Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-05-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Jika anda berada dalam jamuan di rumah orang hendaklah menjaga perangai dan menjaga mata; dalam solat menjaga hati; dan dalam pergaulan menjaga lidah."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 155
Ahli: 0
Jumlah: 155




  Yang Masuk Ke Sini
nasiruddin: 24 hari yang lalu
Kang: 42 hari yang lalu
lidah-penghunus: 45 hari yang lalu
muslimin23: 53 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: KERJA... OR...SAMBUNG STUDY


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» KERJA... OR...SAMBUNG STUDY

Please Mendaftar To Post


Oleh KERJA... OR...SAMBUNG STUDY

gadismontel
Warga Rasmi
Menyertai: 16.09.2004
Ahli No: 11167
Posting: 8
Dari: jepun

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-01-05 15:12



ASSALAMMUALAIKUM..

SAYA SKRG SEDANG PELAJAR DIPLOMA DAN MASIH MENUNTUT TAHUN AKHIR...ADAKAH SAYA PERLU KEJE DAHULU ATAU MENERUSKAN PENGAJIAN KE DEGREE?....

BANTU LAH SAYA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For gadismontelProfil   Hantar PM kepada gadismontel   Pergi ke gadismontel's Website   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-01-05 15:17


Kursus apa yg diambil?

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

hatiku
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2004
Ahli No: 13249
Posting: 23
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 01-02-05 12:25


assalamualaikum...saya pun ader masalah yang sama gak..saya dah pun tamat belajar diploma in business study tapi keputusan kurang memuaskan sekarang ni tgh cuba cari kerja..takut interview ler tapi mahu cari rezeki sendiri..macammana???
nak sambung belajar PJJ kat UPM tapi tak ready lagilah....tolonglah saya jugak..terima kasih
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For hatikuProfil   Hantar PM kepada hatiku   Pergi ke hatiku's Website   Quote dan BalasQuote

liliey
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11718
Posting: 96
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-02-05 16:33



emmm... kalu sayer la, lagi baik keje.. lagipun bole dapat pengalaman gak kan.. pastu kalu nak sambung balik, teruskan ler.. 2 pendapat sayer la, yang orang lain punyer tak tau la...



Bookmark and Share

    


  Member Information For lilieyProfil   Hantar PM kepada liliey   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-02-05 07:40


boleh kerja n belajar in one time

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 03-02-05 09:33




ana rasa kalau ada peluang minat nak blajaq laie kalau leh Master, PHD ke?


tuntut la ilmu, sampai ke negeri china...





[ Posting ini telah di edit oleh: farhanna pada 2005-02-28 09:40 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

Pu3Dla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8977
Posting: 76
Dari: Johor ke N9

Johor  


posticon Posting pada: 03-02-05 14:38




ana juga berminat untuk sambung blajar, cuma masih keliru bidang apa yang ingin dipilih...

ada sesape yang boleh beri cadangan...

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For Pu3DlaProfil   Hantar PM kepada Pu3Dla   Quote dan BalasQuote

azamkukuh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2433
Posting: 55
Dari: UIAM

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-05 17:10


bismillah..

bergantung pada keadaan la, pada pandangan saya. kalau rasa nak sambung blaja, tapi mungkin tak cukup kewangan, boleh kerje dulu carik duet.

atau kalao cukup semuenye, minat pun ade, boleh la sambung degree terus, sbb maybe mase keje nanti, bile kite dah sronok dapat duet sendiri, kite dah malas nak blaja.

tapi mungkin jugak kalo kite perform well dalam keje kite, lebih-lebih lg klo kite keje kat syarikat besa, majikan kite boleh anta kite gi further study, untung2 siap dapat scholar lagi.. majikan tu siap akan pilihkan jurusan untuk kite

tapi tak pasti jugak la...sekadar pandangan dari seorang pelajar tahun pertama degree.


Bookmark and Share

    


  Member Information For azamkukuhProfil   Hantar PM kepada azamkukuh   Pergi ke azamkukuh's Website   Quote dan BalasQuote

gadismontel
Warga Rasmi
Menyertai: 16.09.2004
Ahli No: 11167
Posting: 8
Dari: jepun

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-03-05 10:44


assalammualaikum......

bidang yang saya sedang belajar kini di bidang perhutanan..entahla saya keliru skrg ni..ba sahabat2 yang berada situasi yang sama seperti saya..saya harap kita dapat membantu antara satu sama lain dalam menangani masalah ni..boleh kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For gadismontelProfil   Hantar PM kepada gadismontel   Pergi ke gadismontel's Website   Quote dan BalasQuote

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-03-05 17:13


dulu saya minat nak sambung study.. ketempat setinggi mungkin..tapi mengingatkan pengorbanan ibu dan ayah yang tak terbalas.. saya pemdam kan dulu hasrat.iarlah saya bekerja membantu apa yang boleh..dan kalau ada rezeki, kalau Allah kurniakan..maybe saya akn sambung blaja..niat itu tak akan terpadam dan akan jadi peniup semangat untuk keje sungguh2

Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 09:35


bagi ana la..baik sambung study coz nanti dah start kerja, rasa malas dah nak sambung study..tapi tak tahulah pendapat org lain plak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 09:43


refer pd course yg diambil.klu pengurusan better continue....

-----------------
Nilai seorang wanita terletak pada sifat & peribadinya. Nilai seorang lelaki terletak pada sifat kesabarannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

muallim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2005
Ahli No: 13816
Posting: 264
Dari: Sekinchan

Selangor  


posticon Posting pada: 29-03-05 10:37


ader duit sambung kalu ader peluang ler...

tak pun keje dulu pastu sambung bila dah dapat peluang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muallimProfil   Hantar PM kepada muallim   Pergi ke muallim's Website   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-05 16:42


saya pun pernah hadapi masalah yang sama beberapa bulan yang lepas... berminggu2 berfikir...akhirnya, saya pilih bekerja sambil belajar... buat executive BBA di UPM & hari ni hari pertama saya bekerja di UPM juga...alhamdulillah... rezeki Allah ada di mana-mana, yang penting kita berusaha mencarinya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-05 16:44


bukan executive BBA, tapi BBA executive...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

nur_ukhwah
Warga Rasmi
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19473
Posting: 15
Dari: maran

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-10-05 16:46


cari pengalaman kerja dulu...lepas itu kalau ada rezeki lebih...nak sambung study pun blehhhh saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ukhwahProfil   Hantar PM kepada nur_ukhwah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.102908 saat. Lajunya....