Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika kamu ingin tinggi, jangan hanya merenung gunung, panjatlah. Jika kamu ingin bijaksana, jangan merenung kitab, amalkanlah.
-- Meow (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 2 hari yang lalu
Muslim1987: 8 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: ATTENTION TOLONG BACA RUANGAN INI???


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» ATTENTION TOLONG BACA RUANGAN INI???

Please Mendaftar To Post


Oleh ATTENTION TOLONG BACA RUANGAN INI???

annakartini
Warga Rasmi
Menyertai: 13.04.2005
Ahli No: 15785
Posting: 14

Selangor  


posticon Posting pada: 15-04-05 19:50


ASSALAMUALAIKUM...
saya seorg gadis yg biasa shj...sy pd mulanya hnya seorg gadis [email protected],sejak sy diberi kemudahan mgunakn handphone...sy tlh mula berubah dari seorg yg pendiam dan x byk bckp dgn lelaki...kearah seorg yg gemar berkenalan dgn semua golongan lelaki..sejak itu,sy mjd seorg yg gila sms....hggakn sy gmar bersms pkara yg amat melalaikan...tntg bnda2 yg spatutnya gadis2 islam mjaganya dr pngetahuan sesiapa...namun...sy tlh lalai...solat pun tah kemana...dan bergayut telefon dengan mana2 lelaki hinggs ke pukul 1-2 pagi...namun,plakuan sy yg x enak itu ditangkap oleh ibu sy...dia merampas hp sy.......sy kemudiannya sedar....dan xkn ulanginya...namun,sy mbeli hp scara senyap....dan tlh mgunakannya hingga kini...tak gak kantoi...smpai sekarang...namun,sy kini tlh mgunaknnya kearah lebih positif...dan tak lalaikan diri..sy cuma mahu kan kawan......kerana itu sy mcari kwn di ruangan kenalan....namun....kpd pbaca di luar sana....gunakanlah hp dgn baik...jgn jd mcm sy..
wassalam....









Bookmark and Share

    


  Member Information For annakartiniProfil   Hantar PM kepada annakartini   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-04-05 19:53


ada masa dan ketika untuk menggunakan hp ni.pandai2lah guna sebaiknya....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-04-05 21:07




HP gunanya untuk call mak ayah... and kecemasan... bukan untuk bgayut 1-2 pagi... bukan salah... takut tak bangun subuh jer... ehehehe

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 15-04-05 21:10




betul laa tuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

aierah_me
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 10685
Posting: 252
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-04-05 22:07


Apa yg terjadi kat saudari sama dgn apa yg terjadi dgn kwn sy,serupa habis

Sy pun x taulah cam ne kwn sy blh berubah begitu mendadak sekali tapi sy bersyukur jika saudari ada perubahan positif

Sy rasa ramai yg terjebak dlm masalah spt ni tapi sy nasihatkan kalaupun kita tak kesiankan diri sendiri ,tolonnggglah kesiankan ibubapa yg melahirkan kita,membesarkan kita dan lebih teruk menerima kerenah kita.Bayangkanlah mrk jika mrk sudah tiada pd masa ni?

Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For aierah_meProfil   Hantar PM kepada aierah_me   Pergi ke aierah_me's Website   Quote dan BalasQuote

anieda
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.03.2005
Ahli No: 15153
Posting: 70
Dari: shah alam, selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-04-05 11:14


Pengalaman yang menarik !!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniedaProfil   Hantar PM kepada anieda   Quote dan BalasQuote

Islamic_prince88
WARGA SETIA
Menyertai: 25.05.2004
Ahli No: 9164
Posting: 587

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-04-05 12:03


giler gempak...berani ngaku kelalaian atau kealpaan sendiri..
(tabik...)

Ni tips ana kalau nak elak dari wat benda lagha cam tu.
1.Selalu buat aktiviti jemaah,x kira la ..sports ke,usrah ke..janji perkara yang kita wat tu..lagi bermanfaat.tapi bukan jemaah campur laki perempuan plak!! jemaah antara perempuan la..kalau antara lelaki pun..pastikan jaga adab2,yer laa..jemaah dalam wat aktiviti sekolah/universiti ke..kdg kdg campur gak..kan?? ..
2.Baca buku,bace artikel kat ukhwah nih,study!!! hehehe.
3.YANG PENTING Selalu beristfghar kepada Allah,Doa la selalu.
4.Selalu2 la lepak dgn family,sembang2 dgn mak ayah,adik beradik,ajak p keluar memana ke..makan angin..............
5.last last kita dah penat buat semua kat atas tue..so kita akan tidur awal..zzzzzzzzzzz......


Ni la antara Tips yang SIKIT daripada ana,amalkan la..Insya Allah..sediki sebanyak ada hasilnya...

[ Posting ini telah di edit oleh: Islamic_prince88 pada 2005-04-16 12:04 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Islamic_prince88Profil   Hantar PM kepada Islamic_prince88   Pergi ke Islamic_prince88's Website   Quote dan BalasQuote

rizuan
Warga Rasmi
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15752
Posting: 17
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-04-05 14:29



hmm.....lebih baik jd seorg wanita yg pendiam yg dipandang baik oleh setiap org drpd jd seorg yg peramah yg suke melayan lelaki......xelok utk kesihatan dunia n akhirat...hhe
ape2pun,syukur sbb dah sedar......

Bookmark and Share

    


  Member Information For rizuanProfil   Hantar PM kepada rizuan   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 16-04-05 15:23



Sebab tulah ana tak pakai handset...
Bukan sbb x de duit (aje)...

-----------------
Image hosted by Photobucket.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

annakartini
Warga Rasmi
Menyertai: 13.04.2005
Ahli No: 15785
Posting: 14

Selangor  


posticon Posting pada: 17-04-05 13:12


kpd semua respons...tq coz bg mcm2 advise...ana cume nk kan semua org x mlakukn ape yg dah ana wat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For annakartiniProfil   Hantar PM kepada annakartini   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-04-05 13:16




tak per...manusia mane tak buat silap....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-04-05 19:00


biaser la tuh...kesilapan..ana pun byk gak wat silap..tapi tak pe kalo kite cube utk berubah ke arah positif...

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-04-05 22:32


Quote:

On 2005-04-17 13:12, annakartini wrote:
kpd semua respons...tq coz bg mcm2 advise...ana cume nk kan semua org x mlakukn ape yg dah ana wat..



thanks sebab sudi kongsi pengalaman dgn warga ukhwah yg lain... dpt jugak sedarkan kami yg kekadang lali jugak nie

bukan semua org nak kongsi pengalaman sendiri.....

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

syahidlover
Warga Rasmi
Menyertai: 19.03.2005
Ahli No: 15244
Posting: 5

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-04-05 15:24


kan kalau dh jadi camtu buleh dikirakan melalaikn gak kang? so,.thinking that..
ana rasa dlm bab ni kita perlu hisab diri kita sendiri..kena pandai buat penilaian yg mana baik & buruknya bg diri kita,.kan kita ni diciptakan untuk br'ibadat,.so lakukanlah perkara yg buleh dikirakan sbg ibadat,.bersesuaian dgn tuntutan yg Esa kepd hmbanya..
selemah pendapat dr ana..

-----------------
setiap perkara yg dilksanakan..ingatilah bhw "innallaha maana"

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidloverProfil   Hantar PM kepada syahidlover   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-04-05 13:56


pernah gak kenal perempuan camni. cuma extra sikit. dah bergayut, siap kluar ngan laki tu, even tak kenal. last2 menyusahkan saya, kena pergi menyelamatkan dia .

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

ctmuslimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7405
Posting: 334
Dari: Baling

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-04-05 14:28


sian kat jackie... apapun depend pada diri sendiri... masing2 tau apa yg baik dan buruk pada diri.... tepuk dada tanya iman...

-----------------
kasih sayang

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctmuslimahProfil   Hantar PM kepada ctmuslimah   Pergi ke ctmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

emizz_hani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.03.2005
Ahli No: 15347
Posting: 50
Dari: PJ, selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-04-05 13:38


assalamualaikum.

thanks annakartini. sb kongsi pglaman..kt pun salu gak kadn2 hmpir lalai..astargfirullahalzeem.. marilah kt gunekan hp ke jalan yg benar! hehe. satu care nak elak gayut: gune PREPAID. top up gune DUIT SENDIRI.

xpe mr jackie, slmtkan kawn lebih baik dpd biarkan die berseorangan..

-----------------
Me, an earthbound.. living up to my name.

Bookmark and Share

    


  Member Information For emizz_haniProfil   Hantar PM kepada emizz_hani   Pergi ke emizz_hani's Website   Quote dan BalasQuote

adrianahayati
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.02.2005
Ahli No: 14476
Posting: 54
Dari: batu pahat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-05 15:13


betul tu,gunakan kemudahan ke arah perkara yg baik.dulu,masa mula2 guna hp,saya pun suka bersms,pastu kenal dgn sorg laki yg ngaku bujang tp rupanya dah kawin.lepas isteri dia call saya,terus saya fobia nak main sms lagi sampai sekarang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For adrianahayatiProfil   Hantar PM kepada adrianahayati   Quote dan BalasQuote

maya_z
Warga Rasmi
Menyertai: 25.06.2005
Ahli No: 16857
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-06-05 13:49


buatle apa yang terbaik pada diri kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For maya_zProfil   Hantar PM kepada maya_z   Quote dan BalasQuote

jAiLuL_mAnsHuDaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 170
Posting: 310
Dari: Di sana sini...

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-06-05 14:06


sedar siapa kita dan apa tujuan kita hidup di muka bumi ini.....yang baik jadi teladan yang buruk jadikan sempadan.....alhamdulillah saudari tersedar juga dari kelalaian itu.....

tumpang lalu :-)
wassalam.....


-----------------
.::Ketenangan lahir dari hati yang bersih::.


Bookmark and Share

    


  Member Information For jAiLuL_mAnsHuDaHProfil   Hantar PM kepada jAiLuL_mAnsHuDaH   Pergi ke jAiLuL_mAnsHuDaH's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.102848 saat. Lajunya....