Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak ada yang perlu kita takuti, kecuali ketakutan itu sendiri.
-- Franklin di. Roosevelt

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 68
Ahli: 0
Jumlah: 68




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 14 jam, 37 minit yang lalu


Jejak Remaja
Topik: tunjukkanlah jalan terbaik padaku


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» tunjukkanlah jalan terbaik padaku

Please Mendaftar To Post


Oleh tunjukkanlah jalan terbaik padaku

ainnurhasana
Warga Rasmi
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13858
Posting: 17
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-01-05 12:53




Salam ukhwah kpd sumer...

ana sbnrnye ade mslh yg ana harap antum,antunna dpt mberi sedikt pndgn,nsht..
ana tlh mengenali seorg syabab 3 thndulu, pd mulanya ana pk dia seorg yg baik dan mampu memimpin ana kearah kbaikan..namun,segala tafsiran awal ana meleset sama skali..ana sedih,tp ana bertekad utk memimpinnya pula,ana mulakn dgn solat..awal2 lg dia sudah menyerah kalh,dia katakan dia x layak utk ana dan meminta ana cari seorg llk yg lbh layak drnya..ana x ptus hrpan,ana nshtkan juga dia agar dia dpt jd seorg llk sptmana yg ana impikan..namun hgga kini hrpn hny tggal hrpan,dia ttp camtu,skrg ana keliru,perlukah ana tggu dia berubah atau ana lupakan saje dia...


“Janganlah kamu bersenang-lenang dalam kemewahan kerana sesungguhnya hamba Allah itu bukan orang yang bersenang-lenang sahaja.”


-----------------
Ya Allah,Peliharalah diriku dari melakukan perkara2 yang melalaikan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainnurhasanaProfil   Hantar PM kepada ainnurhasana   Quote dan BalasQuote

abu_afifi
Warga Rasmi
Menyertai: 23.01.2005
Ahli No: 13870
Posting: 8
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 23-01-05 18:07



ukhti fillah...nmpk gayanya enti btul2 sukakan syabab tu..apa yg boleh enti buat setelah enti berusha nak bimbing dia selain dr doa pada yg menjadikan hati(Allah)?minta supaya dilembutkan hatinya..pk kan cara yg paling hikmah nak ajak dia..kita tak boleh nak beri hidayah walaupun pd org yg paling kita sayang,tapi Allah lah yg beri hidayah kpd sesiapa saja yg Dia kehendaki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_afifiProfil   Hantar PM kepada abu_afifi   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-01-05 19:16




sekadar memberi pandangan........... jika dia mengatakan begitu, dan masih tidak mahu menunjukkan perubahan, maka anti harus melupakannya. Kenapa? Biarlah dia dengan bodoh sombongnya yg tidak mahu berubah. Kerana apa yg dilakukan oleh anti sudah baik untuk dirinya. Sampai bila nak tunggu, takut nnt terbalik pulak, daripada asalnya anti yg nak bimbing dia....akhirnya anti pulak yg terbimbing olehnya.

tapi jika anti yakin anti ada kemampuan utk membimbingnya jadi suami yg baik, go on...sbb dlm keluarga ana pun ada situasi yg sedang anti lalui sekarang. Kiranya emak saudara ana ni dia lulusan Automobil Eng, UTM.. ditemukan dgn bapa saudara ana yg serba kurang. Tapi ana respect la padanya sbb dia berjaya mengubah bapa saudara ana jadi 'manusia yg lebih baik' dan jadi seorang suami + bapa yg baik.


-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

ibnu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.09.2004
Ahli No: 11490
Posting: 21
Dari: Land Below The Wind

Sabah  


posticon Posting pada: 01-02-05 09:36


Assalamualikum..
kita sebagai insan haruslah sentiasa berusaha untuk mencapai yang terbaik...mungkin payah bagi kita tapi disitulah letaknya satu pengorbanan untuk mendapat keredhaan Ilahi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuProfil   Hantar PM kepada ibnu   Pergi ke ibnu's Website   Quote dan BalasQuote

islamicgirl85
Warga Rasmi
Menyertai: 01.09.2004
Ahli No: 10851
Posting: 5
Dari: taiping

Perak  


posticon Posting pada: 05-02-05 12:03



pada pendapat ana,kalau lelaki tu betul2 syg kat anti dia perlu berubah,dan perubahan yg dia bwa mestilah niat kerana Allah..ana rasa jln terbaik anti lupakan saja lelaki tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicgirl85Profil   Hantar PM kepada islamicgirl85   Pergi ke islamicgirl85's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 05-02-05 12:39




Bagi ana, kalau dier dah bagi green light suruh carik orang lain. Bermakna dia tak bahagia dengan saudari, hati dier tak tenang dengan saudari... Apa, pun petunjuk yang saudari ber dia tak kan ikut...So, utk kebahagiaan... Lepaskan, mungkin ada rahsia tersembunyi kat hati dier atau hati dier orang lain yang miliki...

Salam sayang salam ukhwah dari ana...

good Luck... nak hidup kena buat keputusan terbaik...



Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-02-05 08:51


asssalamualaikum...

ana setuju dgn pendapat mohd hahani ...apapun...
buatlah istuqarah semula utk menilai betul tak tindakan kita .sama ada ingin trskan ..atau berhenti berharap kpd nya .tapi awas ....jgn lah sampai berhenti berharap kpd Allah.....

dlm surah al fatihah ....

"KEPADA KAMU KAMI SEMBAH, KEPADA KAMU KAMI MINTA PERTOLONGAN"
..sbb setiap yg berlaku ade hikmatnya .....

insyallah ... barakallahufik ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-02-05 22:12




cikgu ana cakap...

nak merubah manusia ni bukan pekara yang senang... kita boleh ubah diri kita dengan kemahuan kita sendiri... tapi nak merubah orang lain... mungkin mengambil masa yang lama... atau mungkin untuk selama2nya... lagi satu... tak semestinya bila kita dah berjaya merubah seseorang tu dia akan kekal dengan perubahan diri dia tu... contoh terbaik... diri kita pun susah nak berubah kepada yang lebih baik... inikan orang lain... apa2 pun... bentuk diri kita dulu tuk jadi insan yang yang cemerlang dunia dan akhirat... sebab kita ni sebenarnyer contoh kepada orang lain jugak... dah kalau kita pun tak betul, camne plak orang yang kita nak ubah tu berubah seperti kehendak kita... tak gitu??? fikir2kan... maaf kalau pandangan ana ni salah... tapi, pengalaman mengajar kita... jadi semua soalan yang kita ajukan... ada jawapannya dalam diri kita... just ask yourself... anda tahu apa yang terbaik tuk diri anda... wish u luck... wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

hilwi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11432
Posting: 87
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-02-05 16:08


enti suke ke pada syabab tu?
ke..enti hanya nak bawanya kejalan yang benar...
ikhlaskan niat.....
kalau betul2 enti sukakannyer..mintalah dao pada Allah...kalau dia jodoh enti...inSYAaLLAH TAK KEMANA....
kalau bukan....lebih baik enti buang jauh 2 perasaan tu...supaya tiada jiwa yang akan berasa sakit dan kecewa...
mintalah petunjuk dari Allah...
Wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hilwiProfil   Hantar PM kepada hilwi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.090443 saat. Lajunya....