Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika perjuangan itu adalah kerana perut, nilai perjuangan itu sama dengan apa yang keluar dari perut.
-- Imam Syafie

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 42
Ahli: 0
Jumlah: 42




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 3 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Bersms 24 jam setiap hari ?


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Bersms 24 jam setiap hari ?

Please Mendaftar To Post


Oleh Bersms 24 jam setiap hari ?

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 09:51



-pernah tak korang perasan atau alami sendri sms seseorang sehingga masa bersms tu ngn dia da nk sehari..kejap2 balas,kejap2 balas.atau pun korang nampak orang lain buat,asyik2 h/p ada signal bunyi mesej..
-ye la kan,dalam tempoh tu apa la nk disms kan tu...lawak jg nk tengok mereka2 ni..kejap2 pegang h/p..kejap2 bunyi mesej tiba...kalau ye pun ,ada masa jg kn...ni ...entah apa la isi sms mereka sampai nk sehari tu je sms je...

-pelik la sya perhatikan orang macam ni...sya senyum sndiri.apa la topik hangat tu..da nk sehari sms....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

khairol_khalid
WARGA SETIA
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6959
Posting: 433
Dari: kulim hi tech

Kedah  


posticon Posting pada: 14-04-05 09:59




-----------------
Al Islam Ya'lu Wala Yu'lah Alaih

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_khalidProfil   Hantar PM kepada khairol_khalid   Pergi ke khairol_khalid's Website   Quote dan BalasQuote

anakmak
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11979
Posting: 27
Dari: iium

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-04-05 12:09


pernah, tp biarlah dia, aslkn dia tak abaikan tanggungjwb dia cthnya bersms smpi lupa solat ke, dahla. nk halang pn tu handphone dia n dia yg bayar kan?hehe

wallahua'lam


Bookmark and Share

    


  Member Information For anakmakProfil   Hantar PM kepada anakmak   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 15:45




banyaknyer duit dier......




-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-04-05 15:48




itulah dia bergayut zaman alaf baru...

dulu bergayut dlm telefon

skrg bergayut dlm sms



Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 15:55




jangan pakai duit mak bapak dah la...





-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 14-04-05 16:03


Cinta dipandang dengan hati,
dilihat dengan mata,
diamati dengan iman,
disulam dengan ilmu,

Bukan dilihat dengan nafsu,
untuk mendapatkan keseronokan duniawi,
Untuk mengisi kekosongan jiwa,
Yang tandus & gersang!!!

Lelaki mempunyai 1 nafsu 9 akal,
Andai, 1 nafsu menguasai 9 akal: hancurlah kehidupan seorang pejuang mujahadah... jangan pernah bermimpi....angan2 bila mencari pasangan...

[ Posting ini telah di edit oleh: farhanna pada 2005-04-14 16:14 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 16:57




ana pernah jumpa
tp takla 24 jam
mungkin 21 jam kot
3jam tido

ana gelarkan dia "Penggila SMS"
mcm watak "Penggila Perang" dalam komik Raja Rimba yg na baca mase
sekolah dolu-dolu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 17:00




mungkin ada tapi tak tahu la kalau memang wujud.



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

melati_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14884
Posting: 71
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-04-05 23:57


melampau ler 24hours... tp kalu dah kemaruk tu..pe2 pun jadi..mane tak 24 hours mandi tak lg pun tanye...ponat tul tgk..sabo je laa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For melati_84Profil   Hantar PM kepada melati_84   Quote dan BalasQuote

melati_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14884
Posting: 71
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-04-05 23:57


melampau ler 24hours... tp kalu dah kemaruk tu..pe2 pun jadi..mane tak 24 hours mandi tak lg pun tanye...ponat tul tgk..sabo je laa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For melati_84Profil   Hantar PM kepada melati_84   Quote dan BalasQuote

aiesyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.03.2004
Ahli No: 8019
Posting: 66

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-04-05 01:58


bukan ke ade org kene kanser sbb slalu sgt msg org?

Bookmark and Share

    


  Member Information For aiesyahProfil   Hantar PM kepada aiesyah   Pergi ke aiesyah's Website   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 15-04-05 11:16


inilah diktakan trend zaman sekarang.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

ecyberzam
Warga Rasmi
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12121
Posting: 12
Dari: Pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-04-05 11:30



dalam mingguan malaysia dulu ada diketengahkan isu "gila sms" ni... dalam ruangan kesihatan (psychology). yg saya ingat ada beberapa kategori org yg kemaruk sms ni dan terdapat gelaran-gelarannya. yg saya ingat, golongan yg 24jam bersms ni pakar psychology tu gelarkan "golongan cyborg" memang xbleh berenggang ngan hs dia. pantang dgor bunyi sms. mesti nak balasnye dan akan berasa resah kalu x trima sms. sy nasihatkan pada golongan camni, kalu lom kawin, kawin la... mungkin ini akan dapat menyembuhkan "penyakit" ni...

-----------------
Telah lahirlah bencana di darat dan di laut kerana usaha tangan
manusia, supaya Allah merasakan kepada mereka sebahagian dari
(balasan) perbuatan yang mereka perbuat, mudah-mudahan mereka
kembali (taubat).

Surah : Ar-Rum (ayat 41)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ecyberzamProfil   Hantar PM kepada ecyberzam   Quote dan BalasQuote

Adelin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.03.2005
Ahli No: 15025
Posting: 36
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 15-04-05 12:23


Entahla dunia sekarang.... ana ada kawan pompuan, memang hari2 asyik dok sms jer... tak kira mase..time makan,berjalan,nak kuar, nak naik keta, nak p tandas dan macam2 lgi. Belum time nak tido lagi tu... bila sampai opis jer.. mulala ngantuk..Tah ape yang dibincangkan pun tak tau...Pas tu bila tak puas hati.. p talipon lak.. Hehehe Macam2

Bookmark and Share

    


  Member Information For AdelinProfil   Hantar PM kepada Adelin   Quote dan BalasQuote

kilauansyifa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15817
Posting: 116
Dari: mesir

egypt  


posticon Posting pada: 15-04-05 19:07




ala..korg jgn pk negatif..manalah tau org yg selalu sms tu..sms mak bapak ke..heheh..anak mak..ye kot...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kilauansyifaProfil   Hantar PM kepada kilauansyifa   Quote dan BalasQuote

amirah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1533
Posting: 185
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 11:02


:-o dalam masa nak membincangkan sest isu pun, jgnlah sampai ke tahap mengata kwn2 atau sahabt2 kita...........muhasabah diri blk.......xperlulah mengata seseorg tu? "penggila" atau sebagainya....sempurna sgtkah kita ni??????????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirahProfil   Hantar PM kepada amirah   Quote dan BalasQuote

zaida
Warga Rasmi
Menyertai: 07.01.2005
Ahli No: 13583
Posting: 5

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-07-05 11:11


kenapa di sini macam ada unsur mengata..mengutuk ke

eh..tak ada ek..ok lah sorry
hanya nak mention..macam xseswai saja bincang ini semua
entah lah,kalau salah..maaf ye

p/s:tak lah 24 hrs kan,cube tengok betul-betul balik orang tu?...
tdo..solat..makan..study? ke robot..hihik..ish

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidaProfil   Hantar PM kepada zaida   Quote dan BalasQuote

cahayainsani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10574
Posting: 235
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 14:31


Jangan Terabai Kewajipan Kita Kepada Allah..
Itu Yang Paling Utama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayainsaniProfil   Hantar PM kepada cahayainsani   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 14:48


Ana setuju dengan Amirah. tak perlulah kita mengata sahabat2 kita sdgkan kita sendiri tak tahu apa yang dibincangkan dalam sms sahabat2 kita tu?..

Ana nak berkongsi pengalaman. Dulu ana guna handphone, tapi sekarang tak lagi.Ana dapat rasakan betapa berbezanya keadaan bila tiada handphone. Ye lah,bila ada handphone kita sibuk nak balas dan bertanya khabar biar pun orang tu? hari2 kita jumpa.

Menyesal juga bila difikirkan balik,sebab kadang-kadang duit 'lebur' untuk benda yang entah apa-apa. banyak lagi cara lain untuk mengeratkan tali silaturahim,tapi ....

hmm,ini cuma pada pandangan ana.Kepada mereka yang guna handphone tu?,jangan terasa sebab ana hny mahu semua tahu yang kadang-kadang handphone ni boleh menyumbang kepada kelalaian bila tak digunakan dengan baik.



Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 16:03


Memang ramai yang tangannya tak henti2 menaip di HP. Saya dalam kategori malas balas sms.. Sms ini sedar tak sedar tetap boleh buat bil melambung.. :-o :-o


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

are_rule1981
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3442
Posting: 293
Dari: Ampang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 22:48


malas sms aaaa...miskol saja... lagi besh.. tak bayar pun..

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_rule1981Profil   Hantar PM kepada are_rule1981   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 22:51


biar betul....xkan lah masa tido pun bersms jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

aref_geomatik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6458
Posting: 78
Dari: KB

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-07-05 11:57


Pada 07-07-05 22:51 , Ghufranallah posting:

!!! QUOTE !!!

biar betul....xkan lah masa tido pun bersms jugak...


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ada lah....dia sms dalam mimpi
teruk betul lah....sampai terbawa2 dalam mimpi :-P


-----------------
Berilmu,
Beriman,
Beramal &
Beristiqamah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For aref_geomatikProfil   Hantar PM kepada aref_geomatik   Quote dan BalasQuote

adiena
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.07.2005
Ahli No: 17120
Posting: 31
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-07-05 16:03


setahu saya...sms tu? tak ada sangat...mungkin report yang lebih2..hhuhuuu..
mungkin juga tiada teman buat masa itu...hp kan teman yang setia....
jangan lah terlalu taksub dengan teknologi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adienaProfil   Hantar PM kepada adiena   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-07-05 16:13


betul cakap adiena tu??..iman setuju sebab imab dah lihat sendiri contohnya..adalah kawan iman ni kan tak cukup dengan sms ...ym..pun jadi... dan kalau boleh hset itu dia nak bawak masuk toilet sekali.. tak boleh berengang lansung..
ni lah remaja..zaman sekarang...
[ Telah diedit oleh: imansyazwani pada 12-07-05 17:20 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-07-05 16:19


emmmm....budaya bersenang-senang dan seronok-seronok...habis duit tak tentu hala...

berdakwah lah menggunakan teknologi...ingat mengingati....kredit habis tapi InsyaAllah pahala dapat, (dengan ikhlas).

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

winna_huwaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2005
Ahli No: 17219
Posting: 132

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-07-05 16:29


hp ..sms..
memang tak dapat di pisahkan dari winna..
hurmm..lah ini dah kurang sms
dah tak ada siapa nak di sms..
kalau ummi..akak..dan adik adalahh
lain-lain tak ada..
:-) :-) :-) :-) :-)



-----------------
aku ada lah aku


Bookmark and Share

    


  Member Information For winna_huwaidaProfil   Hantar PM kepada winna_huwaida   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-07-05 16:42


Pada 07-07-05 11:02 , amirah posting:

!!! QUOTE !!!

:-o dalam masa nak membincangkan sest isu pun, jgnlah sampai ke tahap mengata kwn2 atau sahabt2 kita...........muhasabah diri balik.......xperlulah mengata seseorg tu??? "penggila" atau sebagainya....sempurna sgtkah kita ni??????????????
ermm,...marah nampak>>?.hhehe..rilek lah..,mana ada kat sini nak mengutuk..menghina ..amender semua tu??....SEKADAR PEMERHATIAN KITA BUKAN MENGUTUK PUN..RASANYA kat ISU LAIN AHLI MENGUTUK orang TERANG-TERANGAN ADA juga...CAKAP BIAR UMUM ....... :-| ....PIKIAQ lah DULU...


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-07-05 17:13


Pada 07-07-05 11:02 , amirah posting:

!!! QUOTE !!!

:-o dalam masa nak membincangkan sest isu pun, jgnlah sampai ke tahap mengata kwn2 atau sahabt2 kita...........muhasabah diri balik.......xperlulah mengata seseorg tu?? "penggila" atau sebagainya....sempurna sgtkah kita ni??????????????



:-)
penggila.... tu? ana gelar untuk dia saja...memang kemaruk dan dia sahabat ana nama tu? pun hanya gurauan untuk dia ..dan dia ok ... ada beza kutuk dengan gurauan....ye lah kalau habis saja solat bunyi saja Hp terus tak sempat zikir...

kalau dah kawan tak kisah... janji tak mengaibkan ....ana kenal sahabat ana tu? , jangan lah amirah bimbang...ye.. kalau dia baca posting amirah ni pun misti dia ketawa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 12-07-05 18:18


pernah...tengok member2 lah duk bls sms..tgh kuliah pun sempat lagi tuu...habis bergegar meja dewan kuliah dibuatnya...geram jugak kadang-kadang...kalau msg yang dibls tu? penting takpelah,ni msg yang blh ditangguh bls nya...

sms lah pada tempatnya...kasihan sikit kat jari kita nii..

Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 12-07-05 18:21


Fuh, nasib baik phone ana tak ada fonction sms, boleh call-out saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-07-05 21:24


sms...xkire tempat...dalam toilet pun ada bnyi..ishh..nakal betul.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 08-08-05 04:34


tak kisah lah depa nak sms 24hours skalipun....
yang penting kita sebagai rakan ni ingat- mengingatkan lah apa yang patut....
kalau duit sendiri biar saja lah...
buat apa kita nak sibuk....
kalau duit ptptn ke mak abah ke,..
sesiapa lah kira orang lain lah...
rentikan lah...
membazir...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 08-08-05 06:11


kalau kita bercakap dengan orang yang sms 24 jam ni...buang karan saja seperti bercakap dengan tunggul...dia asyik dok belek hp dia..ana pun sms juga..bohongla kalau tak..tapi tak adalah sampai tak ada msa nak cakap dengan kawan-kawan..ana ada kawan macam ni.. kekadang kalau dia nak mandi kami suruh dia bawak hp sekali..p charge kat bilik air..hehehe :lol:


-----------------
Tiada yang lebih bahagia dan bernilai selain mendapat keberkatan dan keredhaan ALLAH S.W.T


Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 08-08-05 06:16


!!! QUOTE !!!

kalau kita bercakap dengan orang yang sms 24 jam ni...buang karan saja seperti bercakap dengan tunggul...dia asyik dok belek hp dia..ana pun sms juga..bohongla kalau tak..tapi tak adalah sampai tak ada msa nak cakap dengan kawan-kawan..ana ada kawan macam ni.. kekadang kalau dia nak mandi kami suruh dia bawak hp sekali..p charge kat bilik air..hehehe


hehehe..iman..nak charge kat mana kat bilik air? :-D senang macam ni saja,bawak sekali dalam bilik air phone tu :-D
tapi kan,kalau sampai waktu malam dok sms sampai ganggu kawan nak tidur pun rasa macam nak halau saja keluar.. :-P


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

maisarah_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8175
Posting: 157
Dari: bumi Allah

australia   avatar


posticon Posting pada: 09-08-05 05:25


kehkeh..apa yang nikmat pun tak tahu.. cuma kalau saya tak boleh dok diam kalau dgq bunyi hp 2..kena balas juga.. tak kira laa sapa yang mesej.. tak ada laa sampai 24 jam.. :-D :-o :lol: :-P


-----------------
..~MeNjaNa PiMpInAn iRsHaDii~..


Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarah_nurProfil   Hantar PM kepada maisarah_nur   Pergi ke maisarah_nur's Website   Quote dan BalasQuote

ieyjan
Warga Rasmi
Menyertai: 06.08.2005
Ahli No: 17887
Posting: 10
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-08-05 05:59


mmm...kekadang geram juga..especially time tengah lecture..nampak macam tak hormat lecturer saja..kalau time lain tu tak kisahla...sebab duit dia bukan duit kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ieyjanProfil   Hantar PM kepada ieyjan   Quote dan BalasQuote

cahaya_safi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.09.2004
Ahli No: 11314
Posting: 137
Dari: sarawak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-08-05 02:17


entah lah.....
mgkn yang asyik sms 24 jam 2 mesej dengan bf/gf...yang hairan 2 tak jemu atau penat ke???

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_safiProfil   Hantar PM kepada cahaya_safi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.11795 saat. Lajunya....