Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Usah merungut bila gelap; pasang lampu teranglah ia
-- Peribahasa Jawa

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 77
Ahli: 0
Jumlah: 77




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 13 hari yang lalu
lidah-penghunus: 15 hari yang lalu
muslimin23: 23 hari yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: tips study


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» tips study

Please Mendaftar To Post


Oleh tips study

yeopmi_in-team
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 164
Posting: 104
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 30-06-03 17:53


sape ade tips study bagi mata pelajaran pmr berikut :
1.sej
2.geo
3.pi
sapa ade boleh bagi tau .....

-----------------
[img]http://ukhwah.com/gallery/gallery/Art/yeopmi_in-team.gif[/img]

SALAM UKHWAH & SALAM PERSAUDARAAN

Bookmark and Share

    


  Member Information For yeopmi_in-teamProfil   Hantar PM kepada yeopmi_in-team   Pergi ke yeopmi_in-team's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-06-03 21:07


saya dulu sejarah tak suka,tapi leh dpt A....tips dia..anggap je sejarah tu mcm buku cerita...suka baca buku cerita?pas tu amalkan kerap baca benda yg sama,nanti bila dah muak kita akan ingat..geo pulak,anggap pengetahuan am....baca tu mcm baca benda yg baru kita tahu...
apapun ibu bagi segala tips adalah..BACA DAN BACA.....tapi jgn lama sgt..nanti bosan

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 30-06-03 22:31


subjek tu semua banyak membaca..
semua best..kalau boleh..practic kannya..
ngan kawan kawan..baru best..

-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

nilamSarah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 463
Posting: 136
Dari: presint 9,putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-07-03 22:32


subjek┬▓ tu sume nyer jenis fakta, so, mmg x de care lain, cikgu saya kate, subjek┬▓ tu sume cume ade satu care je, iaitu baca. baca sampai paham insyaAllah bleh skor

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamSarahProfil   Hantar PM kepada nilamSarah   Quote dan BalasQuote

alhaq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.06.2003
Ahli No: 1790
Posting: 85

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-07-03 22:55


sejarah tu baca cam baca buku cerita...pastu tuliskan isis penting dia sekali

geo tu...bukak atlas...hafal laa satu atlas tu..kat mana country tu letaknyer..apa tanaman..ada gunung berapi ke tak...laut2..insya allah kalau peta tu dah ter gambar kat kepala otak..senang sket nak kaitan kan dgn apa yg kita belajar...(kalao laut besar sure bnyk ikan salmon, kalau laut tu kecik cam selat melaka..ikan kembung sure bnyk....kalau gunung berapi tu acid bes..., kalao country tu kat north or south ...sure ada salji...kalau kat tgh2...mm tu tropika)

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhaqProfil   Hantar PM kepada alhaq   Quote dan BalasQuote

empayar72
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1379
Posting: 281
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 15-07-03 21:36


assalamualaikum wbt
bagi ana,walaupun benci tahap mahaguru sekalipun,cubalah buka2 buku tue dan baca.tak paham pun takper janji baca.so,insyaALLAH bila dah lama sket kita akan jadik macam suka plak bila baca buku tue.satu lagi kenalah rajin buat soalan.tak kiralah kalau salah semuapun.asalkan rajin,semua benda bleh jadik!
asal kan rajin k........ada paham!
p/s;terkenang kat cikgu zainon kat mashoor lelaki dulu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For empayar72Profil   Hantar PM kepada empayar72   Pergi ke empayar72's Website   Quote dan BalasQuote

kokokranc
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 209
Dari: johor baharu

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-10-03 05:12


assalamualaikum, adik-adik yang tahun ni mengambil PMR....
di sini saya ada satu tips yang sangat berguna pada saat-saat akhir bagi mereka yang rasa belum study betul-betul untuk menghadapi pmr ini.
tips ini adalah untuk soalan objektif sahaja.
kumpulkana segala jenis soalan objektif (lebih baik past years question) dan jawab lah semua soalan dengan cepat tanpa ragu-ragu salah atau betulnya, selepas itu semak... lepas jawab satu kertas itu, teruskan buat soalan objektif yang lain. amalkan la buat masa ini. lebih banyak anda menjawab soalan, lebih tinggi kebarangkalain untuk adik-adik 'score' dalam pmr ini....InsyaAllah, adik-adik yang mengambil pmr tidak akan menghadapi masalah dalam menjawab soalan objektif. moga-moga kejayaan mengiringi anda di masa hadapan

Bookmark and Share

    


  Member Information For kokokrancProfil   Hantar PM kepada kokokranc   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.10123 saat. Lajunya....