Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain daripada-Nya. Hanya kepada-Nya aku bertawakkal.
-- at-Taubah: 129

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 68
Ahli: 0
Jumlah: 68




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 2 hari yang lalu
Muslim1987: 8 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Bagaimana mencari cinta sejati?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Bagaimana mencari cinta sejati?

Please Mendaftar To Post


Oleh Bagaimana mencari cinta sejati?

alKhattab
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13471
Posting: 374

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 12:13


adakah cinta itu mudah untuk diperolehi?bagaimana ingin memperolehinya bersama Redho ilahi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alKhattabProfil   Hantar PM kepada alKhattab   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 12:37




-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 14-04-05 12:46


Cinta sejati memang sukar untuk dikecapi,
Cintai la Allah, sebelum menagih cinta sesama manusia, kerana cinta Allah kekal dan Abadi


Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_ikhwan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5181
Posting: 117
Dari: kuala lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 13:56


sejati... itu yang kau ucapkan...

bila janji ku genggam... bawah pohon...

erk... pohon aper ek...

-----------------
ku harap hanya keikhlasan...
dan ku rindukan keramahan...
aku inginkan kemesraan...
berkekalan berpanjangan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ikhwanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ikhwan   Pergi ke sahabat_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

nurjaj
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.04.2005
Ahli No: 15651
Posting: 48
Dari: Utara Perak

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 14:09


"Ya Allah, aku mengharapkan cinta-Mu dan cinta orang yang mencintai-Mu serta segala amalan yang mendekatkan aku kepada cinta-Mu"

-----------------
Kerana ilmu kita bertemu...
Ukhwah terbina kerana perkenalan...
Kerana cita-cita perpisahan berlaku...
Kerana persahabatan ia akan berkekalan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurjajProfil   Hantar PM kepada nurjaj   Quote dan BalasQuote

anieda
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.03.2005
Ahli No: 15153
Posting: 70
Dari: shah alam, selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 14:19


Orang yg beriman selama-lamanyacinta kepada Allah. Semakin menebal cintanya, semakin mendalam perasaan cintanya. Jika sudah dilamun cinta, di matanya sering terbayang akan apa yg dicintainya. Baginya seluruh perhatian, fikiran, perasaan dan setiap denyut jantungnya menuju kepada Yang Satu. Demikian juga dengan seluruh rongga kalbu, penuh dengan rasa rindu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniedaProfil   Hantar PM kepada anieda   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 15:15




biasanyer kak rahayu ngan faryzan tahu mana nak cari cinta cinta sejati tu..



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

haff
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6251
Posting: 253
Dari: Darul Aman

malaysia  


posticon Posting pada: 14-04-05 15:53




sorry ana tak tahu sebab ana tak penah bercinta...


Bookmark and Share

    


  Member Information For haffProfil   Hantar PM kepada haff   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 16:06







boleh apply lagi tu..





-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

sahabat_ikhwan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5181
Posting: 117
Dari: kuala lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 16:07


so klu nak tau... try le becinta...

-----------------
ku harap hanya keikhlasan...
dan ku rindukan keramahan...
aku inginkan kemesraan...
berkekalan berpanjangan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ikhwanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ikhwan   Pergi ke sahabat_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 16:31




memang mudah untuk menyintai orang...

tetapi yangpaling sukar mendapat cintaorang yang kita cintai..



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-04-05 16:35




cinta sejati ialah cinta kerana Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 16:44




betul tu..

tetapi cinta itu yang sukar untuk ditemui...



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 16:53


cinta sejati yang kucari selama ini belum kutemui

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 17:04




kena cari lagi la tu...



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 17:05


kita hanya merancang, Allah yg menentukan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 17:25


cari jgn x cari...

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 18:09




cari sampai jumpa...


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-04-05 22:21


....
cinta itu indah jika segala-galanya kerana Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

melati_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14884
Posting: 71
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-04-05 22:58


cinta Ilahi adalah agung n suci...tp cinta sejati utk manusia hanyalah pd suami...

hehhe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For melati_84Profil   Hantar PM kepada melati_84   Quote dan BalasQuote

melati_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14884
Posting: 71
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-04-05 23:01


izinkan aku melafazkan kata...bicara hati yg mudah di terjemah...betapa aku gerun pd teduh utk bernaung...

Bookmark and Share

    


  Member Information For melati_84Profil   Hantar PM kepada melati_84   Quote dan BalasQuote

melati_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14884
Posting: 71
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-04-05 23:01


izinkan aku melafazkan kata...bicara hati yg mudah di terjemah...betapa aku gerun pd teduh utk bernaung...

Bookmark and Share

    


  Member Information For melati_84Profil   Hantar PM kepada melati_84   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 23:05



cinta sejati adlh cinta yg hakiki&abadi... carilah cinta yg hakiki itu krn ia lebih indah&suci....cinta manusia x bawa kt ke mana2...cinta hakiki itulah yg menemani kt di akhirat kelak...



Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

melati_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14884
Posting: 71
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-04-05 23:14


insyallah...amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For melati_84Profil   Hantar PM kepada melati_84   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 23:21


~>>>KASIH MANUSIA SERING BERMUSIM,SAYANG MANUSIA TIADA ABADI,KASIH TUHAN TIADA BERTEPI,SAYANG TUHAN JANJINYA PASTI~<<<

kasih sayang satu anugerah

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

khairol_khalid
WARGA SETIA
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6959
Posting: 433
Dari: kulim hi tech

Kedah  


posticon Posting pada: 15-04-05 01:13




-----------------
Al Islam Ya'lu Wala Yu'lah Alaih

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_khalidProfil   Hantar PM kepada khairol_khalid   Pergi ke khairol_khalid's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-04-05 01:53




dapatkan redha Allah dulu.. insyaAllah cinta akan datang bila sampai masa dan waktunya...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-04-05 08:20




Copy & Paste dr koleksi saya

Jatuh Cinta

Ya Allah, jika aku jatuh cinta,
cintakanlah aku pada seseorang yang
melabuhkan cintanya pada-Mu,
agar bertambah kekuatan ku untuk mencintai-Mu.

Ya Muhaimin, jika aku jatuh cinta,
jagalah cintaku padanya agar tidak
melebihi cintaku pada-Mu

Ya Allah, jika aku jatuh hati,
izinkanlah aku menyentuh hati seseorang
yang hatinya tertaut pada-Mu,
agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta semu.

Ya Rabbana, jika aku jatuh hati,
jagalah hatiku padanya agar tidak
berpaling pada hati-Mu.

Ya Rabbul Izzati, jika aku rindu,
rindukanlah aku pada seseorang yang
merindui syahid di jalan-Mu.

Ya Allah, jika aku rindu,
jagalah rinduku padanya agar tidak lalai aku
merindukan syurga-Mu.

Ya Allah, jika aku menikmati cinta kekasih-Mu,
janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirmu.

Ya Allah, jika aku jatuh hati pada kekasih-Mu,
jangan biarkan aku tertatih
dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepada-Mu.

Ya Allah, jika Kau halalkan aku merindui kekasih-Mu,
jangan biarkan aku melampaui batas
sehingga melupakan aku pada cinta hakiki
dan rindu abadi hanya kepada-Mu.

Ya Allah Engaku mengetahui bahawa hati-hati ini telah
berhimpun dalam cinta pada-Mu,
telah berjumpa pada taat pada-Mu
telah bersatu dalam dakwah pada-Mu,
telah berpadu dalam membela syariat-Mu.
Kukuhkanlah Ya Allah ikatannya.
Kekalkanlah cintanya.
Tunjukilah jalan-jalannya.
Penuhilah hati-hati ini dengan Nur-Mu yang tiada pernah pudar.
Lapangkanlah dada-dada kami dengan limpahan keimanan kepada-Mu
dan keindahan bertawakal di jalan-Mu.


Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 15-04-05 13:05


[quote]

Cinta sejati memang sukar untuk dikecapi,
Cintai la Allah, sebelum menagih cinta sesama manusia, kerana cinta Allah kekal dan Abadi
emm ana stuju ngan farhanna

Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

kilauansyifa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15817
Posting: 116
Dari: mesir

egypt  


posticon Posting pada: 15-04-05 17:37


cintakan pokok,pokok akan LAYU.
cintakan manusia,manusia akan MATI.
cintakan ALLAH..KEKAL HAKIKI..
MANISNYA IMAN...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kilauansyifaProfil   Hantar PM kepada kilauansyifa   Quote dan BalasQuote

rizuan
Warga Rasmi
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15752
Posting: 17
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 15-04-05 22:05



hmm...mmg sukar cari cinta sejati ni.Kadang2 org yg kita suka tu pun,bukanlah seseorg yg btul2 diciptakan utk kita.Kalau kita rujuk surah An-Nur ayat 26,tentu kita akan sedar bahawa satu2nya cara utk kita cari seseorg yg baik,adalah dgn merubah diri kita menjadi seseorg yg baik dulu.Mungkin dgn cara tu,Allah akn tlg temukan kita dgn seseorg yg betul2 sesuai utk memupuk cinta sejati,insyaAllah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rizuanProfil   Hantar PM kepada rizuan   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 15-04-05 22:08




betul laaa tu sheikh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

khairol_khalid
WARGA SETIA
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6959
Posting: 433
Dari: kulim hi tech

Kedah  


posticon Posting pada: 15-04-05 22:56




-----------------
Al Islam Ya'lu Wala Yu'lah Alaih

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_khalidProfil   Hantar PM kepada khairol_khalid   Pergi ke khairol_khalid's Website   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-04-05 10:31


cintai diri sendiri dulu..
pastuh br leh bleh nak menyintai sesaper pung

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

syahidlover
Warga Rasmi
Menyertai: 19.03.2005
Ahli No: 15244
Posting: 5

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-04-05 15:33


ana tak pernah cinta gak!
ana rasa..
kita kena fahamkan dulu apa itu cinta pd pelbagai aspek/bentuk..Tuhan,Agama,Rasul&Nabi,saudara,masyarakat,pasangan,alm sekitar & etc.
contoh trdekat :
bg y berpasangan
kkadang kita sering tjatuh railway ridukan pd pasangan lebih 1st pd yg utama perlu kita rindu..thinking that. buleh,. kita bersedemikian..taapi! kena betul pd rail..
selemah buah fikiran drpd ana.

-----------------
setiap perkara yg dilksanakan..ingatilah bhw "innallaha maana"

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidloverProfil   Hantar PM kepada syahidlover   Quote dan BalasQuote

Mohdsafwan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15630
Posting: 29
Dari: kk

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-04-05 19:04



Bila nak bercinta dengan seseorang kenalilah bahawa orang yang kita cintai itu dicipta oleh Allah. Dengan kuasanya kita telah jatuh hati dengan hamba Allah seperti kita juga. oleh itu ketahuilah setiap apa yang kita cintai itu bersifat sementara. Allah lah satu-satunya yang kekal selama-lamanya. oleh itu cintailah Allah lebih dari mencintai seseorang.... semoga cinta kita dengan seseorang itu diredhainya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdsafwanProfil   Hantar PM kepada Mohdsafwan   Quote dan BalasQuote

alKhattab
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13471
Posting: 374

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-04-05 12:09


ye kene cari,tapi sampai sekarang takkutemui...ntahlah..hanya Allah yang Maha mengetahui...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alKhattabProfil   Hantar PM kepada alKhattab   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-04-05 12:44


cinta semakin dikejar semakin jauh dari kite,tp bile tak diduga ia akan hadir....

-----------------
Nilai seorang wanita terletak pada sifat & peribadinya. Nilai seorang lelaki terletak pada sifat kesabarannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 23-04-05 13:34




"Cinta seumpama bayang-bayang...
bila terang ia hadir walaupun diusir
bila gelap ia hilang walaupun diundang"

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-04-05 21:03




perjalanan mencari cinta abadi...


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 23-04-05 22:57



cinta Allah dulu dan mohon doa dr-Nya supaya temukan kita dgn cinta yg sejati.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-04-05 10:28


ku gelintar segenap maya....dambakan sebutir hakikat...utk ku semai menjadi sepohon makrifat..moga dptku berteduh di rendang kasihMU...
cinta hakiki utk ILAHI...

-----------------
\' aKu IngIN sEgAlA2 NyA DaMai....\'


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-04-05 10:28


ku gelintar segenap maya....dambakan sebutir hakikat...utk ku semai menjadi sepohon makrifat..moga dptku berteduh di rendang kasihMU...
cinta hakiki utk ILAHI...

-----------------
\' aKu IngIN sEgAlA2 NyA DaMai....\'


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-04-05 10:28


ku gelintar segenap maya....dambakan sebutir hakikat...utk ku semai menjadi sepohon makrifat..moga dptku berteduh di rendang kasihMU...
cinta hakiki utk ILAHI...

-----------------
\' aKu IngIN sEgAlA2 NyA DaMai....\'


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

putrimuslimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16138
Posting: 43

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 23-05-05 13:12


gapai dulu cinta Allah..for sure korang akan dapat cinta sejati yg lain..insyaallah...

'kerana cinta kenal Pencipta
dengan cinta kenal Rasulnya
kerana cinta kenal saudara
bahagia keluarga...
oh indahnya cinta......'

Bookmark and Share

    


  Member Information For putrimuslimahProfil   Hantar PM kepada putrimuslimah   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-05-05 12:19


cinta yg sejati sukar utk ditemui....

-----------------
Nilai seorang wanita terletak pada sifat & peribadinya. Nilai seorang lelaki terletak pada sifat kesabarannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.144863 saat. Lajunya....