Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"The word impossible is not in my dictionary"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 60 hari yang lalu
the_brOtherz: 87 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Air Mata seorang Sahabat


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Air Mata seorang Sahabat

Please Mendaftar To Post


Oleh Air Mata seorang Sahabat

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 07-02-05 15:36




Aper, perasaan anda semua bila... sahabat yang u all percaya, tiba2 backstep kat korang... sedih tak?Kalau mak da warning jangan kwn kat seseorang tue, baik jauhkan kalau tak pasti ader sesuatu benda buruk akan berlaku kat diri u all...

NOTE: Nabi jugak menghormati sahabat... sebagai tauladan kiter kena hormat pd sahabat...




[ Posting ini telah di edit oleh: farhanna pada 2005-02-07 15:47 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 07-02-05 15:44



akk kcw abis ya!!!

klu blaku pd sy pasti rasa mcm x pcaya....


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-02-05 15:45




Allah nak tunjukkan yg dia bukan sahabat tapi sekadar rakan.....

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 07-02-05 15:48




yer betul kawan makan kawan....



Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-02-05 16:12


ermm...ade hikmah tuh...bersabar je lah...

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

akhie_muzam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 12458
Posting: 210
Dari: ukm, kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-02-05 16:33


... sahabat yg sejati.. sahabat yg sukar dicari.. ibarat bunga kembang mewangi.. bau harum x terperi.. tp perlu dijaga setiap hari..kalu layu tiada pengganti..

p/s: aisey..tersajak laa plak..

......................................

"Kekasih pilihan Allah dihadiahi dugaan hebat tanda kasihNya. Tidak dibiarkan lena dalam dakapan lazat melimpah. Tetapi, dihidangkan keperitan susah dan payah yang tiada sudah."


Bookmark and Share

    


  Member Information For akhie_muzamProfil   Hantar PM kepada akhie_muzam   Quote dan BalasQuote

suz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2004
Ahli No: 13406
Posting: 122
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-02-05 16:38


..

sedihnya kalau berlaku begitu pd saya.tetapi ketahuilah apa yg berlaku ada himahnya.kalau kita tahu apa yang ada disebalik sesuatu yg terjadi itu tidak dinamakan sebagai HIKMAH.....

Hati ini milik Allah
diciptakan oleh Allah
hanya untuk menyintai Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For suzProfil   Hantar PM kepada suz   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-05 17:04




ana pun penah alami perkara yg sama. lebih2 lagi, ana tak tau sebab-musababnya. sedih...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

bdksmile82
Warga Rasmi
Menyertai: 08.09.2004
Ahli No: 10996
Posting: 20

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-02-05 17:28


assalamualaikum..
bersabarlah diatas suratan..
ada hikmah disebaliknya..
ia sekadar menguji manusia..


Bookmark and Share

    


  Member Information For bdksmile82Profil   Hantar PM kepada bdksmile82   Quote dan BalasQuote

yeop
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9097
Posting: 199
Dari: Aalen

germany  


posticon Posting pada: 07-02-05 18:36




sabaq je...dugaan hidup tu..ada HIKMAH dia apabila berlaku sesuatu hal tu...sesungguhnya Allah maha mengetahui yang mana baik untuk hamba2Nya.....

-----------------

\Mudah-mudahan kita terdiri dikalangan golongan abdan syakura.


Bookmark and Share

    


  Member Information For yeopProfil   Hantar PM kepada yeop   Quote dan BalasQuote

eiza86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2004
Ahli No: 12182
Posting: 161
Dari: Gombak,Selangor

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 08-02-05 11:49




Dalam adat berkawan ni mesti ader yg mcm tu..tul x? Nak wat mcm ner..saBar jer la. Yg penting berkawan tu biar ler ikhlas..erm,sakit gak ati kalo dpt jenis kwn cam tu..ibarat kwn makan kwn..ishk..!

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiza86Profil   Hantar PM kepada eiza86   Quote dan BalasQuote

nurintannajihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12959
Posting: 83
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-05 11:55



sbr je la..maybe ada hikmah dsbalik smua ni....DIA yg lbih mngetahi segala2nya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurintannajihahProfil   Hantar PM kepada nurintannajihah   Pergi ke nurintannajihah's Website   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-02-05 15:37


Baik tayah kawan dgn org macam tu... dr terus merana, biarlah berpisah.. that's not sahabat sejati la!!.... tp, tgk situasi gak.. cuba la slow talk n tny sebab dia backstab.... maybe salah kita, cuma dia takut nak cakap... or kalau kerana dia jeles n cuba mengkhianati..... hurm, carilah sahabat lain!!..

" Pilihlah jiran anda sebelum memilih rumah "......

P/s : tapi, kalau sedih, nak buat camne.. dah naluri manusia... lagipun susah nak lupakan sahabat baik bila kita dah kenal mereka .. doalah diberi hidayah kpd dia..

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

zinnirah_balqis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.07.2004
Ahli No: 9756
Posting: 75
Dari: kolej mara banting, selangor, malaysia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-02-05 09:20


assalamualaikum.mmg perit kalau diperlakukan begitu.ana dah mengalaminya bbrp kali..ape slh ana,ana pun tak tahu..mungkin diri ini layak dibenci.kdgkala kite buat terlalu baik kat org...tp balasannya org buat jht kat kt.smp skarang ana tak fhm knp kwn2 ana pulaukan ana dan buang ana mcm sampah..ape slh ana ana pun tak tau.mungkin suratan takdir Illahi..itulah yg ana sedih sgt..sbb ana btul2 tak sangka manusia yg ana anggap sbg sAHABAT, tikam ana dr blkg.di depan bermanis muka,dibelakang...masyaAllah.kalau ana ade slh,ape slhnya merk beritahu agar na dapat membetulkan keslhn ana..tp yg menyedihkan merkea perli dan kutuk dr ana depan ana sendiri..itu di depan ana...di belakang ana...entah berapa berbakul2 agaknya..sekarang ana percaya...tak mudah nak ikiraf kwn kite sbg shbt..ana ada bbrp org shbt yg betul2 memahami ana susah dan senang.alhamdulillah ana masih ade mrk..ana syg mereka sbgaimana mmrk sygkan ana.shbt sejati...shbt soleh..itulah yg utamanya...harap antum sume berhati2 memilih kn.mungkin ana terlalu cepat percayakan org sumenya baik...tup2 ana sendiri yg kena...nauzubillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinnirah_balqisProfil   Hantar PM kepada zinnirah_balqis   Pergi ke zinnirah_balqis's Website   Quote dan BalasQuote

nurafiqahasnan
Warga Rasmi
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14247
Posting: 11
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 09-02-05 17:19



memang rasa sedih tapi apa kan daya Allah nak duga kita.Kita pula perlulah terima dugaan dengan sabar.Lagipun masih ada lagi insan yang kita boleh prcayai insyaallah


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurafiqahasnanProfil   Hantar PM kepada nurafiqahasnan   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-02-05 22:26




mmg tiapĀ² kali smpai mngalir air mata kt namun setiap kejadian ada hikmahnya.. pape pun, selalu la doa supaya Allah protect us and give what's the best for us.. sahabatĀ² yg ikhlas dan sanggup berjuang fisabilillah, yg mengajak kpd kebaikan & mencegah kemungkaran, etc.
kt berusaha maafkan, cuba betulkan keadaan, tp kalau dah rasa tak mampu, tawakkal kpd Allah smg mrk sedar apa yg mrk lakukan tu hanya memecah-belahkan ummah..
wallahu a'lam..

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

faizah_85
Warga Rasmi
Menyertai: 21.10.2003
Ahli No: 4547
Posting: 13
Dari: johor bahru

Johor  


posticon Posting pada: 10-02-05 12:36


.Sebagai seorg sahabat.....tak sepatutnya melakukan sesuatu perkara yg dibenci sahabatnya....kalau saya dpt sahabat yg begitu...pasti saya akan kecewa krn tdk berhati-hati menilai seseorg sebelum mengambil keputusan menjadikannya sbg sahabat saya....Memang benarlah seperti dikata sahabat semasa gembira senang dicari sahabat di kala susah payah utk di cari....Tapi alhamdulillah saya dan sahabat baik saya tak pernah melukai hati sesama sendiri....dan kami amat menghargai dan menghormati persahabatan yg lama terjalin ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizah_85Profil   Hantar PM kepada faizah_85   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-02-05 16:16


...

bersabarlah...

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

nice_pesan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 619
Posting: 126
Dari: cheras...

Perak  


posticon Posting pada: 10-02-05 17:14




Allah suka orang yang sabar...

-----------------
try to be nice, smart, fun & helpful...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nice_pesanProfil   Hantar PM kepada nice_pesan   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-02-05 21:46


Salam alaikum

Never trust someeone more than I trust ma self.

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

jah_teratai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14264
Posting: 92
Dari: EepOoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-02-05 09:46


assalamualaikum...
ana pon penah t'kene.. jd skang dah x caye kat org sgt..dah.. sbb nanti dri kecewa dan sedih sbb dip'lakukan begitu.. penat kite caye die..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jah_terataiProfil   Hantar PM kepada jah_teratai   Quote dan BalasQuote

Bunga_Raya_Putih
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8358
Posting: 219
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-02-05 22:13



Sayang secara sederhana..
Benci secara sederhana...
Jaga diri elok2..
kepada yg pernah kena backstep tue.. jgn balas dendam pulak yer.. banyakkan sabar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bunga_Raya_PutihProfil   Hantar PM kepada Bunga_Raya_Putih   Quote dan BalasQuote

anamuslimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14262
Posting: 48
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 25-02-05 23:21




ini mmg pernah berlaku pada diri saya...
dan sy tak tahu ape sbbnya...
mmg sgt menyedihkan...




Bookmark and Share

    


  Member Information For anamuslimahProfil   Hantar PM kepada anamuslimah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.114567 saat. Lajunya....