Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Ilmu yang hakiki itu ialah yang memberi keyakinan bahawa maksiat itu racun yang membunuh dan bahawa akhirat itu lebih utama daripada kehidupan dunia."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 22 jam, 1 minit yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Soalan Psychology


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Soalan Psychology

Please Mendaftar To Post


Oleh Soalan Psychology

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 06-01-05 16:38




Soalan ni saja2 nak memein je, pada sesape yg berminat nak jawab soalan psychology ni ana alu-alukan....


ok... (hayati & jawab dgn ikhlas dari hati k)

Suatu hari awak tinggal sorang kat rumah... pastu dalam satu masa benda ni berlaku serentak. Apa yang awak buat dulu? 1,Luar umah hujan mulai turun, kain kat sidai tak angkat laie. 2, telefon berdering. 3. air dalam tong kat bilik air dah penuh. 4. Ade tetamu datang bagi salam. Ape awak nak buat dulu?


Selamat menjawab... have fun!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-01-05 17:57




Soalan ni mmg senang, terutama bagi sesiapa yg ambik Kursus Teknik Berfikir....

Jawab lah sapa2 yg tak ambik kursus Teknik berfikir tu..........

TQ.

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 20-01-05 14:10




eemmm....... dah fikir ke sblsm type, en Hanafi.. maaf yer... ana pon tak amik subjek ni...




Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 20-01-05 17:22


Sapa yang urus air dalam tong yang dah melimpah tu mesti......... malukan kalau dia tahu hal sebenar?

Bookmark and Share

    


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-01-05 23:47


ana..tutup air dulu kut..kang membazir pulak..pastu gi luar angkat kain smbil terus jumpe org yg bg salam tuh..then angkat tepon tu pun kalo tepon berbunyi lagik aa..erm..ntah le..tak pun...angkat kain then jumpe org bg slm..angkat tepon..tutup air?

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 28-01-05 11:29




ni takat memain aje yer.... jawapan myra mengikut piroriti dlm kehidupan... myra sgt mementingkan wang,Second-family, third-kawan and last sekali cinta... eemm, betul ker? jgn percaya sgt k...





Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-01-05 12:04


betul ke farhanna? alamak..sepatutnya ana jawap tepon dulu lah...hehe...ermm..mementingkan wang? ish..memang pun tp ana suke membazir gak...family lebih penting dr kawan..dan kwn lebih penting dr cinta...so..i think mmg kene lah kut..hehe

thanksz so much for this games yer! fun actually..

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 28-01-05 22:07


o game ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

nurse_intan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2004
Ahli No: 11770
Posting: 125

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-05 23:40




kalo sy lak.. 1st angkat kain kat luar, pastu jwb salam and jmput tetamu, pastu gi tutup air, pastu last skali angkat tepon. tu pun kalo bunyi lg.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurse_intanProfil   Hantar PM kepada nurse_intan   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-01-05 02:13


klau sy arh,...firtly, jawab salam sambil jln pi bilik air utk tutup air,...pas2 angkat kain sambil pi tgk org kt luar tu...pas2 baru arh angkat tepon... rasa2nya bunyi laei x...

ntah apa2 ntah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-01-05 07:36




Alamak........ dah kena sound drp adik Farhana...utk pengetahuan anda, kami memang diajar ttg perkara ni dlm Kursus Teknik Berfikir di sini.

Dan contoh yg diberi adalah sama dgn teka-teki yg anda berikan ni..

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

waaz04
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7020
Posting: 205
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 29-01-05 08:43


hmmm jawab salam ..suruh tamu angkat baju..pastu angkat telefon...suruh tunggu....tutup paip air ahaa selesai..ada hikmah gak tamu datang hhiihihiih

)

Bookmark and Share

    


  Member Information For waaz04Profil   Hantar PM kepada waaz04   Quote dan BalasQuote

addawami_muqaffa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.01.2005
Ahli No: 13915
Posting: 75
Dari: ::sg petani::

Kedah  


posticon Posting pada: 29-01-05 11:10


mula2 jawab salam....suruh tamu duduk...jawab telefon..tutup air...angkat baju...bila hujan beghenti sidai baju balik...boleh?

Bookmark and Share

    


  Member Information For addawami_muqaffaProfil   Hantar PM kepada addawami_muqaffa   Quote dan BalasQuote

wardah_qlate
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2004
Ahli No: 7473
Posting: 143
Dari: qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-01-05 12:38


ana nak jawab salam dulu kang berdose tak jawab........

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qlateProfil   Hantar PM kepada wardah_qlate   Pergi ke wardah_qlate's Website   Quote dan BalasQuote

norhanan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4218
Posting: 116
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-02-05 19:00



mula2 jwb phone dulu..jwb kejap jea..kata ada hal kalau kwn kita yg phone dan nak ckp lama...pastu tutup air...kemudian jwb salam dan tgk tetamu sapa...suruh dia tunggu..kalau kita la tetamu kalau dahberi salam sampai 3 kali tak nak buka pintu maknanya tuan rumah tak de atau tak bersedia terima tetamu..pandai2 la..kemuadian suruh tetau masuk dan tunggu jap..pegi angkat kain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For norhananProfil   Hantar PM kepada norhanan   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-05 23:13




kalau ana, ana jwb slm dulu. lepas tu bgtau die, 'tunggu yer.. sy nk angkat baju ni..' then, ana tutupla air tu. telefon tu tak yah la angkat. dia nk buat miskol je kot...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-02-05 15:53


moral story...jgn t'gu ari hujan b angkat kain..dah kalu nmpk mcm nak hujan angkat terus kain. pi angkat phone dulu kot2 emergency call, tny sape? lps tue ckp kat dia t;gu kejap coz nak gi tutup air dulu dan dlm ms yg same tgk sape yg b salam...
. pastu ajak tetamu tue masuk kalu kenalla.. kalu x baik jgn...la. lps tue ckp kat caller 2 yg ada tetamu. ckp kat dia, tuan rumah nnt call blk..okey....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-02-05 15:55


moral story...jgn t'gu ari hujan b angkat kain..dah kalu nmpk mcm nak hujan angkat terus kain. pi angkat phone dulu kot2 emergency call, tny sape? lps tue ckp kat dia t;gu kejap coz nak gi tutup air dulu dan dlm ms yg same tgk sape yg b salam...
. pastu ajak tetamu tue masuk kalu kenalla.. kalu x baik jgn...la. lps tue ckp kat caller 2 yg ada tetamu. ckp kat dia, tuan rumah nnt call semula, itupun kalu x de hal yg penting kalu ada hal penting selsesaikan dulu..lps tue layanlah tetamu tue.okey....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

NURUL_IMAN0307
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2005
Ahli No: 13498
Posting: 89
Dari: -

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-05 15:05


klo saya lak...angkat tpon dulu...maybe org umh mayat call...almaklum la dah nak ujan...kain kat ampaian biar basah...nnt adik balk suruh dia spin smula...pastu pi bilik air...mandi dulu siap2...baru sambut tetamu....takkan tetamu dtg kita nak slekeh2....ye tak...huhuhuuhuh

Bookmark and Share

    


  Member Information For NURUL_IMAN0307Profil   Hantar PM kepada NURUL_IMAN0307   Pergi ke NURUL_IMAN0307's Website   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-03-05 15:20


jawab salam dulu.pastu suruh tetamu duduk. jawab panggilan dan jalan g tutup paip air jap.last angkat kain.

-----------------
Nilai seorang wanita terletak pada sifat & peribadinya. Nilai seorang lelaki terletak pada sifat kesabarannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-03-05 16:29




hmmm...ehem..
sapa yg dapt jwb..dia memang bijak2..hihii

ilmu psikologi ni seronok tau..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-05 16:35


Quote:
ilmu psikologi ni seronok tau..



berpengalaman ker, saudari NaZa_FirmaN?


-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.117508 saat. Lajunya....