Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 07-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dua perkara yang tidak boleh dielak dalam hidup kita ialah "inflasi" dan "mati"
-- Seminar "Creating Wealth"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 76
Ahli: 0
Jumlah: 76




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 3 hari yang lalu
Muslim1987: 10 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: beza pelajar luar dan dalam malaysia?


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» beza pelajar luar dan dalam malaysia?

Please Mendaftar To Post


Oleh beza pelajar luar dan dalam malaysia?

pengembara_firdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14784
Posting: 185
Dari: dunia kemahasiswaan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-02-05 06:34


mesti ada bezakan?ke..sama jer?sila jawab...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pengembara_firdausiProfil   Hantar PM kepada pengembara_firdausi   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-02-05 06:39


ape ye bezanyer???hemm ana rase kami yg belajar di luar negara lebih banyak pengalaman kot..lebih kenal dunia..hemm dan kami lebih merasa bangga sebab bawak imej negara ke luar negara...ape lagi..???haha...raya kami x dapat balik kampung... takde2..gurau je..tulah je kot dapat ana bagi perbezaaan...wasslam..ana rase topik ini akan menjadi hangat nanti...TUNGGU...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

pengembara_firdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14784
Posting: 185
Dari: dunia kemahasiswaan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-02-05 19:37


pada korang yg jawab persoalan nih....topik aku nih...aku nak hujah yg mantap..ok?pada syed...you are the best....oversea student..amik kos agama atau tak....maybe ada kelebihan,,....apapun bantu aku utk mandptkan hujah yg best....beza mahasiswa luar dan dalam....dari aku...pengembara sufi2005//hahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For pengembara_firdausiProfil   Hantar PM kepada pengembara_firdausi   Quote dan BalasQuote

ninja
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10955
Posting: 222
Dari: kedah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-03-05 00:39


topik ni ade kene ngene ngan ass ko ker???

Bookmark and Share

    


  Member Information For ninjaProfil   Hantar PM kepada ninja   Quote dan BalasQuote

sundus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2004
Ahli No: 9770
Posting: 70
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-03-05 20:32


jauh perjalanan luas pengalaman!!!pengalaman mematangkan pemikiran..pemikiran mesti idea yg ada class utk islam dan membentuk jati diri yg kental dgn dugaan...secara peribadi..hujan emas di negeri orang..hujan batu di negeri sendiri..yg tetap indah adalah negeri sendiri....duduk jauh menuntut kesabaran..kesetiaan...nilai diri..membentuk diri sendiri kerana kita jauh dr orang tua..lebih mengenali siapa kawan siapa lawan..cuma sebagai manusia kita tetap sama .yg membezakan hanya taqwa!!!di mana bumi dipijak disitu islam dijunjung!!!wallaau'lam!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sundusProfil   Hantar PM kepada sundus   Quote dan BalasQuote

mohm3
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 784
Posting: 216
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-03-05 21:04




beza..pelaja luar Msia, dia berada di luar Msia..yg belajar dalam msia, dia belajar dalam Msia..tak pergi luar Msia..

-----------------
akal yang hidup itu sentiasa berfikir, hati yang hidup sentiasa berzikir, nafsu yang hidup sentiasa merangsang ke arah kebaikan dan badan yang hi

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohm3Profil   Hantar PM kepada mohm3   Pergi ke mohm3's Website   Quote dan BalasQuote

Bendahara
Warga Rasmi
Menyertai: 23.12.2004
Ahli No: 13253
Posting: 9
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 06-03-05 15:02



aku ni study kat oversea n aku rase best lagi kot study kat msia sebab klu study kat msia member msia ramai n senang nak cari yang satu kepala dgn kite. bahasa pun same, budaya pun same so, nak belajar pun tersangatlah best. so, sape2 yang studi kat msia tu bersyukurla byk2. takyah le nak jelous dgn kekawan kat luar negeri, tak best pun.

Bookmark and Share

    


  Member Information For BendaharaProfil   Hantar PM kepada Bendahara   Quote dan BalasQuote

beecological
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14621
Posting: 250

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 17-03-05 18:07




hurm,kalo belajar kat luar negare mmg banyak pengalaman le...lagi jauh jln lagi luas pengetahuan..lagi ramai org kite jumpe lagi byk ragam kite kene fahami...kan kite nih dijadikan pelbagai bangsa dan suku tuk kite saling kenal mengenali...pemikiran kite lagi terbuka tak jumud...rase lebih confident bile berdepan dgn org lain...kalo dpt blajar n round satu dunia,dapat gak tgk segala ciptaan dan kekuasaan Allah Maha Pencipta...bile balik semule ke negara sendiri,kite akan punyer lebih keyakinan...rindu tuh mmg le ade...tapi lagi dipendam lagi kitekan mengerti makna rindu tuh pengalaman adalah guru terbaik dlm hidup....
life is a lesson,we learn it when we get trough it...



Bookmark and Share

    


  Member Information For beecologicalProfil   Hantar PM kepada beecological   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.088688 saat. Lajunya....