Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-10-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau tak pernah bersiap sedia untuk memilikinya, pasti anda tidak mungkin memperolehi walaupun ia mendatang ke depan anda.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 78
Ahli: 0
Jumlah: 78




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 7 hari yang lalu
Daeng_Jati: 14 hari yang lalu
skater: 16 hari yang lalu
HIKAL: 35 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: persahabatan di antara lelaki dan wanita...?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» persahabatan di antara lelaki dan wanita...?

Please Mendaftar To Post


Oleh persahabatan di antara lelaki dan wanita...?

are
Warga Rasmi
Menyertai: 11.01.2005
Ahli No: 13664
Posting: 7
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-02-05 15:02


apa pandangan anda mengenainya?ada sesetengah pendapat mengatakan tiada makna persahabatan di antara lelaki dan perempuan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For areProfil   Hantar PM kepada are   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 16-02-05 15:24


antara laki2 dan perempuam boleh jer berkawan..
kadg kala kita akan rasa lebih selesa utk bercrita dgn kawan berlawanan jenis dr sejenis....
kadangkala juga pandangan org lain jenis ni lebih rasional....bagi saya tu hak individu....tp bg yg anti [email protected] sy tak tau....

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 16-02-05 15:31



saya pun ade sahabat wanita yg sangat rapat bak kate perpatah cam guru dengan murid( perpatah tak tau mane dtg)....bagi saya dier adalah sahabat saje tapi dipandangan orang lain lain pula kate mereka ...sebenarnya bergantung kepade niat kita di dalam suatau persahabatan itu...Wassalam

~FRIENDSHIP FOREVER~
lahirnya kita disambut dengan azan ,
matinya kita diiringi dengan solat,
antar azan dengan solat alangkah singkat hidup
nie.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 16-02-05 16:07




Apa pun biarlah persahabatan itu berlandaskan syariat islam agar tidak terjerumus ke benda2 yg tidak baik...Wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

chy-anggerik
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.04.2004
Ahli No: 8698
Posting: 40
Dari: shah alam 2

Selangor  


posticon Posting pada: 16-02-05 16:37



carilah 1000 sahabat, kerana seribu sahabat itu belumlah banyak, jauhilah seorang musuh, kerana seorang musuh itu sudah terlalu banyak....- petikan hukamak
banyak maknernya....untuk memperolehinya makner2 itu kena Niat utk berkawan itu yg utamanya adalah kerana ALLAH


-----------------
Kebahagiaan yang sejati tidak pernah kelihatan oleh mata kerana kebahagian sejati itu terletak pada jiwa... :-)
Bookmark and Share

    


  Member Information For chy-anggerikProfil   Hantar PM kepada chy-anggerik   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 16-02-05 17:53


boleh. jgn t'lalu over mcm keluar sesame.
dating. b'dua2 an. mengundang fitnah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

Pu3Dla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8977
Posting: 76
Dari: Johor ke N9

Johor  


posticon Posting pada: 16-02-05 19:16


...

Setiap yang berlakukan ade hikmahnya...

seperti kata alifmimyanun

bagi ana...persahabatan lelaki perempuan boleh...

yang pentingkan niat biarlah kerana Allah
dan persahabatan tersebut tetap ada batasnya...

ada masa nya...kite juga perlu nasihat dan pandangan dr sahabat yg berlainan jenis kan..

fikir2 kan la k...

sekadar pandangan...

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For Pu3DlaProfil   Hantar PM kepada Pu3Dla   Quote dan BalasQuote

muallim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2005
Ahli No: 13816
Posting: 264
Dari: Sekinchan

Selangor  


posticon Posting pada: 16-02-05 19:45


mengikut bats syariat...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For muallimProfil   Hantar PM kepada muallim   Pergi ke muallim's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-02-05 20:26


tak salah cuma ada batasan2 yg telah digariskan dlm islam...

*jgnlah kamu menghampiri zina...

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 16-02-05 21:03



tak salah bersahabat di antara lelaki dan wanita yg penting kena tahu batasnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

aina_nasuha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1488
Posting: 144
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-02-05 22:00


Bg saya pun tak salah kalau kita menjalinkan persahabatan dgr kaum yg berlainan jenis. Seperti kata sahabat2 semua la, asal niat kita betul dan tau jaga batas2nya.
saya pun kekadang pun dlm ssuatu perkara suka bertanya pendapat sahabat lelaki.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aina_nasuhaProfil   Hantar PM kepada aina_nasuha   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 17-02-05 12:12




Hidup Biar Ada Prinsip



Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

ruhul_islami
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.12.2004
Ahli No: 13208
Posting: 124
Dari: Terengganu

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-02-05 12:36


Ana pun ramai sahabat muslimat. Penting niat dan batasan pergaulan. Syariat perlu dijaga agar segalanya dapat dipelihara. Wallahu'alam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ruhul_islamiProfil   Hantar PM kepada ruhul_islami   Quote dan BalasQuote

haiza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6626
Posting: 79
Dari: malaysia

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-02-05 14:50




"SESUNGGUHNYA ORANG YANG BERJAYA ITU ADALAH MEREKA YANG MEMPUNYAI RAMAI KAWAN"

nasihat....

- jaga batas pergaulan yang disyariatkan Islam....
- betulkan niat untuk berkawan tu...

wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For haizaProfil   Hantar PM kepada haiza   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 17-02-05 14:58


Keindahan bersahabat....dan "sesungguhnya Wawa dah temui orang tu..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-02-05 16:44


betul tuh x salah berkawan dgn sesiapa..yg penting kita tahu batasannya..saya pun ada kawan lelaki dan peerempuan...kawan lama dll, kalau mereka nak jumpa saya prefer kami jumpa ramai2 or nak pi mana at least saya akann bawakan teman..bukan apa, walaupun kita dah kenal lama, ex schoolmate, coursemate dlll...semua tu blh mendatangkan fitnah..oleh itu beringt sebelum ianya terjadi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

akiera
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2005
Ahli No: 14480
Posting: 99
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 17-02-05 21:24


rasanya tak salah ,tapi kena ada-ada batasnyalah,kalau nak kawan dengan [email protected] tu eloklah bagitau mak ayah kita dulu,sebab diorang ni boleh bagi nasihat kat kita,hidup ni kita perlukan ramai kawan,sebab salah seorang daripada banyak-banyak yg kita kawan insyaalah adalah sahabat yg kita boleh meminta pertolongan

Bookmark and Share

    


  Member Information For akieraProfil   Hantar PM kepada akiera   Quote dan BalasQuote

AtikahBahtiar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12288
Posting: 48
Dari: Bandung

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-02-05 10:42



Saya setuju dengan pendapat sahabat2 sekalian.Saya rasa berkawan tidak salah,cuma kita perlu ketahui batas2 pergaulan sesama bukan muhrin.Dengan ini,kita tidaklah terlalu over dalam berkawan dengan berlainan jantina=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For AtikahBahtiarProfil   Hantar PM kepada AtikahBahtiar   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-02-05 13:45


wbt
...akan tetap ada batasan...

persahabatan antara lelaki dan perempuan tetap ada batasan yang kukuh sebab kita ni manusia biasa yang tak dapat lari dari terpikat dengn tarikan fizikal kaum yang berlainan jantina..walau pun sedikit akan tetap wujud....
....jadi sentiasalah berhati2 dengan batasan perhubungan berlainan jantina ni..jangan kita mendekati zina kecil tanpa kita sedari...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

permata_hatiku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13095
Posting: 147
Dari: Bumi Allah

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-02-05 14:31


adalah cinta abadi

-----------------
Usaha, doa dan tawakkal kunci kejayaan dan kebahagiaan dunia akhirat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_hatikuProfil   Hantar PM kepada permata_hatiku   Quote dan BalasQuote

ruhul_islami
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.12.2004
Ahli No: 13208
Posting: 124
Dari: Terengganu

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-02-05 11:04


Quote:

On 2005-02-17 14:58, Wawa_83 wrote:
Keindahan bersahabat....dan "sesungguhnya Wawa dah temui orang tu..."



Orang tu tue, ikhwah aw akhawat? Moga diredhoiNya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ruhul_islamiProfil   Hantar PM kepada ruhul_islami   Quote dan BalasQuote

jah_teratai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14264
Posting: 92
Dari: EepOoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-02-05 13:18




entahle ana pon x brape tau sgt psl ni...




-----------------
semua manusia membuat kesalahan ... x de seorg pon manusia di atas bumi ini yg perfect..


Bookmark and Share

    


  Member Information For jah_terataiProfil   Hantar PM kepada jah_teratai   Quote dan BalasQuote

nurjaj
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.04.2005
Ahli No: 15651
Posting: 48
Dari: Utara Perak

Perak  


posticon Posting pada: 08-04-05 12:15




Ana pun ade sahabat yg berlainan jantina...maknanya lelaki la tu...
Kami pun selalu jgk berhubung tp melalui email dan sms je...
Kalau nak jumpe pun disbbkan urusan penting saje dan semestinya berteman...
Nak kawan boleh...tp jaga batas pergaulan anda

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurjajProfil   Hantar PM kepada nurjaj   Quote dan BalasQuote

mutara
Warga Rasmi
Menyertai: 27.03.2005
Ahli No: 15351
Posting: 16
Dari: Bumi syam

Selangor  


posticon Posting pada: 08-04-05 12:50




antara Wasiat Imam Hassan al-Banna :

"berkenal-kenallah dengan saudara semuslim yang anda temui sekalipun dia tidak meminta untuk berkenalan kerana asas dakwah Islam adalah BERKENALAN & BERKASIH SAYANG..."

SALAM UKHWAH FILLAH UNTUK SEMUA...



[ Posting ini telah di edit oleh: mutara pada 2005-04-08 12:51 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For mutaraProfil   Hantar PM kepada mutara   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 12:01




lelaki ni susah sikit nak luahkan masalah dia kat kawan lelaki tapi lebih mudah luahkan pada kawan pompuan, sebab lelaki lebih percayakan pompuan berbanding lelaki.

dalam hidup shah, 90% darpada sahabat shah adalah pompuan sebab shah yakin pompuan ni lebih ikhlas berbanding lelkai.



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 20:32


iman rasa kalau hanya berkawan tak salah...
iman senang berkawan dengan meraka ini... sebab cara pemikiran meraka berbeza dengan kita..mereka fikir jauh kehadapan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

altamira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5830
Posting: 242
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 22:38


kawan boleh menambah ilmu secara tak sengaja,lagipun kalau lelaki tak boleh kawan dengan perempuan apa guna wujudnya kelainan gender dalam dunia ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For altamiraProfil   Hantar PM kepada altamira   Pergi ke altamira's Website   Quote dan BalasQuote

winna_huwaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2005
Ahli No: 17219
Posting: 132

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 22:43


persahabatan lelaki dan wanita..tiada makna...hurmm Kenapa ya..??? pelik2 lah persoalan yang wujud.
hurmmm bukan kah lelaki dan wanita saling melengkapi..
saling bertukar pendapat....dalam yang keras..ada lembutnya..
hurmmm



-----------------
aku ada lah aku


Bookmark and Share

    


  Member Information For winna_huwaidaProfil   Hantar PM kepada winna_huwaida   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 26-07-05 22:53


Sampai begitu sekali Hukum Allah....... astagfirullah al-azim.......... taubat, taubat....... ( hati tidak dapat cahaya ketenangan ) ( jalan hidup pulak dihitamkan ) masyaallah..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

junaidi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16182
Posting: 111
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 26-07-05 23:16


assalamualaikum...................
saya pun setuju dengan pendapat anda semua.setiap persahabatan terutamanya lelaki dan perempuan memang ada batasnya.bukannya apa ini kerana ia dapat mengelakkan perkara2 yang tidak elok berlaku.percayalah akan wujud makluk ke-3 apabila lelaki dan wanita berdua-duaan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For junaidiProfil   Hantar PM kepada junaidi   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-07-05 17:27


dari kawan menjadi kekasih

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-07-05 17:28


cinta itu persahabatan...
kuch kuch hota hai

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 17-08-05 23:04


Pada 27-07-05 17:28 , tentera_berkuda posting:

!!! QUOTE !!!

cinta itu persahabatan...
kuch kuch hota hai



Assalamualaikum....
layan hindustan nampak...
:lol: :lol: :lol:
ada pengalaman ke?
mungkin betul agaknya...
wassalam...


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

shahanie
Warga Rasmi
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17560
Posting: 3
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-08-05 00:12


sesuatu perhubungan itu mestilah bermula dengan prshabatn..
prshbtn itu akan berkekalan sehingga ke akhir hayat kita..InsyaAllah tidak kira persahbatn yang terjalin itu di antara sesama jantina atau pun sebaliknya...
ingtlah xknl maka tak cinta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahanieProfil   Hantar PM kepada shahanie   Quote dan BalasQuote

inda_4eva
Warga Rasmi
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17627
Posting: 14
Dari: lahardthat2 savahan

philippines  


posticon Posting pada: 18-08-05 00:31


macam mana pula Kalau kekasih jadi kawan???...tapi dah tak semangat pula kan..!!!takkan nak putus kawan... conpius...

Bookmark and Share

    


  Member Information For inda_4evaProfil   Hantar PM kepada inda_4eva   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 18-08-05 02:05


assalamualaikum wbt

saya ada member kamcing dari sekolah rendah sampai sekarang ni....budak lelaki Cina bukan Islam.....

sekarang ni kat Genting Highland jadi bartender...dia kata memula nak keja kat kasino....sungguh mungkar sekali...:-P

time kecik2 dulu biasa lah bertepuk tampar...tapi sekarang ni pepandai lah jaga batas2....

last sekali jumpa minggu lepas dia belanja makan...

tak ada pulak jadik kekasih?? berkawan dari umur 10 sampai 19? haha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

lehgeo
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.05.2006
Ahli No: 24473
Posting: 27
Dari: Kelate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-06-06 16:44


cinta anta- anti..apa pendapat anda??


-----------------
Wahai manusia berada naungan Islam..sesungguhnya dunia ini sementara...harta dan pangkat jadi senjata, sekiranya manusia lalai dan alpa....


Bookmark and Share

    


  Member Information For lehgeoProfil   Hantar PM kepada lehgeo   Quote dan BalasQuote

islamic_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27188
Posting: 98
Dari: sandakan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 15:55


Hmm..
sesungguhnya persahabatan lebih kekal abadi daripada percintaan kepada manusia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_87Profil   Hantar PM kepada islamic_87   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 18:08


bersahabat? ke alasan nak usha2 dulu sebelum jadi kekasih? haaaa....kantoi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

zaitihamdan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25957
Posting: 242
Dari: Bintulu, Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 20:08


ye lah memula jadi kekasih....lama2 jadi "kekasut"...:P :P :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaitihamdanProfil   Hantar PM kepada zaitihamdan   Pergi ke zaitihamdan's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-11-06 22:24


apa-apa hal bersahabat kerana rapatkan ukhwah....cinta lah kerana Allah...
tambahan lagi ada cinta mujahid muda atau cinta anta-anti...atau pun cinta ukhwah fillah.........

cinta tu lebih baik cinta mat rempit yang tak jaga batasan syarak

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 29-11-06 23:44


lebih baik tak ada istilah kawan antara lelaki dan perempuan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

sabak_kayu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.02.2005
Ahli No: 14266
Posting: 48
Dari: Hulu

Selangor  


posticon Posting pada: 30-11-06 06:48


salam,

islam agama yang syumul lagi praktikal...
lengkap dari semua aspek...
salah apabila kita melanggar apa yang syariat telah tetapkan...

;-)


p/s: cinta tu persahabatan dalam hindustan: "pyar doshte..."
:lol:

cinta tu persahabatan, tapi bersahabat tak semestinya bercinta...
wallahua'lam


-----------------
ALLaH bLesS...
[ Telah diedit oleh: sabak_kayu pada 30-11-06 06:52 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sabak_kayuProfil   Hantar PM kepada sabak_kayu   Pergi ke sabak_kayu's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 30-11-06 10:46


Tak salah andainya boleh membawa manfaat seperti bertukar ilmu dan maklumat serta bantu-membantu untuk kepentingan masing-2 ... dalam hal ni rasanya tak timbul soal "take for granted" atau "memperguna dan dipergunakan" kerana kita harus ingat yang hubungan lelaki-perempuan ada hadnya ... tapi janganlah pula kita "tikam dari belakang" ...

Tapi biasanya mana-2 perempuan pun lebih senang dengan lelaki yang bijak "berdiplomasi" dan "bertutur dengan wanita dengan ayat-2 yang menyenangkan telinga" ... tak begitu ???

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.135885 saat. Lajunya....