Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kejayaan sebenar adalah terletak pada tidak pernah jatuhnya seseorang....tetapi manusia mana yang tidak pernah melakukan kesalahan. Oleh itu kejayaan yang sebenar-benarnya adalah kesanggupan tegak kembali pada setiap kali jatuh...
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 44
Ahli: 0
Jumlah: 44




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 3 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: adakah hari kiamat sudah hampir?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» adakah hari kiamat sudah hampir?

Please Mendaftar To Post


Oleh adakah hari kiamat sudah hampir?

anti_norton
Warga Rasmi
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6461
Posting: 7
Dari: pasir mas

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-02-05 16:11


hari ini,bnyk peristiwa atau tanda2 kecil yang telah diberitahu nabi telah berlku skang ni?
so,ape pendapat anda??????fikirkanlah

Bookmark and Share

    


  Member Information For anti_nortonProfil   Hantar PM kepada anti_norton   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 01-02-05 16:41




Bismillah... dah banyak tanda2 kecil kiamat yang ana rasa...
1. lelaki nak jadi perempuan
2. Perempuan nak jadi lelaki
3. baby kena buang
4. bangunan pencakar langit
5. manusia lebih sibuk urusan dunia compare akhirat.
6. islam ramai, tetapi tertindas
7. kejadian gempa bumi
8. alam seakan berkabus (jerebu) Allahualam...
9. Wanita yang baik, menjadi bahan fitnah... Astagfirullah al azim
10. ? ???? carik sendiri ... muhasabah diri sendiri

Masyaaallah... layak ke kita masuk syurga!!!



[ Posting ini telah di edit oleh: farhanna pada 2005-02-03 09:37 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

nur_na
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11456
Posting: 45
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 02-02-05 12:51


Kita semua sudah sedia maklum kiamat itu sudah hampir tiba...byk tanda2 kiamat yg telah jelas d pandangan kita hasil dari KASIH DAN CINTA ALLAH kpd hamba2NYA...namun kita sengaja buat2 tak tau, tidak cuba utk mendekatkan diri pdNYA d saat yg terakhir ni...jangan abaikan saat akhir ini, segeralah bertaubat selagi belum terlambat...semoga kita tergolong d kalangan org yg beriman, Insya Allah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_naProfil   Hantar PM kepada nur_na   Quote dan BalasQuote

AtikahBahtiar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12288
Posting: 48
Dari: Bandung

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-02-05 09:32


...Kita sepatutnya sentiasa beringat dan jangan lupa pada janji-janji-NYA.Semoga kita semua berada di bawah lindungan-NYA =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For AtikahBahtiarProfil   Hantar PM kepada AtikahBahtiar   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 03-02-05 16:21


mmg dah dekat pun.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 03-02-05 16:44



dah dekat sangat tak tahu bila! mungkin tahun 2020 atau 3030 atau 4040 atau 5050...tunggu je

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

Maisarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2803
Posting: 205
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 07-02-05 09:12



Mmg tanda-tandanya dah ada, byk....
Sama2 kita fikir dan hayati...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaisarahProfil   Hantar PM kepada Maisarah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-02-05 11:40




kalau dah tau kiamat dah dekat... jomla kita renungkan dan muhasabah.... dah cukup ke amal yang nak dibawa???

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

bdksmile82
Warga Rasmi
Menyertai: 08.09.2004
Ahli No: 10996
Posting: 20

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-02-05 17:37


assalamualaikum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bdksmile82Profil   Hantar PM kepada bdksmile82   Quote dan BalasQuote

bdksmile82
Warga Rasmi
Menyertai: 08.09.2004
Ahli No: 10996
Posting: 20

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-02-05 17:37


assalamualaikum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bdksmile82Profil   Hantar PM kepada bdksmile82   Quote dan BalasQuote

bdksmile82
Warga Rasmi
Menyertai: 08.09.2004
Ahli No: 10996
Posting: 20

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-02-05 17:37


assalamualaikum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bdksmile82Profil   Hantar PM kepada bdksmile82   Quote dan BalasQuote

bdksmile82
Warga Rasmi
Menyertai: 08.09.2004
Ahli No: 10996
Posting: 20

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-02-05 17:37


assalamualaikum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bdksmile82Profil   Hantar PM kepada bdksmile82   Quote dan BalasQuote

yeop
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9097
Posting: 199
Dari: Aalen

germany  


posticon Posting pada: 07-02-05 18:42




memang dah dekat sangat pun...Nabi sendiri tunujuk jarak antara kedua jari baginda...jadi kesimpulannya...ha..apa lagi...kalau bukan bersiap sedia...pastikan diri sentiasa bersiap sedia....

-----------------

\Mudah-mudahan kita terdiri dikalangan golongan abdan syakura.


Bookmark and Share

    


  Member Information For yeopProfil   Hantar PM kepada yeop   Quote dan BalasQuote

nabilla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11595
Posting: 85
Dari: UiTM

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-05 20:55


BERTAUBATLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabillaProfil   Hantar PM kepada nabilla   Pergi ke nabilla's Website   Quote dan BalasQuote

bdksmile82
Warga Rasmi
Menyertai: 08.09.2004
Ahli No: 10996
Posting: 20

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-02-05 22:41


SALJI DI MADINAH
> >
> > > Assalaamu'alaikum,
> > > Salju Telah Turun Di Dataran Arab Sebagai Salah Satu
> > > Tanda Datangnya Hari Kiamat Sebagimana diberitakan
> > > oleh TV Arab Saudi dan diberitakan kembali oleh
> > > Nuansa Pagi RCTI (Selasa, 15 Januari 2002), bahwa pada Hari
> > > Minggu, tanggal 13 January 2002, di Arab Saudi yang
> > > merupakan daerah gurun pasiryang sangat panas dimana
> > > matahari bersinar sepanjang hari, telah terjadi suatu
> > > fenomena alam yang langka, yaitu dengan turunnya salju
> > > dengan lebatnya.
> > > Tepatnya di darah Tabuk 1500 km dari Riyad (Ibukota
> > > Arab Saudi) ketebalan salju mencapai 20 cm, dan di
> > > Yordania suhu mencapi titik beku ( 0 derajat celcius).
> > > Ternyata tahun-tahun terakhir ini di Jazirah Arab
> > > yang notabenenya gurus pasir panas, turunnya salju ini
> > > telah sering terjadi, tetapi hal ini ditutup-tutupi
> > > atau tidak dipublikasikan secara luas. Ada
> > > apagerangan dengan terjadinya fenomena alam tersebut?.......
> > >
> > > Bagi umat Islam yang telah memahami ajaran Islam,
> > > turunnya salju di arab saudi ini bukan merupakan hal
> > > yang aneh, karena hal ini telah diterangkan oleh
> > > Nabi Muhammad SAW 1400 tahun yang lalu. Ketika para
> > > sahabat menanyakan kepada Rasulallah SAW mengenai kapan
> > > datangnya hari kiamat.Rasulallah SAW menjawab, bahwa
> > > pengetahuan mengenai datangnya hari kiamat hanya ada
> > > pada sisi Allah SWT. Tetapi Allah SWT telah memberitahukan
> > tanda-tandanya
> >
> > > kepada Rasulallah SAW, antara lain sebagaimana diterangkan dalam
salah
> > > satu Hadist Rasulallh SAW:
> > > "Hari Akhir tidak akan datang kepada kita sampai
> > > dataran Arab sekali lagi menjadi dataran berpadang
> > > rumput dan dipenuhi dengan sungai-sungai(HR Muslim)
> > > " Dari Hadist Rasulallah SAW di atas ada beberapa
> > > informasi yang didapat:
> > >
> > > 1. Informasi datangnya hari akhir / kiamat;
> > > 2. Dahulu kala dataran / jazirah Arab pernah
> > > menjadi padang > rumpur yang subur dan dipenuhi
> > > dengan sungai-sungai; dan
> > > 3. Nanti, dataran Arab sekalai lagi akan menjadi
> > > padang rumput dan dipenuhi dengan sungai-sungai,
> > > sebagai salah satu tanda datangnyahari kiamat


Bookmark and Share

    


  Member Information For bdksmile82Profil   Hantar PM kepada bdksmile82   Quote dan BalasQuote

jah_teratai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14264
Posting: 92
Dari: EepOoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-02-05 10:06


....
dunia dah nak kiamat jd marilah kite sume b'taubat bebanyak... ana nak sgt b'juang demi memp'tahankan islam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jah_terataiProfil   Hantar PM kepada jah_teratai   Quote dan BalasQuote

anamuslimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14262
Posting: 48
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 25-02-05 23:42




bukan kata tanda2 kecil... tanda2 besar pon dah berlaku... kiamat sgt hampir...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anamuslimahProfil   Hantar PM kepada anamuslimah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.104311 saat. Lajunya....