Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kayu yang bengkok tak dapat hasilkan bayang-bayang lurus
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 80
Ahli: 0
Jumlah: 80




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 60 hari yang lalu
the_brOtherz: 87 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: RAHSIA PILIH TEMAN WANITA...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» RAHSIA PILIH TEMAN WANITA...

Please Mendaftar To Post


Oleh RAHSIA PILIH TEMAN WANITA...

TengkuHaiqal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.11.2004
Ahli No: 12640
Posting: 251
Dari: Edinburgh...Scotland,UK

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-04-05 22:31




1-BERSIKAP TERBUKA…
Di akui pada umumnya ramai yg bertanggapan lelaki akan lebih tertarik dgn kecantikan dan sudah semestinya akan memilih gadis cantik sebagai teman wanita mereka.Tetapi tahukah kamu bahawa tanggapan kamu tersebut kurang tepat.Hakikat sebenarnya,lelaki lebih sukakan perempuan yg bersikap terbuka dan boleh berkongsi segala masalah dengannya.Rupa paras bukanlah perkara utama kerana lama kelamaan kecantikan akan pudar tetapi sikap kamu yg ‘open mainded’tersebut akan berkekalan.

2-TIDAK JUJUR…
Rasanya baik lelaki ataupun perempuan tentunya tidak suka juka teman mereka hipokrit,tidak jujur,suka berbohong dan sebagainya.Jadi jika ingin memastikan diri kamu menjadi pilihan si dia,pastikan kamu berani utk berhadapan dengan reality dan jadilah diri kamu seadanya ketika bersama si dia.Ingat! kesabaran lelaki pun ada batasannya.Jangan selalu menguji mereka dengan sikap tidak jujur kamu krn lambat-laun kamu akan ditinggalkan.

3-SEDIA BERKORBAN….
Walaupun zaman boleh berubah tetapi bagi perempuan,sikap mereka yg suka bermanja masih tidak berubah.Jadi utk terus menawan hati si dia kamu perlu bersedia utk korbankan sedikit sikap manja kamu itu.Ini bukan bermakna kamu langsung tidak boleh bermanja,tetapi ada masa dan ketikanya.Misalnya jika si dia mmg sedang sibuk,sudah tentu si dia akan berasa rimas dgn sikap manja kamu yg tak bertempat itu.

4-TIDAK LOKEK…
Jika setiap kali keluar bersama,hanya si dia sahaja yg mengeluarkan belanja,lama-kelamaan tentunya akan timbul pelbagai tanggapan terhadap kamu di hatinya.Silap hari bulan dia mula mengkategorikan kamu sebagai perempuan mata duitan.Jadi tidak salah jika sesekali kamu pula yg mengeluarkan belanja ,tentunya si dia lebih suka.Tak ada salahnya kan? Kamu kena fhm,lelaki bukan sentiasa ada duit.Ada masa mereka ni pun ‘kering’.Kecualilah jika teman lelaki kamu mmg benar2 poketnya sentiasa berisi..

5-ROMANTIS….
Bertentangan dgn sifat kasar yg di miliki,lelaki juga sebenarnya mendambakan diberikan layanan lebih istimewa dari temannya.Jadi sesekali kamu perlu mencipta suasana romantis ketika bersama.Percayalah,lelaki mmg cukup senang apabila dirinya diberikan pujian dan sanjungan ketika sebaik selesai melakukan sesuatu perkara.Ini sekali gus akan membuatkannya berasa cukup di hargai.Sebab itulah lelaki lebih suka dengan perempuan yg romantis.

6-BERI SOKONGAN…
Tanyalah pada lelaki,siapakah diantara mereka yg tidak merasa bangga apabila teman wanita mereka sentiasa memberikan sokongan terhadap apa yg dilakukannya?Tentu ramai yg akan berkata YA! Jadi jika kamu melihat teman lelaki kamu sedang berhadapan dgn masalah,jgn sekali2 biarkan si dia bersendirian.Sebaliknya berilah kata2 semangat kepadanya utk mengatasi masalah tesebut.Pendek kata susah dan senang diharungi bersama tentunya kamu akan lebih di sayangi dan sentiasa dekat di hatinya.

7-LEMAH LEMBUT….
Sesiapa sahaja tentunya lebih senang dgn sikap lemah lembut dan bersopan,begitu juga dgn lelaki,mereka juga sudah semestinya lebih sukakan perempuan yg bersifat lemah lembut dan sopan.Bagaimanapun.tidak di nafikan ada sesetengah perempuan tu mempunyai sifat yg agak kasar dan ‘brutal’.Jadi sebaiknya cubalah kurgkan sedikit sifat kasar kamu tersebut dan serlahkan kelembutan yg kamu miliki.Sebenarnya semua perempuan ada sifat lemah-lembut.

8-MENGHORMATI…
Dalam satu2 hubungan yg di bina,bersesuaian dgn sikap mereka sebagai ketua,lelaki sememangnya ingin dihormati oleh pasangannya.Bagi memastikan hubungan kamu berkekalan,sebaiknya kamu perlu sentiasa menghormati si dia,tetapi ini tidak bermakna kamu perlu mematuhinya secara membabi buta.Saling menghormati adalah antara kunci kebahagiaan.

9-KAYA ILMU PENGETAHUAN…
Rasa tertarik seseorg lelaki utk mendekati perempuan ialah kerana adanya sesuatu keistimewaan perempuan tersebut di matanya.Selain bersikap terbuka,satu lagi perkara yg menjadi tarikan utama lelaki utk mendekati seseorg wanita ialah berdasarkan kpd kepintaran dan ilmu pengetahuan yg di miliki oleh perempuan tersebut.Ini kerana lelaki merasakan temannya ini boleh di ajak berbincang tentang apa sahaja dan boleh juga memberikan buah fikiran yg bernas saat diperlukannya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For TengkuHaiqalProfil   Hantar PM kepada TengkuHaiqal   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-04-05 22:37




Rahsia pilih teman lelaki tader? hehe.. Semoga capai apa yg dicitakan... insyaallah...

p/s: aku bukanlah srikandi terbilang namun diriku adalah pewaris mujahidah solehah.. insyaallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

nurbalqis83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12893
Posting: 52
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 09-04-05 01:35


lelaki ni suka pompuan yg senang nak dapat ker atau yg sukar nak dapat?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurbalqis83Profil   Hantar PM kepada nurbalqis83   Quote dan BalasQuote

diny
Warga 5 Bintang
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14571
Posting: 372
Dari: Malaysia Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-04-05 01:48



soalan mudah tu balqis..mestila yang susah nak dapat..tapi aper aper pun..agama ialah pilihan utama..then keturunan..baru la lain lain..kan kan kan..by the way info tu untuk kaum adam tapi yg bagi komen kaum hawa..mana kaum adam nie..?
ehehhehe..gud info sebab kita boleh muhasabah diri kita dan menjadi lebih baik..insyaAllah...

.:cInTa Ilahi iTu aBadI..rInduNya memBawA maTi..DarI siTu kasIh kIta BerSemI.:

[ Posting ini telah di edit oleh: diny pada 2005-04-09 01:49 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinyProfil   Hantar PM kepada diny   Quote dan BalasQuote

miera84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.12.2004
Ahli No: 13322
Posting: 63
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-04-05 09:32


..no komen

Bookmark and Share

    


  Member Information For miera84Profil   Hantar PM kepada miera84   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-04-05 09:40


paling utama takde ke?..kita nk yang utama la..

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 12:46




shah pun kalau boleh nak yang utama....
tapi takut dia pun nak yang utama sedangkan kita bukan lah yang utama sekadar watak sampingan.

yang senang dapat buat apa, cam batu kat tepi jalan jer.....
kita nak yang susah nak dapat la... cam batu permata, baru ada harga.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

eira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2341
Posting: 182
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-04-05 13:29


semua jejaka inginkan wanita yg ada ciri2 tersebut...

tp setiap org ada kelemahan dan kekurangan...

jadi terima la pasangan kita seadanya...



Bookmark and Share

    


  Member Information For eiraProfil   Hantar PM kepada eira   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 13:53




betul kat eira tu... tak kisah la... eira pun boleh la....




Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

eira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2341
Posting: 182
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-04-05 16:22


boleh apa ni shah...

tak fhm sy..

tlg jelaskan


Bookmark and Share

    


  Member Information For eiraProfil   Hantar PM kepada eira   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 16:25





semua jejaka inginkan wanita yg ada ciri2 tersebut...

tp setiap org ada kelemahan dan kekurangan...

jadi terima la pasangan kita seadanya...


kira ambil eira jadi gf pun jadi la....
terima tak?


jangan marah... guarau ajer la



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-04-05 16:26




Shah ni jiwa nya tengak menarii..ni...betul ke dah nak jadi ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

khairol_khalid
WARGA SETIA
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6959
Posting: 433
Dari: kulim hi tech

Kedah  


posticon Posting pada: 10-04-05 17:47


salam semua jiwa

-----------------
Al Islam Ya'lu Wala Yu'lah Alaih

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_khalidProfil   Hantar PM kepada khairol_khalid   Pergi ke khairol_khalid's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 20:52




jangan bimbang la zulaman, shah ni nampak jer nakal tapi pemalu tau...

jangan perli cam tu... apa yang penting kita berdoa agar tercapai impian suci lagi murni...



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-04-05 20:57


Quote:
semua jejaka inginkan wanita yg ada ciri2 tersebut...

tp setiap org ada kelemahan dan kekurangan...

jadi terima la pasangan kita seadanya...


kira ambil eira jadi gf pun jadi la....
terima tak?


jangan marah... guarau ajer la



heheehee gurau ke atau....
apa2 jela...
janji bahagia ye tak shah....utama tu pegangan la shah yakni pegangan agama kuat..

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 22:02




jangan cam ni, kalau nurulain terbaca ni, mau dia report kat .........
maut shah jawabnyer.....

kasihan eira tu...



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

bicarakasih21
Warga Rasmi
Menyertai: 08.04.2005
Ahli No: 15653
Posting: 4

Johor  


posticon Posting pada: 11-04-05 13:11


insyaAllah ana akan pastikan ana mempunyai ciri-ciri tersebut...lelaki pilihan xde ker?

Bookmark and Share

    


  Member Information For bicarakasih21Profil   Hantar PM kepada bicarakasih21   Quote dan BalasQuote

riz
Warga Rasmi
Menyertai: 22.10.2004
Ahli No: 12041
Posting: 7
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 11-04-05 13:24


assalamualaikum....
setiap insan ada haknya tersendiri....cuma kekadang manusia seperti kita ini sering lupa atas hak yang sepatutnya menjadi hak kita dan saudara kita....
jodoh pertemuan semuanya di tangan Allah...kalu niat kita ikhlas kerana Allah,insya Allah kita akan mendapat keberkatannya....
ingat,lain orang lain ragamnya....so,terimalah segala apa yang ada dengan hati dan tangan yang terbuka...
apapun,ana doakan semoga antum semua mendapat mawaddah warahmah dalam menjalinkan hubungan...
ilalliqa' maasalamah

Bookmark and Share

    


  Member Information For rizProfil   Hantar PM kepada riz   Pergi ke riz's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 11-04-05 13:42




betul kata rez tu



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

khairol_khalid
WARGA SETIA
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6959
Posting: 433
Dari: kulim hi tech

Kedah  


posticon Posting pada: 11-04-05 14:09


saya setuju

-----------------
Al Islam Ya'lu Wala Yu'lah Alaih

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_khalidProfil   Hantar PM kepada khairol_khalid   Pergi ke khairol_khalid's Website   Quote dan BalasQuote

kimi_uniten7
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2602
Posting: 89
Dari: bangi

japan   avatar


posticon Posting pada: 11-04-05 15:18


sebat jer..
manela tau disitu lahirnya cinta sejati..
bebede ni sush kite nak kenal pasti..
jangan ambil ringan,belajarla menghargai bila dihargai!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimi_uniten7Profil   Hantar PM kepada kimi_uniten7   Pergi ke kimi_uniten7's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 11-04-05 15:48




jangan la cam tu...
nanti menteri kita marah..




-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

uwaisalqarni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.04.2005
Ahli No: 15513
Posting: 147
Dari: Ardhul Kinanah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-04-05 00:07




Firman Allah:
“Wanita-wanita yang keji adalah untuk laki-laki yang keji, dan laki-laki yang keji adalah buat wanita-wanita yang keji (pula), dan wanita-wanita yang baik adalah untuk laki-laki yang baik dan laki-laki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik (pula). Mereka (yang dituduh) itu bersih dari apa yang dituduhkan oleh mereka (yang menuduh itu). Bagi mereka ampunan dan rezki yang mulia (surga).an-Nur-26
Kan Allah dah sebut tue...jika sobri dan eira baik,insyaAllah bersama dalam satu 'masjid' nanti...
JIKA KAU TAK SEHEBAT SAIDINA ALI MANAKAN KAU BERJAYA MENDAMPINGI SAIDATINA FATIMAH

-----------------
PeRjuAnGaN iTu GeRuN dAn MeNgEriKaN
HeBaT dAn DaHsYaT mEnGgErUnKaN hAtI
BaGi MuKmIn Di SiNi HaRgA dAn NilaInYa

Bookmark and Share

    


  Member Information For uwaisalqarniProfil   Hantar PM kepada uwaisalqarni   Quote dan BalasQuote

khairol_khalid
WARGA SETIA
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6959
Posting: 433
Dari: kulim hi tech

Kedah  


posticon Posting pada: 12-04-05 00:29


benar wahai sahabatku

-----------------
Al Islam Ya'lu Wala Yu'lah Alaih

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_khalidProfil   Hantar PM kepada khairol_khalid   Pergi ke khairol_khalid's Website   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-04-05 03:44


toyyibiin littoyyibaat..

hmm kan , macam yg uwaisalqarni tuliskan tu...

kalau dah jumpa yang baik dan buat istikarah, tetap nampak dia, jangan tunggu lama...

waLlahu ta'ala a'lam


-----------------
Ya Allah. Permudahkanlah bagi kami segala urusan kami (lebih-lebih lagi urusan perjalanan rohaniah menuju Allah) berserta kerehatan bagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

putricinta01
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.06.2004
Ahli No: 9738
Posting: 101
Dari: Kuala Pilah

jordan  


posticon Posting pada: 12-04-05 08:18




Bookmark and Share

    


  Member Information For putricinta01Profil   Hantar PM kepada putricinta01   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 12-04-05 13:50




kalau ada duit terus masuk jer...
tapi kalau hanya cukup duit tapi hati masih kosong tu... cari la ilmu bab rumahtangga..

dia tu bakal isteri kita tapi bukan hamba yang bakal diseksa...

masa bercinta kentut pun bau wangi
tapi bila dah kahwin, nak pimpin tangan pun rasa segan...

mnaa perginya cinta sejati....
dah boring kot pegang2




-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-04-05 10:43


pilih...jangan tak pilih

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_ikhwan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5181
Posting: 117
Dari: kuala lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-04-05 10:46


kalau nak kawen boleh buat pinjaman tak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ikhwanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ikhwan   Pergi ke sahabat_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 13-04-05 17:38




boleh la..
ada kawan shah tu buat pinjaman kat bank..
betul ni..



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

cinta_madinah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15937
Posting: 172
Dari: ardhuLLAH

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-04-05 12:09


moga diri ini terzahir dengan sifat2 idaman para lelaki.menjadi isteri solehah kepada suami yang soleh...jua ibu kepada anak2 yang soleh...Amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_madinahProfil   Hantar PM kepada cinta_madinah   Quote dan BalasQuote

hudmj
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.03.2005
Ahli No: 14847
Posting: 22
Dari: JOHOR

Johor  


posticon Posting pada: 24-04-05 13:54


bunga yg kembang dan cantik jarang yg wangi begitulah org yg cantik jarang berbudi...

sukarnye utk menilai seseorang sekalipun org yg terdekat dengan kite.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudmjProfil   Hantar PM kepada hudmj   Quote dan BalasQuote

cahayainsani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10574
Posting: 235
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 10:30


betul apa yang dikatakan oleh..hudmj...
walaupun dengan insan yang hampir dengan kita...
betapa uniknya ciptaan Tuhan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayainsaniProfil   Hantar PM kepada cahayainsani   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-07-05 11:05


insyaallah..kalau sesorng prmpuan tu?? memiliki ciri2 yang disenarikn..confirm,mnjadi rebutan...terhangat di pasaran... :-D
tapi..yang mnjadi masalhnyer..ada juga di kalangan kita ni yang suka 'bermuka-muka'..'hipokrit'..dan...jadik,susah lah sikit nak kenal psti ciri2 nya yang sebenar...

p/s:do not judge a person by his/her appearance... :-)
[ Telah diedit oleh: anis_najihah pada 07-07-05 11:09 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 11:13


:-)


moga dipandu dengan "direction" Allah......

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 12:06


nak pilih teman wanita pun ada rahsia nya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

are_fik
Warga Rasmi
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17091
Posting: 1
Dari: Niai,dan.9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 12:27


:-) assalamualaikum... wanita hiasan dunia... seindah hiasan adalah wanita solehah... wanita yang ingin dicintai jika tidak kita kenali siapa dia maka akan hancurlah cinta itu.... usah biarkan cinta anda dinoda.. kelak memakan jiwa yang tiada berdosa.... bukan kata ingin mengata.... tetapi jiwa meronta ronta... sematkan iman harungi segala... kelak cinta hadir bersama... -ana-

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_fikProfil   Hantar PM kepada are_fik   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-07-05 19:30


tak ada rahsia

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-07-05 19:41


carilah yang beriman, wanita solehah idaman lelaki dan isteri solehah idaman suami.sentiasa bersama kita walau susah dan senang.sejuk hati memandang walau dalam keadaan marah.

p/s:jaga diri, hiasi peribadi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-07-05 19:57


pilih lah yang senang untuk kerjakannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

Long
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.03.2004
Ahli No: 7790
Posting: 52
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 19-07-05 20:29


ingin mencari seorang isteri yang solehah bukanya senang di cari....tapi saya boleh bagi petuanya antaranya ialah carilah seorang wanita yang dara tapi janda dan yang janda tapi dara...yang kurus tapi dari jauh nampak besar,yang besar dari jauh nampak kurus,yang cantik dari dekat nampak bersinar wajahnya,indah budi pekerti tercerna dalam hatinya....bila dilihat dengan panca indera....tu lah petunyer...dapattttttt....???

Bookmark and Share

    


  Member Information For LongProfil   Hantar PM kepada Long   Pergi ke Long's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.131886 saat. Lajunya....