Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-10-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau hanya memikirkan "Apa kata orang..." bila pula masa nak mengenengahkan, "Apa kata saya..."

-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 71
Ahli: 0
Jumlah: 71




  Yang Masuk Ke Sini
Daeng_Jati: 5 hari yang lalu
skater: 7 hari yang lalu
HIKAL: 26 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: sayang ibu


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» sayang ibu

Please Mendaftar To Post


Oleh sayang ibu

safiee_iiu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2434
Posting: 339
Dari: 475, felda air tawar 1, 81920 kota tinggi, johor

Johor  


posticon Posting pada: 27-01-05 23:21


>Kepada sesiapa yang masih ada ibu...
>ketika ibu saya berkunjung, ibu mengajak saya
>untuk shopping bersamanya kerana dia
>menginginkan sepasang kurung yg baru. Saya
>sebenarnya tidak suka pergi membeli belah
>bersama dengan orang lain, dan saya bukanlah
>orang yang sabar, tetapi walaupun demikian
>kami
>pergi juga ke pusat membeli belah tersebut.
>
>Kami mengunjungi setiap butik yang
>menyediakan pakaian wanita, dan ibu saya
>mencuba sehelai demi sehelai pakaian dan
>mengembalikan semuanya. Seiring hari yang
>berlalu, saya mulai penat dan kelihatan jelas
>riak2 kecewa di wajah ibu.
>
>Akhirnya pada butik terakhir yang kami
>kunjungi,
>ibu saya mencuba satu baju kurung yang
>cantik .
>Dan kerana ketidaksabaran saya, maka untuk
>kali ini saya ikut masuk dan berdiri bersama ibu
>saya dalam fitting room, saya melihat bagaimana ibu
>mencuba pakaian tersebut, dan dengan susah
>mencuba untuk mengenakannya. Ternyata
>tangan-tangannya sudah mulai dilumpuhkan oleh
>penyakit radang sendi dan sebab itu dia tidak dapat
>melakukannya, seketika ketidaksabaran saya
>digantikan oleh suatu rasa kasihan yang dalam
>kepadanya. Saya berbalik pergi dan cuba
>menyembunyikan air mata yang keluar tanpa
>saya sedari. Setelah saya mendapatkan ketenangan
>lagi, saya kembali masuk ke fitting room untuk
>membantu ibu mengenakan pakaiannya.
>
>Pakaian ini begitu indah, dan ibu membelinya.
>Shopping kami telah berakhir, tetapi kejadian
>tersebut terukir dan tidak dapat dilupakan dari
>ingatan . Sepanjang sisa hari itu, fikiran saya
>tetap saja kembali pada saat berada di dalam
>fitting room tersebut dan terbayang tangan ibu
>saya yang sedang berusaha mengenakan
>pakaiannya. Kedua tangan yang penuh dengan
>kasih, yang pernah menyuapi, memandikan
>saya, memakaikan baju, membelai dan memeluk
>saya, dan terlebih dari semuanya, berdoa untuk saya,
>sekarang tangan itu telah menyentuh hati saya
>dengan cara yang paling berbekas dalam hati
>saya. Kemudian pada malam harinya saya
>pergi ke kamar ibu saya mengambil tangannya,
>lantas menciumnya ... dan yang membuatnya terkejut,
>saya memberitahunya bahwa bagi saya kedua
>tangan tersebut adalah tangan yang paling
>indah di dunia ini. Saya sangat bersyukur bahwa
>Tuhan telah membuat saya dapat melihat dengan
>sejelasnya, betapa bernilai dan berrharganya
>kasih sayang yang penuh pengorbanan dari
>seorang ibu.
>
>Saya hanya dapat berdoa bahwa suatu hari
>kelak tangan saya dan hati saya akan memiliki
>keindahannya tersendiri. Dunia ini memiliki
>banyak keajaiban, segala ciptaan Tuhan yang
>begitu agung, tetapi tak satu pun yang dapat
>menandingi keindahan tangan Ibu...
>
>With Love to All Mother
>" JIKA KAMU MENCINTAI IBU MU KIRIMLAH
>CERITA INI KEPADA ORANG LAIN, AGAR
>SELURUH ORANG DIDUNIA INI DAPAT
>MENCINTAI DAN MENYAYANGI IBUNYA
>".
>Note: Berbahagialah yang masih memiliki Ibu.
>Dan lakukanlah yang terbaik untuknya........

Bookmark and Share

    


  Member Information For safiee_iiuProfil   Hantar PM kepada safiee_iiu   Pergi ke safiee_iiu's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-01-05 16:04




ya ya

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 28-01-05 21:57


ok.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-01-05 19:25


kasih ibu pada anak-anaknya tiada noktah, ibu tidak pernah mengharapkan balasan dari anak-anaknya...hargailah pengorbanannya, jangan jadi anak yang derhaka tapi jadilah anak yang soleh dan solehah.

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

sahabat_ingatan
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 808
Posting: 397
Dari: Melaka

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-01-05 19:37


sungguh tersentuh hati ni..ibu..jasamu amat besar..tanpamu siapalah diriku..ana uhibbu ummi

------------------------

Sesungguhnya terbahagi dunia ini kepada tiga bahagian. Sebahagian orang mukmin, sebahagian munafik, sebahagian orang kafir,orang mukmin menyiapkan perbekalan , orang munafiq menjadikan perhiasan dan orang kafir menjadikan tempat bersenang

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ingatanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ingatan   Pergi ke sahabat_ingatan's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 01-02-05 09:50




Kasih ibu membawa ke syurga, kasih ibu penawar hati yang duka...



Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

solehah_umi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.01.2004
Ahli No: 6804
Posting: 38

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-02-05 11:46


i love my mum very much!!!!!!mak nantikan anakanda balik hujung minggu ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehah_umiProfil   Hantar PM kepada solehah_umi   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-02-05 11:56








p's: amik kat alwancomic

-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

sya_nurr
Warga Rasmi
Menyertai: 07.01.2005
Ahli No: 13587
Posting: 9
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 08-02-05 12:49


... sahabat dan kekasih boleh datang dan pergi, boleh jugak bertukar ganti tapi Ibu itulah insan yang paling setia menanti. so,sayangilah Ibu kita kerana setiap makhluk hanya dikurniakan seorang IBU jer.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_nurrProfil   Hantar PM kepada sya_nurr   Pergi ke sya_nurr's Website   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-02-05 19:55




Ibu,
bergenang air mataku,
terbayang wajahmu yang redup sayu,
restumu yang amat aku harapkan,
kerana di situ letak syurgaku..
Tabahnya melayani kenakalan anakmu
mengajar ku erti kesabaran...


Huhu.. mmg syahdu lagu Ae-man ni... menyentuh kalbu anak2 n ibu... uhuk... kalau nak belajar menghargai ibu, cuba la jaga bdak2 kecik... jd baby sitter.. just then u'll know penat lelah yg x pernah terkeluar dr mulut seorg ibu.. ah~betapa besarnya pengorbanan ibu...

p/s : semoga kita menjadi anak yg soleh n mendpt zuriat2 yg soleh.... yg sentiasa mendoakan ibu bapanya~ aMeen...

" Ya Allah, kurniakanlah aku pasangan dan zuriat sebagai penyejuk mata..." ameen..

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 12-09-05 11:16


assalamualaikum
kasih ibu tiada penghujungnya..pengorbananmu ma..terima kasih ku ucapkan..i love u mom..


ana:tiada tandingan cinta dan kasih seorang ibu untuk anaknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 11:25


sesuci kasih ibu.
membesarkan anak-anak tanpa mengenal jemu.
rela berkorban untuk kebahagiaan anak-anak.
tanpa ibu, siapalah kita di dunia ini.

ana: kasih sayang ibu tiada bandingan. setulus kasih sejati.
hanya ALLAH yang mampu membalas segala jerih perih ibu membesarkan anak-anak.
mama, you're one in a million.i love you so much. thanks to ALLAH for giving such a wonderful mother to me.
[ Telah diedit oleh: houri pada 12-09-05 11:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 14:07


Saaaayang mama! U r one in a million!


-----------------
"Jangan gugur sebelum syahid!"


Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.147056 saat. Lajunya....