Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-01-2023  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Ilmu yang hakiki itu ialah yang memberi keyakinan bahawa maksiat itu racun yang membunuh dan bahawa akhirat itu lebih utama daripada kehidupan dunia."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
MaMaT1505: 20 hari yang lalu
Iswadi: 26 hari yang lalu
Martyr: 27 hari yang lalu
kasih_kekasih: 32 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: KATEGORI LELAKI PILIHAN...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» KATEGORI LELAKI PILIHAN...

Please Mendaftar To Post


Oleh KATEGORI LELAKI PILIHAN...

TengkuHaiqal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.11.2004
Ahli No: 12640
Posting: 251
Dari: Edinburgh...Scotland,UK

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-02-05 11:48


SI DIA YG KELAKAR...
Lelaki jenis ini sering kali menjadi idaman para gadis.Kamu tentunya berasa cepat selesa walaupun baru pertama kali bertemu.Walaupun si dia bukan badut,tetapi yang pasti dia mampu menghiburkan serta menenangkan hatimu yang sedang "stress"..
Kenapa si dia jd pilihan?
Perasaan bosan tidak akan wujud apabila kamu berada di sisinya kerana si dia mampu membuatkan kamu bahagia....

SI DIA BERJIWA MAT ROCK
Mungkin agak malang sekiranya kamu menemui jejaka dlm kategori ini.Biasanya si dia akan hadir saat kamu memerlukannya sahaja.pun begitu dia sebenarnya baik hati.
Kenapa si dia menjadi pilihan?
Komitmen dlm perhubungan cinta bkn perkara yg remeh baginya,sebaliknya perlu di hargai dengan sepenuh hati.Si dia akan menjadi pelindung kamu dalam apa jua keadaan sekalipun...

SI DIA YG BAIK HATI...
Apabila bersamanya,kamu boleh berterus terang dan bebas bercerita.S dia bukan sahaja menjadi pendengar setia,malah dia juga tidak cepat melatah atau membuat sebarang tanggapan yang negatif terhadap sesiapa sahaja yang baru ditemuinya...
Kenapa si dia menjadi pilihan?
Kamu dapat berkongsi segala2nya bersama si dia tanpa ada rahsia di antara kamu.kamu juga tidak perlu membuang masa utk saling mengenali krn kamu sudah "masak" dgn perangainya...

SI DIA MAT JIWANG...
Si dia suka menjiwai keindahan sajak dan suka memberi komen terhadap lirik2 lagu yg di dengarinya.Selain itu,dia juga merupakan seorang yg romantik dan sensitif.
Kenapa si dia jadi pilihan?
Tentunya kerana si dia seorg yg menarik,bijak serta mengagumkan.Kamu akan berybah menjadi seorg yang kreatif apabila berdampingan dgnnya....

SI DIA YG "OBSES"
Walaupun kehidupannya sering di dampingi ramai gadis,kamu juga yg menjadi pilihan hatinya.Sidia memujamu tidak ubah bagaikan bidadari yg turun dari langit!
Kenapa si dia jadi pilihan?
Si dia sentiasa berusaha utk mengetahui apa yg kamu suka dan tidak.Tiada apa yg perlu kamu bimbangkan kerana si dia akan setia pada kamu seorg.Malahan,si dia juga menatang kamu bagai minyak yg penuh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For TengkuHaiqalProfil   Hantar PM kepada TengkuHaiqal   Quote dan BalasQuote

aiesyakisas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.11.2004
Ahli No: 12267
Posting: 40
Dari: johor bahru atau selangor

Johor  


posticon Posting pada: 19-02-05 11:59



antara lelaki pilihan saya tidak berapa sesuai dengan posting saudara..pilihan lelaki yang ramai dipilih oleh perempuan untuk dijadikan suami ialah;
1.beriman(menunaikan kewajipan perintah ALLAH)
2.Jujur
3.bertanggungjawab
4.setia
5.caring
6.bijak or pandai
7.understanding
8.berkerjaya
9.padai membuat humor
10.kaya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aiesyakisasProfil   Hantar PM kepada aiesyakisas   Pergi ke aiesyakisas's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 19-02-05 11:59



ader2 aje...


Semoga beroleh seseorang yg dapat membimbing ke arah kebaikan dunia dan akhirat amin 44x

[ Posting ini telah di edit oleh: farhanna pada 2005-02-19 12:00 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 19-02-05 12:23



ade-ade ajelah...tapi cam bvetulk aje nie..

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-02-05 15:44


fuh. saya ni yg mana 1 haa? tak tau la plak

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

nurfara
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7219
Posting: 56
Dari: Kuala Lumpur/Muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-02-05 18:54


..macam2 jer.. klu saya lelaki pilihan camne yer... tp yg pasti perkara utama yg di lihat mesti ler agama kan?entah ler nk ckp lelebih tak cukup umo lagi ler.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfaraProfil   Hantar PM kepada nurfara   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 19-02-05 19:16



Rasanya takde pun kategori lelaki yang saya minat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

espiranza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 935
Posting: 192
Dari: negara akhirat kekal abadi

zambia   avatar


posticon Posting pada: 19-02-05 23:43


"er....

1.beriman(menunaikan kewajipan perintah ALLAH)
2.Jujur
3.bertanggungjawab
4.setia
5.caring
6.bijak or pandai
7.understanding
8.berkerjaya
9.padai membuat humor
10.kaya..

.."

kalau sy 9. 10 takde pun takpe tak penting..

addition..dia 'berpendirian' dan 'tegas' tp at the same time 'rasional'..fuh..

wslm

Bookmark and Share

    


  Member Information For espiranzaProfil   Hantar PM kepada espiranza   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-02-05 01:44


satu2 nye... kaum Adam yg cintanya pd Allah melebihi segala2 nye........

moga dpertemukan......

-----------------
.:. sesungguhnya orang² yang beriman itu adalah bersaudara, maka damaikanlah diantara dua saudara kamu yang bertelagah itu dan bertaqwalah kepada Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

mohm3
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 784
Posting: 216
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-02-05 01:51




Tak kisah camne pun, tapi yang penting jangan terlalu memilih sangat..dan yang lebih penting, hantaran tu janganlah beban..camne pun suka dan pilih, jika tak ada tolak ansur, payah gak kan nak bersatu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohm3Profil   Hantar PM kepada mohm3   Pergi ke mohm3's Website   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 20-02-05 09:22



Bg ku cukuplah insan yang mementingkan kesederhanaan dunia dan akhirat........

Semoga diperkenankan doa permohonananku...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 20-02-05 10:29


bagi saya cukuplah kalau dia beriman,punyai ilmu agama yang tinggi,berbudi bahasa dan tahu menghormati orang lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

jah_teratai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14264
Posting: 92
Dari: EepOoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-02-05 13:22




ana sokong ape yg aiesyakisas ckp tu..


-----------------
semua manusia membuat kesalahan ... x de seorg pon manusia di atas bumi ini yg perfect..


Bookmark and Share

    


  Member Information For jah_terataiProfil   Hantar PM kepada jah_teratai   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 20-02-05 20:53



yang ni agak sensitif gak sebab kan kena atas kepala sendiri.
tapi bagus gak bab ni.


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-02-05 10:48


ana takde komen..tapi memang betul pun

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-02-05 11:00


wbt

......SI DIA YANG BAIK HATI.....

sudi jadi tempat nak dengar cerita walaupun taklah sekelakar @ seseronok mana pun, sudi dengar masalah , boleh cerita semua perkara yang berlaku dalam 1 hari tu, boleh jadi tempat bermanja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

Wasimah17
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1684
Posting: 73
Dari: Jalan Gombak

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-02-05 16:58



yang beriman & bertanggungjawab jadi pilihan,yg lain2 hanya sampingan...

-----------------
"Time can change in every breath we take. Every passing minute is another minute to change everything around."

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wasimah17Profil   Hantar PM kepada Wasimah17   Pergi ke Wasimah17's Website   Quote dan BalasQuote

nanalah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4591
Posting: 93
Dari: sungai besar

Selangor  


posticon Posting pada: 22-02-05 18:11


suka yg kelakar org nyer......
baru syok..buat lawak sama2
baru happy

Bookmark and Share

    


  Member Information For nanalahProfil   Hantar PM kepada nanalah   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 772
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-05 18:50




Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Quote dan BalasQuote

akiera
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2005
Ahli No: 14480
Posting: 99
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 23-02-05 22:34


x kisahlah semuanya datang drpd Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akieraProfil   Hantar PM kepada akiera   Quote dan BalasQuote

wehdah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13170
Posting: 196
Dari: Ranau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-02-05 10:59


SI DIA YANG BAIK HATI

s dia bukan sahaja menjadi pendengar yang setia,dia juga tidak cepat melatah dan tidak cepat membuat tanggapan yang nagitif terhadap orang yang baru ditemuinya

Bookmark and Share

    


  Member Information For wehdahProfil   Hantar PM kepada wehdah   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-02-05 11:16


waaa semua nak ideal2 belaka je hehe..
tp nanalah best, suka bgrau, nnti marah pun stail grau he

dlm byk komen selalu ayat yg tak leh tinggal; "yg ptg bleh terima sya seadaanya" hehe

senyum selalu..

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-02-05 11:54



Quote:
Semoga beroleh seseorang yg dapat membimbing ke arah kebaikan dunia dan akhirat amin 44x


Bagus....bagus...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

saiful_Islam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.02.2005
Ahli No: 14418
Posting: 28
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-02-05 12:18


Cari.. cari.. carilah... psngan hidup btul2 o kwn.
Bagaikan permata di celahan kaca..
Ptemuan kita di suatu hari menitikkan ukhwah
Layarkanlah impian doamu...
Rindu itu adalah anugerah dr Allah..
Iman adalah mutiara.. didlm hati manusia.. yg meyakini.. Allah.. Maha Esa.. Maha Kuasa..



Bookmark and Share

    


  Member Information For saiful_IslamProfil   Hantar PM kepada saiful_Islam   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-02-05 15:16




Nobody is Perfect, I Am Nobody....

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

khairi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 920
Posting: 147
Dari: ::selatan semenanjung::

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-05 22:52


erm...kalau macam tu saya ni masuk dalam kategori yang mane satu yek??..curious gak nak tau.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairiProfil   Hantar PM kepada khairi   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-03-05 11:05




Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

_husna_
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14875
Posting: 62
Dari: balai berita

Johor  


posticon Posting pada: 31-03-05 14:58




wasatiah

Bookmark and Share

    


  Member Information For _husna_Profil   Hantar PM kepada _husna_   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 11:00




Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

haneem-al_amr
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.02.2004
Ahli No: 7010
Posting: 79
Dari: MeLBouRNe

australia  


posticon Posting pada: 01-04-05 11:37


Andai aku ditakdirkan utk hidup di zaman Rasulullah,ingin sekali aku menjadi insan yang walau secebis dapat menguruskan sedikit sebanyak tentang diri baginda.Sayang sekali aku tidak tercalon untuk menjadi permaisuri itu ,walaupun bukan yang pertama, kedua atau ketiga...lantaran kerana aku dilahirkan pada saat ini ,zaman yg telah meninggalkan insan istimewa itu berkurun lamanya.Lantas kini ..salahkah untuk aku mengidami pewarisnya ?ekoran menagih impian yg tidak kesampaian itu ...! -lakaran sahrawi-

nullAndai aku ditakdirkan utk hidup di zaman Rasulullah,ingin sekali aku menjadi insan yang walau secebis dapat menguruskan sedikit sebanyak tentang diri baginda.Sayang sekali aku tidak tercalon untuk menjadi permaisuri itu ,walaupun bukan yang pertama, kedua atau ketiga...lantaran kerana aku dilahirkan pada saat ini ,zaman yg telah meninggalkan insan istimewa itu berkurun lamanya.Lantas kini ..salahkah untuk aku mengidami pewarisnya ?ekoran menagih impian yg tidak kesampaian itu ...! -lakaran sahrawi-

Bookmark and Share

    


  Member Information For haneem-al_amrProfil   Hantar PM kepada haneem-al_amr   Quote dan BalasQuote

nurintannajihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12959
Posting: 83
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 12:42




Ku dambakn seorang insan soleh yg dpt memimpin ku menuju redha ILAHI...I'ALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurintannajihahProfil   Hantar PM kepada nurintannajihah   Pergi ke nurintannajihah's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 13:45


Quote:
SI DIA YG KELAKAR...
Lelaki jenis ini sering kali menjadi idaman para gadis.Kamu tentunya berasa cepat selesa walaupun baru pertama kali bertemu.Walaupun si dia bukan badut,tetapi yang pasti dia mampu menghiburkan serta menenangkan hatimu yang sedang "stress"..
Kenapa si dia jd pilihan?
Perasaan bosan tidak akan wujud apabila kamu berada di sisinya kerana si dia mampu membuatkan kamu bahagia....

..ermmm....lawak la...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 14:52


assalamualaikum....em ana lak ske lelaki yg islamik

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-04-05 22:48




mane satu ye??... pikirĀ²

ntoh

-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

me
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.03.2005
Ahli No: 15254
Posting: 54

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-04-05 23:35


....
Bg ana yang first skali kene ade pade lelaki tue,iman...biarlah die seorg yg beriman yg dpt membimbing ana ke jln yg lurus ,seorang yg seimbang dunia dan akhirat...kalo die alim pun tak semestinya dia tue mesti berketayap..ade gak yg alim tp kite tak nampak kealimannye tue...
pastue,seorg yg menghormati org lain n dpt terima ana seadanya...
But nobody is perfect,right???!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For meProfil   Hantar PM kepada me   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-04-05 18:15




biarlah mereka menerima ku seadanya



-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 13:48




jangan tersalah pilih dah la sebab lelaki ni pandai berlakon, kekadang tu yang jahat cam setan pun tiba2 berlakon jadi kaki masjid... bukan 5 kali tapi 10 kali pi masjid, sebab apa? sebabnya nak hisap rokok dalam tandas.....

ramai yang shah jumpa cam tu pada hari jumaat, masjid datang tapi hisap rokok dulu dalam tandas samapaikan asap tu mengalah hutan tropika terbakar....



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-04-05 14:09


beriman..berilmu n beramal...
MOTO MRSM

1. beriman
2. berilmu
3. bertanggungjawab
4. jujur n ikhlas
5. caring
6. x panas baran

kalao nak citer banyak la..rasanya x tersenarai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 14:13




ceeehh... moto MRSM pun boleh diambil sebagai tips untuk mencari lelaki pilihan....

kalau nak cari wanita pilihan kena la pakai motto MTSM..



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 14-10-05 15:27


siapa pun dia,terimalah dengan seikhlas hati..terima kekurangan dan kelebihannya dengan hati yang suci..kerana..dia adalah pilihan Allah untuk kita dan pastinya adalah yang terbaik, insyaAllah..tintakan kesempurnaan antara satu sama lain dengan dakwat saling melengkapi kekurangan..itu kunci kebahagiaan,insyaAllah..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

mslina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17798
Posting: 174
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 14-10-05 15:53


erm...
zulman : biarlah MEREKA menerima ku seadanya


mereka?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mslinaProfil   Hantar PM kepada mslina   Quote dan BalasQuote

sue_84
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.11.2004
Ahli No: 12628
Posting: 35
Dari: k.nerang

Kedah  


posticon Posting pada: 14-10-05 16:09


tahu tanggungjawab dia kat allah dan terhadap rumah tangga........
boleh mendidik ke jalan yang diredhai.....
mestilah tegas tapi penyayang.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For sue_84Profil   Hantar PM kepada sue_84   Pergi ke sue_84's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 16:28


Pada 14-10-05 15:53 , mslina posting:

!!! QUOTE !!!

erm...
zulman : biarlah MEREKA menerima ku seadanya


mereka?


a'a Kenapa "word" mereka ye.....dia dan keluarganya...sebab tu word jadi plural


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 14-10-05 16:29


kalau bagi ana lakan..ana nak yang beriman...lelaki itu tak suka marah...sebab ana tak suka lelaki yang panas baran...kalau dia nak tegur punn..tegurlah dengan baik...wanita ini kan lembut...betul tak?


-----------------
ana insan lemah
[ Telah diedit oleh: mulimahsejati pada 14-10-05 16:31 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 16:29


Zulman..oo..Zulman.....covering ayat tu...
hehehehe :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 16:36


Pada 14-10-05 16:29 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Zulman..oo..Zulman.....covering ayat tu...
hehehehe :)


hehe... bukan apa prof risau juga jadi isu pembangkang di parlimen...hehe
tak cover pun ..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

baby_soleh
Warga Rasmi
Menyertai: 13.10.2005
Ahli No: 19796
Posting: 16
Dari: depan pc

egypt   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 16:50


Pada 14-10-05 16:29 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Zulman..oo..Zulman.....covering ayat tu...
hehehehe :)





:lol: :lol: :lol: ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For baby_solehProfil   Hantar PM kepada baby_soleh   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 14-10-05 16:59


bagi saya, cukuplah dia menyayangi saya..........pandai seimbangkan kasih sayangnya antara family dia dengan saya...........beriman semestinya...........paling penting ada tersemat dihatinya' ini lah jodoh ku yang di tentukan olehNya' apabila dia berjumpa dengan saya....pehhhhh

apapun, Kalau si dia sudah jodoh saya, semua ciri pada nya adalah terbaik untuk saya

Ya Allah, jadikan saya seorang anak yang solehah,hambamu yang taat, pelajar yang cemerlang dan isteri yang solehah'

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI [email protected] ®..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::..©..:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-10-05 17:57


lelaki....perempuan...sama tak ketegori nya??
(tengok manusia dalam kategori agama lebih baik)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

aqramah
Warga Rasmi
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19474
Posting: 4
Dari: UTM

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-10-05 10:10


salam. Kalau saya cukuplah dia knl siapa Penciptanya dan menerima saya seadanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqramahProfil   Hantar PM kepada aqramah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.201246 saat. Lajunya....