Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-07-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesiapa menempatkan dirinya di tempat yang menimbulkan persangkaan maka janganlah menyesal kalau orang menyangka buruk padanya
-- Umar Al-Khatab

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 75
Ahli: 0
Jumlah: 75




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 9 hari yang lalu
the_brOtherz: 36 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: 10 PEKARA LELAKI TAK SUKA...tapi perempuan BUAT juga..!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» 10 PEKARA LELAKI TAK SUKA...tapi perempuan BUAT juga..!!

Please Mendaftar To Post


Oleh 10 PEKARA LELAKI TAK SUKA...tapi perempuan BUAT juga..!!

TengkuHaiqal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.11.2004
Ahli No: 12640
Posting: 251
Dari: Edinburgh...Scotland,UK

uk   avatar


posticon Posting pada: 12-01-05 09:55


1. Cepat berubah fikiran.
Hari Isnin..kamu suka kat dia. Hari rabu kamu minat kat orang lain. Masuk harI Jumaat kamu dah lupa nama lelaki yang hari Isnin. Peh..gila tuh. You all bakal digelar Miss Playgirl.

2. Membanding diri dengan orang lain.
Kalau si dia minat kat kamu, dia takkan pandang sangat pompuan lain. Percayalah. Takyahlah susah-susah nak tolong promote orang itu..orang ini. Orang tu lawa la..tu la. Yang penting KAMU.

3.Bercanggah pendapat. Kalau dia minta pendapat, jangan ragu-ragu utk mengeluarkannya. Tapi, sebelum keluarkan hujah pastikan dia berada dipihak mana. Seboleh mungkin jangan sampai menyinggungnya.

4. Terlupa temujanji.
Kalau dah berjanji, janganlah sesekali lupa. kalau terlupa percayalah dia akan rasa macam tak dihargai dan tidak penting dalam hidup kamu.

5.Riak.
Kalau kamu baru dinaikkan pangkat dan si dia memuji...pastikan kamu tidak riak bertahun-tahun, dikhuatiri si dia akan terasa tak setaraf ngan kamu plak. Cukuplah utk sejam dua sahaja.

6. Berkira soal berat badan.
Kalau si dia mengorder burger paling besar atau ayam goreng 2 set + kentang besar+ milkshake jangan larang atau tegur. takyahlah nak cerita pasal lemak, kolestrol. lelaki ni kalau bab makan memang berkira.

7. Pura-pura tak tahu.
Ini memang berlakon tahap gila! Takkan la lansung tak kenal Salman Khan semata-mata nak jaga hatinya. tak salah jika sesekali tunjuk bijak.

8.Malas buat keputusan.
Si dia buntu. Cadangan kamu?" Entah la I pun tak tau! " Hello bangun dan bukak akhbar. Cuba beri cadangan yang baik. Si dia bukan tukang buat keputusan 24 jam sajer. Bila sesekali kamu buat keputusan yang bernas...dia mungkin makin sayang.

9. Kurang sopan.
Tanyalah mana-mana lelaki, mesti dia tak pilih wanita yang kurang sopan. Kalau ada sifat Hot Tamper..cuba belajar control. Ada sesetengah jenis kekasih mungkin dah memahami, so boleh tolak ansur. Tapi kalau jenis tak leh tolak ansur.....

10.Tak mengaku kelemahan.
sesekali kena mengaku kelemahan sendiri. Jangan dok maintain ayu jer... Lambat laun terbongkar gak. Percayalah...kalau kamu mengaku kelemahan diri, si dia bukan anggap itu satu kecacatan tapi satu kelebihan kerana sanggup mengaku. PERCAYALAH.....

Haa.. kaum hawa.. sila komen sikit..


Bookmark and Share

    


  Member Information For TengkuHaiqalProfil   Hantar PM kepada TengkuHaiqal   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-01-05 10:25


ana sokong kata-kata tengkuhaiqal,tapi ana rasa tak semuanya kaum hawa macam tu,kaum kita pun ada juga macam tu..

TEPUK DADA, TANYA IMAN ANTUM SENDIRI

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 12-01-05 10:25




syukran, thanks en. Haiqal.... berguna gak tips ni... ader tak tips supaya tak berubah fikiran kat orang tue. Nak kata suka kat org lain, tak gak... nak kata 'play girl'. nauzubilla jauh sekali. ader tips tak?



Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

ruhee
Warga Rasmi
Menyertai: 21.12.2004
Ahli No: 13202
Posting: 19
Dari: Kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-01-05 12:01


assalamualaikum,
hm....saya pun cam orang lain gak. ada yang setuju dan ada yang tak dipersetujui.
Actually, kita tak boleh kata kat sesape atau dengan kata lain sebelah pihak je, lelaki ke perempuan ke sama jer perangainya, dah kalau macam tu, camtu lah jugak kalau dia diri sendiri yang tak nak mengubahnya. Apa yang penting individu tu sendiri. tul tak?


Bookmark and Share

    


  Member Information For ruheeProfil   Hantar PM kepada ruhee   Quote dan BalasQuote

miera84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.12.2004
Ahli No: 13322
Posting: 63
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-01-05 14:26




Bookmark and Share

    


  Member Information For miera84Profil   Hantar PM kepada miera84   Quote dan BalasQuote

chy-anggerik
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.04.2004
Ahli No: 8698
Posting: 40
Dari: shah alam 2

Selangor  


posticon Posting pada: 13-01-05 22:01



thak's ats article nie.
orkid sokong faryzan.
yg pastinya kita semua nie ada kelemahannya yg tersendiri. jgn terlalu ego untk mengakui.
& yg plg2 pasti kita sebagai makhluk ciptaan ALlah telah ditentukan tidak ada yg sempurna melainkan Allah yang Maha Esa.
affuan atas bicara yg t'catit.


-----------------
Kebahagiaan yang sejati tidak pernah kelihatan oleh mata kerana kebahagian sejati itu terletak pada jiwa... :-)
Bookmark and Share

    


  Member Information For chy-anggerikProfil   Hantar PM kepada chy-anggerik   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-01-05 22:10




bagi ana human is not prefect...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

humairahlaz
Warga Rasmi
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9962
Posting: 6
Dari: n9

saudiarabia  


posticon Posting pada: 14-01-05 00:26


tengkuhaiqal ni, saya perasan asik usik kaum hawa je. ade hikmahnya gak tu. memang fitnah terbesar dunia ni datangnya dari kaum hawa. tak semua manusia perfect. anyway, bagus juga ada orang tegur

Bookmark and Share

    


  Member Information For humairahlazProfil   Hantar PM kepada humairahlaz   Quote dan BalasQuote

muslimah_87
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.01.2004
Ahli No: 6527
Posting: 221
Dari: UM

Johor  


posticon Posting pada: 14-01-05 09:29


bleh tahan gak pndapat saudara,..tp tak sume pompuan cam2...anyway,thanks

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_87Profil   Hantar PM kepada muslimah_87   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-01-05 10:10


haha. perempuan mmg camtu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-05 10:18


...ermmm


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

eizzah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.06.2004
Ahli No: 9574
Posting: 35
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 14-01-05 11:46


mmm.......nk komen la ni.
btul jgk kt humairahlaz tu.tg haikal mmg suka ngusik kaum kami ek?
mm.. x pe2.amik course kaunseling ke masa blaja dulu.atau berdasarkan pengalamn sdr ?
anyway,menginsafkan jgkla

Bookmark and Share

    


  Member Information For eizzahProfil   Hantar PM kepada eizzah   Quote dan BalasQuote

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-01-05 12:04


.....

thanks ats article tu......mmg ada kebeneran nya...


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

orchidesa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12928
Posting: 133
Dari: perak-selangor

japan   avatar


posticon Posting pada: 14-01-05 14:23


memang benar info tu..
tak boleh nak dibengkeng tapi tak semua kaum hawa begitu...betul tak???


Bookmark and Share

    


  Member Information For orchidesaProfil   Hantar PM kepada orchidesa   Pergi ke orchidesa's Website   Quote dan BalasQuote

Pu3Dla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8977
Posting: 76
Dari: Johor ke N9

Johor  


posticon Posting pada: 14-01-05 15:23


betul la orchidesa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Pu3DlaProfil   Hantar PM kepada Pu3Dla   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 462
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-05 16:40


wallahu a'lam.

bila dah di declare sbg pasangan,perlulah bersikap adil. Kalau dengan pasangan buat2 tak nampak,dengan orang lain boleh mesra giler,apa kebenda tu ana taktau ar.

lagi satu,jangan semua nak orang ikut kita kalau kita taknak ikut satu pun cakap orang. Teguran,nasihat,janji2,maklumat, hanya 'disimpan' di telinga ajer...takde guna.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

nur_na
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11456
Posting: 45
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 14-01-05 17:51


ermm, ada benarnya....ambil iktibar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_naProfil   Hantar PM kepada nur_na   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-01-05 18:40



....NOBODY'S PERFECT....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 14-01-05 22:50




erm haiqal mmg arif bab2 nie...xdibafikan ade betol gak info tue..10perkara laki xsuka...tp xsuka jer...xsuka x berenti benci...yg xelok masih boleh diperbaiki untuk elok kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

anggerik_desa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.03.2004
Ahli No: 7794
Posting: 60

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-01-05 01:56


yer ker camgitu?bukan sumer girls mcm tu.maybe ader sebilangan tapi bukanlah sume.tapi nmpaknyer kwn kiter,haiqal ni mmg arif bab2 mcm ni yerk?ader pglmn ker?kaum Adam lak...takkan xder kelemahan lgsung kot..masing2 ader kelemahan tersendiri..we're not perfect!yg penting dalam satu2 perhubungan tu ader give n take...

wAllahualam







DIARI MUSLIMAH HIASI PERIBADI

Bookmark and Share

    


  Member Information For anggerik_desaProfil   Hantar PM kepada anggerik_desa   Quote dan BalasQuote

atiqah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.11.2003
Ahli No: 5116
Posting: 40
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 15-01-05 17:22



Ada yang betul ada yang tak betul.Apapun peringatan ini baik untuk kaum hawa khususnya dan juga untuk kaum adam umumnya.Sama-samalah kita selidiki diri sendiri....

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiqahProfil   Hantar PM kepada atiqah   Quote dan BalasQuote

tijani
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.12.2003
Ahli No: 5521
Posting: 33
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 15-01-05 17:29



Terima kasih bagi tips tu tapi xsemua perempuan macam tu kadang2 lelaki pun sama jugak.
"SETIAP ANAK ADAM PASTI MELAKUKAN KESALAHAN TETAPI SEBAIK2 KESALAHAN ADALAH BERTAUBAT"

Bookmark and Share

    


  Member Information For tijaniProfil   Hantar PM kepada tijani   Pergi ke tijani's Website   Quote dan BalasQuote

khalilah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.06.2004
Ahli No: 9293
Posting: 37
Dari: kajang

morocco  


posticon Posting pada: 15-01-05 18:20



nape pompuan cam tu? adam dulu dicipta baru hawa.
oleh itu hawa belajar banyak dr adam.
so, adam la kene tunjukkan ajaran yang baik pd hawa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalilahProfil   Hantar PM kepada khalilah   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-05 22:35




syukran atas teguran ni...munasabah gak bunyinye

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-01-05 12:49




muhasabah diri sendiri....



Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-01-05 13:28


apa yg dikatakan itu mungkin ada kebenarannya.tapi perlu diingat,tak semua kaum hawa macam tu sifatnya. manusia boleh berubah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

sufiah
Warga Rasmi
Menyertai: 19.01.2005
Ahli No: 13807
Posting: 4
Dari: [email protected]

Pahang  


posticon Posting pada: 19-01-05 02:28



>hidup nie perlukan keseimbangan....sbb tu lah Allah cipta lelaki&wanita(berpasangan)...Allah Maha Bijaksana....
>kelemahan wanita, di'neutral'kan oleh lelaki, begitu la juga sebaliknya....
>wanita perlu dibimbing lelaki, bukannyer dirosakkan.....mcm yg berlaku sekarang
>w'slam


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufiahProfil   Hantar PM kepada sufiah   Quote dan BalasQuote

anis_wizana
Warga Rasmi
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13795
Posting: 9
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-01-05 09:27



buat tengkuhaikal,thanks a lot..
kata2 saudara 2 mmg ada kebenarannya..
semoga dengan ini anie akan boleh mengubah diri kepada yang lebih baik......amin
sesungguhnya amalan yang baik itu datangnya dari hati yang bersih............

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_wizanaProfil   Hantar PM kepada anis_wizana   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 19-01-05 09:30


eeemmmmm..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

taurus84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4051
Posting: 42
Dari: UKM

Pahang  


posticon Posting pada: 19-01-05 11:55




THANKS UTK INFO TU.ANA RASA X SEMUA PEREMPUAN CAMTU.CAMNE NGAN LELAKI ANA LEBIH KURANG JUGAKLA.

Bookmark and Share

    


  Member Information For taurus84Profil   Hantar PM kepada taurus84   Pergi ke taurus84's Website   Quote dan BalasQuote

solehah_umi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.01.2004
Ahli No: 6804
Posting: 38

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-01-05 12:59


bagus la opinion saudara tu....tapi not all ladies mcm tu tau..msh ada yang setia.anyway,at least pandangan tu dapat membuka sebilangan perempuan yang termasuk dlm golongan yang saudara mention.semoga bertemu cinta yang sejati dan abadi selain ALLAH YANG MAHA ESA..wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehah_umiProfil   Hantar PM kepada solehah_umi   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 19-01-05 13:24


Susahnya nak jadi 'Perempuan idaman' ek? tapi..kalau kita tak ada 10 ciri2 tu.., orang lelaki nak 'pandang' kita ker?? manusia....is not perfect. Try 2 b pefect jer lah... he he!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

wehdah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13170
Posting: 196
Dari: Ranau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-05 13:44


hai apa plak sikap lelaki yang wanita tak suka?
tak berani berterus terang-sedangkan wanita lebih suka dia berterus-terang



Bookmark and Share

    


  Member Information For wehdahProfil   Hantar PM kepada wehdah   Quote dan BalasQuote

ctmuslimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7405
Posting: 334
Dari: Baling

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-05 14:01


rasa macam terbalik je tajuk nie.... merujuk pada komen saudara irda82, mesra si teman tu, ada hadnya... biar di depan dari dok menggatal dibelakang.... berbual didepan, tapi masih jaga batasnya.... dari yg dok buat kat belakang diam2, nampak awek dari jauh cepat2 lari takut tembelang pecah... gitu ke?...

ana sokong komen anta yg jgn asyik nak si teman ikut cakap kita je, tapi kita x.... tapi cuba kita lihat balik, adakah semua nya?..... si teman minta pandangan, jawapannya, ikut suka lah....so apa citer tu?.....

-----------------
kasih sayang

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctmuslimahProfil   Hantar PM kepada ctmuslimah   Pergi ke ctmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

sakura_shinguji
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13569
Posting: 16
Dari: BuMi ALLAH

japan  


posticon Posting pada: 24-01-05 14:47


wow...info yang paling power sekali...heheheheh.... tapi yang pastinya tak smeua perempuan macam tu kan???

-----------------
Be ThE BeSt As YoU

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakura_shingujiProfil   Hantar PM kepada sakura_shinguji   Quote dan BalasQuote

ratusyahadah_uiam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.06.2004
Ahli No: 9636
Posting: 72

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-01-05 16:57


yer ker???

Bookmark and Share

    


  Member Information For ratusyahadah_uiamProfil   Hantar PM kepada ratusyahadah_uiam   Pergi ke ratusyahadah_uiam's Website   Quote dan BalasQuote

aisyahhumaira
Warga Rasmi
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9804
Posting: 14

Perak  


posticon Posting pada: 25-01-05 09:34


syukran ats sumer pendapat....byk info....
semua org x perfect..tp cuba jadi yang terbaik di hadapan Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyahhumairaProfil   Hantar PM kepada aisyahhumaira   Quote dan BalasQuote

Loena
Warga Rasmi
Menyertai: 02.02.2005
Ahli No: 14064
Posting: 6

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-02-05 09:47


sekiranya kamu inginkan isteri sebaik Siti Fatimah...jadilah suami seperti Ali r.a...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LoenaProfil   Hantar PM kepada Loena   Quote dan BalasQuote

jah_teratai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14264
Posting: 92
Dari: EepOoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-02-05 01:15


....
ade gak diantara yg tenkuhaiqal katekan tu ana setuju dan ade gak yg x setuju.. hmm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jah_terataiProfil   Hantar PM kepada jah_teratai   Quote dan BalasQuote

Ms_Nik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1455
Posting: 105
Dari: Malaysia Bumi Bertuah

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-02-05 09:46


Xder ke 10 perkara yg pompuan tak suka tapi lelako wat gak????.......erm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ms_NikProfil   Hantar PM kepada Ms_Nik   Quote dan BalasQuote

nuribtisam
Warga Rasmi
Menyertai: 05.02.2005
Ahli No: 14140
Posting: 9
Dari: bgn datoh

Perak  


posticon Posting pada: 11-02-05 18:07



Thanx untuk pesanan tu... tapi saya rase tak sume kaum hawa gitu, tul,tak? Sebenarnyela.. saya rasa byk jugak kaum adam suke buat benda yang kaum hawa tak suke...nak tau? Sat lagila.. org tgh busy..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nuribtisamProfil   Hantar PM kepada nuribtisam   Quote dan BalasQuote

deq_huda
Warga Rasmi
Menyertai: 05.02.2005
Ahli No: 14145
Posting: 4
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 12-02-05 01:24


assalamualaikum...
awwalan, syukran jazilan di atas segala teguran insya allah ia dpt m'beri keinsafan...
dlm masa yg sama usahlah kita lupa..manusia ni tak sempurna setiap org pasti m'punyai kekrgnnya..tiada bezanya lelaki mahupun perempuan... semasa menilai seseorg tu jgn la lupa utk selami dlm dlm hati budinya dahulu..setiap tindak tanduk seseorg tu ada sbbnya.. ada juga hanya tabiat semata mata... utk b'ubah tu bknla hanya dgn sekelip mata tapi biasanya m'merlukan masa yg lama...yg penting mesti mula.. step by step... insya allah berjaya!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For deq_hudaProfil   Hantar PM kepada deq_huda   Quote dan BalasQuote

manbugis
Warga Rasmi
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12584
Posting: 5
Dari: bandong

Johor  


posticon Posting pada: 18-03-05 11:11


sebenarnya lelaki dan perempuan sama saja.pokok pangkal hati yg iklas dan jujur melakukan sesuatu perkara baik dan tak baik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For manbugisProfil   Hantar PM kepada manbugis   Quote dan BalasQuote

nrlieda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.02.2005
Ahli No: 14273
Posting: 30
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 18-03-05 16:22


memang ada kebenaran..tapi biar la berpada2...terima kelebihan dan kekurangan seadanya...........
[ Telah diedit oleh: nrlieda pada 01-11-05 10:23 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nrliedaProfil   Hantar PM kepada nrlieda   Pergi ke nrlieda's Website   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-07-05 17:43


Syukran....
tengku Haikal..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-07-05 17:53


tapi satu saja perempuan ini dia sayang kat laki tapi tak tunjuk tu yang susah ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-07-05 18:12


aiks macam ada pengalaman juga.. tentera berkuda... memang lah wanita di lahirkan dengan sifat malu.. dan segan silu nya... itu tanda keimanan... maaf lah kalau silap.. cakap...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

adiena
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.07.2005
Ahli No: 17120
Posting: 31
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-07-05 20:41


erm...saya setuju dengan tentera berkuda...memang perempuan kalau dia sayang kat laki tu..camana pun dia takkan tunjuk..
dah sifat perempuan ni pemalu kan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adienaProfil   Hantar PM kepada adiena   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-07-05 21:08


Assalamu'alaikum...
betul tu adiena...kita kaum Hawa ni tak akan tunjuk..yang kita ni ada perasaan kat mereka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

narato
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2005
Ahli No: 16524
Posting: 143
Dari: jb...ukm,bangi

Johor  


posticon Posting pada: 21-07-05 00:24


betullah tu imansyazwani, nanti tak pasal2 kita yang malu..... :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For naratoProfil   Hantar PM kepada narato   Quote dan BalasQuote

viviana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.03.2005
Ahli No: 14851
Posting: 36
Dari: Kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-07-05 00:38


MALU ialah sifat semulajadi wanita..
Inilah hakikat dan realitinya..

Bersyukurlah aduhai para muslimah...
Agar kita tersenarai sebagai kuntuman bunga yang akan menghiasi dan mengharumi taman syurga...
INSYAALLAH....

Bookmark and Share

    


  Member Information For vivianaProfil   Hantar PM kepada viviana   Quote dan BalasQuote

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 22-07-05 09:20


Iyer ke niii??? macam-macam...

:-)


-----------------
Your HTML Guide


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-07-05 16:48


Kenapa tak percaya ka? Nurul_amin

8)

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

cadetofficer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.04.2004
Ahli No: 8275
Posting: 129
Dari: LENGGONG

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-11-05 10:54


OoOo..tak suka orang promote orang lain ke...baru tau.

ingatkan nak tolong sua2 la kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cadetofficerProfil   Hantar PM kepada cadetofficer   Pergi ke cadetofficer's Website   Quote dan BalasQuote

norlie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17607
Posting: 68
Dari: kota bharu, bandaraya islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-11-05 11:41


betul jugak tu...
thanks atas article tu..
berguna untuk masa depan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For norlieProfil   Hantar PM kepada norlie   Quote dan BalasQuote

afiqah_afaf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2004
Ahli No: 11586
Posting: 238
Dari: mansoura

egypt  


posticon Posting pada: 16-06-06 16:31


tak semua perempuan macam begitu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For afiqah_afafProfil   Hantar PM kepada afiqah_afaf   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 16:39


tepuk dada, tanya Iman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

m_husna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22606
Posting: 85
Dari: kepong

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-06-06 16:59


cewah..
kena berubah ni..
hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For m_husnaProfil   Hantar PM kepada m_husna   Quote dan BalasQuote

cahaya_kelembutan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.04.2005
Ahli No: 15578
Posting: 67
Dari: UKM KKL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-06-06 00:14


hurmmm...agak berguna jugak info ni....thanks TengkuHaiqal

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_kelembutanProfil   Hantar PM kepada cahaya_kelembutan   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-10-07 11:09


terpulang pada individu,tapi tak ramai kaum hawa spesis macam tu..renung2kan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

putera81
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 549
Posting: 153
Dari: SaBAh

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 11:39


Assalamuaikum,
dah sayang ,kena terima seadanya saja..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera81Profil   Hantar PM kepada putera81   Pergi ke putera81's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-10-07 11:40


amboi2..tak semua perempuan begitu..
tambah2 bab cepat brubah..hati ni setia pada yang satu..tapi kalau org dah buat kita selalu sakit hati dengan pelbagai alasan..mestilah kita brubah:-):-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 12:14


Pada 12-01-05 10:25 , Faryzan_Islamic posting:

!!! QUOTE !!!

ana sokong kata-kata tengkuhaiqal,tapi ana rasa tak semuanya kaum hawa macam tu,kaum kita pun ada juga macam tu..


em...betul tu.. jarang nak jumpa kaum adam macam ni.. hihik! :malu:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 23-10-07 12:41


Assalamualaikum..tak semua macam tu..bagi ana Kenapa ada perempuan yang suka buat perbandingan seperti perkara no 2 kerana nak tengok kesetiaan lelaki tersebut..memang membuat dis terasa..tapi tu sekadar menguji...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-07 13:46


Assalamualaikum

tak berapa nak setuju...
mungkin hanya 1-2 saja yang seperti dipersetujui...
:berfikir: :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

EmasAwanan
Warga Rasmi
Menyertai: 14.11.2007
Ahli No: 31695
Posting: 2
Dari: kuala lumpur

malaysia  


posticon Posting pada: 17-11-07 22:41


memang sikap perempuan macam tu..tapi tak semua lah yang macam tu..lelaki pun apa kurangnya...yang penting ialah sama-sama tahu apa kelemahan dan kelebihan diri masing-masing...yang selebihnya tepuk dada tanya selera...jangan selalu sangat mencari kelemahan orang lain....

Bookmark and Share

    


  Member Information For EmasAwananProfil   Hantar PM kepada EmasAwanan   Quote dan BalasQuote

EmasAwanan
Warga Rasmi
Menyertai: 14.11.2007
Ahli No: 31695
Posting: 2
Dari: kuala lumpur

malaysia  


posticon Posting pada: 17-11-07 22:45


Pada 23-10-07 12:14 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-01-05 10:25 , Faryzan_Islamic posting:

!!! QUOTE !!!

ana sokong kata-kata tengkuhaiqal,tapi ana rasa tak semuanya kaum hawa macam tu,kaum kita pun ada juga macam tu..


em...betul tu.. jarang nak jumpa kaum adam macam ni.. hihik! :malu:

tak semua kaum hawa macam tu tau...setiap orang tu ada kelebihan dan kekurangan masing-masing.. tegurlah setiap perkara itu dengan cara berhemah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For EmasAwananProfil   Hantar PM kepada EmasAwanan   Quote dan BalasQuote

insan_sekular
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2004
Ahli No: 9301
Posting: 105
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 17-11-07 23:13


okla.ni pengalaman saya..apa yang saya tak suka...actually kedua-duanya kaum pun same saja..maybe ada ciri ni..

1.menipu
2.lewat bila berjanji..tak punctual lah..
3.mungkir janji
4.kadang-kadang tak matang..tak dewasa
5.cerita pasal laki lain..huhuhu..siap nak puji lagi..
6.tak supportive..camnerla si dia nak jadi xtra ordinary
7.tak jaga sangat kemurnian dan kesucian diri..yerla..kebanyakan dah pernah pegang tanganla..pelukla..cium tangan dll yang tak molek ditulis

8.taknak jadi islamik sangat..terutamanya bab-bab aurat..kalau laki..tengok saja kat bilik hostel ke..time futsal..if perempuan..lagilah senang nak diuji..

9.gatal..bayangkan if gatal bertemu gatal..janganlah nak gatal dengan laki k..nanti makin menjadi dibuatnya.bak kata kawan saya..bagi saja kat laki ni..semua dia nak..

10.tak bagi kejutan..kan orang suka "surprise"..barulah best..

ok ..ni xtra satu..pembuka topik jangan marah ek..lawan tokey pula..huhu.. --->

11.kurang menghargai pengorbanan yang kita buat..tak reti nak tnjukkan penghargaan tu..kadang-kadang memang tak ingat langsung..


-----------------
jom beli buku online ! semua jenis buku... www.katalogbuku.com
[ Telah diedit oleh: insan_sekular pada 17-11-07 23:24 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_sekularProfil   Hantar PM kepada insan_sekular   Pergi ke insan_sekular's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 17-11-07 23:18


wah.....adakah ianya benar??

:kelip: :kelip: :kelip:


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-11-07 05:05


huhu susahnye nak dapatkan calon zaujah yang solehah kalau begini.. bagaimana ni ya??hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

insan_sekular
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2004
Ahli No: 9301
Posting: 105
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 18-11-07 14:07


susah hanya if kita mimpikan segalanya sempurna..

mana yang boleh diubah tu ..kita ubahla..setiap insan ada kekurangan tapi itu bukan alasan untuk kita tak berusaha untuk cuba menjadi sesempurna mungkin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_sekularProfil   Hantar PM kepada insan_sekular   Pergi ke insan_sekular's Website   Quote dan BalasQuote

miss_nuyu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.09.2008
Ahli No: 35045
Posting: 80
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-10-08 12:31


truknye perangai yang macam 2 ek???tak sangka ada juga yang macam 2,,,memang tak ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_nuyuProfil   Hantar PM kepada miss_nuyu   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 12:44


Pada 19-01-05 13:24 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Susahnya nak jadi 'Perempuan idaman' ek? tapi..kalau kita tak ada 10 ciri-ciri tu.., orang lelaki nak 'pandang' kita ke?? manusia....is not perfect. Try 2 b pefect saja lah... he he!


tak payah susah2, jadi diri sendiri saja. urang laki nak tengok keaslian saja....


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-10-08 15:43


kadang-kadang LELAKI PUN SUKA BUAT APA yang PEREMPUAN TAK SUKA..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

najdahsuraya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.10.2008
Ahli No: 35253
Posting: 36
Dari: sepanyol

mexico  


posticon Posting pada: 07-10-08 13:20


tak semua tahu macam 2.......hanya segelintir saja.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For najdahsurayaProfil   Hantar PM kepada najdahsuraya   Quote dan BalasQuote

nithtah_hujannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.08.2008
Ahli No: 34427
Posting: 89
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 08:31


assalammualaikum...
tak semua perempuan begitu.. maybe setengah saja agaknya..
dalam pngalaman saya.. ada juga kawan lelaki yang suka memungkiri janji, suka berdalih dan tak reti nak menghargai apa yang kaum hawa buatkan untuk dia. tak kisahlah dalam persahabatan atau pun percintaan...
yang penting, tak kira adam atau hawa, kita mstilah menyesuaikan diri dalam sesuatu situasi.. bertolak-ansur dan berusaha menjaga hati insan lain...
biar kita terluka, asal orang lain bahagia.. kerana, satu hari nanti, pasti kebahagiaan yang kita perolehi lebih berlipat kali ganda lagi..
tol tak?


p/s: andai kehidupan punca perpisahan, biarlah kematian menyambungya semula
andai kematian punca perpisahan, biarlah kehidupan memberikan erti yang nyata....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nithtah_hujannahProfil   Hantar PM kepada nithtah_hujannah   Quote dan BalasQuote

haffiss86
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.10.2008
Ahli No: 35488
Posting: 24
Dari: pendang

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 14:42


salam......sahabat.....

ana sokong sepenuhnya kata-kata sahabat 2......
tapi ana hormat kaum hawa ni.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For haffiss86Profil   Hantar PM kepada haffiss86   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 14:55


Pada 30-10-08 14:42 , haffiss86 posting:

!!! QUOTE !!!

salam......sahabat.....

ana sokong sepenuhnya kata-kata sahabat 2......
tapi ana hormat kaum hawa ni.....


saya pun hurmat juga...



kepada ADMIN dan penguasa..boleh tak tolong buka kunci topik saya...say lupa saya letak kunci dia kat mana...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 17:23


salam..
bagus tips ni..bagi wanita-wanita yang ada ciri-ciri ni..bolehlah belajar memperbaiki diri..termasukla saya sendiri..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 22:11


Pada 12-01-05 09:55 , TengkuHaiqal posting:

!!! QUOTE !!!



2. Membanding diri dengan orang lain.

Di akui..hehe... :-D


!!! QUOTE !!!


5.Riak.

Erm...tak ada lah bertahun..setakat seminit-2 just berguro ok lah...rezeki manusia ada dimana2.

!!! QUOTE !!!


10.Tak mengaku kelemahan.

Allah menjadikan manusia itu dengan sempurna..hanya kita yang sering menidakkan... Its subjective...

Selain ni...yang lain semua tu..tidak tepat :bye:
apapun..setiap org lain kerenahnye...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 10:49


normal lah tu
kalau tak, mesti hidup ni boring saja
kan?
bila da situasi macam tu
baru timbul
fazakkir fainnazzikra tanfau'l mukminin
hehe
makin banyak berbincang
kan ke makin mesre
p/s:untuk pasangan yang sah sahaja =)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

shaf-a
Warga Rasmi
Menyertai: 13.11.2008
Ahli No: 35867
Posting: 19
Dari: kajang

malaysia  


posticon Posting pada: 14-11-08 04:35


mungkin agaknya..ada 1 , 2 yang terkene kat saya..eheh..tapi macam ada yang laki buat juga saja..hm..kan?? :berfikir:


-----------------
~shafafellaz~


Bookmark and Share

    


  Member Information For shaf-aProfil   Hantar PM kepada shaf-a   Quote dan BalasQuote

nurul_wardina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.08.2005
Ahli No: 18153
Posting: 40
Dari: sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 14-11-08 08:20


wah,baru tau
erm,tapi saya salu buat org lelaki benci pada saya
kuikuikukui
saya takut nak ada komitmen
bukan apa, takut dikecewakan lagi
hahahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_wardinaProfil   Hantar PM kepada nurul_wardina   Quote dan BalasQuote

puterilindunganbulan2005
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12283
Posting: 102
Dari: klang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 14-11-08 09:22


hmm.. yang nombor.. 10.. tu tersgtla.. setuju..ha3.. anything.. just speak out.. tak payah main sorok2.. nanti.. akhirnyer ketahuan.. heheheh..

sebab.. i don't like to be hipokrit.. ngeh3..

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterilindunganbulan2005Profil   Hantar PM kepada puterilindunganbulan2005   Pergi ke puterilindunganbulan2005's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 14-11-08 09:25


Pada 30-10-08 14:55 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!





kepada ADMIN dan penguasa..boleh tak tolong buka kunci topik saya...say lupa saya letak kunci dia kat mana...



topik yang mana satu ?


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 20:26


hmmm ye ke? ada yang betul ada yang tidak terpulang pada individu itu sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

daboyz8
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.02.2007
Ahli No: 28935
Posting: 37
Dari: Melaka.....JayBee(kerja kat sini....!!)

Melaka  


posticon Posting pada: 16-11-08 00:41


Pada 31-10-08 10:49 , qibtiyah posting:

!!! QUOTE !!!

normal lah tu
kalau tak, mesti hidup ni boring saja
kan?
bila da situasi macam tu
baru timbul
fazakkir fainnazzikra tanfau'l mukminin
hehe
makin banyak berbincang
kan ke makin mesre
p/s:untuk pasangan yang sah sahaja =)


betul lah tu.. apa-apa pun, kena d bawa berbincang.. apa-apa jua perkara pun boleh diselesaikan jika dibawa berbincang dengn cara yang baik..


-----------------
Salam Ukhwah untuk semua..


Bookmark and Share

    


  Member Information For daboyz8Profil   Hantar PM kepada daboyz8   Quote dan BalasQuote

halimie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14867
Posting: 44
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-12-08 09:12


salam alaikum

ana sokong,betul pendapat saudara..
kepada kaum hawa,renung2kanlah............
setiap makhluk Allah cipta ada kelebihan dan kekurangan masing-masing.......
sayangilah si dia kerana Allah...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For halimieProfil   Hantar PM kepada halimie   Pergi ke halimie's Website   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 14-12-08 15:51


apa pun terpulang pada penerimaan individu itu sendiri...apa pun yang terjadi perjuangan hidup mesti diteruskan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 14:19


Pada 12-01-05 09:55 , TengkuHaiqal posting:

!!! QUOTE !!!

7. Pura-pura tak tahu.
Ini memang berlakon tahap gila! Takkan lah lansung tak kenal Salman Khan semata-mata nak jaga hatinya. tak salah jika sesekali tunjuk bijak.



jue tak kenal pun.... :-D :-D


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.185519 saat. Lajunya....