Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kami disuruh oleh Rasulullah agar menaburkan debu tanah ke muka orang yang memuji-muji dan mengampu-ngampu.
-- -- Hadis riwayat Imam Ibnu Majah

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 71
Ahli: 0
Jumlah: 71




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 2 hari yang lalu
Muslim1987: 8 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: Biarkan lah dia itu bersendirian dalam dirinya...


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» Biarkan lah dia itu bersendirian dalam dirinya...

Please Mendaftar To Post


Oleh Biarkan lah dia itu bersendirian dalam dirinya...

aizecqxryn
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.08.2004
Ahli No: 10833
Posting: 30
Dari: W.P Labuan..skrang di TerenggaNu

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-01-05 04:10



Kisah Ringkas dan benar seadanya
Adapun lelaki itu mula jatuh hati dengan seorang
insan bergelar perempuan pada pandangan
pertama dan sesuatu yang tidak dijangkainya
dalam satu majlis yang telah ditentukan oleh takdir
dalam hidup lelaki tersebut.Even tika itu lelaki ini
berhadapan dengan SPM tapi berkeras hati nak
mengetahui insan yang diminatinya kerana pada
waktu itu dia langsung tidak mengenali
sepenuhnya insan tersebut dan hanya kenal
melalui nama samaran di majlis itu.
Setelah berusaha lamanya dengan melakukan
banyak perkara yang selama ini tidak pernah
dibuatnya untuk mendapatkan maklumat tentang
perempuan itu,lelaki tersebut berjaya jua akhirnya
mendapatkan apa yang dihajatinya atas bantuan
nasib dan rezeki lelaki tersebut atau mungkin ini
sudah tersurat dalam kehidupan lelaki ini akhirnya
dapat mengenali insan idamannya.Perempuan
yang diminatinya memang cukup serba serbi
dengan dikurniaankan sebaik2 ilmu agama yang
tinggi,perwatakan yang sopan,lemah lembut
pertuturan&gaya bahasa,kebijaksanaan & yang
penting penampilan seorang insan yang solehah
menjadi harapan setiap lelaki.
Dengan mengenali serta diiringi dengan minatnya
terhadap Insan itu,lelaki tersebut berjaya dalam
setiap apa jua yang dilakukan tidak kira akademik
dan bukan akademik kerana setiap perbuatan
lelaki itu dibuat dengan niat semata2 untuk Allah
S.W.T dan keyakinan yang ada pada dirinya
datang dari insan ini.Atas dasar ini la lelaki
tersebut lebih bersemangat dalam apa jua yang
dilakukan kerana dia ingin membuktikan sesuatu
kepada Insan yang betul2 bertaktha di hatinya
bermula dari pandangan pertama sehinnga
membawa lelaki tersebut ke menara gading
kerana sebelum ini tidak pernah dalam hatinya
untuk membenarkan dirinya untuk jatuh hati
kepada insan yang lain.
Sudah lebih bertahun lamanya mereka
mengenali,lelaki tersebut menyambung pengajian
yang seboleh2nya hampir dengan pengaijan Insan
tersebut di sebelah utara,namun apa daya hajat
lelaki itu tidak kesampaian kerana dicampak ke
pantai timur,tapi lelaki itu tetap bersyukur kerana
dapat meneruskan pengajian di
semenanjung,sesuatu yang diingininya kerana
dapat menyeberang laut China Selatan untuk
berjumpa dengan Insan ini yang sudah bertahun2
tidak pernah bersemuka dan hanya
berbual&berSMS menerusi HP.
Dengan mengenali Insan tersebut telah
mengubah tingkah laku lelaki tersebut menjadi
lebih baik dari sebelum mengenalinya,dengan
harapan lelaki tersebut dapat menawan hati insan
tersebut.Sememangnya lelaki itu bersyukur
dengan takdir mengenali insan ini kerana telah
banyak membawa perubahan positif kepadanya.

Akhirnya lelaki tersebut beranikan diri utk
menyatakan hasrat isi hatinya sebab selama ni
lelaki tersebut pernah menyatakan perkara yang
sama melalui panggilan dan message tetapi
insan tersebut menolak atas alasan masa yang
tidak sesuai utk semua itu.Lelaki tersebut
sememangnya hampa akan keputusan itu tetapi
terus mencuba berulang kali dalam tempoh
mereka berkenalan.Dan sebelum ketibaan
peralihan tahun, lelaki tersebut ingin
mendeclarekan hubungan mereka kepada yang
lebih dari bersifat teman biasa,,namun kali ni
jawapan yang terima sama sekali menyebabkan
hatinya tawar dan terus bersedih akibat sukar
untuk menerima hakikat ini sehinggakan lelaki
tersebut jatuh sakit sebab tidak pernah merasa
kekecewaan yang teramat sangat.Mujurlah dalam
tempoh kesedihan ini,lelaki itu bersyukur kehadrat Allah S.W.T
memberikan dia rezeki mempunyai Kengkawan
sebiliknya Di U yang banyak memberikan
semangat dan penawar ubat akan kesedihan
lelaki tersebut.Dia cuba bergembira pada
pandangan fizikal sahaja tetapi dalaman lelaki
tersebut cukup sengsara&menjadi lebih teruk tika
dia bersendirian.Memang sesuatu yang sedih &
lelaki tersebut tabah&dia sedar kesedihan itu
tidak mungkin mengubah segala2nya dan dugaan yang kecil daripada Allah S.W.T,atas dasar
ini lah lelaki tersebut tidak berani membenarkan
dirinya untuk jatuh hati lagi kerana dia takut untuk
memulakan semula dan X mampu meminati Insan
lain sepertimana dia meminati insan yang
disukainya ini.Dan skrang dia hidup tanpa
merindui sesiapa lagi.Sebelum mengakhiri,lelaki tersebut mengucapkan terima kasih tidak terhingga kepada insan tersebut kerana banyak mengubah hidupnya sehingga sekarang..WasaLam ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aizecqxrynProfil   Hantar PM kepada aizecqxryn   Pergi ke aizecqxryn's Website   Quote dan BalasQuote

wawa_oh_wawa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.12.2004
Ahli No: 13363
Posting: 23
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 03-01-05 13:50


kisah siapa la gaknye ni ye....

cediihnye....kenapa perempuan tu tak nak kat lelaki tu? dah berpunya kot..?...



Bookmark and Share

    


  Member Information For wawa_oh_wawaProfil   Hantar PM kepada wawa_oh_wawa   Quote dan BalasQuote

miss_simple
Warga Rasmi
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13462
Posting: 13

Selangor  


posticon Posting pada: 03-01-05 14:50



sedihnye citer.buat insan tu,kadangkala kita t'paku t'lalu lama di hadapan pintu yg t'tutup hingga x sedar ada pintu lain yg t'buka utk kita.memang la kalau kita dah isi hati kita dgn seseorang,susah utk ganti dgn org lain.tapi allah yg pegang hati kita tu.dia yg buka hati kita utk org yg p'tama tu.x mustahil utk Dia tutup hati kita buat orgyg pertama dan buka utk org yg kedua plak.yg pentingnya sejauh mana p'gantungan kita pd Dia..pohon sungguh2 agar dpt dihilangkan perasan pd org yg p'tama tu , buat something utk hilangkan perasaan tu(bz kn diri,lihat keistimewaan ppuan lain etc),then serah kan pd Allah. let He do His job..

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_simpleProfil   Hantar PM kepada miss_simple   Quote dan BalasQuote

miss_simple
Warga Rasmi
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13462
Posting: 13

Selangor  


posticon Posting pada: 03-01-05 14:50



sedihnye citer.buat insan tu,kadangkala kita t'paku t'lalu lama di hadapan pintu yg t'tutup hingga x sedar ada pintu lain yg t'buka utk kita.memang la kalau kita dah isi hati kita dgn seseorang,susah utk ganti dgn org lain.tapi allah yg pegang hati kita tu.dia yg buka hati kita utk org yg p'tama tu.x mustahil utk Dia tutup hati kita buat orgyg pertama dan buka utk org yg kedua plak.yg pentingnya sejauh mana p'gantungan kita pd Dia..pohon sungguh2 agar dpt dihilangkan perasan pd org yg p'tama tu , buat something utk hilangkan perasaan tu(bz kn diri,lihat keistimewaan ppuan lain etc),then serah kan pd Allah. let He do His job..

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_simpleProfil   Hantar PM kepada miss_simple   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 03-01-05 15:01


panjang sgt, malas bace.


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

aizecqxryn
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.08.2004
Ahli No: 10833
Posting: 30
Dari: W.P Labuan..skrang di TerenggaNu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-01-05 02:53



Hrmm nak komen juga kisah ini ,,alah buat insan tu,sabar bebanyak ,,,semua tu dugaan Allah S.W.T yang kecil.. redha jer seadanya ,, kita kalo di timpa musibah ,,,just tabah mengiringi kita ,,jangan hilang confidence disebabkanl 1 insan niii ,memang dia penting tapi kalo dok sedih tak ke mana semua tu ,, we'll sure kepada insan tu boleh handle masalah kesedihan ini ,,, WasaLam


Bookmark and Share

    


  Member Information For aizecqxrynProfil   Hantar PM kepada aizecqxryn   Pergi ke aizecqxryn's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 04-01-05 13:11


,

ana pun tak berapa mahir ttg cinta ni, tapi bagi ana maybe pompuan tu ada reason tersendiri tak nak bukak hati dier kat saudara. Cuba teliti dulu k? recheck diri, dulu ana cam tu gak ana, pompuan yang keras hati. Ana tak pernah nak bukak ati kat memana lelaki 100%...





Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

nur_na
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11456
Posting: 45
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 04-01-05 14:20


ermm, begitu rupanya lauhan hati seorg lelaki....jgn la bersedih....tentu ada hikmah d sebalik kejadian....teruskan perjuagan...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_naProfil   Hantar PM kepada nur_na   Quote dan BalasQuote

nur_na
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11456
Posting: 45
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 04-01-05 14:21


ermm, begitu rupanya lauhan hati seorg lelaki....jgn la bersedih....tentu ada hikmah d sebalik kejadian....teruskan perjuagan...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_naProfil   Hantar PM kepada nur_na   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-01-05 16:31




Berat sungguh dugaan yg ditempuh oleh lelaki tu. Sesungguhnya Allah akan kurniakan yang lebih baik bagi dia jika dia tetap bersabar dan redha dengan takdir Nya. Mudah-mudahan kisah ini beri pengajaran kpd kita semua. Cinta Allah itulah cinta yang hakiki...wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-01-05 16:22


kita berubah kerana kemahuan dan diri sendiri...bukanya disebabkan org lain...justeru takut perubahan itu berbentuk sementara

Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

aierah_me
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 10685
Posting: 252
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-05 20:32


Pasti ada sbb atas apa yg berlaku
Jgn biarkan diri terus merana krn sebuah cinta,fikirkanlah,pasti ada hikmah disebaliknya.
Sesungguhnya Allah maha pengasih dan penyayang.
Mungkin Allah ingin mendatangkan insan yg lebih baik,sesungguhnya jodoh pertemuan hanya Allah yg mengetahui
Pastikan semangat yg pernah ada dlm diri semakin kuat,jgn disebabkan cinta yg berlalu kita menjadi semakin lemah krn setiap manusia tidak terlepas drp ujian Allah
Hadapi dgn tabah dan perbanyakkanlah mengingatiNya

Bookmark and Share

    


  Member Information For aierah_meProfil   Hantar PM kepada aierah_me   Pergi ke aierah_me's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-01-05 11:00


ermm...sekali imbas...situasi yg dihadapi oleh lelaki itu..sama ngan ape yg ana hadapi..bezanya cume ana seorang perempuan....sabarlah pasti ada ganjarannya....berdoalah selalu mane tau kut2 mungkin that girl masih ade hati lagi kat that guy...cam ana gak...masih setia menanti dan menanti moga2 masih ada lagi kasinya utk ana... hati tu milik TUHAN kan....tapi jka tiada langsung rase kasihnya...cukuplah sekadar kawan biase..kerana dgn kwn biasa sahaja pun sudah menjadikan ana seorang yg bertuah....

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-01-05 11:42



Sedihnya cerita ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-01-05 11:08



pengajarannya..... kalau dah berpunya tu bagitau lerrr... buat tension orang je...
lagi satu... kalau nak kan wanita solehah macam tu,,, jadi la rijal yg soleh & admirable gak
pape pun, tentu ada hikmah di sebalik setiap kejadian.. wallahu a'lam.

CINTAKAN ALLAH TIADA KECEWA


Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
[Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah]

[ Posting ini telah di edit oleh: HeArtBroKenkiD pada 2005-01-09 11:09 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

nice_pesan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 619
Posting: 126
Dari: cheras...

Perak  


posticon Posting pada: 10-01-05 19:03


Kasih manusia sering bermusim,
seyang manusia tiada abadi,
kasih tuhan tiada bertepi,
sayang tuhan janjinya pasti...

sedihnya bila baca kisah nie, insyaAllah wanita yg baik utk lelaki yg baik... bersabarlah sayang tuhan janjinya pasti... kita pun dah biasa sedih ... datang dan pergi kita tak mintak jadik macam tu tapi kiter ambik ia sebagai pengalaman hidup supaya kita akan lebih kuat dimasa akan datang, lupakan kisah lalu mulakan lembaran baru. hidup mesti terus... ingati lah Allah selalu hati akan bahagia...

-----------------
try to be nice, smart, fun & helpful...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nice_pesanProfil   Hantar PM kepada nice_pesan   Quote dan BalasQuote

baginda99
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12882
Posting: 56
Dari: Southern Thailand

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-05 23:50


ermm...siapa tak kecewa apabila harapannya dipandang sepi. Harapan yg diletakkan menggunung, bertahun lamanya disemai benih persahabatan sehingga lahir sebuah harapan utk menagih kasih yg ikhlas dan suci. Malangnya, niat yg suci dipandang sepi oleh si dia. Mungkin si dia ada alasan tersendiri menolak cinta saudara. Oleh itu, saudara juga mesti mempunyai alasan yg tersendiri utk tidak terus bersikap putus asa, kerana rahmat Allah itu sentiasa ada, pinta lah sentiasa pd-NYA. Jgn kalah dgn insan ini, BUKTIKAN ANDA BOLEH MENJADI LELAKI TERBAIK dan HEBAT suatu hari nanti!!Jgn sebab insan ini anda terlepas peluang utk menjadi TERBAIK!! BE POSITIVE MAN!!! Jgn patah semangat, set-kan dlm minda anda bhw Allah akan datangkan yg lebih baik drp si dia. Maksudnya, si dia, bukanlah apa sangatt....(hope ayat x terlampau..).

Bookmark and Share

    


  Member Information For baginda99Profil   Hantar PM kepada baginda99   Quote dan BalasQuote

NURPUTRI
Warga Rasmi
Menyertai: 17.01.2005
Ahli No: 13755
Posting: 12
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 17-01-05 12:48



di harap empunya kisah bersabarlah ye. put your trust in ALLAH, kalau benar gadis itu dijadikan untuk saudara dia akan menerima saudara. mungkin esok, lusa atau bila-bila saja. ingatlah janji ALLAH, wanita yang baik untuk lelaki yang baik.jika ditakdirkan dia bukan untuk saudara mungkin ALLAH akan datangkan seorang gadis yang lebih baik untuk saudara.


kudamba cinta ilahi

Bookmark and Share

    


  Member Information For NURPUTRIProfil   Hantar PM kepada NURPUTRI   Quote dan BalasQuote

zinnirah_74
Warga Rasmi
Menyertai: 09.05.2005
Ahli No: 16392
Posting: 9
Dari: tg.malim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-08-05 03:16


bersabar dan teruskan hidup seperti biasa
setiap manusia telah ditetapkan jodoh, ajal dll
setiap yang berlaku may be ada hikmahnya
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinnirah_74Profil   Hantar PM kepada zinnirah_74   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-08-05 03:50


Biarkan lah dia itu bersendirian dalam dirinya...






ana : biarkan sendirian didalam hatinya hehe
[ Telah diedit oleh: zulman pada 17-08-05 04:06 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-08-05 06:27


bagus jugak..dalam kesengsaraan terselit sebuah kejayaan...bila dan frust...mesti study gile2 kan...tapi cuma satu yang kurang...hati tak bahagia..


p/s: carilah cinta Ilahi,nescaya kau akan dapat apa yang kau hajati...
        Wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

Nuratiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17477
Posting: 121
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-08-05 06:54


hm...baca ceritanya ni, ana rasa yang menulis tu mungkin kisah dia sendiri....mengungkap apa yang berlaku pada diri sendiri kekadang ada feelings dalam cerita tu....tapi ana teka saja....apapun, apa yang kita inginkan, tak semestinya itulah yang tersirat dan tersurat buat diri kita....dan yang kita mahukan mungkin bukan yang terbaik buat kita walaupun ada masanya kita rasakan itulah yang terbaik....Allah lebih mengetahui apa yang baik dan buruk buat hamba-Nya....mungkin perginya insan istimewa buat tuan empunya diri, ada ganti yang lebih baik....who knows....right?

ps: Allah answers prayers in three ways... He says yes and gives you what you want.. He says no and gives you something better.. He says wait and gives you the best in His own time.. Remember, Allah knows the best!

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuratiqProfil   Hantar PM kepada Nuratiq   Quote dan BalasQuote

nur_sofeya
Warga Rasmi
Menyertai: 06.02.2004
Ahli No: 7045
Posting: 17
Dari: Qelate

egypt  


posticon Posting pada: 17-08-05 17:08


macam pernah dengan saja cerita ni.tapi...kat mne ye????

p/s: sabarlah menghadapi DUGAAN ini.mungkin insan ini belum bertemu dengan "permaisuri hatiku" yang sebenar-benarnya. Insyaallah...'dia' yang insan ini akan temui adalah lebih baik dari yang sebelumnya.bukalah mata, hati dan fikiranmu kerana mungkin 'dia' yang memang ditakdirkan untukmu telah kamu temui tanpa disedari..lihatlah disekelilingmu.yang penting usaha dan tawakal adalah kaedah atau ubat yang paling mujarab bagi insan yang terluka...GO!GO!CHAYOK... ;-)


-----------------
Wanita adalah perhiasan dunia, seindah hiasan adalah wanita solehah.
[ Telah diedit oleh: nur_sofeya pada 17-08-05 17:12 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_sofeyaProfil   Hantar PM kepada nur_sofeya   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 18-08-05 20:39


kuasa cinta..



ana: apakah dia akan sendiriankanku di hatinya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 18-08-05 21:01


macam tu sekali perempuan boleh buat kat lelaki....

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-05 18:12


:-) .....
ajal..maut..jodoh..peremuan..
itukan ketentuan Allah..
tak kan direncanakan sesuatu itu untuk perkara yang sia2....

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

astina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18487
Posting: 96
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-11-05 20:42


assalamualaikum.....

mmm.....sedih bler baca artikel ni.teringat kat si dia....tapi bnd dah lepas tak boleh nak diputar balik.may be perempuan tu ada sebab tertentu sampai dia buat macam tu.ada personal problem ke sampai perempuan tu buat macam [email protected] mungkin dia rasa diri dia tak layak untuk lelaki tu.kita tak tahu. may be dia rasa terlalu rendah diri hinggakan dia takut nak couple dengan maner2 lelaki.jadi,kita tak boleh slhkan perempuan tu.sebab kita tak tahu apa yang tersirat sebenarnya dalam hati dia.hanya dia & ALLAH S.WT. saja yang tahu apa yang dia fikir.yang boleh kita buat berdoa spy satu hari nanti akan terbuka pintu hati dia spy dapat terima seorang lelaki dalam hidup dia. kita berserah & harap dia akan bertemu dengan seorang lelaki yang betul-betul baik.

segala yang terjadi itu ketentuanNYA.
kita harus terima segala dugaan dengan sabar.
insyaallah berkat kesabaran .
akhirnya satu hari nanti akan peroleh kebahagian.

wallahualam.....

dambakan cinta sejati...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For astinaProfil   Hantar PM kepada astina   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 21-02-06 12:24


assalamualaikum
hatiku ini milik Allah..dia yang berkuasa membolak balikkannya..


ana: luka di hati kerana kata-kata amat berbekas dan tak mudah terubat..biar pun dengan kepulangannya..
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 21-02-06 12:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 21-02-06 13:22


good!! life must go on...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 13:25


emmm..memanglah kasihan tapi saya pernah buat macam tu kat lelaki...


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 21-02-06 13:42


wahai 'lelaki dalam kisah ni' percayalah segala yang berlaku adalah ujian dariNya..dan Allah menetapkan segalanya terbaik untuk hambaNya...............................

bersyukurlah kerna Allah memutuskan'perhubungan ini' dengan akan menggantikan yang lebih baik kelak.................cuma kita kena bersabar.............seketika...................

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

ctMarz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2006
Ahli No: 22837
Posting: 62
Dari: jb

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-02-06 14:36


:lol:
Assalamualaikum.....
tERUSKAN PERJUANGAN KITA SEMUA....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctMarzProfil   Hantar PM kepada ctMarz   Pergi ke ctMarz's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 14:23


Assalamualaikum..
erm..siapa yang tak kecewa ye..pasti kecewa yang amat sangat..
rasanya kita dah jumpa yang terbaik untuk kita...solehah,cantik dsb..
tapi..
tak perlulah tangisi sesuatu yang bukan milik kita...
semuanya sudah ditakdirkan Allah..
anggaplah itu satu ujian dari Allah..
semoga Allah dapat tabahkan hati kita dalam menghadapi ujianNya..
dan yang pasti...kita takkan kecewa dalam mencintai Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 14:35


cinta Allah lebih hakiki...insyaAllah akan digantikan dengan perkara yang lebih baik lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

qville_islaami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.08.2005
Ahli No: 17821
Posting: 65
Dari: Pulau Pinang

Kedah  


posticon Posting pada: 22-02-06 16:25


Bosannyer macam baca sinopsis novel pula rasanya...

hehe... Kita merancang, Allah jua merancang tetapi semestinya perancangan Allah tu yang MAha Sempurna lagi Maha Baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qville_islaamiProfil   Hantar PM kepada qville_islaami   Pergi ke qville_islaami's Website   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 16:33


salam...
ala..siannya laki itu...tapi takperla...yakinla dengan janji dan jaminan ALLAH....mesti ada lagi yang terbaik untuk kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2006
Ahli No: 22741
Posting: 167
Dari: bumi Allah

georgia  


posticon Posting pada: 22-02-06 17:06


kasihan kat laki tu..banyakkan bersabar tau,ada hikmah yang tersembunyi yang pastinya tidak boleh di uraikan dengan kata -kata..!

Bookmark and Share

    


  Member Information For shattirProfil   Hantar PM kepada shattir   Quote dan BalasQuote

aisyah_solehah
Warga Rasmi
Menyertai: 08.11.2004
Ahli No: 12356
Posting: 8
Dari: urduny

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 17:45


hmm..Kalau betul2 nak dapatkan perempuan tu,terus pergi rumah.minta dengan mak ayah dia...mak ayah dia berhak terima kita Kalau kita ni orang yang baik untuk anak dia.insyaAllah dapat.permpuan yang baik,bukan macam goreng pisang,boleh beli tepi2 jalan..nak dapat benda yang berharga...mstila dengan cara yang terhormat..buktikan kesungguhan tu!insyaAllah kher..=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyah_solehahProfil   Hantar PM kepada aisyah_solehah   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 18:25


biarkan la cinta itu bermuara dengan sendirinya...
bersama orang orang yang tepat...
dengan pilihan yang tepat...
agar kita tidak mudah merasa kecewa...
di kemudian hari..... :-)

jadikan kisah lalu sebagai pengajaran...
berikan la cinta itu pada yang berhak memilikinya....:)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

almumtahanah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.01.2004
Ahli No: 6367
Posting: 145
Dari: depan komputer

egypt   avatar


posticon Posting pada: 22-02-06 21:43


:-) seperti pernah berlaku saja di dalam diriku ini...huhu...

hmmm...sebagai manusia kita pastinya akan mudah berasa simpati dengan nasib yang menimpa lelaki tersebut..pasti akan terdetik di dalam hati kita, kesiannya...xpatut perempuan tu buat macam tu..(and bla...bla..bla...) tapi pada pendapat saya lah kan..orang luar hanya mampu menilai dan menghukum apa yang zahir..apa yang mereka lihat..dan apa yang mereka dengar...tapi di sebalik hakikat sebenar yang berlaku antara dua insan tersebut hanya Allah sahaja yang tahu.. Saya percaya...pasti ada sebabnya dia terpaksa mengecewakan lelaki tersebut... :-(

Allahu Ta'ala a'lam...
[ Telah diedit oleh: almumtahanah pada 24-02-06 23:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For almumtahanahProfil   Hantar PM kepada almumtahanah   Pergi ke almumtahanah's Website   Quote dan BalasQuote

wardatul_syauki
Warga Rasmi
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22780
Posting: 18
Dari: tronoh

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-03-06 16:00


ana pun tatau la nak cakap cane, tapi pada pandangan ana, kehadiran perempuan tu mungkin hanya asbab yang nyata untuk lelaki tu berubah agaknya...dan lelaki tu kena ingat, semua tu hadir dengan izin Allah jua...sakit memang skt... payah memang payah tapi hidup mesti diteruskan...bangun dan bukalah mata seluasnye.. masih terlalu banyak yang kita boleh terokai di bumi Allah ni...ingatlah, Allah takkan jdkan sesuatu tu sia2 saja... mungkin apa yang kita rasa terbaik untuk kita tu sebenarnya tidak sesuai untuk kita...Allah lebih tahu yang terbaik untuk hamba2NYA kan? jadi yakinlah dengan setiap ketentuanNYA...yang penting berdoalah dan minta pada Allah agar diberi kekuatan untuk menghadapi dugaan ini... ana dapat satu quote ini..nak kongsi dengan semua..mungkin ada yang dah tau agaknya...

"layakkah kita mengasihi manusia sekiranya kasih dan cinta kita pada Pencipta manusia itu masih belum mantap?"
tepuk dada, tanyalah iman...~

ana minta maaf la ye kalau apa-apa yang ana tulis ini salah... wallahu a'lam...


-----------------
"Salam ukhwah fillah ^_^"


Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatul_syaukiProfil   Hantar PM kepada wardatul_syauki   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-03-06 16:19


.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 05-03-06 00:33


ish..ish...ish

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-03-06 10:30


nilah bukti yang kehendak hati tak boleh di paksa...buat lelaki tu...belajarlah menerima hakikat...berdoa yang terbaik untuk anda...tak mustahil perempuan itu akan menerima anda kembali & tak mustahil anda akan di temukan oleh ALLAH dengan insan lain yang lebih baik + sesuai dengan anda...

sesungguhnya ALLAH Maha Mengetahui setiap sesuatu...mohonlah dariNya...

nasihat buat diri sendiri juga...janganlah di paksa sesuatu hubungan yang sememangnya di luar kuasa kita sebagai hambaNya...

jangan juga terlalu berharap akan sesuatu hubungan yang tidak tahu akan kepastiannya...

bergantung haraplah dengan ALLAH...insyaAllah kita tidak akan berasa kecewa... :-)


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 05-03-06 23:57


sedihnyaaaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 05-03-06 23:57


sedihnyaaaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

oliver_twist
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20817
Posting: 84
Dari: perak

uk  


posticon Posting pada: 06-03-06 01:57


erm..macam cerita aku pula...but life must go on...we naver know what is the end of our life....tabah kan hati,bunga bukan sekuntum...kalau buat-buat sibuk dengan kerja confirm boleh lupa punya.tapi tak semestinye girl tu dah berpunya,kadang-kadang nak tengok sama ada kita sanggup ke nak tunggu lama-lama...kadang-kadang nak uji saja itu..tapi kalau dah cuba dan tak dapat juga,anda bukan kalah,tapi anda menang sebab anda mencuba..huhu jiwang pula aku ini..dahulukan mana yang penting...tapi aku dah dapat apa . Aku nak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For oliver_twistProfil   Hantar PM kepada oliver_twist   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 06-03-06 02:06


erkk...takkan laki itu tak kawin sampai sekarang???

Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

emi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4053
Posting: 139
Dari: Alor Setar, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-03-06 11:56


cinta untuk di nikmati bukan untuk di tangisi.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For emiProfil   Hantar PM kepada emi   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-03-06 14:09


Assalamu'alaikum wbt... aizecqxryn, cerita anta ini macam cte ana...sede nya....sebijik same...yang bezenye...ana kenal dengan dia sebab satu kelas wakt form4.... tapi...ana py lagi teruk sikit...
tapi tak apa...sebenatnye...Allah telah menarik kenikmatan kita itu kerana ada hikmahnya...
ws :-)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 06-03-06 16:41


bagi ana la kan, budak perempuan tu mungkin jual mahal terhadap lelaki tu....sebab tu dia menolak setiap lamaran dari lelaki tu....lelaki tu tak perlu bersikap buruk sangka pada perempuan tu....mungkin perempuan tu ada sebab dia bersikap macam itu....dan bagi ana, tidak mustahil perempuan tu pun menaruh hati pada lelaki itu....lelaki tu jangan berputus asa, teruskan berdoa...insyaAllah berjaya....sebenarnya, perempuan itu adalah miliknya...so, teruskan berusaha untuk memilikinya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

oliver_twist
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20817
Posting: 84
Dari: perak

uk  


posticon Posting pada: 06-03-06 19:22


kalau perempuan tu dah ditakdirkan tuk kita jangan takut,dia tetap milik kita..apa-apa pun,teruskan study..kadang-kadang kekecewaan tu la yang membawa kejayaan..kisah ni macam kisah aku juga,tapi sebab kisah tu . Aku ada pada tahap aku sekarang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For oliver_twistProfil   Hantar PM kepada oliver_twist   Quote dan BalasQuote

khalilah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.06.2004
Ahli No: 9293
Posting: 37
Dari: kajang

morocco  


posticon Posting pada: 06-03-06 20:07


kalau hati mu yang elok diberi pada manusia. pasti dia kaan menghancurkannya.. tapi kalau hati mu yang hancur diberikan padaNya, pasti Dia akan elokkannya semula

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalilahProfil   Hantar PM kepada khalilah   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 06-03-06 21:16


biar betul

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 06-03-06 22:21


assalamualaikum....

cinta.....C=cinta I=itu dan=nikmat T=tapi A=awas risikonya...

bak kata pujangga orang yang ebrcinta...

=cinta itu bukan bererti akan memilikinya....

=cinta adalah satu pengorbanan utkl melihat orang yang kita cintai itu bahagia...

=cinta adalah pemberian bukan penerimaan..

tak taulah betukl ke tak...tapi kalau baca buku2 jiwang mesti ada ayat2 ni...pada lelaki itu..banyakkan lah bersabar kerana sabar itus eparuh dari iman..

komen saya sama saja dengan komen kawan2 yang lain...tabahkan hati mu...

ada member saya 4 kali dikecewakan...sampai yang kali ke 4 dia sakit juga dan dia tak dapat ambil last paper masa final exam kerana terlalau kecewa orang yang bakal dipinang lepas habis exam tu dah bertunang dulu dengan orang lain....

namun sekarang alhamdulillah dia dah ok,dan makin tabah sert amatang dalma menghadapi kehidupan....

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-03-06 06:56


Pada 06-03-06 11:56 , emi posting:

!!! QUOTE !!!

cinta untuk di nikmati bukan untuk di tangisi.....


:roll: 8-)

u can't buy LOVE but u pay heavily 4 it!


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

eikien
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22751
Posting: 22
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-03-06 10:00


memang pahit mencintai seseorang yang tak cintakan kita!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For eikienProfil   Hantar PM kepada eikien   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-03-06 13:06


la....tak sangka. takpe2...kalau ada jodoh insyaAllah..


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-03-06 13:06


la....tak sangka. takpe2...kalau ada jodoh insyaAllah..


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 25-03-06 08:03


mungkin masih terlalu awal bagi perempuan tu untuk semua ni... kalau ada jodoh, takkan ke mana

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

misz_efiey
Warga Rasmi
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23587
Posting: 19
Dari: ampang, selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-06 18:04


Sob2...
sedih la jugak..
kasihan kat lelaki itu..
harap2..dia jumpa yang lebih baik...
amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For misz_efieyProfil   Hantar PM kepada misz_efiey   Quote dan BalasQuote

jumaat
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.03.2006
Ahli No: 23806
Posting: 371

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 13:12


apa yang nak disedihkan....gembiralah sebab setelah lama menjadi hamba maksiat
akhirnya dapat menjadi hamba Allah yang sebenar....berbual & bersms melalui telefon itu kan maksiat...mendekati zina...hati jadi kotor....selama 2 tahun macam itu....siapa kata berbual &bersms itu bukan mendekati zina...(kalau dah berbual benda yang tak penting seperti tanya khabar &sebagainya..)...kalau betul-betul berkenan dengan seorang perempuan..minta orang tengah 'sambungkan'..melalui ta'aruf..selepas ta'aruf &masing2 puas hati..terus nikah..kenapa nak tunggu lama..tak takut dengan allah?? misal kata selepas ta'aruf salah berpendapat tak boleh nak go on..putuskan...masing2 carila yang lain...ta'aruf lagi dengan calon yang baru itu...& begitulah seterusnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumaatProfil   Hantar PM kepada jumaat   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-03-06 14:01


Ikut hati mati,ikut rasa binasa..hargailah kehidupan hari ini,kerana ia Sekadar dipinjamkan buat kita..jangan kerana satu peluang tertutup,peluang yang lain disia2 kan..hiduplah umpama hari ini adalah hari terakhir kita..maka kamu akan meghargainya dan sntiasa mahu hidup bahagia...(hehe,macam buku motivasi)

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

waterlily_nw
Warga Rasmi
Menyertai: 28.03.2006
Ahli No: 23789
Posting: 5

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-03-06 15:01


kena kuatkan semangat...perjalanan hidup pun masih jauh lagi di hadapan...terima seadanya...tak semua yang kita nak akan jadi milik kita...byakkann doa moga2 ada ruang untuk insan lain...yang positif nya kat sini...berubah menjadi insan yang lebih baik lagi....ok

Bookmark and Share

    


  Member Information For waterlily_nwProfil   Hantar PM kepada waterlily_nw   Quote dan BalasQuote

stay_kiut
Warga Rasmi
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23633
Posting: 18
Dari: sandakan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 14:07


cita ni macam yang pengalaman aizecqxryn sendiri saja........
sometimes,perempuan nak uji sejauh mana kasih-sayang lelaki itu terhadapnya...
sebab ada yang beranggapan if lelaki tu betul-betul suka kat dia..mesti laki itu sanggup tunggu.kalau betul-betul nak lagi la kat perempuan tu solat hajat la banyak2,buatla something yang anda betul-betul sukakannya........andaikata tak dapat juga mungkin itu sudah ketentuan ALLAH terhadap diri anda.........
Bersabar julah yang paling baik.....

TIADA SIAPA YANG MENCINTAI KITA dengan SEBENAR-BENARNYA SELAIN ALLAH S.W.T.CINTANYA YANG MAHA SUCI DAN CINTANYA JUALAH YANG KEKAL ABADI.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For stay_kiutProfil   Hantar PM kepada stay_kiut   Quote dan BalasQuote

comel21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22777
Posting: 90

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-07-06 16:25


cerita awak erk?

Bookmark and Share

    


  Member Information For comel21Profil   Hantar PM kepada comel21   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.155034 saat. Lajunya....