Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Yang meninggikan darjat seseorang ialah akal dan adabnya, bukan asal keturunannya
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 76
Ahli: 0
Jumlah: 76




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 60 hari yang lalu
the_brOtherz: 87 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Andainya perempuan tahu..............


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Andainya perempuan tahu..............

Please Mendaftar To Post


Oleh Andainya perempuan tahu..............

safiee_iiu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2434
Posting: 339
Dari: 475, felda air tawar 1, 81920 kota tinggi, johor

Johor  


posticon Posting pada: 28-12-04 18:24


Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu
sensitif dan mengambil berat (prihatin)

Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu
tak
semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa
dan
kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh
menyukai
wanita yang mempunyai banyak persamaan
dengannya
samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu,
banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi
bersama.



Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak
mengetahui
perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang
wanita.

Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.

Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk
menambat hati wanita...

Lelaki memang dilahirkan dgn perasaan yg kuat
terhadap
wanita..sebab itu mereka suka melihat wanita,
menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau
mencuci
mata di tepi pantai atau swimming pool.

Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan
situasi
ingin mengajak wanita keluar kali pertama!

Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak
macho
hanya kerana ingin memikat hati wanita.

Bila lelaki cakap.."Emm..tengoklah dulu"..itu
seringkali bermaksud dia berkata tidak atau
kurang
setuju.

Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu
hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan
berterus-terang dan mengharapkan wanita
memahami
maksudnya.

Kebanyakan lelaki yang nampak 'desperate',
datang dari
sekolah all boys!

Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila
perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.

Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal
perempuan
dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka
selalu
keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham
kenapa
perempuan bersikap begitu begini... Kadang2
lelaki
perlu mengetahui lebih mendalam tentang
bagaimana
berhadapan dengan perempuan supaya
hubungan dapat
berjalan dengan lebih baik.

Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan
'flirting' dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada
seorang teman wanita yang istimewa...yang lain
hanya
kawan..

Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu
menyedari...maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak
sengaja....Mereka merasakan kejadian wanita itu
begitu
indah!

Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan,
lelaki
juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya
kesedihannya di depan orang.

Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki,
perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu
juga menaruh minat. Senang usahanya nanti...

Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya
menolong wanita.

Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata
perempuan.
Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu
mengalir
dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan
air
mata senjata perempuan.

Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau
bagaimanapun
rupanya atau pandangan luarannya. Jadi,
perempuan
janganlah mengharapkan semua yang hebat dari
lelaki!
Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!


Bookmark and Share

    


  Member Information For safiee_iiuProfil   Hantar PM kepada safiee_iiu   Pergi ke safiee_iiu's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-12-04 18:38




byk yg saya setuju dgn pandangan sahabat kita nie....

dan saya harap muslimah-muslimah dlm ukhwah.com dpt memahami pandangan nie dgn hati terbuka...

pd jejaka2 dan gadis2 dlm ukhwah.com nie,fahamilah dan hayatilah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

miera84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.12.2004
Ahli No: 13322
Posting: 63
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-12-04 18:41


mm..maaf...sblum posting pastikan tiada artikel yg sama berulang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For miera84Profil   Hantar PM kepada miera84   Quote dan BalasQuote

azian_flower
Warga Rasmi
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13268
Posting: 20
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 28-12-04 23:54


banyak pasal lelaki yang kaum wanita kena tahu...thx sbb bagi information nie

Bookmark and Share

    


  Member Information For azian_flowerProfil   Hantar PM kepada azian_flower   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 29-12-04 08:56




opps, ye ke? Thanks sal info ni... ana, tak tau ler pula, ingatkan org laki ni control macho je 24 hours...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

scotjr
Warga Rasmi
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1757
Posting: 19
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 29-12-04 22:11



hmmm... an interesting topic..
all girls should read this coz most of if are true.

Bookmark and Share

    


  Member Information For scotjrProfil   Hantar PM kepada scotjr   Pergi ke scotjr's Website   Quote dan BalasQuote

liliey
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11718
Posting: 96
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-12-04 13:38




artikel ni bunyik cam puji lelaki jer...


Bookmark and Share

    


  Member Information For lilieyProfil   Hantar PM kepada liliey   Quote dan BalasQuote

ctmuslimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7405
Posting: 334
Dari: Baling

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-12-04 17:29


mak aiii... ish ish ishhhh... no komen la pasal ni.... apa yg penting lelaki ngan wanita perlu sama2 memahami... jgn harapkan satu pihak je...

ada sorg kawan saya (lelaki),... dia cakap kata saya.... jgn menuntut lelaki utk faham wanita.... tapi wanita kena faham lelaki..... dah hakikat kejadian, wanita dianugerahkan sifat lembut dan halus... lelaki lak kasar ckit... so jadi tugas wanita utk faham laki... laki x faham wanita x pe....

so pada korang la kan, ye ke mcm tu?... saya x puas hati mcm ni.... bagi saya, walaupun perempuan ni bersifat lembut hati, tapi hak utk difahami sama gak..... perempuan dijadikan utk lelaki bukan utk faham dia je, tapi utk keperluan hidup sesama sendiri....

so apa pendapat korang lak????????????

-----------------
kasih sayang

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctmuslimahProfil   Hantar PM kepada ctmuslimah   Pergi ke ctmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

hanum
Warga Rasmi
Menyertai: 28.12.2004
Ahli No: 13382
Posting: 11
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 30-12-04 22:47


Hai,

Yupp saya setuju dgn ctmuslimah dalam perhubungan perlulah saling faham memahami bukan perempuan sahaja yang kena faham lelaki malah lelaki juga perlu fahami perempuan.

Lelaki perlu ingat memang betul perempuan dikurniakan sifat yang lemah lembut tetapi tahap kelembutan @ kesabaran seseorang perempuan tu ada hadnya.

Renung-renungkanlah wahai walad.

-----------------
Intizarulazab

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanumProfil   Hantar PM kepada hanum   Quote dan BalasQuote

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-01-05 15:00


lelaki.....rasanya tak cukup mukasurat nak cakap tentang perangainya yang pelik2...yang penting lelaki jgn terlalu bangga dilahirkan lelaki.... kerana..ego lelaki takkan membawa dia ke mana-mana....jgn terlalu mengiktiraf diri ...kerana kita semua sama

Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

dell
Warga Rasmi
Menyertai: 30.09.2004
Ahli No: 11523
Posting: 8
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 03-01-05 17:28


Quote:

On 2004-12-28 18:24, safiee_iiu wrote:
Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu
sensitif dan mengambil berat (prihatin)

Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu
tak
semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa
dan
kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh
menyukai
wanita yang mempunyai banyak persamaan
dengannya
samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu,
banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi
bersama.



Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak
mengetahui
perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang
wanita.

Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.

Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk
menambat hati wanita...

Lelaki memang dilahirkan dgn perasaan yg kuat
terhadap
wanita..sebab itu mereka suka melihat wanita,
menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau
mencuci
mata di tepi pantai atau swimming pool.

Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan
situasi
ingin mengajak wanita keluar kali pertama!

Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak
macho
hanya kerana ingin memikat hati wanita.

Bila lelaki cakap.."Emm..tengoklah dulu"..itu
seringkali bermaksud dia berkata tidak atau
kurang
setuju.

Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu
hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan
berterus-terang dan mengharapkan wanita
memahami
maksudnya.

Kebanyakan lelaki yang nampak 'desperate',
datang dari
sekolah all boys!

Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila
perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.

Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal
perempuan
dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka
selalu
keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham
kenapa
perempuan bersikap begitu begini... Kadang2
lelaki
perlu mengetahui lebih mendalam tentang
bagaimana
berhadapan dengan perempuan supaya
hubungan dapat
berjalan dengan lebih baik.

Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan
'flirting' dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada
seorang teman wanita yang istimewa...yang lain
hanya
kawan..

Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu
menyedari...maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak
sengaja....Mereka merasakan kejadian wanita itu
begitu
indah!

Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan,
lelaki
juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya
kesedihannya di depan orang.

Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki,
perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu
ju naruh minat. Senang usahanya nanti...

Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya
menolong wanita.

Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata
perempuan.
Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu
mengalir
dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan
air
mata senjata perempuan.

Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau
bagaimanapun
rupanya atau pandangan luarannya. Jadi,
perempuan
janganlah mengharapkan semua yang hebat dari
lelaki!
Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!




Bookmark and Share

    


  Member Information For dellProfil   Hantar PM kepada dell   Quote dan BalasQuote

zorona
Warga Rasmi
Menyertai: 02.10.2004
Ahli No: 11576
Posting: 5
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-05 01:55


tipu hehehe

[ Posting ini telah di edit oleh: zorona pada 2005-01-05 23:14 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For zoronaProfil   Hantar PM kepada zorona   Pergi ke zorona's Website   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 05-01-05 02:01


samer2 laa kiter lelaki n perempuan bertolak ansur n saling memahami...


Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

baginda99
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12882
Posting: 56
Dari: Southern Thailand

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-05 02:03


ermm...yg kata lelaki mudah menerima penolakkan wanita tuu kurang pasti rasenyee...hehehe. Sebab, kalau nak tau, khusus dlm bab cintan ni, lelaki sukar menerima jika cintanya ditolak lalu bertindak dgn tidak lagi mempunyai apa2 hubungan dgn wanita tersebut....eiiii..dasat2!! jadi, hargailah cinta lelaki yg benar2 ikhlas kerana bila hati merela terluka, sukar utk mereka kembali.....yeke nii?? tanya laa kawan2 lainn...pandangan jee...experiance kengkawan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For baginda99Profil   Hantar PM kepada baginda99   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-05 09:27


Quote:
sebab itu mereka suka melihat wanita,
menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau
mencuci
mata di tepi pantai atau swimming pool.



tak sesuaaiii....

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-05 09:30


ehmmmm....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

z_tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2309
Posting: 155
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 08-01-05 10:51


a lot of than 4 the info........

Bookmark and Share

    


  Member Information For z_tornadoProfil   Hantar PM kepada z_tornado   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-01-05 15:10


ana setuju dengan kata-kata nuraiman_khairunnisa'..ana pun bukanlah lelaki yang baik sangat,tapi semua itu adalah pilihan kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

irsyadussolehah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4745
Posting: 36
Dari: machang,Qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-01-05 19:11


assalamualaikum....

em..btul ke cam tu...
tak adil la kalu nisa' je yang nak kena paham rijal..kaum2 rijal pun kenalah paham jgak..hehe..
...........................each moment in life is miracle and mystery...

Bookmark and Share

    


  Member Information For irsyadussolehahProfil   Hantar PM kepada irsyadussolehah   Pergi ke irsyadussolehah's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 12-01-05 14:42


..

''tak payah ler nak mencuci mata dengan menonton Baywatch,swimming pool atau kat tempat2 yang tak sepatutnyer dikunjungi''...sebab ianya hanya akan menambah dosa....

pandangan mata selalu menipu
pandangan akal selalu tersalah
pandangan nafsu selalu melulu
pandangan hati itu yang hakiki
jika hati itu bersih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-01-05 18:19



Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki,
perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu
juga menaruh minat. Senang usahanya nanti...

ape kess...??!!

alahai..... nk bg hint.. cmne ekk..??
bunyikan hon...pin...pin...
buat2 buku jatuh...kih..kih...bla..bla..

ops.. x de pglmn lg....kui..kui..

-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

nurafiqahasnan
Warga Rasmi
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14247
Posting: 11
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 10-02-05 17:16



begitu rupanya orang lelaki.
Kalau begitu barulah ana tahu apa
sebenarnya sifat kaum adam.
--Thanks 4 the info--


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurafiqahasnanProfil   Hantar PM kepada nurafiqahasnan   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-02-05 22:43


no komen


Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-02-05 23:37


Quote:

On 2004-12-30 13:38, liliey wrote:


artikel ni bunyik cam puji lelaki jer...








-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

cunye
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.01.2005
Ahli No: 13551
Posting: 287
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-03-05 04:35





YE KER CAM TUE ..GOOD INFO !

Bookmark and Share

    


  Member Information For cunyeProfil   Hantar PM kepada cunye   Pergi ke cunye's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 13-03-05 09:23




hmmmm....
yer ke....
agaknya la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 16:18




Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila
perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.

tak kisah la dia nak sebut nama siapapun, itu tandanya kita ni teruk lagi la...


Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal
perempuan
dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka
selalu
keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham
kenapa
perempuan bersikap begitu begini... Kadang2
lelaki
perlu mengetahui lebih mendalam tentang
bagaimana
berhadapan dengan perempuan supaya
hubungan dapat
berjalan dengan lebih baik.

kalau tak tahu kena la tahya mak anda, baru la boleh tahu. tanya hal2 tertentu dah la...



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

khairol_khalid
WARGA SETIA
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6959
Posting: 433
Dari: kulim hi tech

Kedah  


posticon Posting pada: 10-04-05 18:02


isteri cerdik dan solehah.....

-----------------
Al Islam Ya'lu Wala Yu'lah Alaih

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_khalidProfil   Hantar PM kepada khairol_khalid   Pergi ke khairol_khalid's Website   Quote dan BalasQuote

diny
Warga 5 Bintang
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14571
Posting: 372
Dari: Malaysia Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-04-05 18:29


Quote:
--------------------------------------------------------------------------------

sebab itu mereka suka melihat wanita,
menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau
mencuci
mata di tepi pantai atau swimming pool.


--------------------------------------------------------------------------------



tak sesuaaiii....

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...
----------------------------------------------------------
diny ada lagi satu nak tambah lagi satu nak tambah..

Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu
menyedari...maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak
sengaja....Mereka merasakan kejadian wanita itu
begitu
indah!



..semua manusia harus menjaga pandangan matanya..kalau seorang prempuan tu berhijab tak ker memalukan..!..

tapi ada yang menarik seperti :-
Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata
perempuan.
Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu
mengalir
dari perempuan yg dikasihi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinyProfil   Hantar PM kepada diny   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-04-05 20:02




amboi diny... ehehehe... betul la tu... tak sesuwei...

tp perempuan jugak perlu beringat yg kalau mereka melihat paha lelaki yang pakai seluar pendek itu... dosanya jugak sama dgn lelaki melihat aurat wanita.....

hidup manusia kenala saling faham memahami... sedangkan haiwan pun faham memahami hidup dalam hutan luas tu.. takkan kita yg duduk di Putrajaya and bandar2 yang canggih manggih nie tak reti2 nak memahami satu sama lain...

lelaki tu makhluk Allah yang istimewa... dan perempuan tu jugak makhluk Allah yang istimewa... kelemahan perempuan adalah kekuatan bagi lelaki... dan kekuatan perempuan adalah kelemahan bagi lelaki... kesempurnaan pada lelaki akan molek dengan adanya perempuan dan kesempurnaan perempuan akan indah dengan adanya lelaki... kekurangan perempuan akan ditampung oleh lelaki dan kekurangan lelaki akan ditampung perempuan...

Allah menciptakan Adam dahulu kemudian Hawwa sebagai pelengkapnya... wujudnya Adam tidak sempurna tanpa Hawwa, kezaliman Fir'aun takkan mencegah imannya Asiah, ketampanan Yusuf a.s. takkan lengkap tanpa keayuan Zulaikha, kasolehan Ali takkan cantik tanpa kewarakan Fatimah dan perjuangan Rasulullah menjadi kental dengan adanya Fatimah az-Zahra, Khadijah Binti Khuwailid dan Aisyah al-Humaira'.....

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

sundus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2004
Ahli No: 9770
Posting: 70
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-04-05 20:36


lelaki melayu pada pendapat secara peribadi..kebanyakan tapi x semua.kerana saya lebih hampir pada golongan lelaki melayu dan separuh hampir dengan golongan lelaki bukan melayu..lelaki melayu amat memilih..paling memilih dalam hal cantik wajah seorang wanita..perkara2 lain jatuh no 2!saya ada menghadiri forum bait muslim kebanyakkan respon dari lelaki melayu..kriteria pertama yg mereka mahukan adalah cantik dulu...kerana bg mereka sikap atau kemahiran wanita itu boleh dibentuk selepas kawin...kebanyakkan dr mereka begitulah...tapi tak semua.lelaki bangsa lain bg pandangan saya cth seperti eropah,turki dan arab kurang meletakkan kriteria cantik sbg pilhan yg pertama.....dan saya agak sinis bila lelaki mengatakan tidak mementingkan kecantikan wajah seseorang wanita,mungkin tak ramai yg berfikiran sperti itu!mungkin mereka malu memiliki teman wanita atau isteri tidak cantik seperti orang lain?walupun mereka itu bukanlah handsome utk dibandingkan permintaan mereka utk meliki teman yg cantik,tinggi kurus dan sebagainye...!!a'la kuli hal saya hanya memberi pandangan ..mungkin perempuan juga begitu?tapi perempuan pada mereka tiada banyak kuasa utk memilh....bagi yg solehah tidak perlu pada handsome tapi cukuplah baik budipekerti dan bicaranya...dan bg lelaki yg betul2 beriman dan soleh mgkin berlapang dada dengan siapa saje yg bakal menjadi isterinya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sundusProfil   Hantar PM kepada sundus   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 20:58





betul tu, lelaki memang suka pilih bulu, tak sedar diri langsung.....

nak yang trbaik tapi tak sedar yang dia tu...

tak semua la.. hanya segelintir ajer



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-04-05 21:01


ye kan andainya perempuan tahu....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 21:08




ye kan andainya perempuan tahu....

pasti dia pun tak nak kat kita lagi..



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.119313 saat. Lajunya....