Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-12-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kejayaan sebenar adalah terletak pada tidak pernah jatuhnya seseorang....tetapi manusia mana yang tidak pernah melakukan kesalahan. Oleh itu kejayaan yang sebenar-benarnya adalah kesanggupan tegak kembali pada setiap kali jatuh...
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 46
Ahli: 0
Jumlah: 46




  Yang Masuk Ke Sini
sadiqah: 60 hari yang lalu
owl_UM: 63 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: milik siapakah hati ini..??


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» milik siapakah hati ini..??

Please Mendaftar To Post


Oleh milik siapakah hati ini..??

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 16-01-05 11:50



saya harap ada la kiranya sesapa yg bleh tlg saya settlekan masalah ni..
sape yg harus saya pilih??
sorg yg saya suka atau sorg yg ibu & ayah saya suka.???
saya xnak jd anak derhaka & dlm masa yg same,saya dan dia suka sama suka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-01-05 12:17


ermm....masalah hati dan perasaan ni memang rumit....ape kate anti bincang ngan parent ...katekan yg anti dah ada insan lain? tgk camne penerimaan mereka..mungkin diaorg nak jodohkan anti ngan org lain sebab diaorg tak tahu yg anti ni dah berpunya...maybe lah...bincang elok2

dan selebihnya...serahkan pd PEMILIK HATI yg sebenar-benarnye...ALLAH...doalah..insyaAllah moga2 dpt petunjuk ...aminn

jgn sedih sgt ye...

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

NURPUTRI
Warga Rasmi
Menyertai: 17.01.2005
Ahli No: 13755
Posting: 12
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 17-01-05 12:52



memang keliru kalau diberi pilihan begini. tapi jangan bimbang, buatlah istikharah insya ALLAH diberi petunjuk yang sebaiknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For NURPUTRIProfil   Hantar PM kepada NURPUTRI   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-01-05 13:14




istikharah dan istisyarah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

balqiszie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.10.2004
Ahli No: 11822
Posting: 100
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 17-01-05 13:31




soal hati dan perasaan mmg susah nak ditafisirkan ..tapi dalm situasi saya sependapat dengan nurputri,,buat la sembahyang istikarah semoga kita mendapat petunjuk dariNYA..SBB HANYA ALLAH yang tahu apa yg terbaik untuk setiap hambanya,,,

tp sekiranya perhubungan awak dan dia mendapat tentangan dari kedua ibu bapa,saya rasa jangan lah kecilkan hati mereka..sbb satu yg kita kena ingat restu dan redha ALLAH itu bergantung pada restu dan redha kedua ibu bapa..

apa2 pun berbincang lah dulu dengan mereka..mudah2han mereka memahami situasi awak skrg..tak ada ibubapa yg tak nak lihat anak2 mereka bahagia...

-----------------
hargailah sebuah persahabatan .,kerana disitu tersingkap segalanya......

Bookmark and Share

    


  Member Information For balqiszieProfil   Hantar PM kepada balqiszie   Quote dan BalasQuote

TETYMISSY
Warga Rasmi
Menyertai: 03.01.2005
Ahli No: 13507
Posting: 18
Dari: KUALA LUMPUR

Kedah  


posticon Posting pada: 17-01-05 13:33


Hmmm....pening jugak ye kalau jadi camni.Saranan saya agar anda buat sembahyang istikharah.Moga Allah akan beri petunjuk mana satu yang terbaik untuk anda.Insyaallah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For TETYMISSYProfil   Hantar PM kepada TETYMISSY   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 17-01-05 21:25


jgn risau kiranya ibu bapa b'lainan p'dpt krn itu mmg sudah lumrah.
perkara ini mmg boleh dibawa b'bincang ngan ibu bapa, ttp akan mengambil masa yg agak lama untuk m'capai penyelesaian. sekiranya awak suka dgn pilihan hati awak s'dirik, awak harus terangkan kpd ibu bapa ape & kenape awak pileh die. setiap kebaikannye & kelebihannye mesti ditonjolkan. the point is u have to make your parent feels confident with your choice.

ibu bapa hanya mahu yg t'baik untuk anak mereka.
dan t'pulang kpd awak untuk meyakinkan mereka dgn pilihan awak yg awak rasakan t'baik untuk diri awak. good luck.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-01-05 22:57


bawa bincang dulu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-01-05 16:02




wirid istikharah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Islamic_prince88
WARGA SETIA
Menyertai: 25.05.2004
Ahli No: 9164
Posting: 587

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-01-05 21:54


Solat istikharah je r....

tp MOSTLY la...pilihan ibu bapa la biasenye membuatkan perkahwinan kita lebih bahagia

sebab kebanyakkan kawan kawan mak ana punyer anak..dorang kawin tanpa restu ibu bapa mereka..kirernyer ibu bapa mereka x setuju r....last last berakhir dgn cerai..Nauzubillah..

tp seboleh bolehnyer..try laa buat mak awak tue sukekan pasangan awak.suh pasangan awak tue beli kan hadiah ke..apa ke...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Islamic_prince88Profil   Hantar PM kepada Islamic_prince88   Pergi ke Islamic_prince88's Website   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 22-01-05 22:10



trime kasih atas segala p'dpt..saya akan usahakn cara yg t'baik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.101565 saat. Lajunya....