Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
More care, less hate
-- Dari Filem Reading Room

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 72
Ahli: 0
Jumlah: 72




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 6 hari yang lalu
lidah-penghunus: 8 hari yang lalu
muslimin23: 16 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Lelaki suka menipu?


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Lelaki suka menipu?

Please Mendaftar To Post


Oleh Lelaki suka menipu?

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-01-05 22:52




Apa pendapat anda jika dikatakan LELAKI SUKA SANGAT MENIPU DAN AMBIL KESEMPATAN ATAS KELEMAHAN WANITA?
Betul ke dlm banyak hal lelaki lebih banyak helah @ suka kelentong?

Just wanna share your ideas....Thanks.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-01-05 23:38




mm,... susah gak nk jawab,.... tp mmg slalu dengar la psl hal2 cam nih.... kaum lelaki suka mengambil kesempatan di atas sikap wanita yg mungkin lebih mudah mengalah, lemah, dll...

.....dan jarang plak dengar psl yg sebaliknya,....

hai kaum Adam, apa cerita...??



Bookmark and Share

    


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

akhie_muzam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 12458
Posting: 210
Dari: ukm, kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-01-05 00:05


Hehehe.. saper suka menipu dan saper ditipu?? Tipah tertipu??? Hehehe..

...........................
"Kekasih pilihan Allah dihadiahi dugaan hebat tanda kasihNya. Tidak dibiarkan lena dalam dakapan lazat melimpah. Tetapi, dihidangkan keperitan susah dan payah yang tiada sudah."

Bookmark and Share

    


  Member Information For akhie_muzamProfil   Hantar PM kepada akhie_muzam   Quote dan BalasQuote

U-NO-ME
Warga Rasmi
Menyertai: 27.12.2004
Ahli No: 13336
Posting: 1

blank  


posticon Posting pada: 11-01-05 08:43


Percentage lelaki lebih byk menipu dan ambik kesempatan ni adalah tinggi zaman sekarang tapi yang perempuan pun apa kurangnyer cuma tak nampak sgt.

Biasanya minah2 yg kena tipu ni pun sbb perempuan ni cepat mengalah, mudah menerima dari melawan. Yg lelaki plak tak bersyukur langsung dgn sifat perempuan macam ni.

Klu bab kena tipu tu mmg sahlah lelaki tu kejam tapi bab ambik kesempatan tu mmg mengada-ngada lah tu.

lelaki...lelaki....


Bookmark and Share

    


  Member Information For U-NO-MEProfil   Hantar PM kepada U-NO-ME   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-01-05 08:46


biasanya ada penipu n tak juga ,ada pun kadang2,jarang2,sikit2,banyak2....sya ni penipu la...tapi tak suka menipu

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

aleyasyafira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2004
Ahli No: 13015
Posting: 100
Dari: melaka

canada   avatar


posticon Posting pada: 11-01-05 09:38


xsemua kaum adam cam tu..
yg suka amik ksmpatan kat kaum hawa tu sbnrnya xikhlas b`kawan dgm mrk..
dan sebaliknya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For aleyasyafiraProfil   Hantar PM kepada aleyasyafira   Quote dan BalasQuote

haiza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6626
Posting: 79
Dari: malaysia

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-05 10:20





pd pdpt ana, FIRST TIME bila laki tu bekenalan ngan sorang pompuan, dia tak akan cakap benar.

stlh lama bekawan dn dia pecaya kat pompuan tu, maksud PERCAYA kat sini, si pompuan tu berkata benar dgn nya, barulah dia akan berkata benar.

ana dpt kenyataan ni pun stlh bertanya kan ttg perkara ni pada seorang lelaki dn harap ia berkata benar dn jujur pada ana.

dn pd ana, lelaki tu mmg jujur pd ana sbb ana kenal sggh perangai lelaki tu....

lelaki tu adalah adik ana sndr.

dia sndr nengaku y dia pun berbuat demikian bila nak berkenalan ngan sorang pompuan.

ini ada sdkt tambahan pd pdpt ana sndr.

mungkin kaum lelaki ni takut mereka dipermainkan oleh pompuan.

so, biarlah mereka mainkan pompuan dulu sblm pompuan mainkan dia org.

pd pdpt ana juga, mmg ramai pompuan y tak berkata benar dlm berkenalan utk kali pertama atas sbb y sama jg iaitu tak nak dimainkan oleh lelaki.

sekian, renungkanlah kembali sejauh mana kebenarannya

dan sejauh mana kejujuran diri kita sndr dlm berkenalan dgn org baru.



Bookmark and Share

    


  Member Information For haizaProfil   Hantar PM kepada haiza   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-01-05 15:03


memang tak dinafikan tp kaum perempuan pun ada juga yang suka menipu..semua ni atas kehendak kita sendiri..


tepuk dada, tanya iman..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 11-01-05 15:19


lelaki yg tak punya iman mmg begitu.
mmg sudah maklum.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-01-05 16:27


lelaki menipu, perempuan menipu, sapa tak menipu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 12-01-05 12:05




emm, topic ni? menipu??? Pd perkenalan pertama % wanita menipu lebih tinggi... terutama pd pasangan yg tidak dikenali. Lelaki sama gak kan??? tapi, pd ana bila lelaki buat dulu... maka, hilang la kepercayaan perempuan pd leleki 0%... so, jgn salahkan sesiapa dalam hal ni... kerana terlalu berhati-hati dlm menjalinkan persahabatan/hbgn... Pada lelaki yang suka sangat menipu tu, jgan amalkan selalu... nanti jadik "habit pula"...ingat!!! lelaki bakal jadik pemimpin... tak sesuaiiii ler..so, ikhlas la dlm perhubungan... percayai & mempercayai..




Yang baik dr Allah, yg buruk dr diri ana sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-01-05 00:03


Salam Alaik

Tiada perbezaan samada lelaki atau pun wanita yang menipu. Kedua2nya yang pasti punyai tujuan tersendiri. Selagi boleh mempertahankan ego dengan cara menipu, sesiapa sahaja akan menipu melainkan yang tidak menipu.

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

anggerik_desa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.03.2004
Ahli No: 7794
Posting: 60

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-01-05 02:23


sy setuju ngn pndpt musaffir_sayyaf..tiada perbezaan antr lelaki dan perempuan yg menipu...krn pastinya menipu dgn satu tujuan...



DIARI MUSLIMAH HIASI PERIBADI

Bookmark and Share

    


  Member Information For anggerik_desaProfil   Hantar PM kepada anggerik_desa   Quote dan BalasQuote

harddisk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2038
Posting: 125
Dari: JohorBahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-05 22:25


lelaki? perempuan? same jer laaaa....takkan ade yang baik semuanya mesti ada yg menipu juga...NAK HIDUP KATAKAN, bab amik kesempatan nie depend pada individu tue sendiri...klau x dilayan xkan jadi...xgitu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For harddiskProfil   Hantar PM kepada harddisk   Pergi ke harddisk's Website   Quote dan BalasQuote

fuyutsuki_azuska
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.09.2004
Ahli No: 11163
Posting: 70
Dari: Kuala Lumpur

japan  


posticon Posting pada: 18-01-05 16:05


Quote:

On 2005-01-10 22:52, MohdHanafi wrote:


Apa pendapat anda jika dikatakan LELAKI SUKA SANGAT MENIPU DAN AMBIL KESEMPATAN ATAS KELEMAHAN WANITA?
Betul ke dlm banyak hal lelaki lebih banyak helah @ suka kelentong?

Just wanna share your ideas....Thanks.



perkara negatif baik dielakkan... just ignore them

Bookmark and Share

    


  Member Information For fuyutsuki_azuskaProfil   Hantar PM kepada fuyutsuki_azuska   Quote dan BalasQuote

ctmuslimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7405
Posting: 334
Dari: Baling

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-05 15:19


tulllllll........

-----------------
kasih sayang

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctmuslimahProfil   Hantar PM kepada ctmuslimah   Pergi ke ctmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 19-01-05 15:21


biasalah!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-01-05 01:13


hai...ramai penipu kat dunia nih...same je kot..laki ke perempuan...bergantung pada situasi....ape2pun, same2lah kita elakkan...tau kan..amalan syaitan yang paling utama..menipu hati manusia..slamat hari raya haji kepada smua ahli portal ukhwah

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-01-05 21:53




betul aaa tu...

lelaki tak semua menipu....pompuan tak semua tak menipu...

amacam?...ada betul ka?...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-01-05 22:40


er..ana rase lebih kurang je kedua-duanye...

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-01-05 00:51


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah jangan tipah tertipu lagi sudahlah ya . Menipu ini adalah ciri yang tidak soleh dan sepatutnya dielakkan. Cubalah jadi insan yang jujur dan amanah dan elak dari menipu kerana yang rugi akhirnya kita juga sebab orang tidak akan mempercayai kita lagi. Lagipun syarak mengatakan berdosa kalau menipu.

Lelaki atau wanita akan menjadi penipu bila hati dan fikiran mereka tidak stabil dan tidak dapat berfikir dengan waras. Untuk mengelak dari menjadi penipu maka ingatlah Allah SWT dan seringlah beristighfar.

Sabda Rasulullah saw mafhumnya:
"Sesiapa yang lazim beristighfar kepada Allah maka Allah menjadikan kepadanya setiap kesusahan baginya kelegaan dan setiap kesempitan baginya jalan keluar dan memberi rezeki kepadanya tanpa berkira." (HR Ibn Majah)

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - " Sesungguhnya beruntung orang mukmin, semakin banyak masalah yang menimpa, semakin mustajab doanya...."


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

khailifah_bumi
Warga Rasmi
Menyertai: 13.04.2004
Ahli No: 8377
Posting: 6
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 27-01-05 11:09


samer jerk..x kire laki atau prompuan...dier org menipu demi kepentingan masing2....Subhanallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khailifah_bumiProfil   Hantar PM kepada khailifah_bumi   Quote dan BalasQuote

khailifah_bumi
Warga Rasmi
Menyertai: 13.04.2004
Ahli No: 8377
Posting: 6
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 27-01-05 11:09


samer jerk..x kire laki atau prompuan...dier org menipu demi kepentingan masing2....Subhanallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khailifah_bumiProfil   Hantar PM kepada khailifah_bumi   Quote dan BalasQuote

mukhasah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.05.2004
Ahli No: 9053
Posting: 109
Dari: atas bumi bawah langit

guineabissau  


posticon Posting pada: 05-02-05 12:49


yang penting tipu dosa...saya rasa klo tak nak bagitau sesuatu benda tu...baik tk payah ckp ataupun pandai2 ler lari topik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukhasahProfil   Hantar PM kepada mukhasah   Quote dan BalasQuote

SeNaN
Warga Rasmi
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5432
Posting: 17
Dari: bumi ALLAH

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-02-05 13:27


entah la ana tau tak pulak yg ana tau lelaki yg baik hanya utk permpuan yg baik


Bookmark and Share

    


  Member Information For SeNaNProfil   Hantar PM kepada SeNaN   Pergi ke SeNaN's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_balqis
Warga Rasmi
Menyertai: 18.02.2004
Ahli No: 7361
Posting: 18

Kedah  


posticon Posting pada: 05-02-05 13:42


Is there a human without lies? I've never found out even once...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_balqisProfil   Hantar PM kepada nurul_balqis   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-02-05 16:19




tak semua penipu tu lelaki atau yang tak berapa perempuan. betul tak... hihik...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-02-05 19:56




bg fiza.. bukan lelaki atau perempuan suka menipu.. yg nyata terletak pada hati.. kadang2 bila lelaki jujur.. perempuan pula yg menipu.. ada ketika pula perempuan jujur lelaki sebaliknya... so, for me yg suka menipu adalah manusia... kenapa ek? utk kepentingan diri sendiri? hurmm.. susah gak nk ckp ekk.. pernah skali sahabat saya bertanya.. weh fiza.. ko ni tk mcm perempuan lain.. aku panggil ko sayang la, darling la.. ko kering je.. mula2 dulu takut gak aku.. ye aaa.. kakak aku pernah ckp yg perempaun ni cepat perasan.. tp ngn ko ok je... hurmmm.. tah la.. nk kata mcm mana ekk.. tp satu je.. tk kan nk percaya kalau lelaki tiba2 ckp mcm tue.. yg lelaki pun tgk la sama ngn sapa nk bergurau... dlam hal ni tak leh nk salahkan perempaun je.. dh tau si dia cepat perasan jgn la bergurau diluar batasan..

sekadar pandangan
insan yg dhaif

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-02-05 12:39




tak kira jantina.. sape2 pun berpotensi untuk menipu...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 18-02-05 21:05


Assalamu'alaykum...

Lelaki yang mana dulu?
Tentulah lelaki yang mau enaknya saja!

Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-03-05 14:34


lelaki dan menipu?mcm ada networking je... memang bukan semua lelaki menipu..tapi majoriti la..mungkin diaorg ada reason kenapa menipu.... tapi alangkah baiknya kalau mereka bersikap berterus terang...tak da hati yang terluka..berkata benarlah walaupun kebenaran itu pahit..kita kena jujur kecuali dalam hal2 yang tertentu,mungkin berkaitan dengan keaiban diri kita....tapi kalau menipu untuk tunjukkan pada org lain bahawa kita org yag baik..hentikanlah..buang masa je

Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 14-03-05 07:49


 


 A BEAUTIFUL PRAYER



ye ker laki suker menipu?? tak sumer kan...mengikut pengalaman ana, pompuan la yg suker tipu...tapi tak sumer jugak....samer jer atr laki & pompuan ni....yg penting sikap kiter tu sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-03-05 08:19


Sedikit KASIH membuat kita SAYANG, Seucap JANJI membuat kita PERCAYA, Sekecil LUKA membuat kita KECEWA, tapi Sebuah PERSAHABATAN selamanya BERMAKNA....

Kejujuran dan keikhlasan dalam perhubungan adalah assa dalam menjalinkan persahabatan

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-03-05 17:27


semua itu adalah kehendak sendiri..nak menipu ke atau tak..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

khairi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 920
Posting: 147
Dari: ::selatan semenanjung::

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-03-05 17:52


erm..kes ni berat gak nak jawab...tapi rasenye same jek kalau kes tipu2 ni...so semua tu bergantung kat diri sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairiProfil   Hantar PM kepada khairi   Quote dan BalasQuote

sharifahnatasha
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14550
Posting: 374
Dari: cyberjaya

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-03-05 20:49




entahla..itulah yang selalu ana rasa pun. sampaikan dah lali..dan dah tak kisah..macam dah biasa kena tipu. ana pula suka berterus terang, walaupun sometimes org tu tak suka nak dengar bila ana bgtahu benda yang betulkan. bagi ana, bila orang cakap tipu tu, tak berani nak kata..sebab Allah saja yang tahu, kalau ana tahu pun, ana tak marah tapi doakan agar diri dia selamat dari api neraka dan ana dah maafkan sikap org macam ni dari awal lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharifahnatashaProfil   Hantar PM kepada sharifahnatasha   Pergi ke sharifahnatasha's Website   Quote dan BalasQuote

sharifahnatasha
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14550
Posting: 374
Dari: cyberjaya

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-03-05 20:50




entahla..itulah yang selalu ana rasa pun. sampaikan dah lali..dan dah tak kisah..macam dah biasa kena tipu. ana pula suka berterus terang, walaupun sometimes org tu tak suka nak dengar bila ana bgtahu benda yang betulkan. bagi ana, bila orang cakap tipu tu, tak berani nak kata..sebab Allah saja yang tahu, kalau ana tahu pun, ana tak marah tapi doakan agar diri dia selamat dari api neraka dan ana dah maafkan sikap org macam ni dari awal lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharifahnatashaProfil   Hantar PM kepada sharifahnatasha   Pergi ke sharifahnatasha's Website   Quote dan BalasQuote

jash
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.12.2004
Ahli No: 13362
Posting: 83
Dari: ::JB-kat::

bosnia_herzegovina   avatar


posticon Posting pada: 20-03-05 22:32


tak suka menipu dan tak suka ditipu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jashProfil   Hantar PM kepada jash   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 21:35




lelaki memang dah biasa menipu, menipu sunat pun ada...

kalau ada masalah tu cakap tak ada masalah, bukan apa tak nak orng rumah bimbang ajer..



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-04-05 20:41


Mengenai lelaki...ana rasa tak semua lelaki menipu,ader yg baik dan ada yg jahat..kalau lah semua lelaki menipu,apa akan jadi kat dunia,tentu rosak dan binasa.

Setiap yang allah tentukan,mungkin ada hikmah disebaliknya....cuba fikir?//

-----------------
Sabda Nabi Muhammad s.a.w.yang bermaksud:"Barangsiapa yang amalannya hari ini lebih baik dari semalam,dia adalah orang yang beruntung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-04-05 21:50




it's up to him.....

-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 12-04-05 13:32




manusia ni tetap la manusia...

adakala pompuan menipu dan adakal lelaki yang menipu...

terpulang...



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Chemote
Warga Rasmi
Menyertai: 01.04.2005
Ahli No: 15503
Posting: 13

blank  


posticon Posting pada: 12-04-05 13:40


lelaki menipu..pompuan pun menipu gak kekadang..cuma peratusan lelaki menipu ni tinggi sket dr pompuan menipu..lelaki 51% pompuan lak 49% agaknya laa.. sebab tuh laa muncul TIPAH TERTIPU

eheks eheks


Bookmark and Share

    


  Member Information For ChemoteProfil   Hantar PM kepada Chemote   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 12-04-05 13:47




Nak nyanyi skit leh...

Tipah tertipu tertipu tipu tertipah...tipah tertipu tertipu tipu tertipah...Tipah tertipuuu lagiii...

Biar Manja Tapi Tegas

-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 12-04-05 15:34




naper wanita asyik tertipu jer...



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-04-05 17:52


kak rindu pum panadai menyanyi?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-04-05 17:53


kak rindu pum panadai menyanyi?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 12-04-05 18:33




tengok orang la....

suaranyer merdu bak rotan dendam...





-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

khairol_khalid
WARGA SETIA
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6959
Posting: 433
Dari: kulim hi tech

Kedah  


posticon Posting pada: 12-04-05 19:19




-----------------
Al Islam Ya'lu Wala Yu'lah Alaih

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_khalidProfil   Hantar PM kepada khairol_khalid   Pergi ke khairol_khalid's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 13-04-05 18:41




jangan mrh kak rahayu..
nantibertmbah tua.





-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.13908 saat. Lajunya....