Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 07-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika tiada kereta kuda, naiklah kuda; jika tiada kuda, lebih baik berjalan kaki

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 3 hari yang lalu
Muslim1987: 10 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: 5 PENYEBAB DI "REJECT".......


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» 5 PENYEBAB DI "REJECT".......

Please Mendaftar To Post


Oleh 5 PENYEBAB DI "REJECT".......

TengkuHaiqal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.11.2004
Ahli No: 12640
Posting: 251
Dari: Edinburgh...Scotland,UK

uk   avatar


posticon Posting pada: 28-02-05 09:58


Bukan kamu tidak pernah cuba menjalainkan hubungan dengan mana2 gadis tetapi tidak pernah berhasil!Asyik kecundang saja.Tidak tahu dimana silapnya.Apa kata kalau kamu semak info di bawah.Apakah kamu tersenarai di dalam golongan lelaki yg sememangnya tidak di sukai oleh perempuan?jika ya,kamu perlu berubah.......

1.CEPAT MENGALAH...
Lelaki yg cepat mengalah atau mudah berputus asa,hanya tahu mengeluh sahaja.Pantang di suruh buat perkara yang susah sikit mulalah merungut.Langsung tidak ada inisiatif untuk mencuba,sebaliknya marah2 dan meluahkan rasa tidak puas hati.Sikap kamu ini akan membuatkan perempuan akan memandang rendah tehadap kamu dan jangan harap mereka akan cuba mendekati diri kamu..

2.PAK TURUT...
Ada sesetengah lelaki nak tunjuk baik,kononnya sanggup berbuat apa sahaja demi perempuan.Kononnya 'gentleman'tapi sebenarnya sikap ini juga tidak di sukai.Kalau semua cakap sidia kamu iyakan,dia akan menganggap kamu tidak berpendirian dan tidak boleh di bawa berbincang.Malah kamu juga di cop tidak boleh dijadikan sebagai tempat untuk mereka bergantung harap jika berlaku sebarang perkara yg tidak diingini.Malah kamu juga akan dikatakan terlalu 'control macho'.Jadi awas!Baik biarkan bertempat jangan jadi pak turut.Pamerkan sikap sebagai seseorg yg bakal menjadi ketua rumahtangga...

3.PENDENDAM....
Ada sesetengah lelaki yg bersikap pendendam.Setiap kesalahan yg pernah dilakukan oleh pasangannya akan disimpan serta diingat sampai bila2.Jika ada peluang dia akan memulangkan'paku buah keras'atau sering mengungkit perkara ini di hadapan pasangannya walaupun dia sudah berkali2 memohon maaf.Jika sikap ini berterusan,bukan sahaja tidak ada yg ingin berkawan,malah teman yg ada pun sedia angkat kaki pada bila2 masa sahaja.Ingat,kamu pun bukannya "Mr.Perfect" dan tak pernah melakukan kesilapan.Kalau org dah mengaku dan meminta maaf pulak tu,baik lupakan saja.Jika tidak bersedialah untuk di tinggalkan...

4.TIDAK SERIUS...
Sikap tidak serius dlm perhubungan juga adalah antara faktor kamu sukar untuk mendapat pasangan yg diimpikan.Bukan apa,perempuan nie sebenarnya inginkan satu jaminan bahawa hubungan tersebt akan berkekalan.Tapi kalau sudah bertahun2 berkawan,tetapi kamu masih tidak memberikan kata putus,bermakna risiko tinggi utk sidia meninggalkan kamu.Perempuan tidak suka dgn lelaki yg tidak boleh membuat keputusan dan takut kepada komitmen.Ingat,semakin lama kamu menjalinkan sesebuah perhubungan dgn seseorg perempuan,semakin dia inginkan kepastian dari kamu.Bagi mereka,sayang saja tak guna kalau lelaki itu tak kelihatan serius dengan mereka....

5.SYOK SENDIRI...
Disebabkan teralu ingin menarik perhatian org lain terutamanya perempuan,ada sesetengah lelaki berkap syok sendiri.Kononnyazdia serba tahu!Sebut sahaja topik apa yg ingin dibicarakan dia lebih mengetahui segala2nya.Sedangkan apa yg diperkatakannya itu diketahui tidak betul.Kalau inilah perangainya mmg sah,sampai bila2 pun kamu tidak akan didampingi oleh perempuan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For TengkuHaiqalProfil   Hantar PM kepada TengkuHaiqal   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 28-02-05 10:14



BETUL TENGKU HAIQAL, ana setuju 100% ngan kata en. tu... Biler, kita dah angkat kaki kater kiter curang pulak. BENGONG!!!

1. takder komitmen.
2. takder Keyakinan diri.
3. Suka nak marah, silap sikit dah kena tengking cam hamba aje.
4. takder sifat romantik.
5. suka mengutuk, diri sendiri tak semak dulu..
6. Bangga diri, angkuh, sombong
7. Salah tak tau nak mengaku.
8.Keras kepala
9. Pandai bermuka-muka(menyampah)

hampeh!!!

Hanya sekadar Pendapat, takder kaitan yang hidup atau dah meninggal dunia

[ Posting ini telah di edit oleh: farhanna pada 2005-02-28 10:16 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

nabilah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 996
Posting: 383
Dari: .:Bumi Allah:.

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-02-05 10:23


Hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilahProfil   Hantar PM kepada nabilah   Quote dan BalasQuote

ewashahid
Warga Rasmi
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14724
Posting: 5
Dari: perak

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-02-05 14:57


nasib baik tengkuhaiqal sedar. he..he..he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ewashahidProfil   Hantar PM kepada ewashahid   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 28-02-05 16:03




erm kena reject cari lain la kot...org dah xnak kita watpe kita nak terhegeh2 kan....ehhehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 28-02-05 21:11


hah hah.
mcm2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

mohm3
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 784
Posting: 216
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-02-05 22:59




macam-macam..jika perempuan Rasul SAW sarankan pilih yg beragama, lelaki pulak, Rasul SAW suruh cari bagaimana..Soalan untuka anda semua..Hadiah tiket pergi balik Seremban-Port Dickson sehala menaiki bas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohm3Profil   Hantar PM kepada mohm3   Pergi ke mohm3's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-02-05 23:31




Quote:
macam-macam..jika perempuan Rasul SAW sarankan pilih yg beragama, lelaki pulak, Rasul SAW suruh cari bagaimana..Soalan untuka anda semua..Hadiah tiket pergi balik Seremban-Port Dickson sehala menaiki bas...

nullHadiah tiket pergi balik Seremban-Port Dickson sehala menaiki bas

ape hadiah ini mcm.....ape klasssssss bebbbbbbb....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

sharifahnatasha
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14550
Posting: 374
Dari: cyberjaya

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-03-05 00:40




kalau kena reject, mungkin ada hikmahnya..Mungkin Allah cuba nak tunjukkan kita sesuatu. Lagipun, masih ada lagi insan di luar sana yang masih ada hati untuk kita. mana tahu...

Ini hanya pendapat ana aje..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharifahnatashaProfil   Hantar PM kepada sharifahnatasha   Pergi ke sharifahnatasha's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_87
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.01.2004
Ahli No: 6527
Posting: 221
Dari: UM

Johor  


posticon Posting pada: 01-03-05 01:06


menarik...smoga menjadi renungan buat kita semua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_87Profil   Hantar PM kepada muslimah_87   Quote dan BalasQuote

ninja
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10955
Posting: 222
Dari: kedah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-03-05 01:47


hek ellehai..cari je lain..toksah pening pening nak pk nape kene rejek...
nak lagi best kan...cube pikat balik gurl yang rejek kite tu..pastu...bile die dah gegile sayang kat kite..kite rejek die lak..hahahaha..barula die tahu cene rasenye di rejek...kalau sume laki buat macam ni...
mesti akan timbullak topik..
nape pompuan di rejek..
wahahahaha



Bookmark and Share

    


  Member Information For ninjaProfil   Hantar PM kepada ninja   Quote dan BalasQuote

nuzra_awatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14676
Posting: 99
Dari: Bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 01-03-05 09:26





4.TIDAK SERIUS...
Sikap tidak serius dlm perhubungan juga adalah antara faktor kamu sukar untuk mendapat pasangan yg diimpikan.Bukan apa,perempuan nie sebenarnya inginkan satu jaminan bahawa hubungan tersebt akan berkekalan.Tapi kalau sudah bertahun2 berkawan,tetapi kamu masih tidak memberikan kata putus,bermakna risiko tinggi utk sidia meninggalkan kamu.Perempuan tidak suka dgn lelaki yg tidak boleh membuat keputusan dan takut kepada komitmen.Ingat,semakin lama kamu menjalinkan sesebuah perhubungan dgn seseorg perempuan,semakin dia inginkan kepastian dari kamu.Bagi mereka,sayang saja tak guna kalau lelaki itu tak kelihatan serius dengan mereka....

yg ni btl..nnt ble dh kne tggl br melopong..wakakaka

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuzra_awatifProfil   Hantar PM kepada nuzra_awatif   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-03-05 10:37


ninja, kena jugak la pikir sebab apa kita kena reject. at least kita bleh baiki diri kita.



Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 01-03-05 11:50


Quote:

On 2005-03-01 01:47, ninja wrote:
hek ellehai..cari je lain..toksah pening pening nak pk nape kene rejek...
nak lagi best kan...cube pikat balik gurl yang rejek kite tu..pastu...bile die dah gegile sayang kat kite..kite rejek die lak..hahahaha..barula die tahu cene rasenye di rejek...kalau sume laki buat macam ni...
mesti akan timbullak topik..
nape pompuan di rejek..
wahahahaha






Tak baik kita balas membalas antara satu sama lain...mungkin ada hikmah disebalik apa yg terjadi...mungkin bila kita direject tu kita leh perbaiki lagi kelemahan atau keburukan diri kita...Wallahua'lam...

-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 01-03-05 13:22


hihi...yang paling tak tahan yang 'syok sendiri'.perkataan syok sendiri ni lah kadang2 saya tersenyum sendirian bila terkenangkan memori lalu.yang lain2 tu:
- tak tau pasal ilmu agama tapi buat2 tau
- dah tau tak hensem perasaan hensem
- suka buat kerja lambat
- suka marah2 tak bertempat.


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

irdeena_shah
Warga Rasmi
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12496
Posting: 16
Dari: al-ard

Perak  


posticon Posting pada: 01-03-05 13:32


ni topik yang agak bermanfaat so pd sape2 yang xnak kena reject kaji dan fahamilah artikel ni elok2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For irdeena_shahProfil   Hantar PM kepada irdeena_shah   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-03-05 16:15




kene reject!! sedaralah diri perbaiki mana yang patut..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.108735 saat. Lajunya....