic~ of coz la berketurunan.. huhu

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-04-05 19:32


rasanya makna atau tafsiran tu kurang lagi...pernah terbaca gak tentang rambut ni tapi entah bahan tu da kat mana...hilang da..

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 17-04-05 22:05




cepat2 la kita ubah style rambut kiter...





-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

ashikin
Warga Rasmi
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1283
Posting: 9
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 17-04-05 22:24


ye ke ni???

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashikinProfil   Hantar PM kepada ashikin   Pergi ke ashikin's Website   Quote dan BalasQuote

emi_84raimi
Warga Rasmi
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15810
Posting: 7
Dari: skudai

Johor  


posticon Posting pada: 19-04-05 16:43


jangan asyik melihat orang saje tanpa menilai diri mereka sendiri

Bookmark and Share

    


  Member Information For emi_84raimiProfil   Hantar PM kepada emi_84raimi   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-04-05 17:20


betul kata emi_84raimi tu..kenalah cermin diri sendiri dulu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 19-04-05 17:32




itula masalahnyer.. manusia ni tiap2 hari cerminkan diri tapi tetap tak nampak salahnyer sendiiri...



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-05 07:44


hnya tafsiran jerk ni..rasa² nya tak der yg betul kot.. kalo ade pun..jejarang jer tu,, huhu...


Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

ummu_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14791
Posting: 80

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-04-05 12:14


lawaknyerr...

-----------------
indahnya muslimah ...
seindah budinya..
seindah akhlaknya..
seindah tutur katanya..
insyaAllah..muslimah harapan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_muslimahProfil   Hantar PM kepada ummu_muslimah   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 12:44


macam mana pula kalau rambut tu gondol,(bukan botak)
rambut dia memang pendek. tapi masih ada rambut
cuba siapa siapa tafsirkan orang yang macam ni.

minta pendapat yang lain..................

Bookmark and Share

    


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 13:50


tak ada pun jenis rambut macam ana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 13:57


yo anda???
den pun tak tau

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

kasturi_19
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.10.2004
Ahli No: 11562
Posting: 60
Dari: KOE - IIUM

Selangor  


posticon Posting pada: 05-06-06 14:38


DEHHH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasturi_19Profil   Hantar PM kepada kasturi_19   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 15:44


assalamualaikum

hehehehehe lawak lah pula baca artikel ni heheheh apa-apa pun adda jugaklah yang boleh pakai kata-kata dalam artikel pemilik daftar cunnyer.

k c u assalamualaikum

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 15:46


tak kisah lah ... itu bukan masalah... dah kerja ni kena pakai songkok saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 15:50


:lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

hafizie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.12.2004
Ahli No: 12783
Posting: 84
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 16:40


macam lawak zaman sekarang ni...
bagus sebab menyelitkn unsur dakwah sedikit sebyk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafizieProfil   Hantar PM kepada hafizie   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-06-06 00:28


ada betolnya.....hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 06-06-06 01:12


hah ha ha :lol:


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 11:49


Rsnye macam tafsiran sendiri saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-06-06 00:52


:-di


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 20-06-06 22:50


hahahaha..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-06-06 22:53


rambut stail ronaldinho pemain brazil ada tak..............kehkeh

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

login
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 24883
Posting: 23
Dari: Bumi yang ku cinta

Pahang  


posticon Posting pada: 20-06-06 23:57


erm... :lol:


-----------------
و إلى اللقاء إن شاء الله تعالى والسلا


Bookmark and Share

    


  Member Information For loginProfil   Hantar PM kepada login   Quote dan BalasQuote

hariz_ukhuwah
Warga Rasmi
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 24887
Posting: 16

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-06-06 23:57


main-main saja 2.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hariz_ukhuwahProfil   Hantar PM kepada hariz_ukhuwah   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 22-06-06 22:10


betul ke ini????/

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 22-06-06 22:15


huhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-07-06 22:50


kalau tak ada rambut?

kalau tak ada rambut kat tengah2 kepala?

macamana pulak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-07-06 10:35


rmbut sya ni ikal mayang...pernah juga botak...hmm memang hancur lah muka tu macam tenuk..... :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 07-07-06 10:54


saya rambut lurus dan belah tengah macam mana pula?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

nur_2110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18853
Posting: 187
Dari: infront of my 2313NLCi

Melaka  


posticon Posting pada: 07-07-06 17:19


hehe..
lawak2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_2110Profil   Hantar PM kepada nur_2110   Quote dan BalasQuote

pires
Warga Rasmi
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24906
Posting: 11
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 07-07-06 18:42


betul ke apa hang cakap ni macam-macam lah,.,.,.,.

Bookmark and Share

    


  Member Information For piresProfil   Hantar PM kepada pires   Pergi ke pires's Website   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 08-07-06 01:40


Hahahaha....

Bookmark and Share

    


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

fi_shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24949
Posting: 163
Dari: Bumi Allah

croatia  


posticon Posting pada: 08-07-06 05:22


hehe..;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_shattirProfil   Hantar PM kepada fi_shattir   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-07-06 07:49


huhu...tipu ni... :-(


-----------------
TELEKUNG PUTIH BELUM CUKUP UNTUK MENJAMIN SESEORANG KE SYURGA ALLAH.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

jejakaislam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8875
Posting: 167
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 08-07-06 13:02


apa yang anda merepek ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jejakaislamProfil   Hantar PM kepada jejakaislam   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 08-07-06 18:16


cunye patut kerja kat ramalan kaji cuaca..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

mohdhanis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9883
Posting: 189
Dari: pahang, selangor, penang

Selangor  


posticon Posting pada: 09-07-06 00:24


hm... rambut oh rambut.
bukan sebarang rambut.
jaga rambut elok-elok agar yak jejas keterampilan. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdhanisProfil   Hantar PM kepada mohdhanis   Pergi ke mohdhanis's Website   Quote dan BalasQuote

tak-one
Warga Rasmi
Menyertai: 10.07.2006
Ahli No: 25143
Posting: 15
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-07-06 21:41


Assalamualaikum,ana tak setuju dengan maklumat ni.hati lelaki atau perangai dia Kalau tengok rambut,sama lah macam tengok buah durian.sapa tau isi dia sedap ke tidak Kalau kena duri dia saja dah tak nak mkan durian.................................fikir-fikir lah kaum hawa..,.,//./,,,,,.,./

Bookmark and Share

    


  Member Information For tak-oneProfil   Hantar PM kepada tak-one   Quote dan BalasQuote

mmka_islamic
Warga Rasmi
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24990
Posting: 20
Dari: ardhul kinanah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-07-06 00:38


assalamualaikum
sekadar mencelah dan beri pendapat...erm nak tergelak pun ada..erm agak2nya ada something wrong dengan sahabat yang buat tajuk ini,erm pepun kita kena selalu bersangka baik sesama kita...erm mungkin sahabat kita ni cuba nak menghiburkan kita semua..macam ana nak tegurlah sedikit sebagai seorang saudara SeIslam..erm mungkin sahabat ini nak bergurau..tak salah kalau nak bergurau macam kan lebih baik kllu jangan dituju khas kepada satu individu..erm macam sahabat cakap rambut zaibo..erm memang betul rmbt dia macam tu..tapi janganlah kita persendakannya..yang akhirnya kita lupa bahawa semua yang berlaku itu bukanlah dari kehendak kita tapi semuanya itu dari ketentuan Illahi..lagi satu nak mengenali seseorang jangan kita hanya mengenalinya dengan secara zahirnya...luaran sahaja..tapi perlulah diutamakan batinnya..sebagai contoh..Bilal bin Rabah..rupanya yang hitam legam, seorang hamba yang dahulunya hidup dalam keadaan dhaif,hina,sering diperlekehkan tapi diangkat dirinya disisi Allah Taala dan Nabi Muhammad SAW...erm maafkan ana..andai teguran ini membuatkan sahabat2 terasa..ana hanya insan yang lemah yang sentiasa memerlukan teguran...erm,kla..assalamualaikum


-----------------
"Qasadkan segala amalan kerana Allah Taala insyaAllah setiap apa yang kita hajati akan tercapai bersertakan amalan,usaha,doa,dan bertawakal kepada Allah Taala..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mmka_islamicProfil   Hantar PM kepada mmka_islamic   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.12735 saat. Lajunya....