Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Burung yang akan mati hanya berjalan, tidak lagi terbang
-- Peribahasa Red Indian

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 76
Ahli: 0
Jumlah: 76




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 61 hari yang lalu
the_brOtherz: 88 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Tolong bagi tip cara bergaul dengan yang bertudung labuh


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Tolong bagi tip cara bergaul dengan yang bertudung labuh

Please Mendaftar To Post


Oleh Tolong bagi tip cara bergaul dengan yang bertudung labuh

jejaka_sabar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.10.2004
Ahli No: 12091
Posting: 50
Dari: sG pETANi,Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 19-03-05 14:13



Ana ni seorg yang seorg yg nampak mcm garang (tp tak garang pun rasanya).Tu yang ana takut nk mendekati org2 yang bertudung labuh ni takut mereka plak yang takut terhadap ana dan mungkin ana seorg yang pemalu kot...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jejaka_sabarProfil   Hantar PM kepada jejaka_sabar   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-03-05 14:28


senang je..jangan melampaui batas2 hukum syara'..mesti diorg terima..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

zujlah_mj
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14517
Posting: 69
Dari: ^PermatA JohoR^

Johor  


posticon Posting pada: 19-03-05 15:07


nak dekati mereka?

1-klu nak tegur pastikan mereka dalam kelompok yg ramai,jgn tegur bila mereka sorang2,confirm tak kan layan.
2-mungkin bleh guna org tengah?mintalah bantuan sapa2 pun,kawan yg rapat dgn mereka ke..guru...atau sesape saja yg anda percayai.
3-mereka ni nampak je pemalu tapi mereka bleh openminded ttg perkara yg rasional.
4-perlu ada adad sopan untuk mendekati mereka.mungkin anda bleh ikut rentak mereka..
5-lebih senang jika anda bertanya dengan rakan lelaki yg berlatar-belakangkan sekolah agama ttg cara2 untuk mendekati mereka..
6-yg penting niat anda ikhlas [B]lillahitaala[/B] dan manjaga batas2 dalam pergaulan.

wallahu a'lam

-----------------
kurangkan gurau senda kerana umat yg berjuang itu akan berjuang dgn brsungguh2:hasan al-bana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zujlah_mjProfil   Hantar PM kepada zujlah_mj   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-03-05 15:13


ADA TIPS JUGA YA....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-05 15:25


tanya cam ada apa2 jer... nak tackle sape ek...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-03-05 15:51


...
tapi kalau sister tu buat bodoh je gak,, jgn tuduh sombong pulak ye ada sebab tu..

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

beecological
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14621
Posting: 250

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 19-03-05 16:35


Quote:

On 2005-03-19 15:51, HeArtBroKenkiD wrote:
...
tapi kalau sister tu buat bodoh je gak,, jgn tuduh sombong pulak ye ada sebab tu..

-----------------
"veriLy,foR eveRy difficulties there's a relief..."(al-insyirah)




hurm,betoll2

Bookmark and Share

    


  Member Information For beecologicalProfil   Hantar PM kepada beecological   Quote dan BalasQuote

pengembara_firdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14784
Posting: 185
Dari: dunia kemahasiswaan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-03-05 18:30


kalau nak mtckle tudung labuh ada tips tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For pengembara_firdausiProfil   Hantar PM kepada pengembara_firdausi   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-03-05 01:31


Quote:

On 2005-03-19 18:30, pengembara_firdausi wrote:
kalau nak mtckle tudung labuh ada tips tak?


huh apa cita ni...

-----------------
.:. sesungguhnya orang² yang beriman itu adalah bersaudara, maka damaikanlah diantara dua saudara kamu yang bertelagah itu dan bertaqwalah kepada Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-03-05 01:36




tips zujlah tu...betul kebykannya...

tp awas kalau anda yg jejaka2 nie nak kawan dgn gadis tudung labuh nie untuk singkatkan tudung diorang atau nak ubah cara diorang ikut cara anda...awas anda akan diperangi Allah dan Rasul-Nya....

ingatlah baik-baik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 20-03-05 10:35




haaa..betul tue...slalunya pompuan akan ikut laki..even mak bapak die berjaya ajar die dgn didikan agama sepenuhnya..dpt laki yg mulut manis skit...takut2 tudung dah xtau mane pegi..so elok la solat istikarah dulu semoga diberi petunjuk....

-----------------
Yang Mencari Keredhaan ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-03-05 15:36


ala jejaka_sabar, dia tak layan awak cari je la yang lain. Dia dah jadi kepunyaan orang kot..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

suz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2004
Ahli No: 13406
Posting: 122
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-03-05 15:51


...

no idea...sebab saya tak pernah cuba tackle orang

hati ini milik Allah
diciptakan oleh Allah
hanya untuk menyintai Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For suzProfil   Hantar PM kepada suz   Quote dan BalasQuote

jejaka_sabar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.10.2004
Ahli No: 12091
Posting: 50
Dari: sG pETANi,Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 20-03-05 16:16


Quote:

On 2005-03-20 15:36, kuahdurian wrote:
ala jejaka_sabar, dia tak layan awak cari je la yang lain. Dia dah jadi kepunyaan orang kot..



Saja tanya je bukan nak tackle sapa2 pun

Bookmark and Share

    


  Member Information For jejaka_sabarProfil   Hantar PM kepada jejaka_sabar   Quote dan BalasQuote

ainsri
Warga Rasmi
Menyertai: 20.03.2005
Ahli No: 15270
Posting: 2

Kedah  


posticon Posting pada: 20-03-05 21:09



Tika kau lemah,
ALLAH ada
untuk kau luah rasa,
Tika kau goyah,
kau harus kuat,
kerana kau pembawa agama,
Tika kau terluka,
kau harus tabah
kerana kau mujahid muda.

inagt ALLAH sentiasa bersama hamba2nya...
oleh itu kalau nak takle kaum hawa bertudung labuh ingat ALLAH banyak2
JANGAN MENGHARAP ISTERI SEPERTI SITI FATIMAH JIKA PERIBADI BELUM LAGI SEPERTI SAIDITINA ALI..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainsriProfil   Hantar PM kepada ainsri   Quote dan BalasQuote

humairatulhusna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2004
Ahli No: 8688
Posting: 101
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 20-03-05 22:32


amboi macam2 masalah yer... tak sangka pulak ada tips nak takle si tudung labuh..janganlah risau sangat ana pun setuju dgn kata2 zujlah tu..sbnarnya tak perlulah terlalu protokol nak mentakle situdung labuh..mereka jugak manusia biasa... dan boleh berfikiran terbuka..yang penting jgn hipokrit... dan betul2 ikhlas..

Bookmark and Share

    


  Member Information For humairatulhusnaProfil   Hantar PM kepada humairatulhusna   Quote dan BalasQuote

jah_teratai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14264
Posting: 92
Dari: EepOoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-03-05 04:30


...
ana setuju dgn kata² zjlah.. tp ingat jgn biadab.. sopan skit.. klo x jgn harap bdk 2 layan..

-----------------
semua manusia membuat kesalahan ... x de seorg pon manusia di atas bumi ini yg perfect..


Bookmark and Share

    


  Member Information For jah_terataiProfil   Hantar PM kepada jah_teratai   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 24-03-05 09:58


..
Ana bersetuju gak ngan zujlah...tapi ana nak menambah satu lagi...sebelum nak tackle muslimah bertudung labuh tu,pastikan diri anda dibekali atau mempunyai ciri - ciri berikut:-
1)Soleh
2)Islamic
3)Penyantun
4)Lemah lembut (bukan au)
5)Tutur bahasa-berfikir sebelum bercakap
6)Sabar
7) Dan lain2...

wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 24-03-05 12:16


make-up biar takde....tapi hati biar cun melecun.....

-----------------
ku lihat,ku dengar & ku rasa,
ku hirup,ku hayati & ku sedar,
hanya satu keinginanku,
Wasatiah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

adeque
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.10.2004
Ahli No: 11832
Posting: 45
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 24-03-05 12:30


btol tu...ati kite make up bagi cun2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adequeProfil   Hantar PM kepada adeque   Quote dan BalasQuote

IbnuRushd
Warga Rasmi
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9585
Posting: 16
Dari: Belfast, United Kingdom

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-03-05 12:42



mmg ramai yg takut nak [email protected] bdk bertudung labuh nie,
tp mmg itulah tujuan mereka iaitu utk melindungi diri dr ditackle oleh lelaki yg tak sepatutnyer,hanya yg layak jer yg tahu dan sepadan dgn diorng,kpd saper yg nak tackle diorang nie,check diri,dan berubahlah kerana Allah bkn kerana perempuan,ingat nie!!!
lagi satu dioarang nie tk bleh dibuat mcm awek,bleh bawak pegi kesana sini,dan berdating etc,lagi satu kalau dh dpt tue jgn tunggu lelama terus masuk meminanag kalu keadaan mangizinkan supaya tdk terjebak @terdorong ke arah maksiat....
wslm.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For IbnuRushdProfil   Hantar PM kepada IbnuRushd   Quote dan BalasQuote

hilwi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11432
Posting: 87
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-03-05 15:24


mohon petunjuk Allah....
ader niat baik...(jadikan dier zaujah)
jangan sesajer nak main jer...
nanti ader hati yang terluka....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hilwiProfil   Hantar PM kepada hilwi   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-03-05 15:44




tak tau la....

Quote:
mohon petunjuk Allah....
ader niat baik...(jadikan dier zaujah)
jangan sesajer nak main jer...
nanti ader hati yang terluka....





mungkin betul pendapat hilwi tuh...

-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-05 15:52


Quote:
3-mereka ni nampak je pemalu tapi mereka bleh openminded ttg perkara yg rasional.





benar tu... jgn tanya yg bukan2 sudah la.. lagipun, kata2 yg baik itu menghindarkan kita drpd membuang waktu...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

espiranza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 935
Posting: 192
Dari: negara akhirat kekal abadi

zambia   avatar


posticon Posting pada: 24-03-05 18:26


salaam..tackle? takyah tackle lah..wat dosa jek..kalau ada niat nak jd kan zaujah,masuk jek minang terus..percepatkan proses..lg selamat..takde maksiat hati..itu yg utama..wallahualam..wslm.

Bookmark and Share

    


  Member Information For espiranzaProfil   Hantar PM kepada espiranza   Quote dan BalasQuote

kimi_uniten7
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2602
Posting: 89
Dari: bangi

japan   avatar


posticon Posting pada: 24-03-05 18:41


Quote:

On 2005-03-24 09:58, shahirah_huda wrote:
..
Ana bersetuju gak ngan zujlah...tapi ana nak menambah satu lagi...sebelum nak tackle muslimah bertudung labuh tu,pastikan diri anda dibekali atau mempunyai ciri - ciri berikut:-
1)Soleh
2)Islamic
3)Penyantun
4)Lemah lembut (bukan au)
5)Tutur bahasa-berfikir sebelum bercakap
6)Sabar
7) Dan lain2...

wallahualam..



so..
org yang selekeh2 mcm ana ni tak dptla dekati mereka..bkn tau mau jadi bdk smart2 ni..
tp tryla amik coz mechanical engin..
takde peluang nak smart2..
huhuhuhu..seluar yg season2,baju rolex jer. tak dpt nak pakai baju melayu!hhehheee..yerlakan org baik utk org baik jer!

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimi_uniten7Profil   Hantar PM kepada kimi_uniten7   Pergi ke kimi_uniten7's Website   Quote dan BalasQuote

mastz04
Warga Rasmi
Menyertai: 16.01.2005
Ahli No: 13734
Posting: 6
Dari: aloq staq

Kedah  


posticon Posting pada: 24-03-05 18:59


Quote:

On 2005-03-19 14:13, jejaka_sabar wrote:

Ana ni seorg yang seorg yg nampak mcm garang (tp tak garang pun rasanya).Tu yang ana takut nk mendekati org2 yang bertudung labuh ni takut mereka plak yang takut terhadap ana dan mungkin ana seorg yang pemalu kot...




waalaikumussalam
ana pun termasuk jugak dlm golongan bertudung labuh nie.....anta nie mcm sorang kwn ana muka serius slalu takut la bila tgk dier...jenis susah senyum....so, kat sini anta kena sentiasa senyum utk memastikan anta tidak terlalu sukar didekati...wassalam smile always

Bookmark and Share

    


  Member Information For mastz04Profil   Hantar PM kepada mastz04   Pergi ke mastz04's Website   Quote dan BalasQuote

sundus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2004
Ahli No: 9770
Posting: 70
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-03-05 19:41


susah nak jawab soalan nie...kerana zaman sekarang nie tidak ramai yg memakai tudung labuh tapi mereka sendiri tidak pandai atau memahami dgn jelas matlamat mereka memakai tudung labuh,mungkin saya boleh kategorikan orang yg memakai tudung labuh nie ada 2 golongan:
golongan pertama:-
1)mereka yg benar2 memakai tudung labuh kerana taqwa,iman,ilmu dan malu yg syari'e
2)mereka mahu istiqamah dan mahu yg terbaik dalam menutup aurat bg muslimah
3)mereka walaupun memakai tudung labuh mereka tetap mnjaga diri mereka...tahu batas2 pergaulan dan adab2 sbg muslimah yg membawa imej tudung labuh
4)mereka ini tetap orang yg ada prinsip dan tidak melayan perkara2 yg tiada kaitan dgn mereka tapi mereka ini tidak menyombong tidak tentu pasal sebab muslimah begini lazimnye berilmu
5)mereka tetap malu bertempat dan akan tetap profesional dalam kehidupan sekeliling mereka
6)dan yg paling wajib diketahui..mereka amat sensitif pada akhlak yg bobrok..kata2 yg bsifat murahan dsbnye
7)dan seandainye ada yg ingin mengetuk pintu hati mereka mestilah beradab dan mereka tidak akan mudah memberikan persetujuan..agak susah utk diyakinkan dgn lamaran yg tidak bersungguh2!
cukup berhati2 dalam bercakap,dalam tindakan dan respon....cekal dan kuat semangat!!walaupun sering menangis...
9)dan yg nyata golongan sebegini terlalu sedikit dan susah utk ditemui..kerana mereka selalunye tidak menyerlahkan diri mereka utk dikenali...tapi punye cita2 yg besar dan tinggi..dan mereka b'usaha ke arah itu..muslimah yg tahu harga diri dan budi!!!
Golongan yg ke2:
1)memakai tudung labuh hanya mengikut keadaaan walaupun mereka ada ilmu
2)walaupun bertudung labuh tapi masih ada yg tidak menjaga syarat2 dalam menutup aurat..cth:dalam pergaulan..ketika bercakap..dan adakalanye memakai minyak wangi yg melampau
3)ada di kalangan mereka ini yg tak kisah sgt dgn suasana kefasadan yg berlaku..bersikap biasa2 pada masalah yg besar
4)kurang membicarakan perkara2 yg berat2 dan kurang sensitif pada akhlak yg rosak..kerana mereka ada yg bersifat begitu juga waalupun bertudung labuh.
5)boleh berubah2 pendirian dan percakapannya..
Dan golongan ini selalunye begitu ramai dan dikenali......

Tapi ini cuma golongan bertudung labuh yg setakat ini saya kenali dan sy bercamour dgn mereka...mungkin yg lain ada pandangan masingmasing.... manusia punye kekurangn dan kelebihan..wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sundusProfil   Hantar PM kepada sundus   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-03-05 19:16




ada tips rupanya nak mendekati mereka bertudung labuh ni
ya Allah jauhkanlah ana drp golongan ke-2 spt yg dinyatakan al-akh sundus
ya Allah jd kanlah ana seorang yg istiqamah


-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 26-03-05 03:10


alahai....nk tego budak tdg labuh pn kena tips....kat skolah sy semua tdg labuh....kalau nk tackle silaa laa...derang semua open minded bab ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 26-03-05 23:05


tips utk meneckle si tudung labuh??...ish, bahaya nie...takut ade yg salah guna tips2 yg diberikan utk merosakkan dan melukakan hati muslimah2 yg bertudung labuh.

alaa....bila dah tibe masenya...dah sampai seru....korang sendiri tahu camner nak tackle dgn cara yg sopan.

ingat kpd muslimin2 yg kat luar sane...jgn sesekali cube gunakan tips2 yg diberikan oleh sahabat2 dlm portal ini utk tujuan merosakkan muslimah2 yg bertudung labuh....kalau saya tahu ade yg melakukannya, kalau saya terima report ade....nahaslah korang...akan saya cari laki2 tue hingga ke lubang cacing

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-03-05 02:15


Quote:
ingat kpd muslimin2 yg kat luar sane...jgn sesekali cube gunakan tips2 yg diberikan oleh sahabat2 dlm portal ini utk tujuan merosakkan muslimah2 yg bertudung labuh....kalau saya tahu ade yg melakukannya, kalau saya terima report ade....nahaslah korang...akan saya cari laki2 tue hingga ke lubang cacing



caiyyo naruto san... meow menyokong... kalo perlukan tenaga membelasah.... anytime anywhere... bgtau jer... ehehehe

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 27-03-05 05:17


okey...set meow....anytime...anywhere..kite sbg muslimin kene beri perlindungan, pertahankan Islam dan umatnya especially muslimah.

So...skali lagi ingatan kpd laki2 yg kat dlm portal nie and kat luar sane....be very careful...kalau ade yg nak ambik kesempatan pd tips2 yg diberikan...cube nak rosakkan name baik muslimah yg bertudung labuh, cube nak main2 dgn muslimah yg bertudung labuh...cube nak lukakan hati mereka...kalau saya tahu ade, kalau saya dpt laporan....nahaslah laki2 berkenaan saya kerjakan.

kalau dah berkenan kat hati, make sure dipinang dan dikahwini dgn cara yg sopan dan beradab....dijayakan dgn perkahwinan...dijaga dan dilayan elok2 muslimah berkenaan sbg isteri...hidup bahagia selama-lamanya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 29-03-05 23:10




okey...set meow....anytime...anywhere..kite sbg muslimin kene beri perlindungan, pertahankan Islam dan umatnya especially muslimah.

So...skali lagi ingatan kpd laki2 yg kat dlm portal nie and kat luar sane....be very careful...kalau ade yg nak ambik kesempatan pd tips2 yg diberikan...cube nak rosakkan name baik muslimah yg bertudung labuh, cube nak main2 dgn muslimah yg bertudung labuh...cube nak lukakan hati mereka...kalau saya tahu ade, kalau saya dpt laporan....nahaslah laki2 berkenaan saya kerjakan.

kalau dah berkenan kat hati, make sure dipinang dan dikahwini dgn cara yg sopan dan beradab....dijayakan dgn perkahwinan...dijaga dan dilayan elok2 muslimah berkenaan sbg isteri...hidup bahagia selama-lamanya.


shah pun sokong sangat. pernah tak dengar muzik kitaro, ada satu muzik tu tentang perjuangan samurai yang menjaga hak wanita. kami kat sini tak suka lelaki yang saja2 nak main2 nggan pompuan. shah pun boleh join sekali kalau nak ajr orang yang tak bertamabun tu. nak kena ada sijil juga ker. shah cuma ada sijil gurulatih pssgm diraja dari istana kayangan selangor. rasanyer dah cukup tu.

tapi tak elok la cam tu, kita bagi nasihat ajer la.



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 29-03-05 23:10




okey...set meow....anytime...anywhere..kite sbg muslimin kene beri perlindungan, pertahankan Islam dan umatnya especially muslimah.

So...skali lagi ingatan kpd laki2 yg kat dlm portal nie and kat luar sane....be very careful...kalau ade yg nak ambik kesempatan pd tips2 yg diberikan...cube nak rosakkan name baik muslimah yg bertudung labuh, cube nak main2 dgn muslimah yg bertudung labuh...cube nak lukakan hati mereka...kalau saya tahu ade, kalau saya dpt laporan....nahaslah laki2 berkenaan saya kerjakan.

kalau dah berkenan kat hati, make sure dipinang dan dikahwini dgn cara yg sopan dan beradab....dijayakan dgn perkahwinan...dijaga dan dilayan elok2 muslimah berkenaan sbg isteri...hidup bahagia selama-lamanya.


shah pun sokong sangat. pernah tak dengar muzik kitaro, ada satu muzik tu tentang perjuangan samurai yang menjaga hak wanita. kami kat sini tak suka lelaki yang saja2 nak main2 nggan pompuan. shah pun boleh join sekali kalau nak ajr orang yang tak bertamabun tu. nak kena ada sijil juga ker. shah cuma ada sijil gurulatih pssgm diraja dari istana kayangan selangor. rasanyer dah cukup tu.

tapi tak elok la cam tu, kita bagi nasihat ajer la.



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

zero_cool
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1142
Posting: 586
Dari: TOYOME

japan   avatar


posticon Posting pada: 15-04-05 08:17


huhu...tetiba rasa nak post plak kat sini...hamba ni pon tatau ar nak cakap camne..tapi mmg sejak dari sekolah rendah lagi, suka tengok perempuan yg pakai tudung labuh...nampak comel..walaupun gelap..kurus...hidung bla..bla..bla...nampak comel sebab comel akhlaknye...hihi~....

maybe ni salah satu sebab drpd beribu sebab hamba masuk sekolah agama kot...hahha...

tapi kalau yg teringin nak bercinta tu...bercinta biar sampai ke alam perkahwinan...tak salah bercinta tapi mestilah mengikut batas syariat...bercinta tak semestinya perlu ber'dating'...bercinta tak bermaksud perlu telefon setiap hari...tetapi biarlah perasaan cinta itu disemai dalam hati yang suci lagi luhur...chewahhh

-----------------
[IMG]http://www.circles99.com/elements/album/circles/00031327/00050484/signukhwah3.jpg[/IMG][IMG]http://www.geocities.com/sutajio_76/motoku.txt[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zero_coolProfil   Hantar PM kepada zero_cool   Quote dan BalasQuote

hamilul
Warga Rasmi
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14747
Posting: 1
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-04-05 16:55


saya pun nak bagi tips gak kat awak kalau awak nak berkawan dgn budak bertudung labuh nie:

awak mestilah jaga maruah mrk depan org ramai.
hormatilah mrk sbg seorg yg bertudung labuh.
jgn buat benda2 yg tak baik kat diaorang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hamilulProfil   Hantar PM kepada hamilul   Quote dan BalasQuote

kilauansyifa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15817
Posting: 116
Dari: mesir

egypt  


posticon Posting pada: 16-04-05 18:31


Quote:

On 2005-03-20 15:36, kuahdurian wrote:
ala jejaka_sabar, dia tak layan awak cari je la yang lain. Dia dah jadi kepunyaan orang kot..


laa..xsemestinye yg bertudung labuh tu dah berpunye..cumanye..mereka mesti menjaga batas pergaulan yg ditetapkan syara'....
ukhwa fillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kilauansyifaProfil   Hantar PM kepada kilauansyifa   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 16-04-05 18:37






kalau kena dengan caranya...boleh pikat....

tp biarlah dgn niat yg baik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

pelangi_putih
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.04.2005
Ahli No: 15856
Posting: 21
Dari: perantaun

thailand  


posticon Posting pada: 16-04-05 18:59



saya adalah diantara ahli yg bru daftar,so bg kawan2yg dh bnyk pngalaman tu...tlg tnjuk ajar saya o.k.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pelangi_putihProfil   Hantar PM kepada pelangi_putih   Quote dan BalasQuote

atisolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5372
Posting: 270
Dari: bumi Allah

japan   avatar


posticon Posting pada: 06-11-05 21:12


assalamualaikum

         ana ini juga seseorang yang bertudung labuh.So,kalau nak bergaul dengan bdak2 tudung labuh ini,yang penting sekali ialah cara bertegur sapa.jangan dengan cara 'menggatal'.memang gerenti tak akan layan.tegur dengan cara lemah-lembutlah.tapi ana rasa jejaka_sabar ini mesti seseorang yang sopan juga kan? Alhamdulillah,Insya-Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For atisolehahProfil   Hantar PM kepada atisolehah   Pergi ke atisolehah's Website   Quote dan BalasQuote

AUS_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16977
Posting: 172
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 06-11-05 22:38


hmmm, ana sebenarnya ada ramai saja kawan2 perempuan yang bertudung labuh dan diarang ni ok saja. ana rasa tak ada apapun cara yang special nak jadik geng dengan dema ni. bagi ana, hormati dan layan lah orang lain sebagaimana kita hendak dihormati dan dilayan insyaAllah ok. dengan sesapepun kita boleh jadik kawan :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For AUS_85Profil   Hantar PM kepada AUS_85   Quote dan BalasQuote

khairol_leo
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18946
Posting: 67
Dari: Pahang Darul Makmur

Pahang  


posticon Posting pada: 07-11-05 10:24


saya sendiri suka sebenarnya berkawan dengan wanita2 yang seperti itu. asalkan tahu batas2 pergaulan dah lah... jangan pulak kita menghalalkan sesuatu yang haram. berdosa besar la jawabnye...
ws.

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_leoProfil   Hantar PM kepada khairol_leo   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-11-05 10:34


ada tips yang khusus ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

khairol_leo
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18946
Posting: 67
Dari: Pahang Darul Makmur

Pahang  


posticon Posting pada: 07-11-05 10:46


Pada 07-11-05 10:34 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

ada tips yang khusus ke?

kena la tanya si empunya diri. sesiapa yang rasa dia bertudung labuh tu, jangan la senyap saja. mungkin boleh jadi tips bagi yang memerlukannya. ngehngehngeh...
ws.



Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_leoProfil   Hantar PM kepada khairol_leo   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-11-05 10:47


tak ada yang khusus pun.

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

mazrik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.10.2005
Ahli No: 20118
Posting: 98
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-11-05 11:01


Bagi saya... yang penting luahkan rasa hati secara ikhlas.... Sebaik2 nya melalui perantaraan... Tak perlulah nak malu2 untuk luahkan isi hati... wanita bertudung ni suka orang yang ikhlas dalam perhubungan... mereka lebih suka orang yang pandai jaga batas2 pergaulan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mazrikProfil   Hantar PM kepada mazrik   Quote dan BalasQuote

khairol_leo
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2005
Ahli No: 18946
Posting: 67
Dari: Pahang Darul Makmur

Pahang  


posticon Posting pada: 07-11-05 11:10


Pada 07-11-05 10:47 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

tak ada yang khusus pun.

mungkin awak ni betudung labuh agaknya. tepuk dada, tanya iman.
ws.



Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_leoProfil   Hantar PM kepada khairol_leo   Quote dan BalasQuote

naqiyyah_al-sarirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19666
Posting: 130
Dari: subang jaya

Selangor  


posticon Posting pada: 07-11-05 14:06


Assalamualaikum...bergaul lah dengan mereka macam biasa sebab dieorg pun insan biasa juga..dieorg manusia biasa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For naqiyyah_al-sarirahProfil   Hantar PM kepada naqiyyah_al-sarirah   Quote dan BalasQuote

naqiyyah_al-sarirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19666
Posting: 130
Dari: subang jaya

Selangor  


posticon Posting pada: 07-11-05 14:08


Assalamualaikum...bergaul lah dengan mereka macam biasa sebab dieorg pun insan biasa juga..dieorg manusia biasa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For naqiyyah_al-sarirahProfil   Hantar PM kepada naqiyyah_al-sarirah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 02-10-06 23:28


Pada 07-11-05 14:08 , naqiyyah_al-sarirah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...bergaul lah dengan mereka macam biasa sebab mereka pun insan biasa juga..mereka manusia biasa...


assalamualaikum.....

saya setuju dengan saudari naqiyyah_al-sarirah.disamping itu,mestilah jaga batas-batas pergaulan dan tahu menghormati golongan seperti ini.kerana mereka sangat-sangat menjaga diri mereka.
:-)

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-10-06 06:45


kalau niat baik...InsyAllah muslimin2 pasti akan dapat berkawan dengan golongan2 ni:-) cuba lah tegur dengan cara elok...yang penting jangan ada unsur2 'menggatal' yang memang ter'over' nampak sangat;-) yang penting ikhlaskan niat...kalau nak ada niat lebih dari seorang kawan pun cepat-cepat bertindak dengan jujur. kadang-kadang sebuah kejujuran ni boleh buka pintu hati seorang muslimat tau... so, muslimin2 yang ada berkeinginan untuk mendekati muslimat yang bertudung labuh ni...."betulkan dan ikhlaskan niat anda" ;-) all di best ye..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-10-06 06:47


apa da... nak bergaul dengan rasullullah, para nabi, dan para wali pun tak ada dikenakan syarat.. hawat pula nak bergaul dengan wanita bertudung labuh kena ada syarat? istimewa sangat ke? peliknyer..

wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

hangkas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.08.2006
Ahli No: 26058
Posting: 103
Dari: dalam perjalanan ke arah hari akhirat

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 08-10-06 14:26


asalamualaikum...
masalah sahabat macam ana juga.... sebab malu dan tak berani, kadang kala senyap saja....
apa pun betulkan niat kerana apa? beranikan diri, kalau ada respon yang positif baguslah, kalau tak ada, tak apa bersabarlah...ada hikmah di sebaliknya....
mungkin di portal ukhwah ini boleh jadi jalan penyelesaiannya agaknya....ikut apa yang disyariat oleh islam...
yang nyata lelaki yang soleh adalah untuk wanita yang solehah...
wasalam....


-----------------
cinta yang sejati dan kekal hanya pada Allah, cinta pada makhluk adalah sementara dan keduniaan.
[ Telah diedit oleh: hangkas pada 08-10-06 14:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hangkasProfil   Hantar PM kepada hangkas   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-10-06 15:11


!!! QUOTE !!!


Ana ni seorang yang seorang yang nampak macam garang (tapi tak garang pun rasanya).Tu yang ana takut nak mendekati orang-orang yang bertudung labuh ni takut mereka pula yang takut terhadap ana dan mungkin ana seorang yang pemalu agaknya...    

ramai yang salah faham ni, cara bergaul antara lelaki dan wanita sama saja, tak kira tudung labuh ke, tudung singkat ke, tak pakai tudung ke, sama saja tak ada bezanya.

jangan pula depan yang tudung labuh tunjuk alim, depan yang tak pakai tudung menggatal habis, siap pegang2, mana aci kalau ada diskriminasi macam ni, boleh report kat suhakam ni :lol:

p/s: pastikan sentiasa ghaddul-basar (tundukkan pandangan).


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-10-06 16:07


hormati dan layan mereka seperti sepatutnya... mereka pun sama seperti wanita-wanita lain...ada hati dan perasaan...
yang penting ikut di bawah landasan syariat...tak kira bertudung ke tidak..muslim atau non-muslim...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

sejadah_usang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2006
Ahli No: 26842
Posting: 97

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-10-06 16:39


Pada 19-03-05 14:13 , jejaka_sabar posting:

!!! QUOTE !!!




teman paling tak suka bila nampak ikhwan berkopiah duduk jeling-jeling kita lepas itu senyum senyum...nak tegur, tegur saja lah :lol:

tak gentleman langsung daaaa :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sejadah_usangProfil   Hantar PM kepada sejadah_usang   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-10-06 20:22


..lelaki yang baik untuk perempuan yang baik...ALLAH maha adil..

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

nurulsya_87
Warga Rasmi
Menyertai: 27.12.2005
Ahli No: 21461
Posting: 14
Dari: marang

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-10-06 07:01


isk3........macam-macam ek.........kalau nok takle juga......terus saja masuk minang.....kan senang.......tak payah ssh2 dan malu2 kalau tak dilayan.......hehe.....semoga anda semua berjaya.....niatkan dengan hati yang ikhlas kerana ALLAH TAALA.....insyaALLAh, ALLAH akan bantu saudara sekalian...semoga berjaya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulsya_87Profil   Hantar PM kepada nurulsya_87   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 20-10-06 07:30


ana ni pulak jenis yang tak suka sangat bergaul dengan perempuan ..... macam mana ni ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

syahidah87
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.08.2005
Ahli No: 17932
Posting: 40
Dari: tanah melayu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-10-06 08:16


tips?.....macam-macam adaa...(^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidah87Profil   Hantar PM kepada syahidah87   Quote dan BalasQuote

raf_dinul
Warga Rasmi
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14029
Posting: 10
Dari: samarahan

Sarawak  


posticon Posting pada: 20-10-06 11:51


Wanita sudah sedia adanya dikurniakan oleh ALLAH dengan nurani yang lembut dan penuh rasa pemalu. So, ada tipsnya juga nak memikat wanita waima yang bertudung labuh sekalipun. Pastikan yang saudara itu lebih berilmu lagi dari wanita tersebut sebab saudara pasti akan diuji dengan ilmu yang saudara ada. Berhati-hati menuturkan kata-kata dan jangan nampak yang saudara terlalu mendesak untuk menegurnya. malu wanita itu nampak pada lahiriahnya...

belajarlah mendekati ALLAH dengan seelok-eloknya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For raf_dinulProfil   Hantar PM kepada raf_dinul   Pergi ke raf_dinul's Website   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-10-06 12:07


orang bertudung labuh ni biasanya pemalu, sebab kawan-kawan ana yang bertudung labuh biasanya begitu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.154797 saat. Lajunya....