Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak semua yang kita mahu boleh didapat. Jika Allah tidak memberi sekarang, ia akan ditunda atau diganti yang lebih baik.
-- Dari Drama Kiamat Sudah Dekat

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 90
Ahli: 0
Jumlah: 90




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 3 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: katak nak lintas jalan.....


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» katak nak lintas jalan.....

Please Mendaftar To Post


Oleh katak nak lintas jalan.....

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 28-02-05 13:39



ana ade satu teka-teki kalo antum semua boleh jawab baguslah..
teka -tekinya berbunyi camnie...
satu hari ibu katak bersama-sama anak katak nak lintas jalan untuk menghadiri forum antara spesis katak yg ade kat dunia nie
maka sebelum si ibu katak dan anak -anak katak nie melintas jalan si ibu katak pun mengira bilangan mreka dengan kiraan " ...1,2..,3,..4....5..dan ..6 masuk aku"
lepas si ibu katak tu mengira bilangan mereka ..si ibu katak bersama-sama anak-anak katak pun menyederang jalan .
sesudah mereka melintas jalan si ibu katak mengira bilangan mereka sekali lagi takut-takut si anak katak mati dilanggar dek kereta .
ibu katak mengira sekali lagi.."1..,2,,.emm..3..,4,5,..6...,dan 7 "..si ibu katak pun heran sebab bilang mereka bertambah ....soalannya di sini kenape sesudah mereka melintas jalan bilangan mereka bertambah...
jawabnya..

[ Posting ini telah di edit oleh: vanadium_oksida pada 2005-02-28 13:43 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 28-02-05 20:20


lor.............
betui la tu! 7.



Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-03-05 11:55


sebab istilah `aku` tu adalah orang yang menjawab soalan ni....`aku` tu termasuk kataklah coz orang yang menjawab teka teki ni mengira katak tu lalu gelaran `aku` tu merujuk kepada kita la........

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-03-05 12:14


Quote:

On 2005-03-01 11:55, sya_ryn wrote:
sebab istilah `aku` tu adalah orang yang menjawab soalan ni....`aku` tu termasuk kataklah coz orang yang menjawab teka teki ni mengira katak tu lalu gelaran `aku` tu merujuk kepada kita la........





a'aa le...he he he hampir² nak jawap tadik..

-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 01-03-05 22:13


tak phaham.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 02-03-05 23:56



ape yg tak pahamnya...?
cuba teka ape jawapannya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

azimat
Warga Rasmi
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14553
Posting: 13
Dari: Qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-03-05 00:36



saya rasa jawpnya 7 kerana "1,2.....6 dan masuk aku" merujuk kpd 6 anak katak yng boleh berjalan dan satu lagi sdng di pangku oleh mak katak dek kerna malas nak berjalan.bila dah meyeberangi jalan mak katak rasa letih lalu suruh anak bongsunya itu jalan sendiri......
betul tak?????



ramalan ku tak selalunya benar belaka

Bookmark and Share

    


  Member Information For azimatProfil   Hantar PM kepada azimat   Quote dan BalasQuote

virtualmovement
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7206
Posting: 141
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-03-05 15:34


sebab katak tak pandai mengira...kerana diorg tak pernah daftar persekolahan..
tak yah cakap katak le..kalau tukar teka teki tu pada ayam ke,badak sumbu ke,tepir atau tenggiling sekalipun..mmg diorg silap kira punye la....
sebab binatang mana pandai kira kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For virtualmovementProfil   Hantar PM kepada virtualmovement   Pergi ke virtualmovement's Website   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 16-03-05 22:09



awak nie memang pandai...tau takpe..hahahaa.
bagus ..bgus..bagus...

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

NURUL_IMAN0307
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2005
Ahli No: 13498
Posting: 89
Dari: -

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-05 15:25


TAHNIAH COZ KATAK TU DAPAT ANAK BARU....LAIN KALI SURH KATAK TU MELINTAS LANDASAN KETAPI TIAP2 HARI....GARENTI SPESIES KATA DI MUKA BUMI NI BERTAMBAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For NURUL_IMAN0307Profil   Hantar PM kepada NURUL_IMAN0307   Pergi ke NURUL_IMAN0307's Website   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 15:38


ingatkan ibu katak tu terlangar tayar kereta lalu bengong nampak burung kat atas kepala.sehingga anaknya 6 pun dia bilang 7.

Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 16:20


LOR..ADA KE GITU!

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.093778 saat. Lajunya....