Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-12-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
.....dan janganlah kamu berputus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa daripada rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.
-- Yusuf: 12

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 45
Ahli: 0
Jumlah: 45




  Yang Masuk Ke Sini
sadiqah: 60 hari yang lalu
owl_UM: 63 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Knp lelaki skrg suka simpan rambut panjang..?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Knp lelaki skrg suka simpan rambut panjang..?

Please Mendaftar To Post


Oleh Knp lelaki skrg suka simpan rambut panjang..?

muawwiz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.03.2005
Ahli No: 14931
Posting: 114
Dari: ardhullah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 17:23


assalamualaikum...pembuka bicara...

kalau kita lihat skrg ramai lelaki suka simpan rambut panjang...kenapa yer..? adakah kerana sunnah atau suka2 saje atau berfesyen..? tp klu sunnah pun knp hanya dlm hal ni je tp dlm hallain xikut...jd mcm mane tu yer..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muawwizProfil   Hantar PM kepada muawwiz   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 17:25




sunnah hanya dimulut tapi dihati bangga stinggi langit yang membiru..



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-04-05 17:26




ntahlaaa....tu yg masalah tu...tak tau knp dirang suka rambut panjang...

tp jgn lupa perempuan skrg pun ramai suka rambut pendek...

tanda2 hampir kiamat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

tumpang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8503
Posting: 224
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 17:39


1 lagi topik yg membicarakan... kenapa lelaki dot.. dot.. dot...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tumpangProfil   Hantar PM kepada tumpang   Pergi ke tumpang's Website   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 14-04-05 17:43




Diorang teringin kott nak buat teknik rebonding...kalau pendek takleh buat...tak pun teringin nak pakai memacam jenis shampoo...skrg ni kan byk jenis shampoo...terbaru shampoo yogurt...wangi lak tu...tak pun teringin nak wat sanggul kot...

Biar Manja Tapi Tegas

-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 17:51




jangan jadi cam penghuni lorong haji taib dah la..




-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 18:14


..malas nak potong..he

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-04-05 18:23




kalau mase muda2 dulu lain lah jugak kaze...

ni dah 30 thn ke atas pun masih simpan rambut panjang ape hal...

pemalas ke nak jadi die hard?...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 18:30


panjang tu nak dikategorikan mcm mana yek
bhgn belakang ker @ depan

rambut saya depan jer panjang..
ntahlah tau lak naper..tp rasa selasalah..
takderlah rambut nampak tercacak sangat @ mcm askar jer




Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 20:59


-sya rambut panjang tapi taklah sampai macam rambut pompuan tu yang sampai bahu ke apa.
-sya simpan rambut macam ni ,entah napa pula coz sya mula2 ni masa kecik2 dulu..da panjang pun...kira terbiasalah...kalau nk gunting sambut sampai 3 inci macam tu,rasa tak selesa pula..ringan je kepala je ni...
-biasanya sya akan pendekkan sikit rambut ni bila da rambut depan sampai kat mulut..
-time sekolah tu,biasalah sekolah kn..terpaksalah selalu kluar kelas klau cikgu disiplin buat pemeriksaan..kalau dpt sya ni..habis ,`koyak rabak` rambut dikerjakan....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 23:59




rambut pjg bile malas nak gi kedai gunting je.... tp takdelah smp jadi mat rock tu... itu dah namanya rambut panjang melampau... ehehehe... tp prefer rambut pendek... kemas dan ringan kepala...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-04-05 08:03


janji kemas dan tak menyerabutkan mata memandang

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

addeena
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5977
Posting: 43

Selangor  


posticon Posting pada: 15-04-05 08:43




ana try tanya kwn ana, dia kata klu rambut pendek idea nk buat mesin dgn jig tak datang2.., ye la tu...mcm malas nk percaya

Bookmark and Share

    


  Member Information For addeenaProfil   Hantar PM kepada addeena   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-04-05 11:42


Quote:

On 2005-04-14 17:43, Rindu_Rahayu wrote:


Diorang teringin kott nak buat teknik rebonding...kalau pendek takleh buat...tak pun teringin nak pakai memacam jenis shampoo...skrg ni kan byk jenis shampoo...terbaru shampoo yogurt...wangi lak tu...tak pun teringin nak wat sanggul kot...

Biar Manja Tapi Tegas

-----------------






semuanye rindu selalu buat.....hehehe
teknik rebonding jgn ckpla....mmg tiap2 bulan ye rindu....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 15-04-05 12:58




Memandai jaa abg Riyas ni...wat apa nak wat rebonding tu...buang duit ja...

Biar Manja Tapi Tegas

-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

la
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.04.2005
Ahli No: 15596
Posting: 173
Dari: di bumi yang nyata

malaysia  


posticon Posting pada: 15-04-05 14:45




sebenarnya nak rambut panjang tu boleh tapi

janganlah panjang macam prp.

kan haram kalau menyerupai prp.

lagi pun kalau nak rambut panjang

mestilah diikat dan sentiasa kemas

baru org respect kalau kemas

kalau berserabai mesti tak ada org nak dekat.

wassalam.


[ Posting ini telah di edit oleh: la pada 2005-04-15 14:46 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: la pada 2005-04-15 14:46 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For laProfil   Hantar PM kepada la   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-04-05 15:51


Quote:

On 2005-04-15 08:43, addeena wrote:
ana try tanya kwn ana, dia kata klu rambut pendek idea nk buat mesin dgn jig tak datang2.., ye la tu...mcm malas nk percaya




Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 19-04-05 19:40




siapa nak jaga rambut agar terus berkilauan sehingga membutakan mata orang yang melihatnyer.... bersinar sehingga mampu memantulkan cahaya... bermaya dan kuat sehingga mampu menarik kereta... sila hubungi Puan Rndu Rahayu.... hanya untuk lelaki..




-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-04-05 17:49


guna jari pun boleh.....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-04-05 17:57


.. paling tak suka iklan tu..
kesian kat ana ... tak dapat hidayah nak pakai tudung lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

mariana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12405
Posting: 148

Johor  


posticon Posting pada: 29-04-05 18:27


nak try gak kot pkai syampu sunsilk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marianaProfil   Hantar PM kepada mariana   Quote dan BalasQuote

muawwiz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.03.2005
Ahli No: 14931
Posting: 114
Dari: ardhullah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 14:07


assalamualaikum

lelaki ni sajer jer simpan rambut panjang x de benda pun..sbb sy tanya org yg rambut panjang dia kata sajer jer

Bookmark and Share

    


  Member Information For muawwizProfil   Hantar PM kepada muawwiz   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.11924 saat. Lajunya....