Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air dari gunung, mengalir, berpecah akhirnya bertemu semula di laut
-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 69
Ahli: 0
Jumlah: 69




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 8 hari yang lalu
lidah-penghunus: 10 hari yang lalu
muslimin23: 18 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Mengapa remaja sekarang ni tidak berguna


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Mengapa remaja sekarang ni tidak berguna

Please Mendaftar To Post


Oleh Mengapa remaja sekarang ni tidak berguna

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 25-06-03 08:04


Memang betul remaja sekarang ni tidak berguna utk masyarakat dan juga dikenali sebagai sampah masyarakat.remaja sekarang ni memang membuat perkara yg tidak berfaedah seperti menghisap rokok,lumba haram,main judi dan macam macam lagi.ade remaja yang mengambil dadah.Semua gejala sosial remaja adalah berpunca daripada kawan jadi janganlah kamu berkawan dengan kawan yg selalu membuat perkara jahat.Hindarilah drp gejala sosial ini.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

a_whole_new_world
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1503
Posting: 195
Dari: s\'pore

singapore  


posticon Posting pada: 25-06-03 15:47


tak semua remaja tak berguna...u are making a sweeping statement....tak semua gejala sosial berlaku dari kawan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For a_whole_new_worldProfil   Hantar PM kepada a_whole_new_world   Quote dan BalasQuote

solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1384
Posting: 165
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-06-03 16:35


Ana setuju dgn saudara a_whole_new_world ...
Memang tak semua remaja macam tu...
Sebenarnya remaja tu boleh fikir sendiri sama ada perbuatan yg dilakukan baik @ tak baik...
Mereka lakukan perkara negetif krn mereka ingin mengambil jalan mudah....kononnya nak meringankan tekananlah...boringlah....akhirnya terjerumus ke lembah maksiat.....
SO, ANA MENASIHATI KPD ANA SENDIRI DAN ANTA/ANTI... SEDARLAH JAUHKAN DIRI DRP MELAKUKAN PERKARA YG MERUGIKAN DIRI SENDIRI INI....

-----------------
http://mujahidah1505.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehahProfil   Hantar PM kepada solehah   Pergi ke solehah's Website   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-06-03 16:56


disebabkan nila setitik,rosak susu sebelanga!!!!

-----------------
khalifah Allah di muka bumi......

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-06-03 11:39


Tak semua remaja mcm tu.tu mana yg lemah akalnya dan tak tahu mana yg baik dan buruk,ada juga remaja yg baik dan buat perkara yg betul..tak boleh juga nak cop NAMA REMAJA tu secara keseluruhan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 26-06-03 21:11


sampah nie dapat dibendung ..kalau kena caranya...insya Allah kalau banyak usaha..
sampah leh jadi..satu benda yang dapat kite gunakan..sebagai satu benda yang berfaedah insya Allah..

-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

wadah_ummah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1729
Posting: 80
Dari: negeri tuan guru

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-06-03 10:04


remaja tak pandai untuk menilai apa yg baik, apa yg buruk.... saya bukannya nak membandingkan sst negeri... ttp ni sekadar renungan utk diri yg lemah ni dan kita semua.....
cth.. di negeri kelantan, dihidupkan dengan penghayatan islam dalam bandar kota bharu.... alunan ayat al-quran bergema di seluruh bandar KB yg dpt memberi ketenangan jiwa, wanita islam diwajibkan bertudung... ketegasan pihak berkuasa tempatan dalam mencegah gejala lepak..... kepimpinan negeri yg banyak menghidupkan majlis2 ilmu di segenap pelosok kawasan kb, di pasar, di dataran, surau, masjid, dll.... moga dpt dicontohi oleh negeri lain....
jika kita buat perbandingan di bandaraya besar spt johor bahru/kuala lumpur..... adakah perkara seumpama ini wujud?????????
apabila remaja disogok dgn hiburan duniawi.... pincanglah golongan remaja di negara kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wadah_ummahProfil   Hantar PM kepada wadah_ummah   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 27-06-03 15:14


Assalamualaikum

Kita tidak boleh menilai bahawa semua remaja itu tidak berguna,jika dilihat ramai yg aktif dari segi spiritual dan fizkal,bahkan ramai remaja yg kita boleh lihat sendiri didalam komuniti ini yg mempunyai,sifat dan akhlak terpuji.

memang ramai remaja sekrang yg terjebak oleh gejala sosial dan gejala negatif.kita tidak boleh merujuk punca masalah ini daripada rakan sahaja. pelbagai punca yg menyebabkan berlakunya masalah ini,yg paling ketara adalah globilisasi,ia itu pengaruh budaya barat terhadap remaja.anda boleh merujuk baling topik pengaruh globilisasi yg dipost oleh ana.

Kita yg sedar akan masalah ini patut mengambil langkah membendung ,bukan mengata atau merendahkan mereka yg menghadapai masalah sosial dan adalah haram mengikut imam Nawawi jika kita terlalu merendahkan dan mengata orang lain.

kita yg peka akan masalah ini patut menasihati dan membantu mereka.kalau kita asyik berpaling tadah kepada mereka bagaimana kita ingin membantu mereka,bahkan masalah ini akan bertambah rumit jika kita tidak memainkan peranan.

"Adapun orang yang berkata seperti itu kerana ia melihat kurangnya perhatian orang ramai terhadap agama mereka serta didorong oleh perasaan sedih melihat yang di alami oleh mereka dan timbul daripada perasaan cemburu terhadap agama, maka perkataan ini tiada salahnya".


. Maka apabila kita membincangkan masalah-masalah umat Islam dewasa ini maka janganlah kita merasa 'ujub dengan diri kita sendiri, bahkan hendaklah kita menegur diri kita masing-masing dan jangan menunjuk pada orang lain.

Walaupun hal kerosakan moral umat Islam dewasa ini diketengahkan biarlah pendedahan itu dalam bentuk yang sihat, dengan perasaan yang penuh belas kasihan dan rasa cemburu terhadap ugama.

Pelbagai masalah sosial dipaparkan hampir setiap hari oleh media. Kita tidak boleh membiarkannya terus berlaku tanpa ada sebarang usaha membanteras keruntuhan moral ini. Ia perlu bermula pada diri kita. Kemudian, panjangkan segala solusi yang baik untuk diterjemahkan secara praktikaliti.

Tidak salah membincangkan kerosakan yang berlaku, namun jangan sampai menganggap diri kita bebas darinya dan orang lain tidak setanding dengan kita.

Mudah-mudahan ALLAH swt. dengan limpah kurnia Nya memberikan kepada kita rahmat, taufiq dan hidayah. AMIN

p/s:maaflah sangat jika terkasar bahasa,ana cumalah hamba yg lemah yg mengingati .

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

yeopmi_in-team
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 164
Posting: 104
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 27-06-03 18:04


betul ke remaja x berguna ???????? kita kalau orang dah cakap macam tue tentu ada silapnya , jadi para belia sekelian muhasabahlah diri tue ( yg bercakap pun remaja gak , jadi saya pun kena la buat muhasabah )..........

-----------------
[img]http://ukhwah.com/gallery/gallery/Art/yeopmi_in-team.gif[/img]

SALAM UKHWAH & SALAM PERSAUDARAAN

Bookmark and Share

    


  Member Information For yeopmi_in-teamProfil   Hantar PM kepada yeopmi_in-team   Pergi ke yeopmi_in-team's Website   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-06-03 23:07


tak semua remaja tak berbugana pada masyarakat... cube tgk sbhgian remaja yang dididik disekolah agama lebihĀ² lagi SAR... mereka nie amat berguna pada masy. terutamanya apabila mereka pulang ke kampung halaman masingĀ²... mereka diberi peluang menjadi imam ... bilal... hatta kepada khatib utk membaca khutbah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 647
Posting: 199
Dari: bumi allah

malaysia  


posticon Posting pada: 27-06-03 23:34


assalamualaikum....

kesian remaja skrg,tak habis2 org menunding jari menyalahkan mereka....

kerana sebahagiaan yg lain,,semua dtuduh..org tak kata separuh dr remaja..tp semua...org sebut remaja...ish,susah btul...

mujur remaja2 kita skrg nih ramai yg qawwiy..jadi taklah,makin teruk..ader juga yg buat2 tak tahu apa org kata...biasalah mulut manusia...

i'allah...remaja kita ader wawasan,cuma kekadang tertewas ngn ujiaan dr NYA...

semoga kita semua terus tabah dan thabat..dalam mengharungi hidup nih....

allahuakbar!!

waalahua'alm..

-----------------
"haza fadlhu min rabbina"

Bookmark and Share

    


  Member Information For widadProfil   Hantar PM kepada widad   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 28-06-03 00:02


wahhhh tajuk topik ni power tull..... nasib baik bukan remaja dah..... actually bukan tak berguna cuma kurang menonjol je....... nak kena ketuk dulu baru berguna....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3086
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 06-07-03 16:09


betul ke remaja tak berguna....memang untuk sesetengah remaja layak dipanggil begitu tapi tak semua remaja.....remaja adalah satu alam yang sangat penting bagi manusia kerana dalam zaman ni la yang akan mecorak manusia untuk zaman dewasa nanti.kalau rosak zaman remaja rosaklah zaman dewasa kita begitu juga sebaliknya....saya juga seorang remaja merasa tercabar apabila ade yang mengatakan remaja ni tak berguna......Allah telah menciptakan zaman remaja ni dan dalam zaman ini lah Allah tetepkan dugaan yang pailin besar semasa hidup kita ni..jadu yang mengatakan remaja ni tak guna adalah salah....sebab remajalah yang pelapis masyarakat akan datang.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

icah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 215
Posting: 120
Dari: batu caves

Selangor  


posticon Posting pada: 13-07-03 01:18


Assalamualaikum.....
saye pon remaje gak... adakah saye seorang yang x bergune?? sameĀ² laa kite muhasabah diri... x semua remaje tu x gune... ader gak yang berguna..
Wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For icahProfil   Hantar PM kepada icah   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 18-07-03 17:18


masya ALLAH !!
betul ke remaja tu..??
cube cek balik..
betul ker??

-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

jc11
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1052
Posting: 121
Dari: tErEnGGaNu

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-07-03 00:49


erMM ... bagi analah tak semua remaja ni tak berguna... tapi tak dinafikan juga ader jugak segelintir remaja zaman sekarang ni mmg tak berguna ... contoh yang an lihat dengan mata kepala ana sendiri ada segelintir remaja kita ni yg sembahyangnya entah kemana ... sepatutnya sembahyang itulah yg mesti didahulukan dari yang lain ... sama-samalah kita berdoa agar meeka itu diberi hidayah dan petunjuk sebelum terlambat ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jc11Profil   Hantar PM kepada jc11   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-10-03 10:52


Aik. semua tak berguna ke. saya sendiri remaja, tak pernah merokok, sentiasa amalkan gaya hidup sihat. tak terlibat dalam gejala sosial setakat ni.insyaallah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 31-03-07 00:39


bahaya kalau anta kata semua tak berguna...beselah, kerana nila setitik rosak susu sebelanga....tapi pasni jangan besekan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 31-03-07 00:39


bahaya kalau anta kata semua tak berguna...beselah, kerana nila setitik rosak susu sebelanga....tapi pasni jangan besekan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 16:22


:-) Assalamualaikum....


Memang tidak dinafikan...banyak masalah sosial yang melibatkan remaja,namun untuk menyalahkan remaja seratus peratus dan mengatakan remaja tidak berguna tu saya tak setuju....Ibarat bahan terbuang,kalau kita pandai untuk mengubahnya..boleh jadi bahan yang bernilai...begitu juga remaja2 ini..mereka sesat di hujung jalan...bawa mereka ke kembali pangkal jalan.....

Peranan ibu bapa,kerajaan dan pihak2 yang berwajib penting untuk mereka kembali menjadi syabab yang baik...


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 16:32


Bukan semua remaja tak berguna....salah tu
Bagi saya usia remaja merupakan usia peralihan ke alam dewasa yang penuh dengan pancaroba dan tindak-tanduk kita pada hari ini lah yang akan menentukan siapa kita pada masa akan datang. Pada usia sebegini peranan ibu bapa amat penting, anggaplah mereka seperti rakan. Kemesraan yang terjalin akan membuatkan mereka tidak segan silu untuk meluahkan apa yang bersarang di hati...malah menjadikan ibubapa sebagai kaunselor...

Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

mohdhanis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9883
Posting: 189
Dari: pahang, selangor, penang

Selangor  


posticon Posting pada: 01-04-07 16:42


ops2.... tak semua pisang tu busuk tau! :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdhanisProfil   Hantar PM kepada mohdhanis   Pergi ke mohdhanis's Website   Quote dan BalasQuote

Komando
Warga Rasmi
Menyertai: 01.04.2007
Ahli No: 29410
Posting: 10
Dari: Darat

malaysia  


posticon Posting pada: 01-04-07 16:50


salam. kelakar tu, perumpamaan pisang,...tapi betul lah tu, tak semua pisang busuk.

Bookmark and Share

    


  Member Information For KomandoProfil   Hantar PM kepada Komando   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 16:50


tahun 2003 punya topik ni...
semoga anda semua menjadi remaja yang berguna...insyaAllah..
'remaja'..indicator yang digunakan as a measurement tool untuk menilai kemajuan sesebuah negara pada masa akan datang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 17:24


salam buat semua,
dalam kes ini kita sepatutnya mengeluarkan kenyataan yang mengatakan remaja sekarang tidak berguna. ini adalah disebabkan oleh kesan didikan dan faktor persekitaran. jika kedua2 faktor ini dimanipulasikan untuk membina remaja yang berjati diri ummah cemerlang dan terbilang, maka ke situ lah hala tujunya dan begitu juga lah jika sebaliknya berlaku......

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 18:20


123


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 18:21


123


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 12:48


salam...
kalau nak ikutkan memang sedih tengok remaja sekarang terutamanya yang terlibat dengan aktiviti yang merosakkan dan melalaikan adalah dr kalangan melayu yang beragama Islam...bila dah jadi macam ini,kaum lain tersenyum dan gelakkan remaja melayu yang beragama Islam ini..isshh..mana perginya jati diri mereka ini?
tlgla bantu remaja kita ini..makin lama makin rosak..ini ke yang kita nak hrpkan untuk memimpin dan membentuk generasi yang cemerlang,gemilang dan terbilang? =(

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-07 15:53


:roll: Bukan semua remaja macam tu, tapi kebanyakan nya memang berperangau kurang elok lah sekarang ini, tak tahulah nak salahkan siapa.....mungkin ibu bapa, mungkin persekitaran atau mungkin pengaruh rakan sebaya.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-08-07 21:09


dalam kejahilan..
ada setitis kebaikan jua..
itu kekurangan & kelebihan hidup kita sebenarnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

insan232
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18097
Posting: 72
Dari: malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 15-08-07 07:57


tukar lah topik tu, "sebahagian remaja"... bercakap biar berfikir... kalau semua remaja tak guna tak ada lagi lah org melayu ISLAM pergi belajar ilmu agama.

hari ini kita bercakap remaja tak guna, bagaimana anak-anak kita nanti? Mahu dituduh serupa? Seharusnya kita membimbing, bukan mengeji.

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan232Profil   Hantar PM kepada insan232   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 15-08-07 12:43


ana sokong, apa kata kita semua tutup tajuk ni.. buka pula masalah remaja sekarang???? bagaimana tindakannya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

athlon
Warga Rasmi
Menyertai: 24.12.2007
Ahli No: 32081
Posting: 1
Dari: mars

mauritania  


posticon Posting pada: 24-12-07 10:18


kenapa lah remaja yang sering dipersalahkan, padahal mak bapak mereka juga yang didik sampai jadi begitu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For athlonProfil   Hantar PM kepada athlon   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-12-07 11:10


Assalamualaikum
bila tengok semula tajuk ni..terima kawan-kawan lama yang dah menyepi dari ukhwah...
ke manakah mereka semua..adakah telah menjadi dewasa.....dan berguna..... :berfikir: :roll:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.120163 saat. Lajunya....