Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kepuasan itu terletak pada usaha bukannya pada pencapaian. Usaha sempurna adalah kemenangan sempurna.
-- Mahatma Ghandi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 39
Ahli: 0
Jumlah: 39




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Berita dari 'OVER THE SEA',


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Berita dari 'OVER THE SEA',

Please Mendaftar To Post


Oleh Berita dari 'OVER THE SEA',

syauqey
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4989
Posting: 62
Dari: Gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 31-03-05 13:00


assalamualaikum...

mase malam tu kami student malaysia kat MEDAN tengah rancak bercerita tentang masalah yang sering dihadapi dan ade yang sedang menonton tv. Tibe-tibe je kami merasakan gegaran yang kuat (gempa) yang lebih kurang berlaku selama lebih 6 minit yang berkekuatan 8,2 skala ritcher... kuat jugak. Mula-mula fikir takde apa-apa yang akan berlaku seperti sunami.. walaupun ade sedikit kekhawatiran.Pastu kami masuk la balik dalam rumah dan borak balik seperti biase dan waktu tu otomatik eletrik hampir semua kawasan di Indonesia putus total ditambah pulak ngan gangguan jaringan telefon bimbit. Dan tengah kiteorang borak, tibe-tibe budak perempuan yang kat luar menjerita air-air datang.. kami semua yang ade kat situ tanpa memikirkan ape-ape lagi terus cuba melarikan diri, lutut pun jadi longgar, darah abis semua naik kemuka sebab trauma dengan kejadian sunami yang pernah berlaku di aceh yang menelan beratus ribu nyawa.... mase tu kami semua pasrah dah. Ajal maut ditangan Allah ... MEMANG SEDIH KALAU KITE MATI JAUH DARI ORANG TUE... YANG DIRISAUKAN BUKAN KITA YANG MATI TAPI ORANG TUE YANG MEMIKIRKAN KESELAMATAN ANAK MEREKA YANG JAUH DIPERANTAUAN.. cube fikir mati jauh dari orang tue pastu mayat tak dapat nak dihantar pulang kemalaysia dan orang tue kite setengah mati memikirkan .. sempat juga kiteorang yang kat medan terketar-ketar dan tak tahu nak cakap ape... tapi alhamdulillah selepas ade ketua pendduduk setempat yang menyatakan isu air laut itu hanya satu provokator dari pecuri yang ingin mencuri rumah penduduk yang yang ditinggalkan tanpa dikunci waktu panik meninggalkan rumah mereka.
null

Bookmark and Share

    


  Member Information For syauqeyProfil   Hantar PM kepada syauqey   Pergi ke syauqey's Website   Quote dan BalasQuote

syauqey
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4989
Posting: 62
Dari: Gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 31-03-05 13:07


tapi setakat ni alhamdulillah kami tak ape-ape .. dan memang beberapa hari ni tak boleh tidur nyenyak sebab pemerintah indonesia meyatakan orang yang di Indonesia supaya siap siaga.... setakat ni dah ada lebih dari 200 gempa susulan yang berlaku di kepulauan sumatera cuma pada kekuatan 4 hingga 5 skala ritcher,.. dan ada ramalan dari pusat kajian gempa akan ada gempa dekat satu pulau namenye mentawa yang akan terjadi dalam waktu terdekat ni atau 3 bulan mendatang yang dimana pada kekuatan 9 skala ritcher yang akan menyebabkan sunami ... itulah antara perkara yang meriosaukan kami ... namun tetapkan jua hati untuk menuntut ilmu

Bookmark and Share

    


  Member Information For syauqeyProfil   Hantar PM kepada syauqey   Pergi ke syauqey's Website   Quote dan BalasQuote

ainun_nazihah
Warga Rasmi
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14739
Posting: 15
Dari: sg buaya

Selangor  


posticon Posting pada: 01-04-05 18:36


...
Alhamdulillah...baguih la korang sume tak aper2...

Semoga sume pelajar M'sia kat sane dilindungi oleh Allah SWT.kteorang kat M'sia pun gerun gak mendgrnyer...byk criter yg mengatakan tsunami nk melanda lg tp sume nyer ketentuan Allah.Tak siapa bleh menolak kuasa Allah Maha Hebat.Yang boleh Ainun nasihatkan jaga diri bebaik kerana korang sume membawa imej negara Malaysia.Jgn sampai mencemarkan nama baik negara dan terutama skali igt sket PENGORBANAN IBU DAN AYAH SELAMA DIAORANG MEMBESARKAN kiterrr.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainun_nazihahProfil   Hantar PM kepada ainun_nazihah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.101034 saat. Lajunya....