Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa-apa yang terjadi pada kita hari ini adalah hasil tindakan kita pada masa lalu
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 68
Ahli: 0
Jumlah: 68




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 22 jam, 8 minit yang lalu


Rawatan Tradisional
Topik: naikkan berat badan...


Carian Forum

Moderator: Administrator, Meow
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Rawatan Tradisional
    »» naikkan berat badan...

Please Mendaftar To Post


Oleh naikkan berat badan...

suterakasih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 208
Posting: 107
Dari: muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-03 00:46


Assalaamu'alaikum...

kat sini sutera nak tanya la sesape yg tau alternatif utk menaikkan berat badan...
camne yea?


-----------------
mengharap cinta sejati...
mendamba kasih Ilahi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For suterakasihProfil   Hantar PM kepada suterakasih   Quote dan BalasQuote

radzatul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 91
Posting: 247
Dari: Bandar DiRaja

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-03 01:26


senang jer..makan la bebanyak!!sure naik berat badan tu nanti..

-----------------

sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah s.w.t dan yang buruk itu datangnya daripada saya(hambanya)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For radzatulProfil   Hantar PM kepada radzatul   Quote dan BalasQuote

nur_ilahi
Warga Rasmi
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1277
Posting: 14
Dari: Dari Pulau Pinang, currently di Melaka

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-06-03 14:49


assalamualaikum,pada cadangan saya,jika hendak menaikkan berat badan,anda bolehlah mengambil makanan yang kaya dengan lemak,kolesterol dan karbohidrat pada malam hari,iaitu di atas pukul 12.00 tengah malam,dan seterusnya anda hendaklah tidur.Amalkan nya selama sebulan,insyaallah,akan bertambah berat badan.TETAPI,jangan salahkan saya jika anda gemuk.Terus terang saya katakan,cara itu tidak sihat, dan memudaratkan kesihatan,tetapi BERKESAN.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ilahiProfil   Hantar PM kepada nur_ilahi   Pergi ke nur_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 30-06-03 23:25


assalammualaikum.....

laaa naik kan berat badan ker???naper terlalu kurus ker???ermm makan banyak ??tak jugak boleh gemuk kan sebab kawan saye tu byk makan tapi tak gemuk pun....heheh..rezeki masing2....ermm alah maintain jer laa..cukup laa...

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-07-03 20:17


cuba minum petrol skit...grenti berat naik ..
tak banyak!! satu botol cukup lerr

yang penting kekalkn berat badan unggul...
kurus sangat pun tak elok,mudah kena penyakit...contohi Rasulullah dan para sahabat

-----------------
Ya Allah !!! berikanlah kekuatan kepadaku untuk meneruskan jihad para shuhada'

img75.photobucket.com/albums/v228/acma_115/logo.jpg">

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

kawan82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 859
Posting: 205
Dari: bumi ALLAH

iraq  


posticon Posting pada: 04-07-03 10:17


ish..minum petrol! bagus jugak tue..

-----------------

AKU makhluk ciptaan ALLAH S.W.T...
<.::to act cool n to look cool is to be cool::.>

Bookmark and Share

    


  Member Information For kawan82Profil   Hantar PM kepada kawan82   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 04-07-03 18:31


hmm...orang lain sibuk tanya camana nak kurus, die tanya camana nak gemuk...soalan yang bagus..maklom lerrr, kurus sangat pun tak elok..makan tido dah penah buat, minum petrol tak berani (yg ni mmg saje cari pasal.. ), buat mcm nur_ilahi ckp pun tak jalan...camana ye? kalo hari ujan, seksanya nak g tandas!!! vitamin tambahan pon dah ambil...takpelah, maintain aje lah...janji sihat wal'afiat...takde ape2 penyakit kronik...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

suterakasih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 208
Posting: 107
Dari: muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-03 11:16


hehe...

macam2 petua yea..minum petrol pun ada yek..


-----------------
mengharap cinta sejati...
mendamba kasih Ilahi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For suterakasihProfil   Hantar PM kepada suterakasih   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-07-03 02:57


suterakasih ..jangan cuba petua petrol tu tanpa pengawasan doktor anda...hihihi
ada org cuba ke?..haaa macam mana rasa dia?berat ade naik tak?


Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

icah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 215
Posting: 120
Dari: batu caves

Selangor  


posticon Posting pada: 06-07-03 11:29


Assalamualaikum....
hmm... petua tu x der laa... tapi... kalo minum susu weightgain... insya Allah berkesan.. tapi harga susu tu mahal laa sket...
Wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For icahProfil   Hantar PM kepada icah   Quote dan BalasQuote

rufaidah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 305
Posting: 23
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 07-07-03 17:45


Assalamualaikum..
Rufaidah ada pernah terbaca satu petua nak tambah berat badan...cuma tak tahu lah sejauh mana keberkesanannya sbb Rufaidah pun tak pernah cuba lagi...
Kalau kita masak nasi...time air dia tengah menggelegak cedok sikit..boh gula sikit dan minum..kena amalkan selalu..cubalah dulu..kot-kotlah menjadi..
Wassalamm

Bookmark and Share

    


  Member Information For rufaidahProfil   Hantar PM kepada rufaidah   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-07-03 17:59


Makan coklat beli kat mark and spencer....hehehe,sure one naik,,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-09-03 04:02


nak makan tu jgn lupa baca doa dan bismilah..kalau tak nanti syaitan curi makan sekalli...sebabtulaaa makan tak kenyang2....pastu bilalaaa nak berat badantu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

ah
Warga Rasmi
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1348
Posting: 3
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-09-03 23:40


makanlah banyak-banyak.tapi makanlah makanan yang berkhasiat.makanlh burger ke,bukan nak tunjuk tapi burger tu mempunyai banyak protien drpd nasi.cubalah.......tapi sekali-sekala cubalah bersenanam ye.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahProfil   Hantar PM kepada ah   Quote dan BalasQuote

oriental
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3661
Posting: 59
Dari: utm

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-03 21:11


makan banyak banyak...rehat kena cukup....tido pon kena cukup..kalau makan banyak..tapi tiddo tak menentu tak naik gaks badan...hee..heee...heee....

Bookmark and Share

    


  Member Information For orientalProfil   Hantar PM kepada oriental   Pergi ke oriental's Website   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 11-12-03 21:47


Cuba gumbirakan hati, makan pedang

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-12-03 07:16


Bagus betul petua korang. Tahu melalut je. Saya ada crita pasal menaikkan berat badan dalam forum diet.

For ur info, consume cholestrol n coklat boleh menyebabkan muka naik, consume extra complex carb boleh menyebabkan perut naik dan berlipat2. Boleh cuba kalau nak.

[ Posting ini telah di edit oleh: Jackie_uniten7 pada 2003-12-13 07:17 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-12-03 07:26


aa.. kan dah kene

hehe..

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 19-12-03 15:27



isa-VR4 dah cuba ke petua petrol tu?

-----------------
to love someone is NOTHING,
to be loved by someone is SOMETHING,
to be loved by someone u love is EXCITING,
to be loved by ALLAH is EVERYTHING.

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

fajarungu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2820
Posting: 28
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-12-03 12:05


erm..
nak tambahkan berat badan..
makan makanan yg berkolestrol tinggi...
heheh


Bookmark and Share

    


  Member Information For fajarunguProfil   Hantar PM kepada fajarungu   Quote dan BalasQuote

qaqaq
Warga Rasmi
Menyertai: 18.12.2003
Ahli No: 5808
Posting: 2
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-12-03 23:52


ahai sutera...naper kurus?...ada problem ker?..kalo ada problem selalunya kita tak selera nak makan...jadi..andai betul ada problem...selesaikan..agak2 qaqaq ler..pasni mesti selera makan..try la pi timbang..boleh jadi meter 2 kali pusing kut..hmmmm....kusssss semangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaqaqProfil   Hantar PM kepada qaqaq   Quote dan BalasQuote

ares15
Warga Rasmi
Menyertai: 12.07.2003
Ahli No: 2269
Posting: 15
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-01-04 17:32


terima kasih la smua....walaupun bukan ana yang tanya tapi ana berminat juga sebenarnya nak tambah berat badan ni...

Insya` Allah ana akan cuba nasihat2 yang telah rakan2 berikan....doakan kejayaan ana ei....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ares15Profil   Hantar PM kepada ares15   Quote dan BalasQuote

nemo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.08.2003
Ahli No: 2879
Posting: 241
Dari: Bandar Diraja

Pahang  


posticon Posting pada: 10-02-04 12:01



nak tmbh berat bdn?? sng je minum susu WEIGHT GAIN tp kena tambah kos la ckit sb pastu kena bli baju2 baru,bju lama sure dh xleh pakai kn

-----------------
jangan dikesali pada perpisahan kerana tanpa pertemuan tiadalah perpisahan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nemoProfil   Hantar PM kepada nemo   Quote dan BalasQuote

SrikandiSejati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8352
Posting: 110
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 22-04-04 23:45


Ha! senang jer nak naikkan berat badan. Makan banyak-banyak sebelum masuk tidur. 30 minit sebelum tidur makan nasi.k. InsyaAllah. badan naik dengan mendadak

Bookmark and Share

    


  Member Information For SrikandiSejatiProfil   Hantar PM kepada SrikandiSejati   Pergi ke SrikandiSejati's Website   Quote dan BalasQuote

aina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1092
Posting: 25
Dari: sg buloh

Selangor  


posticon Posting pada: 26-05-04 15:18


As'kum....
sy pun ada masalah cm ni. badan kurus je... dah byk sy makan tp badan tak naik2. bukkannye tak bersyukur dgn pemberian Allah, tp sebagai manusia kadang2 kita rasa ingin lakukan yg terbaik utk diri kita sendiri. bagaimana plak ngan pandangan korang???

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainaProfil   Hantar PM kepada aina   Quote dan BalasQuote

al_farisi
WARGA SETIA
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6556
Posting: 608
Dari: Tiada kepada ada & ada kepada tiada

iran   avatar


posticon Posting pada: 26-05-04 15:35



NIE PETUA YG SAHABAT BERIKAN UNTUK NAIKAN BERAT BADAN. IANYA DIGUNAKAN OLEH BELIAU UNTUK BERTANDING DLM PERTANDINGAN SILAT.

CARANYA DENGAN MERPERBANYAKKAN MEMAKAN AISKRIM. AMALAKAN SELALU INSYA ALLAH BADAN AKAN NAIK. TEORI INI BERJAYA PADA ANA.

P/S :TRY MASA MATRIK, NAIK TAPI TAK TAHAN, SBB MUAK MAKAN AISKRIM, JADI TURUN BALIK JADI NORMAL.



Bookmark and Share

    


  Member Information For al_farisiProfil   Hantar PM kepada al_farisi   Quote dan BalasQuote

nur_adn
Warga Rasmi
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2854
Posting: 13
Dari: Bandar Baharu

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-05-04 13:12


hahaha...makan byk pun masalah jugak...yelah satni obesiti plak..makan byk2 satni kembang setaman takleh nak kurus2 dah...haa..lagi satu hal...problem jugak tuh..maintain ayu beb..chayou..chayou..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_adnProfil   Hantar PM kepada nur_adn   Pergi ke nur_adn's Website   Quote dan BalasQuote

ALFARABI
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.08.2004
Ahli No: 10497
Posting: 70
Dari: SG PeTa NI --Waa...so great aa.

Kedah  


posticon Posting pada: 23-09-04 10:24


Hairan jugak yer. Orang nak slim dia nak gemuk.. but still makan and tidur macam sumo. Mesti macam tong minyak punyer . Mesti kewl lernullnull[IMG]null[/IMG]
    Code:
      

    Quote:

    null
  • null


Bookmark and Share

    


  Member Information For ALFARABIProfil   Hantar PM kepada ALFARABI   Pergi ke ALFARABI's Website   Quote dan BalasQuote

ayuAnnisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.09.2004
Ahli No: 10900
Posting: 148
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 30-09-04 16:18


la nak petua jd gemuk ke?? petua plg sng...awak pk benda yg buat awak susah ati...sure awak rasa nak mkn je spjg masa...tp x tau le berkesan @ x pd awak... kat sy mmg menjadi....hehehe

oklah..petua yg lain ialah...awak minum segelas air msk seblm tido & selepas bgn tido...ni mak sy yg kasi...x tau le berkesan ke x...sbb sy x cuba pun bdn sy mmg dah naik......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuAnnisaProfil   Hantar PM kepada ayuAnnisa   Pergi ke ayuAnnisa's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 31-05-07 00:26


makan..tidur..makan..tidur..makan..tidur..lagi satu be happy..heheh=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Huzaimi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29691
Posting: 55
Dari: Bandar Baru Bangi, Skudai

Selangor  


posticon Posting pada: 05-06-07 12:30


saya ini makan dah banyak tapi badan masih xbsr2 lagi
org yang badannya normal mungkin tak tahu perasaan org yang badannya kurus sangat

Bookmark and Share

    


  Member Information For HuzaimiProfil   Hantar PM kepada Huzaimi   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-06-07 09:53


kalau anda runsing nak naikkan berat badan..saya pula runsing takut berat badan naik..
tak apalah yang penting amalkan diet pemakanan yang sihat untuk melahirkan tubuh badan yang sihat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-06-07 23:39


kawan ana bagi petua aml miyak ikan scott kalau nak naikkan berat badan...
m,kawan ana ada seorang yang kurus nak naikkan berat badan,m,makan tak usah dikra hehe tapi badan tak naik2,,nampak macam ok ,,tapi sebenarnya bhaya tu,,makan tak kontrol boleh undang pnyakit lain pula nanti,, cuba saja lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

wirrna
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.12.2008
Ahli No: 36544
Posting: 31

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 15:52


amalkan makan kurma segar...insyaAllah berat badan akan naik ..itu yang saya lalui..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wirrnaProfil   Hantar PM kepada wirrna   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 16:42


apa yang saya tahu..pagi2 cuba makan nasi lemak..setiap hari..insyaALLAH lah..sebab ada yang buat macam tu dan menjadi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 21:11


mengikut pengalaman pada rakan-rakan ana.banyakan makan coklat dan kek coklat sebelum tidur nescaya barat akan naik hehehehe


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 02:13


Pada 20-12-03 12:05 , fajarungu posting:

!!! QUOTE !!!

erm..nak tambahkan berat badan, makan makanan yang berkolestrol tinggi.heheh



aip..lama-lama boleh dapat penyakit :jangan:


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

nique_hanna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5934
Posting: 141
Dari: darul takzim.

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 13:14


Pada 15-06-07 23:39 , hanisahani posting:

!!! QUOTE !!!

kawan ana bagi petua aml miyak ikan scott kalau nak naikkan berat badan...


erm..kawan pernah buat tapi lepas itu..paras kolestrol dia pula yang naik..huhu.bahaya jugak tu...


-----------------
'gantikanlah yang telah hilang..tumbuhkanlah yang telah patah..ku inginkan bahagia..di dunia dan akhirat..pada Mu tuhan ku mohon segala.......'


Bookmark and Share

    


  Member Information For nique_hannaProfil   Hantar PM kepada nique_hanna   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 16:45


Pada 11-01-09 02:13 , areyien posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-12-03 12:05 , fajarungu posting:

!!! QUOTE !!!

erm..nak tambahkan berat badan, makan makanan yang berkolestrol tinggi.heheh



aip..lama-lama boleh dapat penyakit :jangan:



betul... erm... makan tidur makan tidur pun tak elok...
cuba lah dapat nasihat doktor... ambil makanan tambahan ke??? apa doktor kata... vitamin yang diperlukan.. Insya Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

api
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.10.2009
Ahli No: 37576
Posting: 48
Dari: Bandaraya ISLAM

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 13:45


Waalaikumsalam

ana ada petua yang baik begitu untuk dikongsi bersama-sama.

kahwin saja. sure naik berat badan tu.


-----------------
membangun bersama ISLAM


Bookmark and Share

    


  Member Information For apiProfil   Hantar PM kepada api   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.216415 saat. Lajunya....