Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain daripada-Nya. Hanya kepada-Nya aku bertawakkal.
-- at-Taubah: 129

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 83
Ahli: 0
Jumlah: 83




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: APA ITU CINTA???.....


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» APA ITU CINTA???.....

Please Mendaftar To Post


Oleh APA ITU CINTA???.....

TengkuHaiqal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.11.2004
Ahli No: 12640
Posting: 251
Dari: Edinburgh...Scotland,UK

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-04-05 22:27


C.I.N.T.A…Hanyalah sepatah perkataan yg membawa maksud tersendiri mengenai hati dan perasaan.Namun pasti bukan semua yg memahami apakah itu cinta.Bagaimana pula dgn kamu?..

1-Jangan tertarik kpd seseorg hanya kerana paras rupa,kekayaan dan kedudukan kerana ia bukanlah penjamin kebahgiaan.Tetapi tertariklah kepada si dia kerana senyumannya yg mampu membuatkan hidup kamu seceria warna sang pelangi.

2-Ada saat2 dalam hidup ketika kamu sangat merindukan seseorg sehingga ingin hati menjemputnya dari alam mimpi dan bersamanya dalam alam nyata.Semoga kamu memimpikan org seperti itu.

3-Bermimpilah ttg apa yg ingin kamu impikan,pergilah ke tempat2 kamu ingin pergi.Jadilah seperti yg kamu inginkan,kerana kamu hanya memiliki satu kehidupan dan satu kesempatan utk melakukan hal2 yg kamu lakukan.

4-Ketika satu pintu kebahagiaan tertutup,pintu yg lain dibukakan.Tetapi acap kali kita terpaku terlalu lama pd pintu yg tertutup sehingga tidak melihat pintu lain yg di bukankan bg kita.

5-Kata2 yg terucap di bibir sebenarnya tidak dapat mencerminkan apakah yg berlaku dari sudut hati.Tiada kata2 yg dapat meluahkan rasa cinta melainkan perasaan saying dan cinta itu sendiri yg wujud dan di pamerkan secara semula jadi.

6-Awal dari cinta adalah membiarkan orang yg kita cintai menjadi dirinya sendiri,dan tidak merubahnya menjadi gambaran yg kita inginkan.Jika tidak,kita hanya mencintai pantulan diri sendiri yg kita temukan dalam dia.

7-Orang2 yang paling berbahagia tidak selalu memiliki hal2 terbaik,mereka hanya berusaha menjadikan yg terbaik dari setiap hal yg hadir dalam hidupnya.

8-Mungkin tuhan menginginkan kita bertemu dgn beberapa org yg salah sebelum bertemu dengan org yg tepat,kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu.

9-Perkara paling menyedihkan dlm hidup ialah apabila bertemu dengan seseorg yg sangat bererti dlm hidupmu tetapi akhirnya terpaksa di lepaskan atas alasan yg kukuh.

10-Cinta datang kepada mereka yg masih berharap sekalipun pernah di kecewakan,kpd mereka yg masih percaya sekalipun pernah dikhianati,kpd mereka yg masih mencintai sekalipun pernah di sakiti hatinya.

11-Sungguh menyakitkan mencintai seseorg yg tidak mencintai dirimu,tetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorg dan tidak pernah memiliki keberanian utk mengutarakan cintamu kepadanya.
12-Jangan pernah mengucapkan selamat tinggal andai kamu masih mahu meneruskannya.Jangan sesekali pernah menyerah jika kamu masih merasa sanggup dan jangan pernah mengatakan kamu tidak mencintainya jika kamu masih tidak dapat melupakannya.

13-Ada hal2 yg sangat ingin kamu dengar tetapi tidak akan pernah kamu dengar dari org yg kamu harapkan untuk mengatakannya.Namun demikian,janganlah menulikan telinga utk mendengar dari org yg mengatakannya dengan sepenuh hati.

14-Hanya di perlukan waktu seminit utk mentafsir seseorg,sejam utk menyukai seseorg dan sehari utk mencintai seseorg,tetapi di perlukan waktu seumur hidup utk melupakan seseorg..


Bookmark and Share

    


  Member Information For TengkuHaiqalProfil   Hantar PM kepada TengkuHaiqal   Quote dan BalasQuote

miera84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.12.2004
Ahli No: 13322
Posting: 63
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-04-05 09:34


no komenlah tengku

Bookmark and Share

    


  Member Information For miera84Profil   Hantar PM kepada miera84   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-04-05 09:41


jatuh cinta pada hatinya..

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-04-05 09:41


4-Ketika satu pintu kebahagiaan tertutup,pintu yg lain dibukakan.Tetapi acap kali kita terpaku terlalu lama pd pintu yg tertutup sehingga tidak melihat pintu lain yg di bukankan bg kita.

8-Mungkin tuhan menginginkan kita bertemu dgn beberapa org yg salah sebelum bertemu dengan org yg tepat,kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu

9-Perkara paling menyedihkan dlm hidup ialah apabila bertemu dengan seseorg yg sangat bererti dlm hidupmu tetapi akhirnya terpaksa di lepaskan atas alasan yg kukuh.

13-Ada hal2 yg sangat ingin kamu dengar tetapi tidak akan pernah kamu dengar dari org yg kamu harapkan untuk mengatakannya.Namun demikian,janganlah menulikan telinga utk mendengar dari org yg mengatakannya dengan sepenuh hati.

14-Hanya di perlukan waktu seminit utk mentafsir seseorg,sejam utk menyukai seseorg dan sehari utk mencintai seseorg,tetapi di perlukan waktu seumur hidup utk melupakan seseorg..



penuh pengertian disebalik kata-kata ini

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 09-04-05 12:43




tiada manusia yang mampu mentafsirkan makna CINTA yang sebenarnya.



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 09-04-05 12:44




tiada manusia yang mampu mentafsirkan makna CINTA yang sebenarnya.



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 09-04-05 12:44




tiada manusia yang mampu mentafsirkan makna CINTA yang sebenarnya.



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-04-05 12:59




tengkuhaiqal nie mmg expert bab madah2 cinta nie.... ehehehe

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

anakmak
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11979
Posting: 27
Dari: iium

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-04-05 12:59


carilah dan rasalah CINTA Allah yg sentiasa ada, dengan itu kita akan rasa CINTA yg hakiki, then we will know 'apa itu CINTA?'
wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakmakProfil   Hantar PM kepada anakmak   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-04-05 13:11


hehhee..
ada apa dgn cinta......

hehhe..
entahlah.....
jujurlah diri ni senang suka kat seseorg..
tapi utk rasakan benda tu cinta dn sayang payah.
kat dlm hati ni..cam ada entahlah..
camne nak cakap yek...
cam kuch kuch hota hai.
bila tgk je org tu..hati ni terus bunyik 'tiung'
sepanjng idup ni..3 org penah bertakhta kat hati ni.

p/s..luahan perasaan lak......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 09-04-05 13:14




Adakalanya kita cuba lari dari cinta...tapi jiwa yang bergelora...sepi dahagakan kasih sayang lalu memaksa kita menyambut kehadiran cinta...Adakalanya kita cuba lari dari rindu...tapi sayang yang berputik dihati meronta resah tak menentu lalu memaksa kita menerima kenyataan sesungguhnya hati ini memerlukan CINTA dan KASIH SAYANG...

Biar Manja Tapi Tegas

-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 09-04-05 13:58




apa itu cinta? nafsu? atau ikhlas?



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-04-05 15:27


ada apa pada cinta?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 09-04-05 17:08




sebelum kita tahu apa itu cinta cuba kita fikir siapa yang buta, cinta atau manusia yang buta?



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

khairol_khalid
WARGA SETIA
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6959
Posting: 433
Dari: kulim hi tech

Kedah  


posticon Posting pada: 10-04-05 15:52


cinta kepada Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_khalidProfil   Hantar PM kepada khairol_khalid   Pergi ke khairol_khalid's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 22:09




cinta kepada Allah
cinta yang hakiki...
tapi susah nak cari.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

wehdah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13170
Posting: 196
Dari: Ranau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-04-05 10:29


hai tengku.... cinta hanya diketahui oleh orang yang merasainya.........dalam derita ada bahagia semuanya kurniaan tuhan,perasaan tu hadir sendiri dalam diri,tak dapat dihalang,tapi keimanan yang teguh dapat mengawalnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wehdahProfil   Hantar PM kepada wehdah   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-04-05 10:39




C.I.N.T.A . satu rasa (Goup XPDC)
pada ana cinta itu tanggungjawab
sebab cinta satu tanda kasih Allah kepada manusia...

-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 11-04-05 11:04




hai tengku.... cinta hanya diketahui oleh orang yang merasainya.........dalam derita ada bahagia semuanya kurniaan tuhan,perasaan tu hadir sendiri dalam diri,tak dapat dihalang,tapi keimanan yang teguh dapat mengawalnya.

shah sokong sangat tu...



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 11-04-05 15:46


Cinta bukan kesenangan,
Cinta bukan lari dari kesengsaraan,
Cinta bukan nafsu,
Cinta bukan sedekah,
Andai seseorang mampu mengurangkan bebanan dalam hidup kita, tidak bermakna kita menyintainya. (Dr. Fadilah Kamsah). Kita sering keliru, antara cinta dan perasaan...

Orang yan mampu memdengar...
Orang yang mampu mengurangkan tekanan...
Orang yang mampu memberikan belaian...
Tidak semestinya itu CINTA kita...

Tapi, orang yang kita cintai kita berharap agar menjadi pendengar setia pada keluhan kita,
orang yang mampu memberikan kasih sayang sepenuhnya pada kita,
orang yang mampu mengurangkan tekanan dalam diri kita... jangan sesekali mencintai seseorang atas dasar simpati, KERANA cinta Bukan boleh disedekahkan............




Prof. CINTA

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-04-05 16:31


cinta oh cinta

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

Iswadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2004
Ahli No: 10269
Posting: 160
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 11-04-05 16:41


Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta di situ ada kehidupan; manakala kebencian membawa kepada kemusnahan.

Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah namanya Cinta

Ada 2 titis air mata mengalir di sebuah sungai. Satu titis air mata tu menyapa air mata yg satu lagi," Saya air mata seorang gadis yang mencintai seorang lelaki tetapi telah kehilangannya. Siapa kamu pula?". Jawab titis air mata kedua tu," Saya air mata seorang lelaki yang menyesal membiarkan seorang gadis yang mencintai saya berlalu begitu sahaja."

Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mahu mencuba. Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup. Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi jika kamu masih tidak dapat melupakannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For IswadiProfil   Hantar PM kepada Iswadi   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-04-05 17:01


~Ada 2 titis air mata mengalir di sebuah sungai. Satu titis air mata tu menyapa air mata yg satu lagi," Saya air mata seorang gadis yang mencintai seorang lelaki tetapi telah kehilangannya. Siapa kamu pula?". Jawab titis air mata kedua tu," Saya air mata seorang lelaki yang menyesal membiarkan seorang gadis yang mencintai saya berlalu begitu sahaja." ~



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-04-05 16:30



wahai pecinta-pecinta sekalian
usah kalian bermuram durja
usah kalian berkeluh kesah
usah kalian terus bermadah
usah kalian merawan lara
Asyik memikirkan cinta makhluk
kitakan jadi lemah jiwa
Asyik memikirkan cinta makhluk
kitakan lupa kita ni hamba
Asyik memikirkan cinta manusia
kitakan lupa pada yang Maha Kuasa
biarkan gadis itu berlalu jika tiada jodoh kita
biarkan kedua-dua titis air mata itu untuk yang Esa
jangan terlalu hanyut dengan rintihan hati kita
agar kita lebih sejahtera

Ana : jadi Pecinta Alam pun o.k.....



-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 13-04-05 18:38




betul ker cinta itu lahir dari mata turun ke hati...
kalau yang tak pernah jumpa lak cam ner..




-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 15-04-05 15:38


Membicarakan cinta tak dapat dilepaskan dengan motif dan tujuan pelakunya. Sesuai arti katanya, cinta adalah perasaan hati dalam menyenangi sesuatu. Dalam bahasa Arab, cinta sering disebut dengan kata hubb. Mencintai sesuatu berarti sama dengan menyenanginya. Cinta adalah salah satu sifat fitri (alami) yang memang Allah SWT anugerahkan kepada manusia. Dengan cinta, manusia satu dan lainnya dapat membina hubungan dengan harmonis. Rasulullah SAW bersabda, ''Sesungguhnya Allah SWT memiliki 100 rahmat kasih sayang. Sebanyak 99 Ia simpan untuk hamba-hamba-Nya nanti di akhirat, sedangkan satunya Ia turunkan kepada umat manusia. Dengan hanya satu rahmat inilah, manusia satu dengan yang lainnya saling mencintai.'' (HR Bukhari-Muslim).

Dengan demikian, cinta dan kasih sayang yang dimiliki manusia hakikatnya adalah bentuk anugerah tertinggi yang Allah SWT berikan. Itu artinya, cinta sesungguhnya harus dilandasi dengan keyakinan bahwa cinta itu adalah dari Allah SWT dan harus dimanfaatkan sepositif mungkin oleh manusia, semata-mata karena Allah. Dengan kata lain, mencintai manusia lain sebetulnya harus dilandasi sikap bahwa cintanya itu adalah karena Allah, sehingga cinta yang ditimbulkan akan selalu berada dalam jalur yang sudah Allah SWT gariskan, bukan cinta buta yang hanya memperturutkan hawa nafsu rendah. Mencintai seseorang karena Allah SWT akan mengantarkan seseorang pada satu level, di mana Allah SWT melimpahkan cinta abadi-Nya yang tak terkira. Rasulullah SAW pernah bercerita kepada Abu Hurairah, ''Sesungguhnya ada seorang laki-laki yang berniat mengunjungi temannya dalam sebuah kampung.

Dalam perjalanan, ia bertemu dengan malaikat yang sengaja Allah turunkan untuk menanyakan tujuannya. Laki-laki itu menjawab, ia ingin mengunjungi salah satu temannya di sebuah kampung. Malaikat bertanya lagi tentang alasan kunjungan itu, apakah karena temannya itu memiliki satu jasa berharga yang harus dibalas atau tidak. Dengan tegas, laki-laki itu menjawab ia tidak memiliki alasan selain bahwa kunjungannya itu adalah karena cintanya kepada temannya, cinta yang dilandasi semata-mata karena Allah SWT. Malaikat itu akhirnya memberi tahu kepada laki-laki itu bahwa ia adalah utusan Allah untuk menyampaikan kabar gembira bahwa laki-laki itu dijamin akan dicintai Allah selamanya, dengan sebab cintanya pada temannya itu.'' (HR Muslim).



-----------------
Sabda Nabi Muhammad s.a.w.yang bermaksud:"Barangsiapa yang amalannya hari ini lebih baik dari semalam,dia adalah orang yang beruntung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.121892 saat. Lajunya....