Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda melakukan apa yang selalu anda lakukan, anda akan mendapat apa yang selalu anda dapat
-- Seminat NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 5 jam, 37 minit yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: 2 lelaki sedang solat tidak dipukul ombak


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» 2 lelaki sedang solat tidak dipukul ombak

Please Mendaftar To Post


Oleh 2 lelaki sedang solat tidak dipukul ombak

yeop
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9097
Posting: 199
Dari: Aalen

germany  


posticon Posting pada: 30-12-04 19:35




GEORGET0WN: Seorang mangsa yang terselamat dalam bencana tsunami Ahad lalu, mendakwa dia ternampak seorang lelaki yang sedang bersolat Zuhur di atas batu tidak dipukul ombak, walaupun ramai orang lain menjadi korban.
Malah, mangsa terbabit, Anuar Mahmud, 36, berkata dia juga ternampak seorang lagi lelaki yang sedang menunaikan solat di dalam bot berhampiran juga terselamat walaupun dipukul ombak kuat.


Page asal...


-----------------

\Mudah-mudahan kita terdiri dikalangan golongan abdan syakura.


Bookmark and Share

    


  Member Information For yeopProfil   Hantar PM kepada yeop   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 30-12-04 20:33


solat tu harus dihabiskan. baru la boleh kene ombak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 30-12-04 21:01



menakjubkan ye...biasa la org yg membuat amalan yg ikhlas akan dibalas dgn ikhlas juga.alhamdulillah selamat mrk.petunjuk yg baik dan menjadi pengajaran kpd kita semua.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 30-12-04 22:43


subhannallah....tapi siapa sebenarnya manusia yg dikatakan tu....mungkinkah dia nabi khidir,ustazah saya penah cakap yang nabi khidir penjaga laut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

condemned
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.06.2004
Ahli No: 9566
Posting: 121
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 30-12-04 23:29




kuasa Allah S.W.T















Bookmark and Share

    


  Member Information For condemnedProfil   Hantar PM kepada condemned   Pergi ke condemned's Website   Quote dan BalasQuote

yeop
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9097
Posting: 199
Dari: Aalen

germany  


posticon Posting pada: 30-12-04 23:33




wallahu 'alam
tak tahula kan..hanya Allah yang maha mengetahui semua tu..skang ni kalau kita nengok effect dari gempa tu kan..banyak negara dah dilanda banjir...dah macam2 bencana dah berlaku..tanda2 akhir zaman...ada berpendapata dajjal nak keluar..sebab ada pendapat mengatakan dajjal akan keluar dari tengah2 laut...wallahu'alam

yang penting kita kena sentiasa mempersiapkan diri kita selagi hidup kita ni...insyaAllah dipenuhi denga amal2 soleh...sama2 usaha...insyaAllah

-----------------

\Mudah-mudahan kita terdiri dikalangan golongan abdan syakura.


Bookmark and Share

    


  Member Information For yeopProfil   Hantar PM kepada yeop   Quote dan BalasQuote

aiesyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.03.2004
Ahli No: 8019
Posting: 66

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 31-12-04 00:41


assalamualaikum
itu semua ketentuan tuhan.
ALLAH nak tunjukkan kebesarannya pada kita.
ALLAHUAKBAR!!!javascript: x()


-----------------
ilmu segalanya bagi diriku...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aiesyahProfil   Hantar PM kepada aiesyah   Pergi ke aiesyah's Website   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-12-04 04:49




Maha Suci Allah. Setiap kejadian ada hikmah Nya. Allah berkuasa atas setiap perkara. Hanya manusia yang tidak mahu memikirkannya. Orang yang berjuang di jalan Allah pasti akan mendapat pembelaan dari Nya. Mudah-mudahan kita terselamat dari tipu daya syaitan yang ingin memesongkan hati-hati kita supaya berpaling dari keimanan kepada Allah. aminn...

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 31-12-04 05:06




subhanallah...org yg solat tu mesti special kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-12-04 09:02



Tsunami juga adalah makhluk Allah. Kekuatan tsunami tertakluk kpd perintah Allah. Setiap pergerakan tsunami itu pun adalah dgn perintah Allah. Hatta pergerakan sebutir pasir di dasar lautan pun bergerak dgn perintah Allah. Jika Allah nak lindung seseorg, Allah blh memerintah tsunami itu spy tidak mengapa-apakan org berkenaan. Maka org itu selamatlah. Titik tolaknya adalah dr Allah.

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

lidya_haryati
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1892
Posting: 255
Dari: temerloh

malaysia  


posticon Posting pada: 31-12-04 09:10


Jika Allah menghendaki sesuatu berlaku... ia pasti akan berlaku...
kun fayakun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidya_haryatiProfil   Hantar PM kepada lidya_haryati   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 31-12-04 09:40


Quote:

On 2004-12-31 09:02, suhaimi_sr wrote:

Tsunami juga adalah makhluk Allah. Kekuatan tsunami tertakluk kpd perintah Allah. Setiap pergerakan tsunami itu pun adalah dgn perintah Allah. Hatta pergerakan sebutir pasir di dasar lautan pun bergerak dgn perintah Allah. Jika Allah nak lindung seseorg, Allah blh memerintah tsunami itu spy tidak mengapa-apakan org berkenaan. Maka org itu selamatlah. Titik tolaknya adalah dr Allah.

-----------------
Hamba Allah yang masih belajar mengenali hakikat kehidupan (",)




Benarlah apa yg dikatakan. Allah swt sgt2 berkuasa. Setiap apa yg berlaku perlukan izin drp Allah swt. Sepertimana yg berlaku pada Nabi Ibrahim as, api yg membakar hya membakar ikatan tgn dan kaki, tp sehelaipun bulu roma nabi Allah tdk terbakar walaupun org di sekeliling unggun api terasa kedasyatan kepanasan api tersebut. Air nak beri mudharat berhajat kepada Allah ta'ala, api nak beri mudharat berhajat kepada Allah ta'ala. Tapi Allah ta'ala nak beri mudharat kpd sesiapa tak berhajat langsung dgn mama-mana makhluk

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

nysa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.12.2003
Ahli No: 5481
Posting: 91
Dari: BuMi

egypt  


posticon Posting pada: 31-12-04 10:10


subhanallah...besar sungguh kuasa Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nysaProfil   Hantar PM kepada nysa   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-12-04 10:18


bencana yang tak disangka-sangka berlaku dengan kehendak Allah... paper arie ni, 'salji pertama kali turun di UAE'... AllahuAkbar.. sama-sama kita fikir... inilah tanda bahawa dunia 'semakin tua'

Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-12-04 12:10


ALLAHUAKBAR...

besar sungguh kuasa ALLAH...
dan bagi yg melihat..mendegar dan membaca..
itu adalah hikmah dan petunjuk dr ALLAH..
sesungguhnya ALLAH senantiasa bersama dgn org2 yg beriman...

p/s..tadahlah tangan sementara sempat..
insaflah sementara punya nafas...
yakinlah atas kuasa YG MAHA KUASA..
setiap yg berlaku itu ALLAH jadikan bersebab..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

jundullah81
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 331
Posting: 473
Dari: Bumi Allah Semuanya....

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 31-12-04 12:16





Masya Allah....


Wallahu a'lam



-----------------
HAPPY Moments----- PRAISE ALLAH
DIFFICULT Moments- SEEK ALLAH
QUIET Moments------ WORSHIP ALLAH
PAINFUL Moments--- TRUST ALLAH
EVERY Moment------- THANK ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For jundullah81Profil   Hantar PM kepada jundullah81   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 31-12-04 12:41


Mangsa Gempa Bumi

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

KhalidAlWalid
Warga Rasmi
Menyertai: 23.12.2004
Ahli No: 13251
Posting: 11

PulauPinang  


posticon Posting pada: 31-12-04 13:28


Memang dunia dah benar benar uzur...waktu Rasulullah di Israk Mikrajkan pun bila baginda berjumpa dengan dunia yang menyerupai seorang tua pun sudah bongkok sampai ke tanah.. itu 1000++ tahun lepas kalau sekarang sudah bagaimanalah dunia ni....hmmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For KhalidAlWalidProfil   Hantar PM kepada KhalidAlWalid   Quote dan BalasQuote

ikhramulmukminun
Warga Rasmi
Menyertai: 17.08.2004
Ahli No: 10588
Posting: 16
Dari: KL

sudan  


posticon Posting pada: 31-12-04 15:52



SUBHANALLAH...
...SELAGI NIATNYA IKHLAS KERANA ALLAH TAALA, DIDATANGKAN DGN APA BENTUK PUN UJIAN. ZAT ALLAH TIADA YANG MAMPU MENDUGA..
MOGA KITA INSAF ATAS APA YANG ALLAH S.W.T PERTONTONKAN...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhramulmukminunProfil   Hantar PM kepada ikhramulmukminun   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-01-05 10:25


Quote:
Jika Allah menghendaki sesuatu berlaku... ia pasti akan berlaku...
kun fayakun...




benar tu..

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-05 15:29


mulianya orang-orang yang mendirikan solat di sisi ALLAH...

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

shy_guy
Warga Rasmi
Menyertai: 08.01.2005
Ahli No: 13613
Posting: 12
Dari: darul_eeman

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-01-05 00:58


SUBHANALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For shy_guyProfil   Hantar PM kepada shy_guy   Quote dan BalasQuote

wandah
Warga Rasmi
Menyertai: 19.01.2005
Ahli No: 13813
Posting: 2
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 19-01-05 12:48


subhanallah....... maha suci Allah menjadikan segala sesuatu... dah banyak keajaiban dan kekuasaan Allah dah tunjukkan dalam tragedi tsunami....... kalau sapa tak nampak lagi, tak tau la nak cakap mcm mana lagi.. jom la kita pakat2 piqiaq..................... [IMG]null[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For wandahProfil   Hantar PM kepada wandah   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 19-01-05 12:52


lepas Tsunami ni macam -macam cerita keluar...terpulanglah nak percaya atau tak nak percaya !

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

aenis
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.05.2004
Ahli No: 9040
Posting: 35
Dari: sri serendah ketereh

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-01-05 21:47


semua itu kehendak dan kuasa ALLAH swt.............so kita ni kene ler insaf dan bykkan ibadat

Bookmark and Share

    


  Member Information For aenisProfil   Hantar PM kepada aenis   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 11-08-05 06:36


Subhanallah..MAha Suci Allah


_____________________________

YA ALLAH,PELIHARALAH DIRIKU
BERIKANLAH aku NIKMAT IMANMU..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

aenis
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.05.2004
Ahli No: 9040
Posting: 35
Dari: sri serendah ketereh

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-10-06 13:05


ALLAHUAKBAR...

besar sungguh kuasa ALLAH...
dan bagi yang melihat..mendegar dan membaca..
itu adalah hikmah dan petunjuk dr ALLAH..
sesungguhnya ALLAH senantiasa bersama dengan orang-orang yang beriman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aenisProfil   Hantar PM kepada aenis   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.126846 saat. Lajunya....