Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa-apa yang terjadi pada kita hari ini adalah hasil tindakan kita pada masa lalu
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 14 jam, 47 minit yang lalu


Jejak Remaja
Topik: salah ke suka pada orang yang lebih muda


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» salah ke suka pada orang yang lebih muda

Please Mendaftar To Post


Oleh salah ke suka pada orang yang lebih muda

melati_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14884
Posting: 71
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-04-05 22:48


akum...
salah ke haa...kalu lelaki normal..tp pompuan mesti org pandang -ve..nape haa??? pelik sangat kee???...
sedihnyee

Bookmark and Share

    


  Member Information For melati_84Profil   Hantar PM kepada melati_84   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-04-05 23:00




biaselah...pandangan org...

tp ex-gf saya sendiri berkawin dgn lelaki lebih muda....ape nak diherankan...

nabi s.a.w. sendiri berkawin dgn siti khadijah yg 15 thn lebih tua....bukan pangkat kakak lagi...mcm mak cik pulak...

ikut pd kita sebenarnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

Nafizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 15443
Posting: 80
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 13-04-05 23:01


ntah rr..mungkin sbb da jadik kebiasaan dr dulu..tu yg terbawak2 smpi skang..tp..camne lak siti khadijah ngn Nabi Muhammad..jauh tu jarak umo.. tp masih bole bersame..ape2 pon berserah je pade jodoh..sumer tu da ditentukn kat luh mahfuz kan??

Bookmark and Share

    


  Member Information For NafizatulProfil   Hantar PM kepada Nafizatul   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 00:21


~HiDuP mAtI jOdOh PeRtEmUaN dItEnTu AlLaH yG eSa~


Bookmark and Share

    


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 01:16


tak kisah aa apa org kata,.. yg penting kita bahagia...

-----------------
.:. sesungguhnya orang² yang beriman itu adalah bersaudara, maka damaikanlah diantara dua saudara kamu yang bertelagah itu dan bertaqwalah kepada Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

anieda
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.03.2005
Ahli No: 15153
Posting: 70
Dari: shah alam, selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 08:09


Emm... sekarang ni tak kisah dah siapa tua dan siapa muda. Yang penting adalah persefahaman antara satu sama lain. Remaja kita skarang ni pun sudah semakin matang dalam memikirkan apa yang terbaik untuk diri mereka asalkan apa yang dilakukan tidak menyalahi dan lari dari landasan Islam. Tak semestinya kita lebih tua kita tak boleh fikirkan apa yg baik untuk diri sendiri.

" When it comes to make a commitment,
age doesn't matter !!! "

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniedaProfil   Hantar PM kepada anieda   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 08:49


bila hati da kata cinta ,bibir kata sayang....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

melati_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14884
Posting: 71
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-04-05 09:45


a'aa..tul tu...sunnah nabi ek...masalahnye org kita la kot....tapi bukannye salah ekk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For melati_84Profil   Hantar PM kepada melati_84   Quote dan BalasQuote

Izink
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6201
Posting: 45
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 14-04-05 10:00


Umur tak penting la... Zaman sekarang nih ramai yang usianye 'tua' tapi lemah IQ, EQ dan kematangan...Kalau terbukti 'yang lebih muda' tu telah mempunyai kematangan yang di kagumi oleh 'yang lebih tua', apa salahnye mencuba? Beri peluang pada diri sendiri, mudah untuk berkata 'jodoh pertemuan di tangan yang Esa', tapi pernahkah kita berusaha?

'Mencuba' juga sebenarnya satu bentuk usaha, jadi berilah peluang pada diri sendiri, kalau berjaya, alhamdulillah...Kalau tidak, sekurang-kurangnya kita telah membuka satu lagi pintu untuk menjadi lebih matang...Yang penting, ikuti landasan Syariat?

Bookmark and Share

    


  Member Information For IzinkProfil   Hantar PM kepada Izink   Quote dan BalasQuote

khairol_khalid
WARGA SETIA
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6959
Posting: 433
Dari: kulim hi tech

Kedah  


posticon Posting pada: 14-04-05 10:04




-----------------
Al Islam Ya'lu Wala Yu'lah Alaih

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_khalidProfil   Hantar PM kepada khairol_khalid   Pergi ke khairol_khalid's Website   Quote dan BalasQuote

melati_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14884
Posting: 71
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-04-05 10:07


berusaha, berusaha dan berusaha...
amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For melati_84Profil   Hantar PM kepada melati_84   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 14-04-05 10:30




Kalau dah jodoh apa salahnya...umur bukan penghalang...tapi pastikan lelaki tu dah cukup matang dr segi segala2nyalah utk bimbing bakal isteri dia sebab lelaki ni kan ditugaskan menjadi ketua keluarga...

Biar Manja Tapi Tegas

-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 10:44


betul kata kak rahayu tu..faryzan pun dulu minat kat sorang yang lebih tua..tapi sekadar minat je..
jangan salah faham..
apa salahnya lelaki lebih muda dari perempuan..Rasulullah lebih muda 15 tahun dari Siti Khadijah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 15:35




jangan pilih kaki buli dh la...





-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 14-04-05 15:36




Oiiittt Atuk Shah...sedapnya ngata ya...kalau nak kena buli teruk lagi ha ngata la ngata ya...

Biar Manja Tapi Tegas

-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 15:43




mak oiii... ada orang terasa lak...
yang terasa tula kaki buli...


siapa makan gula dia yang rasa manis....


siapa nama rahayu dia yang rindu..




-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-04-05 15:46






Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 15:54




jangan gelak abg iman..

nanti kakrahayu marah kat abg iman nanti..

makin tua la kakak kiter yang tercinta tu..





-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 16:37


takpelah..sape minat kat kaki buli macam faryzan ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 16:40




kaki buli tak boleh pilih kaki bui..

nanti pakat2 buli anak sendiri...





-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-04-05 16:43


yelah tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 16:58




jangan la marh...

tk salah tapi jangan nak mengada2 buat yang tak elok dah la...

konon2 suka yang ada pengalaman...



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 14-04-05 17:03


Quote:

On 2005-04-14 16:37, Faryzan_Islamic wrote:
takpelah..sape minat kat kaki buli macam faryzan ni



Itulaa...akak pun sama Faryzan...sapala yg nak kat akak yg KAKI BULI ni...kan kan??tapi tetap gak nak jadi KAKI BULI...

Biar Manja Tapi Tegas

-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 17:58




tak apa la... kalau tak ada orang nak... shah pun boleh.. tapi shah nak dua2 sekali.. kak rahayu ngan faryzan......



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-04-05 18:02




releks shah....bunga bukan sekuntum...

[ Posting ini telah di edit oleh: ABg_IMaM pada 2005-04-14 18:19 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-04-05 18:14




kalauorang taknak kita ambil la... asalkan jangna milik org.....




-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-04-05 18:16




ana laaa sheikh....ana gurau je

tanyelah rindu kot dia single n available ker....tanyelah dia kot2 dia betul2 berpurdah mcm dlm gambar tu...

[ Posting ini telah di edit oleh: ABg_IMaM pada 2005-04-14 18:20 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 14-04-05 18:23




Wahh...Wahh Abg Imam pun geng diorang yek skrg ni...nak buli Rindu...

Biar Manja Tapi Tegas

-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-04-05 18:25




tak derlah...gurau je tu rindu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

melati_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14884
Posting: 71
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-04-05 23:11




Bookmark and Share

    


  Member Information For melati_84Profil   Hantar PM kepada melati_84   Quote dan BalasQuote

melati_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14884
Posting: 71
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-04-05 23:11




Bookmark and Share

    


  Member Information For melati_84Profil   Hantar PM kepada melati_84   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-04-05 10:03


baik cari yg muda nati lama2 jadi tua la dia hehe
jadi dua2 dpt. xsoh dik fikir2

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

shuhaila
Warga Rasmi
Menyertai: 21.08.2004
Ahli No: 10646
Posting: 12
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 16-04-05 19:02


...ana nak bagitau awak....sebenarnya xsalah jatuh hati pada org yg lbh muda...cuma,pastikan dia pun jenis tak kesah kita suka dia...mksdnya....die pun suke kite...kalau masing2 suke....
just go ahead girl....
think positif!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For shuhailaProfil   Hantar PM kepada shuhaila   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 17-04-05 22:17




itulah namanyer jodoh...



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

dila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8134
Posting: 58

Selangor  


posticon Posting pada: 17-04-05 23:22


teladan dari kisah Nabi besar kite Nabi Muhammad saw..perkahwinan baginda dgn Siti Khadijah tu mmg unik..kerana sifat terpuji baginda yg ma'sum dan ketulusan dari Siti Khadijah itu sendiri...
dan kite lihat utk zaman skrg ni...biarpun kawen ngn pasangan yg lebih muda tp tak ramai yg dapat mencontohi baginda...kebykkan hanya menurut hawa nafsu dan keseronokan di dunia tanpa fikirkan hal ukhrawi...
kalau idamkan seperti pasangan Saidina Ali dan Fatimah, bentuklah peribadi seperti mereka....so pandai2la memilih pasangan....utk teman di dunia dan akhirat...


Bookmark and Share

    


  Member Information For dilaProfil   Hantar PM kepada dila   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 19-04-05 18:38




dah memamng kita manusia ni suka sangat jaga tepi kain orang tapi kita tak sedar kain kita dah koyak..

janji masing ikhlas dan memang jaga agama dan adat...

itu dah memadai...



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

mafish_84
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4287
Posting: 120
Dari: serambi madinah

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-04-05 10:29




apa kahabr... tak salah pun kalau perempuan suka kat lelaki yang lebih muda..... cuma akan timbul masalah dari sedi sikologi dan fisiologi jer.... orang perempuan lebih cepat proses penuaan nya. mungkin lelaki akan muda terasa bosan kalau isteri lebih cepat tua dari dia.....
dari segi sikologi plak, takut nanti orang isteri kurang respek kat suami dia, sebab dia ingat dia lebih berpengalaman dari si suamin
walau bagaimanapun kalau berkahwin atas dasar cinta kerana agama, maka insyaallah tak ada masalah pun. wassalam



Bookmark and Share

    


  Member Information For mafish_84Profil   Hantar PM kepada mafish_84   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1097
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 07-05-05 01:48


Quote:

On 2005-04-13 23:00, ABg_IMaM wrote:


biaselah...pandangan org...

tp ex-gf saya sendiri berkawin dgn lelaki lebih muda....ape nak diherankan...

nabi s.a.w. sendiri berkawin dgn siti khadijah yg 15 thn lebih tua....bukan pangkat kakak lagi...mcm mak cik pulak...

ikut pd kita sebenarnya...


abang imam kita ni asyik sebut x gf jerk....


Bookmark and Share

    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 10:15




Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 16:48


assalamualaikum!!
dah lumrah alam.....
tapi sekarang ini orang dah tak kisah tentang ini semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

adiena
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.07.2005
Ahli No: 17120
Posting: 31
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-07-05 16:29


jodoh pertemuan di tangan Tuhan...kita hanya boleh merancang dan berusaha...
lelaki muda ke,tua ke...sama saja...ada juga lelaki muda yang lebih matang dari lelaki yang sebaya atau lebih tua dari perempuan itu...tidak ada masalah jika perempuan suka kat lelaki muda...saling memahami dan bertolak ansur adalah asas yang utama..kebahagiaan bukan pada umur tapi bagaimana kita mengatur sesuatu relation..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adienaProfil   Hantar PM kepada adiena   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 14-07-05 18:38


assalamlaikum..
kalau dah jodoh.... tak kisa lah..
jangan nak berkepit dah lah..
wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 01-08-05 17:59


Pada 07-05-05 01:48 , Martyr posting:

!!! QUOTE !!!




Assalamualaikum...
ada makna agaknya...

tak kisah lah..
kita yang nak kahwin..
so buat lah solat istikharah..
minta petunjuk...
kalau kahwin yang veteran tapi tak bahagia buat apa..
baik cari yang muda..
tapi tahu tanggungjawab...
bahagia bukan pada umur..

wassalam..


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 04-08-05 08:01


hmm...sebenarnya tak salah tapi..
dah mentaliti orang kita...
kalau dah suka tak kisahlah

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

Noraida
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.06.2004
Ahli No: 9486
Posting: 33
Dari: pasir mas

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-08-05 08:13


tak salah kan,kalau dah jodoh......yang penting hati masing2 suka sama suka......

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoraidaProfil   Hantar PM kepada Noraida   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-08-05 08:21


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah pilihlah pasangan yang ibu bapa restui agar barakah hidup anak-anak kelak.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - cinta itu sekedar perasaan jadi usahlah tertipu dengan cinta palsu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 12-08-05 23:45


bukan salah...
secara fitrahnya...
perempuan ni akan nampak lebih tua dari usia sebenar lebih cepat dari lelaki....
akan timbul mslh/ konflik dalam diri apbila ad yang mula mengata, mengumpat, mengeji selepas kamu bersama...
kata kita tak padan lah...
macam2 lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

zatie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17090
Posting: 209
Dari: sHaH aLaM

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-08-05 09:50


ala.
walaupon zatie masih boleh dikira budak lagi...........
zatie rasa umur tu tak lah menggambarkan apa pun dalam percintaan.
yang penting.......... keikhlasan.
kalau nak kira pandangan orang, kalau p umur 17 couple dengan lelaki umur 25 pun nak bising.
abaika kata-kata orang yang penting ialah kejujuran.........................

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatieProfil   Hantar PM kepada zatie   Quote dan BalasQuote

Eisyaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14148
Posting: 144
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-08-05 10:26


suka pada orang yang lebih muda tak ada salahnya...yang penting kejujuran dan keikhlasan dalam ikatan ukhwah yang dibina....

Bookmark and Share

    


  Member Information For EisyaaProfil   Hantar PM kepada Eisyaa   Pergi ke Eisyaa's Website   Quote dan BalasQuote

musafirsepi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2005
Ahli No: 17831
Posting: 110
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-08-05 10:45


Assalamualaikum w.b.t...

Jodoh,ajal,maut,semua itu SUNNATULLAH.Justeru,dalam soal jodoh telah Allah tentukan siapa pasangan yang sudi menjadi teman hidup kita,yang bakal pimpin kita,yang bakal melalui asam garam dan pancaroba hidup ini bersama kita.Oleh itu,usia itu tidak menjadi titik persoalan kerna yang bakal memandu kita adalah pasangan yang ditaqdirkan memimpin kita.Allah akan memberikan yang terbaik buat mereka yang terbaik juga.Seperti dalam surah An-Nur.Usia adalah suatu ukuran,namun,keimanan dan ketaqwaan dalam melayari alam rumahtangga demi mendapat redha Allah adalah yang paling penting.KEtepikan dahulu soal secara psychology atau pandanagn masyarakat,kerna kita yang bakal hidup bersama mereka.So,as a conclusion,Allah is more powerful!accept what he gives as one of his hikmah or wisdom.PRAY TO ALLAH PLEASURE IS MORE IMPORTANT...SELAGI HIDUP KERANA ALLAH,SEGALANYA AKAN MUDAH,INSYAALLAH...lah TAHZAN...INNALLAH MAA'NA.BERSYUKURLAH KERNA MEMPUNYAI PASANGAN...EVEN TUA ATAU MUDA...
REDHA ALLAH TERLETAK PADA KEREDHAAN IBU BAPA...

ALLAH SEGALANYA..
SALAM MAWADDAH.

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafirsepiProfil   Hantar PM kepada musafirsepi   Quote dan BalasQuote

musafirsepi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2005
Ahli No: 17831
Posting: 110
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-08-05 10:47


Assalamualaikum w.b.t...

Ya Allah,
saat hadirnya dia,
membawa seribu senyuman dalam hidup,
sat bertemunya,
KAU yang memandu hatiku,
fitrah darimu,
untuk mencintai,
sunnatullah...
ditaqdirkan meletak cinta qudusMu,
pada insan yang mencintaiMu,
walau usia berbeza...

ALLAHUAKBAR!!!
[ Telah diedit oleh: musafirsepi pada 19-08-05 10:50 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For musafirsepiProfil   Hantar PM kepada musafirsepi   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 19-08-05 10:54


umur hanya angka...
yang penting kematangan..
mampu mgatasi sgala masalah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

fariz
Warga Rasmi
Menyertai: 26.09.2004
Ahli No: 11419
Posting: 4
Dari: pasir puteh

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-12-05 15:58


mana ada salah.kawan perempuan saya pun tua 3 tahun dari saya.mula2 kakak angkat,tapi sekarang kitorang dah rancang nak bina rumahtangga bersama.

Bookmark and Share

    


  Member Information For farizProfil   Hantar PM kepada fariz   Quote dan BalasQuote

fariz
Warga Rasmi
Menyertai: 26.09.2004
Ahli No: 11419
Posting: 4
Dari: pasir puteh

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-12-05 16:02


mana ada salah.kawan perempuan saya pun tua 3 tahun dari saya.mula2 kakak angkat,tapi sekarang kitorang dah rancang nak bina rumahtangga bersama.

Bookmark and Share

    


  Member Information For farizProfil   Hantar PM kepada fariz   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 05-12-05 17:33


:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

lukluk_assyifa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11204
Posting: 190
Dari: perak kara johor he

Perak  


posticon Posting pada: 06-12-05 01:53


hmm..fikir bnyak2.. :-di



Bookmark and Share

    


  Member Information For lukluk_assyifaProfil   Hantar PM kepada lukluk_assyifa   Pergi ke lukluk_assyifa's Website   Quote dan BalasQuote

faizal_29
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20854
Posting: 34
Dari: kuala lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 06-12-05 14:34


assalamualaikum...terpulang...
lelaki kalai meminati perempuan yang lebih muda...itu normal..
tapi wanita meminati lelaki muda...tak dapat nak nolong...
setaip insan mempunyai keinginan tersendiri...
kita manusia tak mampu melawan kehendakNya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizal_29Profil   Hantar PM kepada faizal_29   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 06-12-05 14:44


Assalamualikum...

Tak salah suka sesiapa yang muda ke yang dah kerepot ke??? tak salah dalam hukum syarak. Cuma cara nyaer tu yang kena betul, Bukannya seperti seorang hamba Allah ni,datang kat rumah perempuan A ni. Merayu2 kat parents dia suka kat A. lepas itu at a same time, dia ambil peluang berjoli dengan perempuan lain. isteri orang ke, anak dara ke semua dia bedal. Maklum la ibubapa si A ni dah termakan kat dia... Yelah, dah konfirm dapat isteri macam A ni... Pening!!! pening!!! Lelaki ni siap keluar/masuk kat pejabat orang buat fitnah/buat cerita itu/ini. bagaimana itu??? dia nak apa sebenarnya??? ana, rasa laki ni ada sakit jiwa tahap kronik selepas ditinggalkan oleh seorang janda.
[ Telah diedit oleh: farhanna pada 06-12-05 14:49 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.140274 saat. Lajunya....