Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda taknak bekerja, carilah duit sebanyak-banyaknya; nanti anda tak perlu bekerja
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 42
Ahli: 0
Jumlah: 42




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 3 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: pakah kesan kita ketagih dengan internet?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» pakah kesan kita ketagih dengan internet?

Please Mendaftar To Post


Oleh pakah kesan kita ketagih dengan internet?

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 31-03-05 13:34


komen sikit? sebab, bila ana tengok member ana seorang tu, dulu lah time belajaq. Tak salah macam org gila. Menangis, ketawa, riang seorang-seorang.lepas itu, org ketagih internet ni, ana tengok lebih kasanova lah. takut pula?

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_ikhwan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5181
Posting: 117
Dari: kuala lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 14:02


kesan dia banyak... buruk ade, baik pun ader...

yang baik, kiter dapat manyak maklumat terkini atau pun yang sudah basi...
pastu kiter dapat ramai kenalan. yang tak kenal jadi kenal, yang gadoh jadi member baik, yg lame tk contact boleh bejumper semula...
lain kiter boleh mudahkan urusan harian kiter. contohnya nak check result exam ker, nk bayar bil telekom ker, bil mende pun boleh bayar online skrg...

yang buruk plak... kiter akan leka dengan alam cyber... chet punya chet, layar punya layar, dh sampai ke mane tah... sampai azan bekumandang pun boleh tak perasan, padahal mesjid kt sebelah jer...
lagi, internet ni bazir duit kiter... dlm website, sembang tah aper-aper tah... klu nak cari maklumat takper jugak, ni sampai tanye kucing dah mandi ker belum, hemster beli kat maner... meraban teben jer sumer....
pastu dia melalaikan kiter... tue same kt atas kot. dia akan buat kiter leke... tak pasal-pasal assingment kiter tergendala...

lain malas nak tulis lah... lain-lain sahabat boleh ar sambung...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ikhwanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ikhwan   Pergi ke sahabat_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 31-03-05 14:14


jadik orang terfamous kat muka bumi Allah ler... tapi, abang ana selalu pesan jangan bercinta ngan budak chat ni. reason abg slalu bagi kat kiter.

1. Budak chet ni mmg, hobe cheat la.
2. Muka kat luo' tak cukup publish, so terpaksa buat publisiti murahan kat web2. Sbb realiti nyer muka takder."0"
3. budak chat, tak cukup hotak... melainkan kalau dier mmg Software Eng. ke? or amik course comp. bru la...
4. Tak setia... (certain ler)

pendapat ana & family ajer...

[ Posting ini telah di edit oleh: farhanna pada 2005-03-31 14:18 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

qoliu
Warga Rasmi
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13673
Posting: 11
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-03-05 15:35


hm....saya sokong pendapat cik farhannah tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For qoliuProfil   Hantar PM kepada qoliu   Pergi ke qoliu's Website   Quote dan BalasQuote

AspIrasI83
Warga Rasmi
Menyertai: 11.10.2004
Ahli No: 11764
Posting: 19
Dari: bumi hijau

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-03-05 17:36



eishh..bahaye btul klu dh ketagih ni...sebaiknye guna lh sesuatu kemudahan dgn berhikmah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AspIrasI83Profil   Hantar PM kepada AspIrasI83   Pergi ke AspIrasI83's Website   Quote dan BalasQuote

aquarius_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14613
Posting: 224
Dari: tg karang, selangor...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 18:42




macam terkena kat batang idung ana la pulak..
pernah mase ana tengah tunggu result spm, ana tak keje dok umah jer..kat bil tepon dialing tuk internet jer dah 60...blom lagi topup tmnet.
tapi mase tu la ana rasa puas dan tak rasa jumud..
otak ana rasa segar..semua isu semasa ana tau..
lagipon mase tu ralit chatting kat mirc #surau, #ustaz, macam2 lagi la..
dapat kawan ngan orang terpelajar ni kene pandai curi ilmu diorang..so ana tak rasa tu satu pembaziran, sebab ana dapat banyak manfaat.

bagi ana kalau ketagih benda yang baik aper salahnya..tambah ilmu pengetahuan dan pengalaman...tapi kalau sampai luper diri tu kawan2 kene la nasihatkan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For aquarius_nurProfil   Hantar PM kepada aquarius_nur   Quote dan BalasQuote

ummu_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14791
Posting: 80

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 19:21


ade manfaat tersendiri..hmm

indahnya muslimah ...
seindah budinya..
seindah akhlaknya..
seindah tutur katanya..
insyaAllah..muslimah harapan

[ Posting ini telah di edit oleh: ummu_muslimah pada 2005-03-31 19:22 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_muslimahProfil   Hantar PM kepada ummu_muslimah   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-03-05 22:27


dari segi psychology, boleh menyebabkan org normal jadi gila. pernah ada kes dimasukkan ke hospital sakit jiwa.

dari segi kesihatan, mata boleh rosak hadap screen. cahaya ultroviolet terus ke mata. boleh menyebabkan kanser. mata boleh rabun. boleh menyebabkan ketumbuhan pada mata. bebola mata menjadi tebal n so on.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 22:41


Asalkan bukan penagih sudah....!!!
Tak sesuai menyifatkan seseorang ketagih...sebab nampak buruk bunyinya...


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-03-05 22:57


Quote:

On 2005-03-31 22:41, Prof_Muslim wrote:
Asalkan bukan penagih sudah....!!!
Tak sesuai menyifatkan seseorang ketagih...sebab nampak buruk bunyinya...




apa yg buruknya. dari segi bahasa dah betul. dari segi tatabahasa pun dah betul. penagih bukan hanya untuk penagih dadah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 23:41


bagus macam tuh.. maknanya dia ada positive feedback terhadap internet~ bagus bagus~ teruskan... ^_^x

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

emizz_hani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.03.2005
Ahli No: 15347
Posting: 50
Dari: PJ, selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 01-04-05 00:08


assalamualaikum.

berdasarkan observation. the pros: life wasnt that hard in finding infos as it used to once upon a time

cons: rabun. miopia. hehhe



-----------------
Me, an earthbound.. living up to my name.

Bookmark and Share

    


  Member Information For emizz_haniProfil   Hantar PM kepada emizz_hani   Pergi ke emizz_hani's Website   Quote dan BalasQuote

eiza86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2004
Ahli No: 12182
Posting: 161
Dari: Gombak,Selangor

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-04-05 00:26




aDer baik dan buruknyer.....baiknya leh tambah ilmu pngetahuan...buruknya leh merosakkan akidah kalo trsaLah langkah..... Pape pon,pandai2 la.....


~ader akal pakai...
~ ader telinga dengar...
~ ader muLut diam....
~ yg remeh & yg temeh...berada d skelilingmu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiza86Profil   Hantar PM kepada eiza86   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 08:58


Quote:

On 2005-03-31 22:27, Jackie_uniten7 wrote:
dari segi psychology, boleh menyebabkan org normal jadi gila. pernah ada kes dimasukkan ke hospital sakit jiwa.

dari segi kesihatan, mata boleh rosak hadap screen. cahaya ultroviolet terus ke mata. boleh menyebabkan kanser. mata boleh rabun. boleh menyebabkan ketumbuhan pada mata. bebola mata menjadi tebal n so on.



Fakta salah tu! Screen komputer tidak memancarkan chy UV. Chy UV hanya dipancarkan oleh matahari & sesetengah bulb yg khusus mengeluarkan chy berkenaan for instant alat UV Crosslinker. Ttp tidak kpd bulb dlm screen komputer. Harap maklum. Namun demikian exposure yg lama terhadap chy yg dipancarkan oleh screen komp boleh memudaratkan terutama kpd mata.

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-04-05 09:34


aik bukan UV ke. Ultra Red?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 01-04-05 10:19


Quote:
Asalkan bukan penagih sudah....!!!
Tak sesuai menyifatkan seseorang ketagih...sebab nampak buruk bunyinya...





Maaf ye, prof. Muslim... terkasar bahse sket...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 10:40


bahaya gak ye ketagih internet..ana plak ketagih IKHWAh..hehe..gurau je

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 12:27




keje jadi tak siap...
positifnya
jadi tempat hilang boring


bercinta ngan budak chat....
kalau nak bercinta meh kat luar laaa
kat cyber citer mcm-mcm kat luar mungkin lain
kalau berani meh kat luar ...
(macam ajak gaduh pulak)

ana : pastikan halalan toyyiba(iklan ayamas)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 02-04-05 16:36


Lebih baik jka nak dibandingkn dengan ketagihan alkohol dan dadah. itu memang dah sah haram....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-04-05 09:59


ermm.... alamak...

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

sarahaniey
Warga Rasmi
Menyertai: 01.04.2005
Ahli No: 15514
Posting: 6
Dari: bumi Allah

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-04-05 10:18


Ada baik & buruknya. Yg penting manfaatkan p'gunaan internet ke arah yg positif & tdk lupa akan tanggungjawab kita t'hdp parents, pelajaran, dsb.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sarahanieyProfil   Hantar PM kepada sarahaniey   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 05-04-05 15:13




ketagih untuk ukhwah.com tak kisah la tapi janga ketagih untuk triplex.


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-01-09 13:32


Dulu hingga kini tetap sama saja.. :-D
Asal ada sebarang benda boleh menghubungkanku dengan dunia internet..
tetiba secara otomatik,rasa jari ni dah pandai mengklik sana sini.. hehehe :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 11:53


Pada 20-01-09 13:32 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Dulu hingga kini tetap sama saja.. :-D
Asal ada sebarang benda boleh menghubungkanku dengan dunia internet..
tiba-tiba secara otomatik,rasa jari ni dah pandai mengklik sana sini.. hehehe :sopan:



betul tu hesolurun_84.... :sopan:


-----------------
http://www.dapatwang.com/?id=laila82


Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 11:56


Pada 27-01-09 11:53 , lailasuhaila posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-01-09 13:32 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Dulu hingga kini tetap sama saja.. :-D
Asal ada sebarang benda boleh menghubungkanku dengan dunia internet..
tiba-tiba secara otomatik,rasa jari ni dah pandai mengklik sana sini.. hehehe :sopan:



betul tu hesolurun_84.... :sopan:



apa nak buat.. hanya dihujung jari..
dunia glabalisasi..
apa yang pasti..
pandai lah jaga diri..
ingatlah Allah ada di sisi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 11:59


Pada 31-03-05 23:41 , kens2005 posting:

!!! QUOTE !!!

bagus macam itu.. maknanya dia ada positive feedback terhadap internet~ bagus bagus~ teruskan... ^_^tak


hehe..boleh pula begitu.... :sopan:
tapi biasanya org yang jadi begitu kalau telalu obses pada sesuatu dan tak begaul sangat dengan masyarakat sekeliling...ada juga kenal org begitu..dia bukan gila tu..cuma mental disorder saja...hehe gurau.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 27-01-09 12:07


Memang tak dapat dinafikan.. Internet mempunyai 1001 tarikan... tapi kenalah bijak menggunakannya.. jangan ada unsur2 yang melalaikan..seperti berchatting dengan kawan yang berlainan jantina, mengunjungi laman2 web yang mempunyai unsur pornografi (dah jatuh haram) etc.. benda-benda macam ini yang akan menyebabkan org lebih addicted dengan Internet...

p/s suka cari resepi yang best dan lawat laman web yang Islamik yang memberi ilmu yang bermanafaat serta dapat cari maklumat yang membicarakan perkembangan semasa.. paling suka dapat buat kuiz bahasa Inggeris...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 14:04


salam...
saya memang da ketagih internet terutamanya dengan ukhwah.com ni.sebab tu sanggup keluar duit beli broadband.hehe.masa minggu lepas seminggu lebih saya tak dapat buka ukhwah.tak tau ar masalah kat mana.rasa macam 'lost' bila ukhwah tak dapat connect.iyalah,ukhwah.com ni macam da jadi sahabat sejati buat diriku ini.tak jumpa sehari rindu rasanya..huhu.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 14:05


salam...
saya memang da ketagih internet terutamanya dengan ukhwah.com ni.sebab tu sanggup keluar duit beli broadband.hehe.masa minggu lepas seminggu lebih saya tak dapat buka ukhwah.tak tau ar masalah kat mana.rasa macam 'lost' bila ukhwah tak dapat connect.iyalah,ukhwah.com ni macam da jadi sahabat sejati buat diriku ini.tak jumpa sehari rindu rasanya..huhu.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 14:28


macam mana org yang dikategorikan ketagih internet ni? maksudnya 24 hours duduk depan internet ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

cahaya_hearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2009
Ahli No: 36619
Posting: 72
Dari: nEgeri adAt pErpatih

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 17:22


Pada 27-01-09 14:05 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
saya memang da ketagih internet terutamanya dengan ukhwah.com ni.sebab tu sanggup keluar duit beli broadband.hehe.masa minggu lepas seminggu lebih saya tak dapat buka ukhwah.tak tau ar masalah kat mana.rasa macam 'lost' bila ukhwah tak dapat connect.iyalah,ukhwah.com ni macam da jadi sahabat sejati buat diriku ini.tak jumpa sehari rindu rasanya..huhu.



uish bhya juga ni..
dah macam terover addict pula..
hehe
:-P
tapi kalau guna ke arah kebaikan tak apa lah kan..
jangan sampai lupa nak makan dan mandi udah lah ye... :sopan:


-----------------
Bangkitlah kembali...
Tabahkan hatimu..
Lembutkan hatimu..
Moga jiwamu lunak mendekati Allah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_heartyProfil   Hantar PM kepada cahaya_hearty   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 27-01-09 19:18


hu hu... bila dah asyik belek2 resepi kat internet... mula nak acu try test resepi2 tadi.. bagaimana tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 19:20


Pada 27-01-09 14:28 , doktor_kampung posting:

!!! QUOTE !!!

macam mana org yang dikategorikan ketagih internet ni? maksudnya 24 hours duduk depan internet ke?


hehe...hanya mereka yang da ketagih akan tau..faham-faham sendiri lah.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 20:02


begantung pada seseorang individu tu sendiri mengapa dan apakah sebabnya melayari internet ,adakah cari maklumat? cari kenalan? atau cari benda tak sepatutnya fikir-fikirkanlah..hehehehe :berfikir:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 27-01-09 20:05


Pada 31-03-05 13:34 , farhanna posting:

!!! QUOTE !!!

komen sikit? sebab, bila ana tengok member ana seorang tu, dulu lah time belajaq. Tak salah macam org gila. Menangis, ketawa, riang seorang-seorang.lepas itu, org ketagih internet ni, ana tengok lebih kasanova lah. takut pula?


Kalau dah menangis ketawa depan pc seorang-seorang memang gila lah agaknya. :-P

Internet ada pros and cons. So terpulang lah setiap individu menilainya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.1244 saat. Lajunya....