Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika kamu ingin tinggi, jangan hanya merenung gunung, panjatlah. Jika kamu ingin bijaksana, jangan merenung kitab, amalkanlah.
-- Meow (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 3 hari yang lalu


Bincang Agama
Topik: Tiga Kesalahaan Yang Masih Berterusan Setiap Hari


Carian Forum

Moderator: ibnu_musa, Administrator, ABg_IMaM
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Agama
    »» Tiga Kesalahaan Yang Masih Berterusan Setiap Hari

Please Mendaftar To Post


Oleh Tiga Kesalahaan Yang Masih Berterusan Setiap Hari

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-01-05 22:59


Tiga kesalahaan yang masih berterusan setiap hari

1)Mensia-siakan waktu.

Firman Allah S.W.T...." Demi masa,Sesungguhnya
manusia itu dalam kerugian kecuali orang-orang yang
beriman dan beramal soleh dan
berwasiat(Nasihat-menasihati)dengan kebenaran dan
berwasiat dengan kesabaran.

2)Memperkatakan Hal-hal yang tidak mendatangkan
manaafat.

Sabda nabi s.a.w...(Diantara kualiti keislaman
seseorang adalah meninggalkan Hal-hal yang tidak
mendatangkan manafaat untuk dirinya..)

3)Memberi perhatian yang terlalu besar terhadap
masalah-masalah Remeh-temeh.

Sebagai contoh...suka mendengar khabar
angin,Ramalan-ramalan dan Gosip-gosip.Kesenangan
seperti itu hanya akan membuat orang menjadi
paranoid,menimbulkan kecemasan didalam hati dan
melenyapkan kedamaian dari sanubari.
Baginda Rasul S.A.W mengajak/menyeru kepada bapa
saudaranya Abbas satu doa yang menghimpunkan antara
kebahagiaan dunia dan akhirat.....
......"Ya Allah sesungguhnya aku memohon
kepadamu ampunan dan kesihatan.."
Doa ini mencukupi dan meliputi semua hal,di dalamnya
ada kebaikan dunia dan akhirat.Firman allah S.W.T...

...."..Kerana itu Allah memberi kepada mereka pahala
didunia dan pahala yang baik di akhirat..."..(surah
Ali-imran 14
...."Ia tidak akan sesat dan tidak akan
celaka...(surah Thaha 12.


Ana mengharafkan warga ukhwah semua memberi komen atau respon terhadap 3 pekara yang diatas.....???/



Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 24-01-05 08:16


saya tertarik dgn ayat yg mengatakan menusia dalam kerugian. Manusia hari seolah-olah tidak sedar / tidak tahu mereka setiap detik dalam kerugian kerana setiap saat mereka hampir kepada tarikh kematian ! tapi seolah olah mereka tidak akan mati dan hanya orang yv tertentu sahaja akan mati....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

rawdhah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2004
Ahli No: 7485
Posting: 193
Dari: bp

Johor  


posticon Posting pada: 24-01-05 08:22


..hmm same2 la kiter menyedari kesilapan diri kita sendiri..Insya-Allah

-----------------
"Bukan satu paksaan untuk disebarluaskan,saling mengingatkan sesama bukanlah hal binasa"

Bookmark and Share

    


  Member Information For rawdhahProfil   Hantar PM kepada rawdhah   Pergi ke rawdhah's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-01-05 09:35


nak buat macam mana..dah memang tu yang orang kita suka buat..termasuk diri saya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 24-01-05 12:07




tima kasih ngan info. berguna ni...




Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-01-05 08:15


"memperkatakan hal2 yg tidak mendatangkan manfaat..."

........cam slalu buat erk,.... .........

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-01-05 15:27


3)Memberi perhatian yang terlalu besar terhadap
masalah-masalah Remeh-temeh.

saya suka yg ni sebab ada juga individu2 di malaysia ni perasan betul....dan selalu ambil berat pd perkara yg..&*&^*&^*&?????

cthnya...

wanita cantik tak boleh berkerja...heheheheh.tak ke remeh namanya tu..habis Allah dah bagi cantik...takkan nak paku muka bagi buruk pulak....kang dikata,mengubah kejadian tuhan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

mujahadatunnafsi
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5068
Posting: 745
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-01-05 16:04


Quote:
cthnya...

wanita cantik tak boleh berkerja...heheheheh.tak ke remeh namanya tu..habis Allah dah bagi cantik...takkan nak paku muka bagi buruk pulak....kang dikata,mengubah kejadian tuhan...



Yang mengatakan perkara tu adalah seorang Ulama, Tuan Guru, bercakap berdasarkan ILMU YANG DIPANDUI WAHYU....anda bercakap ikut nafsu...menuduh tak tentu pasal


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadatunnafsiProfil   Hantar PM kepada mujahadatunnafsi   Quote dan BalasQuote

mujahadatunnafsi
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5068
Posting: 745
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-01-05 16:04


Quote:
cthnya...

wanita cantik tak boleh berkerja...heheheheh.tak ke remeh namanya tu..habis Allah dah bagi cantik...takkan nak paku muka bagi buruk pulak....kang dikata,mengubah kejadian tuhan...



Yang mengatakan perkara tu adalah seorang Ulama, Tuan Guru, bercakap berdasarkan ILMU YANG DIPANDUI WAHYU....anda bercakap ikut nafsu...menuduh tak tentu pasal


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadatunnafsiProfil   Hantar PM kepada mujahadatunnafsi   Quote dan BalasQuote

czarcam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11715
Posting: 207
Dari: padang Rengas, Kuala Kangsar.

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-01-05 16:42


..

...info yg menarik...

thanks eak sbb sudi kongi bersame...

Wallahua'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For czarcamProfil   Hantar PM kepada czarcam   Quote dan BalasQuote

orchidesa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12928
Posting: 133
Dari: perak-selangor

japan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-05 08:44


info yg bagus..ketiga-tiga perkara tu memang sering kita lakukan..bersama-samalah kita membetulkan keadaan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For orchidesaProfil   Hantar PM kepada orchidesa   Pergi ke orchidesa's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 27-01-05 22:58


moga ianya dapat muhasabah kan diri kita masing-masing....tak perlu lihat orang lain...diri anda adalah segalanya.....jaga diri hiasi peribadi

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 28-01-05 11:57


...

thanks diatas peringatan ini



Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

murshidaidah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.10.2004
Ahli No: 11803
Posting: 26
Dari: puchong

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-01-05 15:01


ketiger2 nyer memang slalu dilakukan oleh manusia biaser yang kadang2 lalai dalam perjalanan hidup.kadang2 ieda raser sedih,semakin dekat diri manusia dengan kiamat,semakin lalai manusia dalam mabuk keduniaan.kenaper ini terjadi?hanya ALLAH yang tentukan takdir kiter di [email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For murshidaidahProfil   Hantar PM kepada murshidaidah   Pergi ke murshidaidah's Website   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-01-05 01:37


Quote:

On 2005-01-25 16:04, mujahadatunnafsi wrote:
[quote]cthnya...

wanita cantik tak boleh berkerja...heheheheh.tak ke remeh namanya tu..habis Allah dah bagi cantik...takkan nak paku muka bagi buruk pulak....kang dikata,mengubah kejadian tuhan...




Salam Alaik..

Owh... Macam tu ke ukhtah?? Boleh bagi keterangan atau makluma lanjut sikit? Ana pun baru je tahu.
Yang mengatakan perkara tu adalah seorang Ulama, Tuan Guru, bercakap berdasarkan ILMU YANG DIPANDUI WAHYU....anda bercakap ikut nafsu...menuduh tak tentu pasal

[/quote]

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 29-01-05 23:34


Kata orang....Kalau hendak seribu daya,tak hendak seribu dalih,Hanya usaha yang berterusan dan berkat kesabaran yang tinggi dapat membuahkan kejyaan dalam menghindarkan tiga masalah di atas...tepuk dada tanya iman.....

"....Takkan berubah seseorang tu selagi mana dia tak nak merubah dirinya sendiri..."..Wallahu"alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

balqiszie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.10.2004
Ahli No: 11822
Posting: 100
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 30-01-05 13:41




terima kasih atas info yg diberikan..semuanya memberi bnyk manfaat dan pengajaran ..

saya sokong ngan awak (dakwah ilahi)hanya dgn berkat kesabaran dan ketabahan hati dapat menghindarkan setiap apa yg berlaku ..coz kdg2 saya juga tak terlepas dari permasalah ini ...dan tak nafikan juga benda yg remeh nie akan membuat kehidupan ini tak tentu arah jika terus difikirkan ...

info nie benar2 memberi pengajaran yg berguna pada saya...dan saya rasa pada semua warga ukhwah nie juga...

-----------------
hargailah sebuah persahabatan .,kerana disitu tersingkap segalanya......

Bookmark and Share

    


  Member Information For balqiszieProfil   Hantar PM kepada balqiszie   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 06-02-05 20:35


SATU amalan yang menjadi perhiasan mukmin sejati dalam menelusuri pentas kehidupan yang penuh onak dan duri ini ialah amalan muhasabah diri. Muhasabah diri ialah menilai dan merenung kembali terhadap apa yang sudah berlaku sama ada yang manis atau pahit, detik suka dan duka serta pelbagai lagi peristiwa yang tercatat dalam diari kehidupan setiap insan.



Peristiwa lampau boleh dijadikan pengajaran dan iktibar terbaik sebelum mengorak langkah dan menyusun jejak melewati titian hidup seterusnya.



Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 01-03-05 08:24


sukran murhidahidah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 16:45


Umat Islam membuang masa

Syeikh Hasan An-Nadwi dalam bukunya, Kerugian Dunia Kerana Kemunduran Umat Islam berkata:

``Kaum Muslimin tidak mensyukuri nikmat Allah. Selama berabad-abad umat Islam membuang waktu dan tenaga berfikir dan berfalsafah berhubung perkara yang tidak bermanfaat.

``Jika mereka memfokuskan kepada ilmu yang menguntungkan Islam dan kaum Muslimin, kedudukan mereka tidak akan menjadi separah itu.

``Umat Islam bukan sahaja asyik membahaskan sifat-sifat Allah, mereka juga berbicara berkenaan roh, falsafah wihdatul wujud dan sebagainya.

``Semua ini memakan masa dan tenaga yang bukan sedikit.

``Hasil penemuan (sains) kaum Muslimin sama ada dari sudut kuantiti ataupun kualitinya, tidak mendatangkan sebarang makna dibandingkan dengan penemuan Barat pada abad ke-17 dan ke-18 Masihi.''



Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 16:45


Umat Islam membuang masa

Syeikh Hasan An-Nadwi dalam bukunya, Kerugian Dunia Kerana Kemunduran Umat Islam berkata:

``Kaum Muslimin tidak mensyukuri nikmat Allah. Selama berabad-abad umat Islam membuang waktu dan tenaga berfikir dan berfalsafah berhubung perkara yang tidak bermanfaat.

``Jika mereka memfokuskan kepada ilmu yang menguntungkan Islam dan kaum Muslimin, kedudukan mereka tidak akan menjadi separah itu.

``Umat Islam bukan sahaja asyik membahaskan sifat-sifat Allah, mereka juga berbicara berkenaan roh, falsafah wihdatul wujud dan sebagainya.

``Semua ini memakan masa dan tenaga yang bukan sedikit.

``Hasil penemuan (sains) kaum Muslimin sama ada dari sudut kuantiti ataupun kualitinya, tidak mendatangkan sebarang makna dibandingkan dengan penemuan Barat pada abad ke-17 dan ke-18 Masihi.''



Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 16:52


syukran...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-03-05 19:35


Sebagai hamba Allah, kita hendaklah taat terhadap segala suruhan-Nya dan tidak melakukan perkara yang dilarang oleh-Nya.

Sentiasalah kita menadah tangan dan berdoa agar diberi petunjuk dan hidayah pada setiap saat dan ketika supaya tidak tersesat hingga melanggar batas-batas peraturan Ilahi.



Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 12-03-05 16:30


KEBAHAGIAAN seseorang Muslim banyak bergantung kepada cara ia menyuci dan membersihkan jiwa raganya. Manakala kecelakaan dirinya pula terjadi jika jiwanya tidak dipelihara dan dicemari perkara keji dan kotor.

Allah menegaskan perkara ini melalui firman-Nya yang bermaksud: “Sesungguhnya berjayalah orang yang menjadikan dirinya - yang sedia bersih bertambah bersih (dengan iman dan amal kebajikan) dan sesungguhnya hampalah orang yang menjadikan dirinya - yang sedia bersih itu susut dan terbenam kebersihannya (dengan sebab kekotoran maksiat).” (As- Syams: Ayat 9-10).


Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 15:57


Sebaik-baik tangisan adalah tangisan seorang hamba yang menyesali terhadap waktu-waktunya yang berlalu tanpa kegiatan yang berfaedah

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 16:19


Quote:
nak buat macam mana..dah memang tu yang orang kita suka buat..termasuk diri saya..




nk wat mcm mane? berubahlah...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 02-05-05 14:41


betul tu nuraiman_khairunnissa..semua adalh perlu kepada perubahaan sikap...

SALAM sejahtera adik remaja dan selamat tahun baru. Ada satu teka-teki, apakah yang paling panjang, paling pendek, tersangat pantas, tersangat perlahan dan kita sangat tidak mempedulikannya tetapi selepas itu kita menyesalinya. Ia sangat mahal, bila berlalu tidak akan kembali lagi, ia menelan segala yang kecil dan besar…?

Tahu apa jawapannya? Tidak lain lagi jawapannya ialah masa. Kita biasa mendengar orang menyebut “time is money” atau “masa itu emas.”

Imam Hasan al Banna, pendakwah terkenal dalam memberi nilai masa, menyebut “masa adalah kehidupan”. Ertinya, orang yang tidak mempedulikan masanya seolah-olah sedang membuang kehidupannya. Dalam erti lain orang yang membuang masa sama seperti membunuh kehidupannya.

Islam sebagai satu agama yang mempelopori kecemerlangan awal-awal lagi, sejak ribuan tahun lagi menyerang dan mencela mereka yang alpa mengurus masa.

Sebagaimana firman Allah yang bermaksud: “Demi masa sesungguhnya manusia dalam kerugian kecuali orang yang beriman dan beramal soleh dan mereka yang berpesan dengan kebenaran dan kesabaran”.

Hebatnya masa menurut Allah sehingga banyak perkataan “sumpah” dalam al-Quran dikaitkan dengan masa. Seperti demi waktu malam, demi waktu dhuha, demi waktu siang dan banyak lagi.

Generasi silam yang mencipta kecemerlangan ialah kerana mereka bijaksana dalam mengisi masa. Mereka bukan hanya membaca tetapi mengkaji dan menganalisis. Mereka bukan hanya menjadi pengguna tetapi pencipta, mereka bukan saja penulis tetapi menterjemah dalam bentuk perbuatan.



-----------------
Sabda Nabi Muhammad s.a.w.yang bermaksud:"Barangsiapa yang amalannya hari ini lebih baik dari semalam,dia adalah orang yang beruntung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 00:42


masa adalah emas.....heee ...adakah juga orang kata masa tu ibarat pedang..silap-silap hari kita terpancung....yang sekrang kita elakkn 3 perkara tersebut dalam diri kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 03:11


masa itu ibarat minyak petrol sekarang.

ps: nilainya semakin tinggi apabila semakin kurang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 17-01-06 14:20


kalau ibarat minyak petrol....nanti kita terbakar...bhayanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-01-06 15:09


uishhh...rancak dakwah_ilahi..

seronok teru baca kandungan forum ini...apa-apa pun syukran di atas ilmu yang disampaikan...insya4JJ1 menjadi ikutan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

shinobi
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17265
Posting: 425
Dari: bangi,gombak...

blank  


posticon Posting pada: 17-01-06 15:22


alhamdulillah, syukran di atas info yang berguna ini.
Moga insyaAllah kita semua dijauhkan dari kesalahan-kesalahan ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinobiProfil   Hantar PM kepada shinobi   Pergi ke shinobi's Website   Quote dan BalasQuote

nurhaida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8493
Posting: 173
Dari: Sungai Petani,KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-01-06 16:06


Terima kasih atas info ini.. :-) :-)


-----------------
Tidak ada yang bermakna dalam hidup... selain kita berbuat baik sesama insan.(",)


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaidaProfil   Hantar PM kepada nurhaida   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.133548 saat. Lajunya....