Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Ilmu yang hakiki itu ialah yang memberi keyakinan bahawa maksiat itu racun yang membunuh dan bahawa akhirat itu lebih utama daripada kehidupan dunia."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: sape anak bongsu yang tak manje..


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» sape anak bongsu yang tak manje..

Please Mendaftar To Post


Oleh sape anak bongsu yang tak manje..

ninja
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10955
Posting: 222
Dari: kedah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-03-05 00:33


ade ke sini anak bongsu yang tak manje..
eh..
ade la..antaranye kan....budak ninja nih la..
bongsu..tapi tak manje...hehehe..
ade ke anak bongsu yang manje..??


Bookmark and Share

    


  Member Information For ninjaProfil   Hantar PM kepada ninja   Quote dan BalasQuote

sharifahnatasha
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14550
Posting: 374
Dari: cyberjaya

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-03-05 01:13




Ada. ana lah..ana bongsu tapi tak manja..nak cuba nak manja tapi sayang seribu kali tak dapat nak jadi manja..sebab pikul byk sgt tanggungjawab..jadi kakak ana la..yg menggantikan tempat ana. wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharifahnatashaProfil   Hantar PM kepada sharifahnatasha   Pergi ke sharifahnatasha's Website   Quote dan BalasQuote

ninja
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10955
Posting: 222
Dari: kedah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-03-05 01:38


hah..
akak ganti tempat awak jadi anak manje??
ninja memang tak manje...pasal ade konflik dulu mase kecik kecik..hehehe..sejak tu..ninja dah tak dimanjekan lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ninjaProfil   Hantar PM kepada ninja   Quote dan BalasQuote

aiesyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.03.2004
Ahli No: 8019
Posting: 66

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-03-05 01:56


konflik??mm,mmgla 'ninja' mane bleh manje2 kan??

Bookmark and Share

    


  Member Information For aiesyahProfil   Hantar PM kepada aiesyah   Pergi ke aiesyah's Website   Quote dan BalasQuote

massuera
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.01.2005
Ahli No: 13992
Posting: 23
Dari: nogori sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-03-05 02:17



ihiks...
ana pun anak bongsu yg sgtla tak manje..sbb ana tak tinggal ngan family..mak ana bg ana kat sedara...cume manje ngan kwn2 jer..


Bookmark and Share

    


  Member Information For massueraProfil   Hantar PM kepada massuera   Quote dan BalasQuote

suz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2004
Ahli No: 13406
Posting: 122
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-03-05 09:23


...

saya ..saya pun anak bongsu yang tak manja.tak semua anak bongsu anak manja tau !!!

hati ini milik Allah
diciptakan oleh Allah
hanya untuk menyintai Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For suzProfil   Hantar PM kepada suz   Quote dan BalasQuote

muallim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2005
Ahli No: 13816
Posting: 264
Dari: Sekinchan

Selangor  


posticon Posting pada: 01-03-05 12:29


Saya bukan anak bongsu tapi manja ngan mak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muallimProfil   Hantar PM kepada muallim   Pergi ke muallim's Website   Quote dan BalasQuote

muallim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2005
Ahli No: 13816
Posting: 264
Dari: Sekinchan

Selangor  


posticon Posting pada: 01-03-05 12:29


Saya bukan anak bongsu tapi manja ngan mak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muallimProfil   Hantar PM kepada muallim   Pergi ke muallim's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 01-03-05 12:36


Wawa bongsu N tunggal perempuan tapi tak manja.. He He!! Degil N kasar ikut abang2 Wawa.. Dalam adik beradik Wawa, kasih syg sama rata tapi...abang Wawa yang sulung tu manja sikit.. tapi kwn2 ckp Wawa ni manja...yer ker?? Dorg ckp mcm tu coz sblm tido N kuar rumah Wawa akn kiss pipi & dahi Ayah N my lovely Mom dulu... tp rasanya tu bkn manja kan?? Wawa ni degil..selalu gak kena tegur coz kepala keras mcm batu...ais batu campur.. he he!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 01-03-05 12:50


takkan anak bongsu je yang leh manja2 dgn mak ayah?saya ni yang sulung lebih manja dari adik2 yang lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-03-05 12:51


wbt

...Bukan bongsu yang tetap manja...



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 01-03-05 13:19




Errkk.. ada gak yek anak bongsu yg tak manja..heheheh.. saya pun tak reti nak manja2 ni..maklumla semua abang..jd malula nak manja2 ngan diorang..ibu selalu kata saya ni tak reti nak manja2 tapi kalau dah tunjuk manja tu haaa abihla satu family tak terlayan sayanya manja tu..apa pun anak bongsu ni mesti ada gak skit dia punya manja tu..tapi kena tgk tempat gak la nak bermanja pun..jgn manja tak bertempat dahla...

Biar Manja Tapi Tegas

-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

Salsabilla
Warga Rasmi
Menyertai: 01.03.2005
Ahli No: 14831
Posting: 3
Dari: Klang

Selangor  


posticon Posting pada: 01-03-05 13:48


saye jg salah seorang anak bongsu yang tak manja!!! hehehe... maleh la nak manja2.... x brutal la!!! tapi sebernarnya saya lbh manja ngan kengkawan jekkk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SalsabillaProfil   Hantar PM kepada Salsabilla   Quote dan BalasQuote

ninja
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10955
Posting: 222
Dari: kedah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-03-05 14:06


erm...konflik la...dulu pernah gaduh ngan ayah...erm..sejak tu...dah tak pernah manje manje lagi...then bile dah pindah juntech..lagi la hidup dengan kawan kawan...sampai lupe umah kadang kadang tu punyer la best...then bile dah pindah riviera..lestari...dah mule jarang balik umah....so..cene la nak manje..cume..skang ni..yang ninja sedar...parent ninja dah kurang marahkan ninja and dah kurang suruh menyuruh..maybe die tahu kot..ninja ni jarang balik umah..pastu kalau cuti je mesti outstation..so...diorang pon tahu la rindukan...wahahahhaa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ninjaProfil   Hantar PM kepada ninja   Quote dan BalasQuote

wanina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.01.2005
Ahli No: 13762
Posting: 99
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-03-05 17:23


bukan bongsu la kalau tak manja

Bookmark and Share

    


  Member Information For waninaProfil   Hantar PM kepada wanina   Quote dan BalasQuote

Masyita
Warga Rasmi
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14607
Posting: 10
Dari: Tapak SEmenang

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-03-05 19:35



memang anak bongsu ni manja..macam saya..manja ya bangat..tapi satu perkara penting yang saya pegang..kalau sudah dilahirkan seorang perempuan tak dapat dinafikan sikap manja itu ada..malah kalau sudah dilahirkan bongsu..kalau tak manja maknanya lari pichingla tuh.. .Senang citer saya anak bongsu dari 13 orang adik-beradik..tak pernah membesar dengan ayah.emak,abang n akak sebab dari kecil dijaga oleh kakak yang ke 3..tapi kenapa saya manja sedangkan telah dididik jadi anak sulung?sebabnya satu jer kalau dah bongsu,memang sikap azalinya manja..tapi kalau yang ter'over' manja tu bukan manja namanya..saje ngada-ngade..hehe.jagan marah kalau ada yang terasa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MasyitaProfil   Hantar PM kepada Masyita   Quote dan BalasQuote

sya_nurr
Warga Rasmi
Menyertai: 07.01.2005
Ahli No: 13587
Posting: 9
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 01-03-05 21:37


ehhhh.....rugi la kalau jd anak bongsu tp tak manja.
oopppsss....tapi manje yg berpada-pada la. kena gak jg ati adik-beradik yg lain, jgn sampai ada yg terasa ati plak. kalau manja2 ganas tu kira ok ler....apapun mak bapak kite ni sbnrnya bg kasih syg yg same rata kat anak2 diorang...kann???

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_nurrProfil   Hantar PM kepada sya_nurr   Pergi ke sya_nurr's Website   Quote dan BalasQuote

humairatulhusna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2004
Ahli No: 8688
Posting: 101
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 01-03-05 22:53


emm ana sokong dgn kata2 sya_nurr tu...ana pun anak bongsu gak...tak dinafikan mmglah tak terlepas dari sikap manja tu...tapi tidaklah terlampau berlebihan...walaupun ana anak bongsu dan blh dikatakan manja.. tapi semenjak dari ting 1 lagi tau ana dah dihantar ke asrama...so.. pernah hidup berdikari..jadi tak timbullah masalah manja berlebihan nie... kata org klu tak manja tak bestlah... bila manja org sayang lebih sikit..he he

Bookmark and Share

    


  Member Information For humairatulhusnaProfil   Hantar PM kepada humairatulhusna   Quote dan BalasQuote

ninja
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10955
Posting: 222
Dari: kedah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-03-05 15:10


konfius gak nih..manje ni cene sebenarnye...??
ninja kalau balik klang....kurang cakap ngan mak ayah..selalunye..dengan akak jer..
tapi..hampir sumer yang ninja mintak kat parent..memang dapat la..hahaha..
akak ninja..manje dengan parent..
tapi ape yang die nak..die kene usahakan dulu..kalau tak dapat..baru parent kasik...
tu yang pelik tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ninjaProfil   Hantar PM kepada ninja   Quote dan BalasQuote

umie81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10978
Posting: 86
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 15:15


saya..saya...(tgh angkat tgn nie)...
bongsu yg tak manja...
kalau nak diikutkan kakak2 lebih manja...sakit sikit pun carik mak..tah hape2 tah...kalah nak bongsu..kdg tu geram gak...tapi rasanya diorg tu tergolong dlm kategori mengada..bukan manja


Bookmark and Share

    


  Member Information For umie81Profil   Hantar PM kepada umie81   Quote dan BalasQuote

ninja
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10955
Posting: 222
Dari: kedah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-03-05 15:19


wah hahahahahhahahaha....betul betul..tu ngade name nyer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ninjaProfil   Hantar PM kepada ninja   Quote dan BalasQuote

ninja
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10955
Posting: 222
Dari: kedah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-03-05 15:19


wah hahahahahhahahaha....betul betul..tu ngade name nyer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ninjaProfil   Hantar PM kepada ninja   Quote dan BalasQuote

ninja
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10955
Posting: 222
Dari: kedah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-03-05 15:19


wah hahahahahhahahaha....betul betul..tu ngade name nyer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ninjaProfil   Hantar PM kepada ninja   Quote dan BalasQuote

umie81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10978
Posting: 86
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 15:28


yerla..manja nie lain..mengada tu lain...
tapi apa pun...walau sesaper pun ngaku diri dia anak bongsu yg tak manja..hakikatnya...selagi dia bergelar anak bongsu..slagi itu la sifat manja tu ada...walau pun rock macam mana skalipun..
hehehhehehe


Bookmark and Share

    


  Member Information For umie81Profil   Hantar PM kepada umie81   Quote dan BalasQuote

ninja
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10955
Posting: 222
Dari: kedah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-03-05 15:30


erm...erm...erm...erm...erm...erm...erm...erm...
nantila..dua rokaat dulu....nak cek..ninja ni manje ke tak menje sebenarnye....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ninjaProfil   Hantar PM kepada ninja   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-03-05 11:45






ni anak bongsu tak manje...sebab biase hidup berdikari...

Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-03-05 13:51


ana anak bongsu yang tak manja!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

fauzanarahmat87
Warga Rasmi
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15273
Posting: 14

blank  


posticon Posting pada: 25-03-05 22:45


wah...ramainye anak bongsu....
bleh la jadik member eh....
bukak komuniti anak bongsu....
huhu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzanarahmat87Profil   Hantar PM kepada fauzanarahmat87   Quote dan BalasQuote

khairi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 920
Posting: 147
Dari: ::selatan semenanjung::

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-03-05 13:13


hehehhe..sebagai anak bongsu saya just nak mention skit..x kan anak bongsu je nak manje2..yg lain macam mane plak?? sebab bagi saya semua mesti ade mase nak bermanje tapi bukan la sentiasa..kalau asyik nak bermanje je...aduh letihla.... ...kalau yg bongsu je manje2 nanti abang + kakak mesti jeles so kalau sekali sekala ape salahnye..nak menunjukkan kemesraan sesame kelularga...ye x anak2 bongsu yg lain..???kalau macam saya nak kate manje sgt tu taklah sebab sekarang pun dah besar panjang cume ade mase2 tertentu suke bergurau je ngan family...

[ Posting ini telah di edit oleh: khairi pada 2005-03-26 13:14 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairiProfil   Hantar PM kepada khairi   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-05 16:52


kenapa hakikatnya anak bongsu tu tetap manja walau macamana rock sekali pun? kalau anak yatim piatu?

saya anak bongsu..tak manja langsung. kawan2 takde sorang pun dapat meneka saya seorang anak bongsu... lagi terkejut bila dah tahu.

tapi saya rasa...anak bongsu ni, sensitif tul tak? sbb saya rasa, mmg parents suka manjakan anak bongsu sejak kecil lagi... yg sulung atau lebih tua kena selalu beralah pada yg kecik sekali... kan. kan. tu yg impak jadi sensitif tuh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 17:18


ramai gak yang anak bongsu ye

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-09-08 17:46


:jangan:manja2...
:-D ramai ingat saya anak sulung dengan ada adik...
:berfikir: :berfikir: :berfikir: tak kisah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-09-08 23:33


Pada 27-03-05 16:52 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa hakikatnya anak bongsu tu tetap manja walau macamana rock sekali pun? kalau anak yatim piatu?


dah agak dah.....cerita pasal anak bongsu, cs musti tunjuk avatarnye hehehehe............

ada adik bongsu, muslimat dah tunang huhuhu langkah abangnye pula..........tapi dah tak manja iyalah dah nak jadi zaujah orang lah katakan...............


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 05-09-08 00:42


Pada 04-09-08 23:33 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

tapi dah tak manja iyalah dah nak jadi zaujah orang lah katakan..............


Kenapa, kalau dah nak jadi zaujah dah tak boleh manja ke?
ana ni semakin tua semakin menggedik saja
bila nak matang ini?



Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 05-09-08 09:10


manja...
status itu ada yang orang suka dan ada yang orang tak suka..

saya anak bongsu...
kadang-kadang rasa bosan bila orang asyik cakap anak bongsu ni manja dan tak boleh berdikari walhal dari kecil berdikari sendiri.. buat semua kerja sendiri..
tapi dah tanggapan masyarakat sekeliling berkaitan "anak bongsu seorang yang manja" memang dah tak boleh dielakkan dah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-09-08 09:38


susah nak cari anak bongsu yang tak manja.. boleh kira 1 dalam seribu lah.. adik hala yang bongsu pun tak lah manja sangat tapi mak hala yang duduk manjakan dia selalu tu yang naik lemak ssgt itu.. Assalamualaikum



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-09-08 10:37


emm...saya pun anak bongsu tapi tak manja....akak saya lagi manja dr saya....lagipun kawan-kawan pun tak sangka saya ni anak bongsu...masing-masing ingat saya ada adik lagi...hehehehe....nampak matang katanya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-09-08 10:42


Pada 05-09-08 00:42 , AmrinHakeem posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-09-08 23:33 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

tapi dah tak manja iyalah dah nak jadi zaujah orang lah katakan..............


Kenapa, kalau dah nak jadi zaujah dah tak boleh manja ke?
ana ni semakin tua semakin menggedik saja
bila nak matang ini?



dia dah tak manja dengan family lah...
bermanja dengan abe nyo lah...........


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

husninamalin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.10.2007
Ahli No: 31363
Posting: 44
Dari: gombak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-09-08 14:25


salam...saya pun anak bongsu.....bongsu celup (adik meninggal masa kecil)...memang anak mak dengan ayah lah.....orang lain boleh survive Kalau kat mana-mana...tapi saya huhu...terigat masa kat matrik 1st masa mggu orientasi sampai mengigau + demam smggu..homesick hhuhu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For husninamalinProfil   Hantar PM kepada husninamalin   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-09-08 15:48


Pada 05-09-08 09:10 , PUTERI_FUZA posting:

!!! QUOTE !!!

manja...
status itu ada yang orang suka dan ada yang orang tak suka..

saya anak bongsu...
kadang-kadang rasa bosan bila orang asyik cakap anak bongsu ni manja dan tak boleh berdikari walhal dari kecil berdikari sendiri.. buat semua kerja sendiri..
tapi dah tanggapan masyarakat sekeliling berkaitan "anak bongsu seorang yang manja" memang dah tak boleh dielakkan dah....


setuju...:)


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 17-10-08 14:30


tak manja lebih berdikari tapi tunang bongsu lepas itu manja....tapi walau saya tak manja tetap sayang mak ayah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-10-08 14:59


Rasanya dah fitrah seorang anak mestilah nak bermanja dengan mak dan ayah..cuma nampak atau tak saja..tapi yang penting manja yang berpada-pada lah,jangan melampau sangat..ehehehe


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 15:13


Seronok jadi anak bongsu ni...Salah macam mana pun tetap menang kes sebab ada peguam bela tak rasmi dalam rumah...Yang paling tak best adalah anak paling tak bongsu...Asyik kalah perbicaraan walaupun ada saksi dan bukti kukuh...Silap haribulan salah orang lain kita yang terima hukuman... :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 15:45


saya mempunyai 6 org adik beradik dan anak ke-6...
nak kata manja ye jugak...tapi taklah sampai dok bawa ketiak mak..huuhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

humaira87
Warga Rasmi
Menyertai: 17.01.2008
Ahli No: 32355
Posting: 10
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-10-08 17:59


ana.. pun anak bongsu yang tak manja juga.. still berdikari.. tapi ada lah gaye manja tu.. dan suka manja-manja dengan kawan-kawan.. dan rum8.. he

Bookmark and Share

    


  Member Information For humaira87Profil   Hantar PM kepada humaira87   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.135765 saat. Lajunya....