Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Saya tidak sanggup menghapuskan kegelapan tetapi saya sanggup meneranginya.
-- John Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 66
Ahli: 0
Jumlah: 66




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 8 hari yang lalu
muslimiman: 13 hari yang lalu
tornado: 33 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: camner nak tau pompuan tu suker @ tak kat kiter...


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» camner nak tau pompuan tu suker @ tak kat kiter...

Please Mendaftar To Post


Oleh camner nak tau pompuan tu suker @ tak kat kiter...

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 11-03-05 23:01


hmm...nak tny la pendapat korang...kalau aku suker kat seseorang pompuan tu, aku lebih suker berkawan dulu, then biler dh lamer kwn, baru bley buat keputusan whether suker atau tak kat dier...ye ar, dh lamer kwn, mesti tau skit2 attidude pompuan tu kan...so, camner kalau kekadang tu aku ader gak ckp kat dier yg aku suker kat dier,aku kwn ngan dier sbb aku suker kat, and whatever lah!!...kekadang dier bg respon tu, tak membantu aku pon nak tau sama ader dier nak kat aku @ tak...hmmm..payah kan...bg la skit2 tips yg korang bley share camner nak tau pompuan tu suker @ tak kat kiter...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

edlin
WARGA SETIA
Menyertai: 03.08.2004
Ahli No: 10459
Posting: 411
Dari: sg

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-03-05 23:18


laaa awak cakap cam tue cam memain jerk... saper yang nak caya... kalo saya ar... langsung tak leh pakai... saya akan anggap awak gurau je n suker sebagai kawan... cubalah serius sikit n dan cakap betul- betul kat dia... biar dia realize yang awak tue betul2 dah berkenan.... bukan apa... org pompuan besenya tak nak di kata perasan plak... yalah SUKA... kalo tak suka kita takkan kawan ngan orang tue kan????
hehehehehe... ni apa yang saya rasa ar....tak tau betul tak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For edlinProfil   Hantar PM kepada edlin   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-03-05 23:37


tak tahu nak kata...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

Mawaddatul_Islam
Warga Rasmi
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 181
Posting: 11
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-03-05 01:52


assalamualaikum...

drpd apa yg disampaikan, akak rasa awak ni tentu muda belia lagi kan.. so, x pe ek kalau saya bahasakan diri as 'akak'?

sepatutnya, adik kena tahu dulu beza antara suka & cinta. Meh cni akak nak bg tips camne kita nak tau yg kita ni sebenarnyer suka or juz suka2 :-

CINTA VS SUKA

Adakah tapak tangan kita berpeluh, hati kita berdebar kencang dan suara kita tersekat di dada?
Itu bukan Cinta, itu SUKA.

Adakah kita tidak dapat melepaskan pandangan mata darinya?
Itu bukan Cinta, itu NAFSU.

Adakah kita menginginkannya kerana kita tahu ia ada di sana?
Itu bukan Cinta, itu KESEPIAN.

Adakah kita mencintainya kerana itulah yang diinginkan semua orang?
Itu bukan Cinta, itu KESETIAAN

Adakah kita tetap mengatakan kita menyintainya kerana kita tidak ingin melukai hatinya?
Itu bukan Cinta, itu BELAS KASIHAN.

Adakah kita menjadi miliknya kerana pandangan matanya membuat hati kita melompat?
Itu bukan Cinta, itu TERGILA-GILA.

Adakah kita memaafkan kesalahannya kerana kita mengambil berat tentangnya?
Itu bukan Cinta, itu PERSAHABATAN.

Adakah kita mengatakan padanya bahawa setiap hari hanya dia yang kita fikirkan?
Itu bukan Cinta, itu DUSTA.

Adakah kita rela memberikan semua perkara yang kita senangi untuk kepentingan dirinya?
Itu bukan Cinta, itu KEMURAHAN HATI.

Tetapi...

Adakah kita tetap bertahan kerana campuran antara sakit dan gembira yang membutakan dan tak terfahami ... menarik kita mendekati dan tetap bersamanya?
ITULAH CINTA.

Apakah kita menerima kesalahannya kerana itu bahagian dirinya dan siapa dirinya?
Jika demikian, ITULAH CINTA.

Adakah kita tertarik dengan orang lain tapi setia dengannya tanpa penyesalan?
Jika demikian, ITULAH CINTA.

Adakah kita menangis kerana kesakitannya walaupun saat itu dia kuat?
ITULAH CINTA.

Adakah hati kita sakit dan hancur ketika dia bersedih?
ITULAH CINTA.

Adakah hati kita gembira ketika dia berbahagia?
ITULAH CINTA.

Adakah matanya melihat hati kita dan menyentuh jiwa kita begitu mendalam sehingga menusuk?
Yang demikian itulah namanya CINTA.


so camne dik?! awak juz suka or cinta? adik muda lagi, toksah pikir sgt hal remeh cenni. Tumpukan pd study dulu, ok?! Setakat nak main2, baik tak yah... tak baik tau menghancuskan hati seorg wanita. Satu hari Allah balas balik, baru tau langit tinggi rendah?!

-aDHa-

[ Posting ini telah di edit oleh: Mawaddatul_Islam pada 2005-03-12 01:54 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Mawaddatul_IslamProfil   Hantar PM kepada Mawaddatul_Islam   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 12-03-05 03:13


Quote:

On 2005-03-12 01:52, Mawaddatul_Islam wrote:



so camne dik?! awak juz suka or cinta? adik muda lagi, toksah pikir sgt hal remeh cenni. Tumpukan pd study dulu, ok?! Setakat nak main2, baik tak yah... tak baik tau menghancuskan hati seorg wanita. Satu hari Allah balas balik, baru tau langit tinggi rendah?!

-aDHa-

[ Posting ini telah di edit oleh: Mawaddatul_Islam pada 2005-03-12 01:54 ]



hmm..ok la kak..study, study gak...tapi, naluri manusia kiter tak leh halang...dh memang Allah jadikan setiap hati lelaki itu berkehendakkan pada wanita...kalau lelaki tu ckp dier takder langsung perasaan ingin pada wanita, maknanya tak normal la dier kan?? jgn tipu naluri kiter ni kak...dah kalau suker dan cinta sekalipun, takkan nak paksa hati dan perasaan kiter ni supaya tak suker dan luperkan dier begitu sajer...hmm...camner tu kak..dan nak citer skit pada akak, sebelum ni tak pernah pun sayer main2kan hati wanita...yg pompuan tu main2kan sayer ader la...so, camner tu kak.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 12-03-05 03:20


Quote:

On 2005-03-12 01:52, Mawaddatul_Islam wrote:



so camne dik?! awak juz suka or cinta? adik muda lagi, toksah pikir sgt hal remeh cenni. Tumpukan pd study dulu, ok?! Setakat nak main2, baik tak yah... tak baik tau menghancuskan hati seorg wanita. Satu hari Allah balas balik, baru tau langit tinggi rendah?!

-aDHa-

[ Posting ini telah di edit oleh: Mawaddatul_Islam pada 2005-03-12 01:54 ]



hmm..ok la kak..study, study gak...tapi, naluri manusia kiter tak leh halang...dh memang Allah jadikan setiap hati lelaki itu berkehendakkan pada wanita...kalau lelaki tu ckp dier takder langsung perasaan ingin pada wanita, maknanya tak normal la dier kan?? jgn tipu naluri kiter ni kak...dah kalau suker dan cinta sekalipun, takkan nak paksa hati dan perasaan kiter ni supaya tak suker dan luperkan dier begitu sajer...hmm...camner tu kak..dan nak citer skit pada akak, sebelum ni tak pernah pun sayer main2kan hati wanita...yg pompuan tu main2kan sayer ader la...so, camner tu kak.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-03-05 04:03


bg ana aa kan,..memula awk kwn ngan dia..pastu bila awk dh sure yg awk ske dia n awk nk tau sgt dia lak camner,..awk jauh2kan diri awk tuh atau wat bodo je bila jumpa dia,..x mcm sblm ni...
kalo dia ske awk,...rasa2 nye mesti dia gi cari awk aa..x pun nnti dia tanya napa awk sombong n apa2 la...

tgh boring ni... merepek ntah apa2 ntah...

-----------------
.:. sesungguhnya orang² yang beriman itu adalah bersaudara, maka damaikanlah diantara dua saudara kamu yang bertelagah itu dan bertaqwalah kepada Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

cunye
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2005
Ahli No: 13551
Posting: 287
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-03-05 04:06


APA PUN JODOH SEMUA KERJA TELAH DI TETAPKAN....CUMA ADUKA GAMBAR BENDERA AWAK TU TAK SESUAI LA......

Bookmark and Share

    


  Member Information For cunyeProfil   Hantar PM kepada cunye   Pergi ke cunye's Website   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 12-03-05 10:51


Quote:

On 2005-03-12 04:06, cunye wrote:
APA PUN JODOH SEMUA KERJA TELAH DI TETAPKAN....CUMA ADUKA GAMBAR BENDERA AWAK TU TAK SESUAI LA......



erm...ye ker?? pasal bendera tu..hmm..nanti la tukar..lagipun, ana ni ahli baru kat sini...tak tau sgt nak guner...aperpun, bagi la pendapat skit....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

liliey
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11718
Posting: 96
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-03-05 11:04




ok, yang ni plak pendapat aku la..
problemnye skang ko dah trus terang dan skang ko tak tau samada pompuan tu suke kat ko or tak kan?
pompuan ni kalu ade la laki yang cakap suke kat die, jika die suke kat laki tu balik mesti ar die bagi hint.. mean die takkan cakap trus terang macam ko maybe sebab die malu kot tapi dalam mase yang same die layan ko baik2 jer.. dah name pun suke kan..
but, kalu pompuan tak suke kat mamat tu die tak bagi respon lebih2 la.. mean die buat bodo jer cam takder pe2 yang berlaku.. kadang2 tu mesti ko prasan yang die cam nak larikan diri dari ko..

tapi aku prasan ler, ko ni mesti mengharapkan respon yang lebih2 dari pompuan tu ek..
problemnyer skang cara ko trus terang tu tak kena ar.. ko cakap, ko berkawan ngan die sebab ko suke die.. die mesti pikir ko just nak kawan jer..so, takkan die nak bagi respon lebih2 kot..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lilieyProfil   Hantar PM kepada liliey   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-03-05 11:22



lawak le pulak kes cemni. kalau takat suka-suki wat memain je baik tarik diri ah. wat orang benci lagi ade la. heh. no offence ana rasa la, kalau takat cakap suka kat bdk pempuan tu, tak ke mana.. kengkadang bdk2 pempuan kalu cakap cemtu lg wat bodo jek. heh. wallahu a'lam.

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

farina
Warga Rasmi
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8741
Posting: 15
Dari: kelantan

japan  


posticon Posting pada: 12-03-05 11:29


inilah dikatakan CINTA IBARAT KENTUT...
kalau ditahan.. rasanya tak sanggup..
dah tak dapat tahan lagi dah..
tapi kalau dilepaskan.. malu beb!

Bookmark and Share

    


  Member Information For farinaProfil   Hantar PM kepada farina   Pergi ke farina's Website   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-03-05 12:16


ni topik yg best gak...

kalao lelaki tu suka kat perempuan..dia akan bg hint..perlahan-lahan..then tgk mcm mana respons perempuan. biasanya kalao perempuan tu x suka, dia x kan layan sangat, byk benda yg dia buat untuk menunjukkan dia x suka, so lelaki ni kena faham-fahamlah..one more thing, we all female ni x suka di paksa, yg penting keikhlasan dan kejujuran dalam perhubungan yg di cari. insyaAllah kalau ada jodoh x ke mana, sama2 berusaha & berdoa ..itu jalan penyelesaian yg terbaik..kita manusaia hanya merancang, Allah yg menentukan..sekadar pendapat

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

azamkukuh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2433
Posting: 55
Dari: UIAM

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-03-05 13:24


Bismillah..

nak tanye.. suke pade perempuan tu.. suke yang nak membawe kepada hubungan halal ke? (meaning.. membina keluarga harmoni). kalo ye.. teruskan tunjuk pade perempuan tu komitmen anda suke terhadapnye.. sampai die btol2 balas balik. jgn sampai tersilap langkah!

tapi kalo suke stakat nak buat geli-geli.. suke sbb die cantik.. suke sbb nafsu semate-mate.. atau suke sbb gelojak remaja yang sukekan berlainan jantina semate-mate.. toksah la.. tinggalkan ar benda-benda tu.. baik concentrate dlm study anda..

sekian..


Bookmark and Share

    


  Member Information For azamkukuhProfil   Hantar PM kepada azamkukuh   Pergi ke azamkukuh's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-03-05 15:59


tanya dia skali lagi. suruh dia jawap either suka or tak suka. kata kat dia, kalau dia tak jawap, kita assume dia tak suka. atau kalau dia berbelit2, assume gak dia tak suka. dia dia make jawapan clear. kalau die tak reti2, sound je dia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 12-03-05 16:51


Quote:

On 2005-03-12 13:24, azamkukuh wrote:
Bismillah..

nak tanye.. suke pade perempuan tu.. suke yang nak membawe kepada hubungan halal ke? (meaning.. membina keluarga harmoni). kalo ye.. teruskan tunjuk pade perempuan tu komitmen anda suke terhadapnye.. sampai die btol2 balas balik. jgn sampai tersilap langkah!

tapi kalo suke stakat nak buat geli-geli.. suke sbb die cantik.. suke sbb nafsu semate-mate.. atau suke sbb gelojak remaja yang sukekan berlainan jantina semate-mate.. toksah la.. tinggalkan ar benda-benda tu.. baik concentrate dlm study anda..

sekian..




mmg la kpd perhubungan yg halal....sbb tu la ana still single skrg...memilih sgt...ye la, kiter nak duk ngan dier bukan sehari dua, sampai beranak cucu...kalau setakat ana nak main2 jer dlm hal ni, dh lamer dh ana dpt couple...dh dpt, biler dh bosan tinggal jer la...tu la main2...alhamdulillah, setakat ni takder lagi niat camtu...nauzubillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-03-05 16:53


takkan lah tak tahu macamne kalau pompuan tu suka kite, itu agak peli..sebenarnya..lelaki atau pompuan sama je..pompuan kalau dia suka kita akn nampak dia suka, mcm layan dgn elok, take care, sedia kongsi susah dan senang..sama gak mcm lelaki kan ble kita suka..bezanya lelaki guna akal..maklum la 9 akal..kalau tak digunakan membazir je..dan pempuan suak ikut nafsu dan perasaan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

azamkukuh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2433
Posting: 55
Dari: UIAM

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-03-05 14:29


Bismillah..

tak jugak cam tu nilamsari82.. kekadang ade perempuan yang layan kite dengan baik.. layan kite dengan spesel sbb mungkin bagi derang.. kite ni banyak tolong die ke.. slalu layan kite bebaik ke.. slalu denga masalah die ke.. tapi hakikatnye.. derang suke.. tapi bukan suke yang membawa kepada cinta.. suke sbb derang senang berkawan dengan kite.. ye ak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For azamkukuhProfil   Hantar PM kepada azamkukuh   Pergi ke azamkukuh's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.10232 saat. Lajunya....