Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Men are born to succeed, not fail.
-- Henry David

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 70
Ahli: 0
Jumlah: 70




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 22 jam, 26 minit yang lalu


Petua Warisan
Topik: sakit kepala???


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Petua Warisan
    »» sakit kepala???

Please Mendaftar To Post


Oleh sakit kepala???

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 24-06-03 23:44


Menghilangkan Sakit Kepala
Ambil sebiji bawang putih, hiris nipis dan tampal pada kiri dan kanan pelipis.
Bawang tadi akan menyedut bisa pada kepala tadi dan biarkan semalaman.
Hirisan bawang tadi akan tanggal sendiri apabila mengering dan sakit akan beransur hilang.
Pelipis akan berwarna merah kehitaman tetapi akan mengelupas dalam sehari dua.


Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

radzatul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 91
Posting: 247
Dari: Bandar DiRaja

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-03 01:14


shukran izdham atas petua anta tu..ana ni selalu diserang sakit kepala..bole la try pas ni..hmm..kalau maigrain pun bole ekk?

-----------------

sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah s.w.t dan yang buruk itu datangnya daripada saya(hambanya)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For radzatulProfil   Hantar PM kepada radzatul   Quote dan BalasQuote

pondok_moden
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 260
Posting: 52
Dari: mantel bumi

Pahang  


posticon Posting pada: 03-07-03 15:19


makan panadol atau yang ana selalu baut adalah sapu minyak cap kapak jangan salah faham plak! bukannya letak kapak kat kepala.

-----------------
oddisey


Bookmark and Share

    


  Member Information For pondok_modenProfil   Hantar PM kepada pondok_moden   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 04-07-03 15:40


picit kepala pun boleh baik kot..
info menarik..thankx izdham...
wasalam..

-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-07-03 17:47


thanks akh idzham..ana pun kerap sakit kepala dari dulu sampai sekarang..ana ni jenis tak suka makan ubat..tapi klu yang tak kena makan ni boleh la cuba...syukran jazilan..

-----------------
"Tidak ada apa yang lebih manis dalam kehidupan ini melainkan apabila kita berjaya memperolehi kemanisan IMAN dan CINTA ILAHI"

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

radzatul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 91
Posting: 247
Dari: Bandar DiRaja

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-03 23:23


hmm..Insyaallah, petua ni mujarab..pasni khaulah_alazwar leh la cuba try test..

p/s:rupanya khaulah ni takut mkn ubat yer..hehehe

-----------------

sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah s.w.t dan yang buruk itu datangnya daripada saya(hambanya)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For radzatulProfil   Hantar PM kepada radzatul   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-12-03 18:12


dulu fatin selalu kena sakit kepala.. migrain.. sekali kena, rasa cam nak pecah kepala otak.. itu belum campur ngan tak larat nak bangun.. rasa nak muntah, ngan jalan pon rasa cam berputar jer dunia then.. dapatlah petua sedikit yang fatin rasa agak bermanfaat utk kita share bersama.. alhamdulillah.. sejak fatin amalkan petua nih.. dah jarang migrain datang serang.. tapi,.. bagi yang migrain.. makan pon kena jaga.. elakkan makan masin, ajinomoto, n etc..

ini petua dari bakal mertua fatin utk mengelakkan sakit kepala:
bangun tido, amalkan basuh muka dulu hingga ubun sambil berselawat 3x. insya-Allah.. sakit kepala jarang nak datang.
ini plak petua dari bakal suami fatin, masa sakit tengah menyerang:
amik air suam, selawat 7x, baca alam nashroh, ayatul kursi, then.. minum sikit.. balance.. sapu kat kepala.. insya-Allah.. yakin dengan Allah.. kita akan rasa betapa air tuh menyerap ke dalam kepala dan menghilangkan rasa denyut yg ada kat mana-mana dalam kepala otak secara beransur-ansur...

wallahualam.. selamat mencuba.. semoga berjaya..




Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-12-03 19:09



ana pun selalu sakit kepala.. boleh cuba tapi macam pedih aje..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

nmz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5323
Posting: 226
Dari: shah alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-12-03 01:30




ana pon kerap jugak pening kepala...tapi selalunya bila ana pening...ana akan makan ubat and tido....ada sorang guru ana bagi petua...dia cakap....time kita mandi...start mandi dr kaki ke kepala....lepas mandi jgn lapkan lagi rambut tu....biar kering sendiri...



-----------------
SesaAt MenAriK naFaS....SElanGkaH meNuJu mAuT....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nmzProfil   Hantar PM kepada nmz   Quote dan BalasQuote

sheikhLUTHFI
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3412
Posting: 173
Dari: 'AQaBA,jORDAN

jordan  


posticon Posting pada: 26-12-03 15:43


syukran..tapi pelipis tuape?

-----------------
CINTAKU hanya milik ALLAH
KASIHKU hanya milik yg berhak

Bookmark and Share

    


  Member Information For sheikhLUTHFIProfil   Hantar PM kepada sheikhLUTHFI   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 06-07-06 03:14


Baca bismillah dan fatiha, hembuskan pada air lalu diminum.
Insyaallah sembuh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-07-06 18:02


selamat mencuba

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-07-06 20:36


Pada 24-06-03 23:44 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Menghilangkan Sakit Kepala


pelipis tu apa??..macam name kueh saja?

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-07-06 20:38


Pada 03-07-03 15:19 , pondok_moden posting:

!!! QUOTE !!!

baut.


??

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

rafieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2006
Ahli No: 23522
Posting: 139
Dari: jordan

germany  


posticon Posting pada: 06-07-06 22:00


minum air banyak-banyak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rafieqProfil   Hantar PM kepada rafieq   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 06-07-06 23:03


Pada 25-12-03 18:12 , fatin3 posting:

!!! QUOTE !!!

dulu fatin selalu kena sakit kepala.. migrain.. sekali kena, rasa macam nak pecah kepala otak.. itu belum campur dengan tak larat nak bangun.. rasa nak muntah, dengan jalan pun rasa macam berputar saja dunia then.. dapatlah petua sedikit yang fatin rasa agak bermanfaat untuk kita share bersama.. alhamdulillah.. sejak fatin amalkan petua ini.. dah jarang migrain datang serang.. tapi,.. bagi yang migrain.. makan pun kena jaga.. elakkan makan masin, ajinomoto, dan etc..


Minum air banyak..betul lah itu
jangan bergantung pada panadol..mudah dapat penyakit buah pinggang !!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 07-07-06 21:25


assaamualaikum...

syukran kepada saudara izdham atas petua yang diberikan...

ana nak kongsi sikit satu petua yang diberikan oleh cikgu saya...

dia kata.. kalau pening kepala ni.. buatlah sembahyang sunat dua rakaat kemudian sujud lama2... sebab semasa kita sujud dan bangun dari sujud.. darah kita akan masuk kedlama satu aliran darah dikepala yang kana masuk hanya dengan sujud.. dia kata lepas itu akna berasa lega.. sebab dia pun pernah ada migrai.. alhamdulillah sekarang dah okiey katanya...

2) petua yang saya dapat dari guru saya juga... ambil air masak kemudian bacakan al fatehah satu nafas dengan niat sekali.. kemudian hembuskan dan minum.. insya ALLAH akan sembuh.. kalau nak minum separuh dan nak sapu kat kepala separuh pun boleh juga...

cubalah... usaha dengan sebaiknya.. namun sembuh itu ditangan ALLAH... banyak berdoa padanya...

salma ukhwah dan perjuangan..

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 07-07-06 21:26


bekam pun boleh jugak... sebab kat tempat syaa ni ramai yang buat bekam saja....

:) :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 09-07-06 15:52


Pada 06-07-06 22:00 , rafieq posting:

!!! QUOTE !!!

minum air banyak-banyak...


Kakak saya yang jururawat tu pun kata begitu..kalau cuaca panas dan stress..ada rasa2 nak kena migrain atau sakit kepala,bolehlah start minum air banyak-banyak..insyaallah berkesan.saya pun selalu juga,then start dari tu mesti bawak bekal air masak..


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 09-07-06 16:37


mari ana nak share 1 petua
kalau kita diserang apa-apa penyakit...firstly ingat Allah dahulu.jangan terus cari ubat ke apa-apa ke sebab yang tu yang kedua.itu hanya ikhtiar kita.yang ana nak tekankan kat sini..ingatlah Allah dahulu sebelum nak buat apa-apa keputusan.semua yang baik dan buruk itu adalah datangnya daripada Allah.oleh itu ana sarankan bagi pesakit pening pale or pening lalat or apa-apa sajalah..pastikan antum dan antunna ingat Allah dahulu lepas itu blehler buat solat sunat.sujud dan ngadulah kepada Allah.sesungguhnya solat itu ada hikmahnya macam yoga..wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 21:30


hmm...saya ni jenis asalkan dah start migrain terus makan saja panadol sebab jenis tak tahan sakit...saya memang bergantung 100% pada panadol.biarla apa semua org cakap yang panadol ni rosakkan buah pinggang kita, memang saya buat endah saja...sampela suatu hari tu,panadol dah habis,so apa lagi saya minum air banyak-banyak sampe dah tak terkira bape kali masuk toilet.alhamdulillah memang betul lah petua yang minum air banyak-banyak boleh hilang pening kita.sejak dari hari tu sampe sekarang...saya memang minum air banyak-banyak kalau dah start rasa macam nak pening..after 1 hour tu terus dah ok...panadol?hahaha..saya dah tak makan dah panadol..jimat pun jimat..:D:D:D:D:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

melon
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.02.2007
Ahli No: 28719
Posting: 65
Dari: kuala lumpur

saudiarabia  


posticon Posting pada: 05-04-07 01:07


terma kasih bagi petua tu.saya pun selalu sakit kepala.nanti saya cuba.

Bookmark and Share

    


  Member Information For melonProfil   Hantar PM kepada melon   Quote dan BalasQuote

attuffah_humairah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2006
Ahli No: 24196
Posting: 217
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-04-07 01:21


ana dulu zaman sekolah menengah memang bergantung pada painkiller..panadol tak jalan..alhamdulillah sekarang amat teramat jarag dapat sakit kepala..amalkanlah tahajjud dan sujud berlama lamaan..insya'Allah sangat mujarab.

Bookmark and Share

    


  Member Information For attuffah_humairahProfil   Hantar PM kepada attuffah_humairah   Quote dan BalasQuote

wirda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10228
Posting: 29
Dari: segamat

Johor  


posticon Posting pada: 05-04-07 01:40


salam....saya nak bagi 1 petua nak hilangkan sakit kepala tu...1st baca bismillah....ingat kat Allah bbyak....2nd ambil daun sup....makan macam 2 saja...macam makan ulam.insyaAllah mujarab.....tapi saya selalunye baringkan diri, lapangkan pikiran dan baca lah apa-apa surah...kat asrama mana mudah dapat daun 2 hehehe....apa-apa pun kita berusaha dan berserah pada-Nya k......selamat mencube...salam

Bookmark and Share

    


  Member Information For wirdaProfil   Hantar PM kepada wirda   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-08-07 20:06


mandi

mulakan dengan selawat syifaa. lepas itu siram air dr bawah ke atas kepala perlahan2. mulakan dr kanan ke kiri

lepas itu, dengan jejari tangan, gosok celah celah jari kaki. mana bahagian yang sakit sewaktu gosok tu... gosok banyak-banyak kali sampai rasa lega. sakit sikitlah time ni.kadnag Kalau badan penuh angin memang keluar angin ;). sebaiknya gunakan sabun untuk lancarkan gosokan tu tadi.

insya allah, sakit kapal akan terus hilang esp migrain jika diamalkan selalu


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 18-10-07 15:36


kalau penin kat ofis mana nak cari bwg2 tu
adeh
saketnye paler ni
rasa macam nak pecah saja
:(

Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 15:41


Pada 18-10-07 15:36 , fiera_mz posting:

!!! QUOTE !!!

kalau penin kat ofis mana nak cari bwg2 tu
adeh
saketnye paler ni
rasa macam nak pecah saja
:(


kalaus akit kat opis...

tekan perlahan2 antara setiap mata (kat bahagian tengah2 bawah kening.

memang sakit sikit.. tapi tekan sampai lega.begitu juga belakang telinga. mana yang rasa sakit urut sampai lega

mungkin urat tegang sangat


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 15:49


Pada 24-06-03 23:44 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Menghilangkan Sakit Kepala


MIGRAIN ADA TAK? :-( :-?


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 15:59


Pada 18-10-07 15:49 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-06-03 23:44 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Menghilangkan Sakit Kepala


MIGRAIN ADA TAK? :-( :-?



try buat macam yang kat ataih...tapi dah kritkal sangat... cuba cari ada bella syampu ice cool.. dia menyejukkan kepala


takpun, cari sawang rumah. kumpul banyak-banyak. campur air & buat macam pilis.


-----------------

[ Telah diedit oleh: nurkamar pada 18-10-07 15:59 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 542
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 16:06


Assalamualaikum
terima kasih atas petua itu


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 18-10-07 16:21


Pada 18-10-07 15:59 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-10-07 15:49 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-06-03 23:44 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Menghilangkan Sakit Kepala


MIGRAIN ADA TAK? :-( :-?



try buat macam yang kat ataih...tapi dah kritkal sangat... cuba cari ada bella syampu ice cool.. dia menyejukkan kepala


takpun, cari sawang rumah. kumpul banyak-banyak. campur air & buat macam pilis.



hah?
sawang rumah?
sawang labah2 2 ke?
minum dia???


-----------------
Allah menciptakan wanita dari tulang rusuk laki-laki, dekat dengan lenganya untuk dilindunginya, dan dekat dengan hatinya untuk dicintainya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 16:22


tak ada ubat lain ke?alahai....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 16:23


Pada 18-10-07 16:21 , fiera_mz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-10-07 15:59 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-10-07 15:49 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-06-03 23:44 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Menghilangkan Sakit Kepala


MIGRAIN ADA TAK? :-( :-?



try buat macam yang kat ataih...tapi dah kritkal sangat... cuba cari ada bella syampu ice cool.. dia menyejukkan kepala


takpun, cari sawang rumah. kumpul banyak-banyak. campur air & buat macam pilis.



hah?
sawang rumah?
sawang labah2 2 ke?
minum dia???



:sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :malu:

bukan minum lah sayang..... :-D :-D :sopan:

buat macam pilis.... yang macam org lepas bersalin tu.. tepek ataih dahi.... :-P :kelip: :kelip: tak kisah sawang apa pun.. tapi lebih ok sawang lelabah...


-----------------

[ Telah diedit oleh: nurkamar pada 18-10-07 16:24 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

anis_farihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2006
Ahli No: 26369
Posting: 87
Dari: terengganu, sarawak

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-10-07 16:56


salam....

ini petua yang ana amalkan bila sakit kepala :-

perahkan limau nipis ke dalam segelas air kosong tanpa gula..lepas itu minum lah...insyaAllah hilang sakit kepala tu..ni lah yang ana amalkan dr dulu sampai sekarang...alhamdulillah berkesan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_farihahProfil   Hantar PM kepada anis_farihah   Quote dan BalasQuote

fiera_mz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.10.2007
Ahli No: 31386
Posting: 299
Dari: Sg.Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 19-10-07 07:53


Pada 18-10-07 16:23 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-10-07 16:21 , fiera_mz posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-10-07 15:59 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-10-07 15:49 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-06-03 23:44 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

Menghilangkan Sakit Kepala


MIGRAIN ADA TAK? :-( :-?



try buat macam yang kat ataih...tapi dah kritkal sangat... cuba cari ada bella syampu ice cool.. dia menyejukkan kepala


takpun, cari sawang rumah. kumpul banyak-banyak. campur air & buat macam pilis.



hah?
sawang rumah?
sawang labah2 2 ke?
minum dia???



:sopan: :sopan: :sopan: :sopan: :malu:

bukan minum lah sayang..... :-D :-D :sopan:

buat macam pilis.... yang macam org lepas bersalin tu.. tepek ataih dahi.... :-P :kelip: :kelip: tak kisah sawang apa pun.. tapi lebih ok sawang lelabah...



woo
bukan minum
naseb bek xminum
kalau tak..abesla...bukan setakat penin,hilang terus semua
huhu


-----------------
Allah menciptakan wanita dari tulang rusuk laki-laki, dekat dengan lenganya untuk dilindunginya, dan dekat dengan hatinya untuk dicintainya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For fiera_mzProfil   Hantar PM kepada fiera_mz   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.11838 saat. Lajunya....