Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita seringkali melihat bagaimana jemaah-jemaah haji mengikuti kursus-kursus yang diadakan sebagai persiapan untuk menempuhi suasana haji yang sebenar, begitu juga dengan pelajar-pelajar yang akan menempuhi peperiksaan, dilatih dengan pelbagai tuisyen dan kelas tambahan untuk menempuhi peperiksaan, maka kehidupan akhirat dan peperiksaan di padang mahsyar lebih patut lagi diadakan kursus persediaan dan kelas tuisyennya yang tersendiri..Persediannya ialah iman serta amalan soleh dan kelas tuisyennya ialah majlis-majlis ilmu.
-- Tuan Guru Nik Aziz (Menteri Besar Kelantan)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 79
Ahli: 0
Jumlah: 79




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 3 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: SENYUMAN akan dedahkan rahsiamu.


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» SENYUMAN akan dedahkan rahsiamu.

Please Mendaftar To Post


Oleh SENYUMAN akan dedahkan rahsiamu.

miera84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.12.2004
Ahli No: 13322
Posting: 63
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 29-01-05 10:30


Sebagai seorang wanita, seringkali anada mempamerkan senyuman kepada oang lain. Mungkin ada yang gemar tersenyum lebar sehingga memperlihatkan barisan gigi anda. Mungkin ada yang senyum tanpa memperlihatkan gigi. Masa anda tersenyum juga berbeza-beza. Mungkin dua saat. Mungkin hampir seminit.
Semuanya bergantung atas sebab-sebab tertentu. Namun berhati-hatilah, setiap senyuman yang anda lahirkan, boleh mengungkap sesuatu yang anda cuba sembunyikan daripada orang lain.

Tahukan anda bahawa suatu senyuman yang sebenarnya, dapat ditandai dengan munculnya kerutan-kerutan dipinggir bahagian luar mata. Apabila anda mendapati wanita melontarkan senyuman dengan tanda-tanda tersebut, wanita itu seungguh berasa senang, tidak berpura-pura. Untuk memahami keadaan sebenarnya si wanita,tidak cukup dengan sekadar mengamati bibirnya yang tersenyum, harus dilihat secara keseluruhan.

Seorang lelaki perlu memperhatikan seberapa besar wanita yang ditemuinya menunjukkan bahagian tapak tangannya. Apabila wanita itu melakukan gerakan-gerakan yang mengungkap bahagian tapak tangannya itu, atau dia menyilangkan kakinya ketika duduk kemudian meluruskannya lagi, hingga menampakkan sebahagian pahanya, itu merupakan suatu indikasi niat si wanita untuk menunjukkan sikap terbukanya. Perilaku lain dengan makna serupa, yang juga boleh menjadi ciri universal bahasa tubuh wanita, adalah dalam gerakan-gerakan memiringkan atau memutar kepala hingga dapat menampakkan bahagian lehernya.

Tanda-tanda lain bahawa wanita berasa dirinya kurang senang dengan lelaki teman bicaranya, boleh dilihat dari gerakan-gerakan tubuh yang berlebihan seperti dalam menyilangkan kaki, melipat tangan , atau kedua bibirnya terkatup erat. Malah seorang wanita yang kerap menyentuh atau merapikan rambutnya dengan jari-jari tangannya dapat diertikan sebagai wanita yang suka mendapat belaian. Namun, seorang wanita yang merasa tertarik kepada seoang lelaki ketika bertemu, dapat memberi bahasa tubuh berupa menyibak rambutnya agar tidak menutup wajah. Itu boleh juga dianggap sebagai salah satu isyarat godaan. Sedangkan apabila wanita malah membiarkan rambutnya menutupi wajah atau membiarkan rambutnya menutupi wajah atau terurai menutupi sebahagian matanya, dapat diertikan wanita itu berusaha mengurangi tingkat suatu hubungan.

Lelaki juga boleh mengamati gerakan kaki wanita. Apabila bercakap-cakap gerakan kakinya tampak gelisah, atau mengarah ke pintu, itu bererti si wanita ingin keluar dari suasana yg ada saat itu. Meskipun dia tampak senang, misalnya dengan tertawa-tawa atau banyak tersenyum. Sebaliknya apabila wanita mulai menggerakkan kaki bagai ingin melepaskan kasutnya, dengan tingkah dan cara yang sugestif, itu merupakan suatu isyarat perhubungan akan terus berkesinambungan dengan baik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For miera84Profil   Hantar PM kepada miera84   Quote dan BalasQuote

sahabat_ingatan
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 808
Posting: 397
Dari: Melaka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-01-05 10:48


hehehe...semua rahsia dah terbongkar

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ingatanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ingatan   Pergi ke sahabat_ingatan's Website   Quote dan BalasQuote

salwa86
Warga Rasmi
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13928
Posting: 20

Perak  


posticon Posting pada: 29-01-05 10:51


, k.miera.. emMmM.. jadi seorang wanita banyak perkara yang nak kena jaga.. hatta senyum kan.. terima kacih sebab kasi tau.. baik beringat dari sekarangkan k.miera.. banyak perkara yang berlaku ari ni, berpunca dari wanita sendiri.. kalau ada yang salah betulkan ek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For salwa86Profil   Hantar PM kepada salwa86   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-01-05 17:56


senyum itu sedekah, so gunalah ia sebaik-baiknya...

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-01-05 20:53


tp perempuan nowadays baik2.... x de yg silang2 kaki, main2 rambut cam2...semua dh tutup.... btul ark..??

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

SITIHAMIZAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13091
Posting: 192
Dari: the garden of knowledge and virtue

Johor  


posticon Posting pada: 30-01-05 21:32



betul tu. sekarang ni, muslimah semuanya baik-baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SITIHAMIZAHProfil   Hantar PM kepada SITIHAMIZAH   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 31-01-05 12:56




Quote:
tp perempuan nowadays baik2.... x de yg silang2 kaki, main2 rambut cam2...semua dh tutup.... btul ark..??



Ana setuju gak kata hanishumaira tue.

Sahabat sejati,
sukar ditemui,
kalau ketemu tolong hargai,
bersyukur la pada ilahi..

humble is key of life

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

epi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.12.2003
Ahli No: 6043
Posting: 86
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 31-01-05 16:43


tak paham la..

Bookmark and Share

    


  Member Information For epiProfil   Hantar PM kepada epi   Pergi ke epi's Website   Quote dan BalasQuote

jundullah81
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 331
Posting: 473
Dari: Bumi Allah Semuanya....

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 31-01-05 20:01





Bagus info ini... Boleh balik rumah test kat isteri! Hehehe...


Thanks

Wallahu a'lam



-----------------
HAPPY Moments----- PRAISE ALLAH
DIFFICULT Moments- SEEK ALLAH
QUIET Moments------ WORSHIP ALLAH
PAINFUL Moments--- TRUST ALLAH
EVERY Moment------- THANK ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For jundullah81Profil   Hantar PM kepada jundullah81   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-01-05 20:15




wah.. sungguh bermakna...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

islia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2004
Ahli No: 10058
Posting: 109
Dari: kedah aman selalu

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-02-05 13:36




rahsia wanita ni banyak sbnrnya..

nak kenal pandai2 lah mencari..

dah tau,jgn salahguna lak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For isliaProfil   Hantar PM kepada islia   Quote dan BalasQuote

atiey87
Warga Rasmi
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13925
Posting: 10
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-02-05 16:16




Semoga dengan kecanggihan ICT ni akan memudahkan kita saling ingat-mengingati di antara satu sama lain. Ermm... Kekadang tu.... bukan senang nak senang.... dan x susah jugakkan klu nak susah.... yang penting.... hidup biarlah wasatiah. Semoga kita menjadi muslimah yang berjaya di dunia & di akhirat. Insa'Allah.... amien...

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiey87Profil   Hantar PM kepada atiey87   Quote dan BalasQuote

cintaAllah
Warga Rasmi
Menyertai: 02.10.2004
Ahli No: 11566
Posting: 1
Dari: qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-02-05 16:57


klu setakat tgk senyum tu xpe lagi..tp klu smpi tgk leher,rambut tu..semacam jer..lainla klu muhrim..tul x

Bookmark and Share

    


  Member Information For cintaAllahProfil   Hantar PM kepada cintaAllah   Quote dan BalasQuote

khausar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2004
Ahli No: 11904
Posting: 69
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 01-02-05 19:37


semua rahsia dah tau, so tak jadi rahsia lagilah..
hanya rahsia Allah tiada siapa yang tahu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For khausarProfil   Hantar PM kepada khausar   Quote dan BalasQuote

baby_adi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.01.2005
Ahli No: 13453
Posting: 26
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-02-05 12:31


tak paham gak le epi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For baby_adiProfil   Hantar PM kepada baby_adi   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 03-02-05 15:32



macam -macamlah wanita nie...banyak sangat nak tahulah..tengok lelaki senang aje.
ape ingat takde wanita yg tak pakai tudung gi tengok kat luar tu ramai yg tak pakai tudung tapi rasanye kalo ramai pun yg pakai tudung tapi tak tutup aurat sepenuhnye ..


lahirya kita disambut dengan azan
matinya kita diiringi dengan solat
antara azan dengan solat alangkah singakt hidup nie.

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.106832 saat. Lajunya....