Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Perkataan yang baik tidak akan muncul dari jiwa yang kotor sebagaimana biji benih takkan tumbuh pada tanah yang gersang
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 66
Ahli: 0
Jumlah: 66




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 8 hari yang lalu
muslimiman: 13 hari yang lalu
tornado: 33 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Mcm mana nak berdepan dgn kawan baik sendiri yg mencuri barang kita.


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Mcm mana nak berdepan dgn kawan baik sendiri yg mencuri barang kita.

Please Mendaftar To Post


Oleh Mcm mana nak berdepan dgn kawan baik sendiri yg mencuri barang kita.

solehahSMUK
Warga Rasmi
Menyertai: 16.02.2005
Ahli No: 14439
Posting: 5
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 19-02-05 10:34



Saya ada seorang kawan baik.Masalahnya dia pernah curi barang saya,tapi dia buat mcm x de apa2 berlaku.Hakikatnya saya pasti dialah pencuri mcm mana saya nak berhadapan dgnnya yg steady aje???????!
Wassalam.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehahSMUKProfil   Hantar PM kepada solehahSMUK   Pergi ke solehahSMUK's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_ingatan
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 808
Posting: 397
Dari: Melaka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-02-05 10:50


ntah

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ingatanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ingatan   Pergi ke sahabat_ingatan's Website   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: ╗ Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM ź
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-02-05 11:15




hermm... kalau nak cakap entah je baik lagi tak yah posting tak??
Neways,, skdr cadangan ana laa...
Berhadapan dgn dia mmg kena steady, watpe nak gelabah, watpe nak tunjuk tere. Buat macam biasa je... Then slow┬▓ didik dia utk tak curi barang pape lagi la... Tips tu.... len kali. heh wallahu a'lam..

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

aiesyakisas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.11.2004
Ahli No: 12267
Posting: 40
Dari: johor bahru atau selangor

Johor  


posticon Posting pada: 19-02-05 11:31


assalamualaikum..hai solehah..macam kenal jer..awak kan ketua dorm saya?macamana aisyah taktahu saper yag mencuri barang solehah..saper yer..oklah,kita kena cakap bebaik kat kawan kita pastu kena bewarelah..oklah..apa barang yang dicuri..ish bahaya tol..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aiesyakisasProfil   Hantar PM kepada aiesyakisas   Pergi ke aiesyakisas's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 19-02-05 15:57




BEWARE...aje

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

liliey
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11718
Posting: 96
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-02-05 20:01




emmm... camni la.. jika awk benar2 yakin yang die curi barang awak, pekate awk cepat2 jauhkan diri dari die.. kite tak bleh dekat sgt ngan golongan camnih.. yang paling penting awak kena tau, die bukan kawan awak cz sanggup curik barang kawan sdiri...
actly, saye sdiri pun penah alami masalah cam yg awak alami.. sib baik duit dalam bank tak banyak..
saye tul2 yakin die yang curi cz selain die dah takder saper masuk bilik sayer.. oleh sebab die besfren, saye pun tak kisah sgt kalu die tau no pin sayer... silap besar tuhhh...
bile jer dapat tau bankcard hilang, saye trus jauhkan diri dari die.. pastu saye buat2 bising la kononnya saye dah tau saper yang curi tapi nak tengok sejauh maner pencuri tu boleh berdiam diri...
ape lagi gabra la die, sampai nangis2 mintak maap... saye mmg maafkn die tapi dah takleh anggap die besfren cam dulu, sorriii.... tak nak pisang berbuah 2 kali...



Bookmark and Share

    


  Member Information For lilieyProfil   Hantar PM kepada liliey   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-02-05 20:59


assalamualaikum...
masalah skrg saye plak member saye ni die ngaku saye ni best friend die padahal kitorag knal x smpai setahun pon....???????susah kan?????tapi bile saye mintak pendapat kat die yg saye ni nak brubah bukannyenak kasi support tapi dioe blame saye sehabis2 nyer...bengang gler ah.....dah 2 plak pg kecoh kat sumer org pasal saye and skrg ni saye jd bahan member2 saye utk dkutuk...nyampah nyer..........x tau nak kate ape...skrg ni pon saye dah join sgt diorg sebab diorg ni slalu sgt cite pasal laki...bleh kate main topik diorg hari2 adelah lelaki...adekah bleh dbanggekan kalo dapat tarik perhatian laki?
x tau nak kate ape?
ape pndpt antum sumer?

-----------------
2 love some 1 is NOTHING,2 be love by some 1 is something,2 be love by same 1 U love is EXCITING,but 2 be loved by ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

liliey
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11718
Posting: 96
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-02-05 12:42


emm.... masalah kiter samer ar...
saye ckup menyampah ngan menber2 camnih... spatutnyer sbagai member, diorang la yang patut sokong kiter bukannyer kutuk kiter...
sbenarnyer, kalu awak nak brubah takyah la ringan2 kan mulut bagitau kat diorang... skang tak pasal2 diorang dapat modal nak kutuk awak...
kalu skali, 2 kena kutuk 2 maybe takper kot.. tapi kalu dah lame2... tensen beb...
saye pun slalu sgt kena macam awak, tapi saye tak amik kisah sangat pasal ni cz mslh2 dengan member2 dah tak penting bagi sayer.. saye letak diorang pada kedudukan nombor 9.. lagipun, mulut orang ni mane la bleh tutup2.. sabau je ler...


Bookmark and Share

    


  Member Information For lilieyProfil   Hantar PM kepada liliey   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.095222 saat. Lajunya....