Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Ibnu al-Qayyim al-Jauziyah pernah berkata: Tidak dimungkiri bahawa hati itu dapat berkarat seperti berkaratnya besi dan perak. Alat yang dapat membersihkan hati berkarat adalah zikir. Zikir dapat membersihkan hati berkarat sehingga dapat berubah menjadi bening seperti cermin yang bersih. Apabila seseorang meninggalkan zikir, hatinya akan berkarat. Dan apabila ia berzikir, hatinya akan bersih.
--

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 8 hari yang lalu
muslimiman: 13 hari yang lalu
tornado: 33 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Saya yang berstatus Ahli Senior....


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Saya yang berstatus Ahli Senior....

Please Mendaftar To Post


Oleh Saya yang berstatus Ahli Senior....

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-02-05 16:01




salam taazim dari saya...bukan ape..kadang nak tahu jugak perasaaan ahli2 ukhwah.com..
mmg cukup ramaikan...mungkin dalam tak perasan kita dok sibuk posting..sibuk copy&paste..dok cbuk baca artikal..tup tup jadi ahli yg dah berbintang.....
1 bintang..2 bintang..sampailah jadi ahli setia dan senior..kadang2 di angkat martabat jadi eksekutif..
ala kulli hal..ade jugak ahli yg dok buat posting hanya utk dpt gelaran jer..tak ikhlas...
ade ahli yg posting utk dpt banyak teman..bagus jugak..tu ukhwah..
ade ahli yg posting utk kutuk ape yg salah..lagi bagus..utk menyedarkan kita..ade jugak..tapi yang peliknya ade yag memposting utk dapatkan nama ..ape kes???
ape2pun saya dah ahli senior..dah hampir 2 tahun dok kat ukhwah.com
harap kita memperbetulkan niat kita..menjadi ahli yg ikhlas membuat perkara kerana Allah....segala2nya....segala2nya..segala2nya.......................k..
syukran..harap ade respon ok..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-05 16:08




bukan itu saja syed, ada juga yang yang menyertai Portal Ukhwah sekadar mencari pandapatan disebalik posting-postingnya!

alhamdulillah...
saya 7 bulan disini sudah bergelar Ahli Senior. bukan itu dipinta...

Untuk Pengetahuan Syed,
ahli 1 bintang, 2 bintang, 3 bintang ke hinggalah Ahli Setia, Senior adalah ranking ahli secara automatik berdasarkan jumlah posting. bukannya saja-saja pilih ahli dan letak berapa bintang. kecuali Eksekutif, Setiausaha, Presiden dan sebagainya adalah dilantik.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 03-02-05 16:39




Tahniahlah kepada Syed dan Khairoo.. sedar tak sedar dah jadi ahli senior..begitu cepat masa berlalu meninggalkan kita... moga kehadiran anda semua membawa manafaat kepada yang lain

[ Posting ini telah di edit oleh: maisarahlisa pada 2005-02-03 16:40 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-02-05 16:41




Ada juga yang masuk ukhwah.com berposting utk kongsi idea dan nak bagi orang lain baca coretannya...seperti saya.. terima kasih banyak2 kpd semua pembaca coretanku...taklah boring sangat sbb dlm satu hari saya hanya bercakap 5% dari keseluruhan masa ketika saya berjaga...

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 03-02-05 20:46


sudah agak lama jugak saya di ukhwah.com.
sudah 1 thn lbh b'mula dr thn 2003.
pejam celik dah 2005. cepatnye mase b'lalu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

liliey
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11718
Posting: 96
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-02-05 21:54




emm.... actly, dulu saye masuk ukhwah pun saje suke2... ikut member2... pastu bile tengok member2 jadik ahli berbintang, saye posting banyak2 biar jadik ahli yang berbintang jugak. mase bagi pendapat sayer langsung tak kisah pendapat sayer tu bole pakai ke tak, janji posting...tapi skang bile dah lamer dalam ukhwah, saye rase macam dihargai.. sebabnyer saye tau ader jugak orang yang sudi bace pendapat sayer... saye ni bole lah dikategorikan sebagai pemalu lebih2 lagi kalu diminta bagi pendapat.. mule rase seram sejuk satu badan, tapi bile dah lame kat ukhwah sayer rase keyakinan dah mule tinggi dalam diri sayer nih... hehehe... skang saye dah tak kisah sangat brape bintang yang saye dapat, janji pendapat yang saye bagi tu ikhlasss....



Bookmark and Share

    


  Member Information For lilieyProfil   Hantar PM kepada liliey   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 03-02-05 23:54




Hmmm...

Ahli senior... maknanya ahli tua dalam Ukhwah...

Kalau kat luar sana tu, ibarat rumah kata syohh..!! syohh..!! syohh..!! kubur kata come on babey.. come on babey.. huhu harunyee...

'mengawan' lum lagi 'mengawan'... alahaii...

p/s: 'mengawan'..'mengawan'..'mengawan'.. dok abih2 'mengawan' memanjang... 'short' ke aku nihh... BZZZZZZ...!!! 'mengawan' cara org ek, bukan cara mennatang...

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 04-02-05 15:09




ana, dok kat sini ikhlas nak dapat ilmu... yg kurang laie, lebih dr tue, nauzubila...



Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

kasihmu-amanahku
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4140
Posting: 709
Dari: rahsia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 04-02-05 15:43




mmg benar apa yg disuarakan oleh akhi syed. biasa la...kt mana2 pn ada spesis manusia camtu hati org..mana la kita tau kan? saya, setakat ni alhamdulillah....dh pn bergelar ahli senior dlm masa setahun je. tp bkn itu yg dikejar, namun tetap berbangga kerana dihargai. menyuarakan pendapat, berkongsi ilmu & merapatkan tali silaturrahim....itulah yg saya lakukan sepanjang saya berada di ukhwah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasihmu-amanahkuProfil   Hantar PM kepada kasihmu-amanahku   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 04-02-05 21:08


ahli senior nak riak sekejap..
tengokla jumlah posting saye, tengok2

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-02-05 21:25



nak kata lama ana dlm ukhwah.com x juga.
masih baru.
setuju dgn kata-kata alifmimyanun, sifat manusia yg suka mengejar nama, pangkat apatah lg harta.
rasanya, tiada yg istimewa sgt bergelar ahli senior,
macam org lain.
website ini adalah wasilah untuk berdakwah sesama kita,
jadi manfaatkanlah setiap ilmu di sini.
semoga kita semua beroleh keberkatanNya.
amin

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4592
Posting: 119
Dari: k.lumpur

Pahang  


posticon Posting pada: 07-02-05 14:11


saya ahli biase je....tak pandai nk posting...tkt salah..tapi sy sgt suka bc posting kawan2..terima kasih utk semua ilmu yg di kongsi kan..syukran2
---------------------------------------------------------
Yang baik jadikan tauladan yg buruk jadikan sempadan

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarProfil   Hantar PM kepada mawar   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-05 14:36




ramai ya ahli senior..

sama - samalah kita majukan P.Ukhwah untuk semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 07-02-05 15:32


Quote:

On 2005-02-07 14:36, istisafa wrote:


ramai ya ahli senior..

sama - samalah kita majukan P.Ukhwah untuk semua..

-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


ye, same2lah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: ╗ Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM ź
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-02-05 23:15




hmmm.. nak reply tak, nak reply tak... kira satu posting ni... been here for nearly 2 years gak, tak sedar pun tiba┬▓ dah jadi ahli senior..


Quote:

On 2005-02-07 14:36, istisafa wrote:


ramai ya ahli senior..

sama - samalah kita majukan P.Ukhwah untuk semua..



yep, sama┬▓lah, demi memartabatkan & mengembalikan kegemilangan Islam nsyaAllah...

p/s: Happy New Year. May this year of 1426 be better than the ones we've gone through before..

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3084
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 10-02-05 03:52


hehehe...

ahli senior.....tak sangke saye ni dah tua...tapi ape2 pun perbetulkan niat..ikhlas dalam memberi pendapat....saye dah 3 tahun dok kat ukhwah..banyk perkara yang berlaku samaada baik dan yang buruk..sama..sama kita jadikan iktibar...alhamdulillah Allah telah beri saya peluang untuk mengunjungi ukhwah.com..agar kita tergolong dalam kumpulan sentiasa beiman..insyaallah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 12-02-05 15:03




posting punye posting terkejut gak dah jadi ahli senior... first2 dulu pening gak dok pikir apa kebenda bintang ni....makin hari makin bertambah.... nervous gak... manatau mata demerit.. ... terus-terang ana cakap... dah sekian lama jadi ahli ukhwah...semakin jatuh cinta plak ... tapi sekarang dah tak dapat online selalu... Insya-Allah habis PMR kng aktif balik ler..... Doakan ana okeh

wassalam

-----------------
to love someone is NOTHING,
to be loved by someone is SOMETHING,
to be loved by someone u love is EXCITING,
to be loved by ALLAH is EVERYTHING.

Bookmark and Share

    


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 12-02-05 15:34




tahniah pd semua ahli2 senior...

saya sendiri baru kembali aktif selepas menyepi beberapa lama....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-02-05 20:38




Ukhwah dah berusia 2 tahun, tentu ramai ahli senior sekarang. Ahli Senior raikanlah yang baru ye, moga tak ada jurang antara semua. Yang penting semuanya warga Ukhwah.com. Jangan pula salah guna pula status senior.

Seperti kata Kak Istisafa, sama2lah kita majukan Portal Ukhwah. Tentang niat dan tujuan tu, yang penting kita nilai diri kita sendiri, memang terdapat banyak objektif ahli menyertai ukhwah.com, apapun moga ianya diredhai Allah.

Sempena tahun baru ini, moga ukhwah antara kita semua akan lebih erat lagi. Mungkin sukar untuk memahami pelbagai ragam manusia di alam maya namun tidak sukar untuk kita bertolak ansur.

Terima kasih kepada semua warga Ukhwah yang baru dan yang lama, yang login mahupun tidak!

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-02-05 20:53


betul tu ya cik presiden...kadang2 ukhwah ni susah kalau takde saling kerjasama..hemm..kadang ade kawan makan kawan..musuh jadi kawan..hemm ape2pun harap2 d ukhwah.com ni bende2 mcm tu takkan berlaku lagi..
hemm mana tuan syeikh kang tuan pengasas x nak komen ka..???


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-05 00:52


betul tu....sama-samalah kita memantapkan lagi UKHWAH.COM kearah jalan yang diredhai-Nya.

perjuangan kita masih jauh....

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

ibnuyahya

Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11874
Posting: 574
Dari: Ampang, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-02-05 07:52




Tahniah kepada ahli senior, esok baru genap 4 bulan saya disini.Kira Ahli junior la...

-----------------
Programming notes esp. PHP
Web Zaujah (muslimah_johor)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuyahyaProfil   Hantar PM kepada ibnuyahya   Pergi ke ibnuyahya's Website   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 16-02-05 14:50




Tahniah kepada ahli-ahli yg bergelar Senior...bimbinglah kami yg masih Junior ni...Wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-02-05 18:55


pangkat dan gelaran yang ada di depan cumalah penghargaan yang diberikan berdasarkan posting kita..adatlah manusia, rasa seronok melakukan sesuatu lebih2 lagi akan diberi penghargaan.. tak kiralah lah penghargaan itu jenis berbintang-bintang, atau pangkat senior, eksekutif dan sebagainya.

pada saya mendapat penghargaan atau pangkat berbintang-bintang bukanlah sebab utama saya posting dalam portal ukhwah,kerana berbintang-bintang atau berpingat-pingat yang kita dapat, lepas off PC kita tetap jadi orang biasa.

keseronokkan yang lebih afdal ialah memberi pandangan tanpa perlu takut,segalanya boleh kita suarakan tanpa bimbang akan dikenali. segala emosi dan perasaan sama ada sedih, geram. menyampah or whatever dapat kita keluarkan ke jalan yang btol,maksudnya bile geram takdalah yang tumbuk2 dinding atau sepak pintu toilet. ia bleh kita lepaskan dengan posting kat dalam ukhwah. smoga ukhwah memberi manfaat berpanjangan.


[ Posting ini telah di edit oleh: nilamsari82 pada 2005-02-16 18:57 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-02-05 21:40




-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-03-05 15:03


Quote:

On 2005-02-13 20:53, syed wrote:
betul tu ya cik presiden...kadang2 ukhwah ni susah kalau takde saling kerjasama..hemm..kadang ade kawan makan kawan..musuh jadi kawan..hemm ape2pun harap2 d ukhwah.com ni bende2 mcm tu takkan berlaku lagi..
hemm mana tuan syeikh kang tuan pengasas x nak komen ka..???




Kawan makan kawan, kawan telan kawan ni memang dah jadi lumrah biasa dalam organisasi. Memang ramai manusia yang gila kuasa dan mengejar populariti semata2. Sebab itulah terjadinya masalah provokasi, mereka cerita yang bukan2 dan 'Team Boikot' ini. Yang penting sebagai warga Ukhwah, anda tidak mudah terpengaruh dengan usaha2 mereka yang tidak boleh melihat ukhwah kehadapan dan bertambah maju.

Jangan terkejut kalau saya katakan mereka2 yang banyak memberikan sumbangan dan bantuan secara senyap ini kebanyakannya ahli junior.

Ada yang mempertikaikan tindakan memblacklist beberapa orang warga Ukhwah termasuk bekas MT yang telah melakukan kesalahan besar seperti provokasi dan pencerobohan admin. Alasannya hanya kerana dia ahli senior. Wajarkah ahli senior diketepikan dari undang2 dan peraturan portal? Adakah Portal Ukhwah, Portal Muslimah tidak bermaruah sehingga sesiapa sahaja boleh melanggar peraturan dan memecah masuk ke dalam ruang admin dan mengubah suai sesuka hatinya. Pelik tapi benar...

Harapnya lepas ini isu senior, junior, ahli lama, ahli baru tidak wujud lagi. Bagi saya, semuanya adalah warga Ukhwah.com walaupun baru berdaftar selama satu saat. yang penting sokongan dan kesetiaan anda. Kami akan cuba mengekalkan dan memajukan ukhwah.com untuk kita manfaatkan bersama.

Thanks



-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-03-05 15:21


-bagus posting ni....
-mungkin anda sedar,bahawa sya baru je jadi ahli da dpt ahli senior,ahli yang da berkurun lamanya kat ukhwah ni pun belum dpt lagi ahli senior lg..pelik ke?.....
-mungkin ada yang rajin posting sekadar suka2,sekadar nak dpt bintang,sekadar nak minta perhatian,sekadar nak isi masa lapang..dan ada juga yang tak ikhlas ketika memberi posting...mungkin itulah hakikatnya sya....ahli senior secepat yang boleh mendapat ranking ni...
-kekadang ada posting yang sekadar selamba je kita posting....itulah sya...kekadang terbaca posting yang merujuk diri lalu terfikir itulah sya...kekadang mnjawab persoalan posting yang hebat....selamba je jawabnya itulah sya....namun,adakah kita memberi posting agar orang lain membenci kita,memuji ki.menghina kita,memperli kita?..mungkin ada...sebaiknya lihat pada diri anda...apa yang telah anda posting tu benar2 anda rasa betul atau sekadar luahan tak puas hati ?...sya tak tahu...bagi sya adakalanya juga...apa pun jangan pedulikan ranking tapi posting...jangan macam sya...******** pada diri sndri.....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.119195 saat. Lajunya....