Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Yang dihina semakin mulia. Yang menghina semakin terhina. Selalunya begitu.

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 66
Ahli: 0
Jumlah: 66




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 16 jam, 29 minit yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: cinta kampus...apa pendapat anda?


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» cinta kampus...apa pendapat anda?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh cinta kampus...apa pendapat anda?

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 18-12-04 16:00


..
'CINTA KAMPUS' mesti ada yang pernah mendengar atau ada yang pernah mengalami ataupun sedang mengalaminya.! tapi itu bukan persoalannya..saya nak tanya pendapat anda semua adakah 'CINTA KAMPUS' itu membawa kebaikan atau sebaliknya kerana ada yang berpendapat bahawa bercinta di kampus boleh dijadikan pendorong untuk mencapai kejayaan..!


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

ainsofia
Warga Rasmi
Menyertai: 12.12.2004
Ahli No: 13020
Posting: 3

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-12-04 17:20


..."cinta kampus"..suatu fenomena yang biase berlaku di IPT...kadang2 ini merupakan suatu pendorong untuk mencapai kejayaan.....ape2 pun terpulang kepada individu itu sendiri...kerana, setiap orang mempunyai persepsi tersendiri......kan gitu!!!!!... null

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainsofiaProfil   Hantar PM kepada ainsofia   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-12-04 18:14




ade melambak cinta kampus kat kampus sy... ada yg masih menjaga batas2 syariat... ada yg dah tak kira lg dah... kalu mbawa kpd kebaikan tu okla.. tp ada jugak yg tak eloknya... contohnya bkepit ke sana ke mari... mencalarkan akhlak islam...

pada yg tgh dok asyik bcinta tu... jagalah diri... jgn langgar batas adat dan syariat sudahla... doa2kan selalu semoga diberkati ALLAH... dan doakan selalu moga cepat smp jodohnya...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

nurse_intan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2004
Ahli No: 11770
Posting: 125

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-04 18:21



no komen. pape hal pun pandai2 la bahagikan study ngan bercinta. pastu jgn sampai melanggar batasan agama. pelajaran mesti di dahulukan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurse_intanProfil   Hantar PM kepada nurse_intan   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-12-04 20:28


belum pernah pi kampus lagi...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

aliah_hassan
Warga Rasmi
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13235
Posting: 2
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 27-12-04 22:03


CINTA KAMPUS..saya dah alami kadang-kadang saya rasa bila time blaja lain sangat tapi bila dah keje dah jumpa orang ramai pun lain juga..tapi terpulang pada masing-masing...ada yang kekal ke akhir hayat...tapi yang penting blaja...ada harapan yang perlu kita tunai kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aliah_hassanProfil   Hantar PM kepada aliah_hassan   Quote dan BalasQuote

enany
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.10.2004
Ahli No: 11818
Posting: 24

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-12-04 16:44



'cinta kampus'...kalau sampai ke jinjang pelamin tak pe lah...ni tak sampai setengah jalan dah putus...kadang-kadang naik boring gak tengok bebudak kampus ni dating kat kawasan kampus... ntah apebenda yang dicakapkan...kalau seminggu sekali tak pe lah..ni tak hari2 org yang sama...biasalah org baru nak kenal cinta...syok sangat sampai tanggapan masyarakat sekeliling....
ada jugak cinta kampus ni bule dikatakan memberi galakkan untuk berjaya..tapi berjaya sampai tahap mane...tak tahu la...wallahuallam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For enanyProfil   Hantar PM kepada enany   Quote dan BalasQuote

liliey
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11718
Posting: 96
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-12-04 17:48



kalu masuk topik pasal cinta, jangan di tanyer pasal kebaikannyer...
aper yang saye tau dan lihat, cinta tak mendatngkan per2 pekdah pade kedua2 belah pihak...
cinta kampus... emm... kadang2 dah jadik macam satu budaya plak pelajar ipta ni bercinta...
kadang2 tuh menyampah gak tengok diorang nih..
ader gak yang bertahan sampai kawin tapi yang saye tengok berlambak2 stakat couple jer pastu putus... amik syarat bercinta jer....
konpius ler.. boleh ke bawak kebaikan?



Bookmark and Share

    


  Member Information For lilieyProfil   Hantar PM kepada liliey   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 03-01-05 10:28


,

Terpulang pd individu? klw rasa bahagia teruskan?? kalau rasa derita hentikan.. tapi, kalau masyarakat rasa sebaliknya... terpulang pada akal & hati... kan dok dah kat campus??? Mustahil takder Akal kan? Tapi, bagi ana cinta time keja lagi bahagia, sbb dah tak yah nak harap duit mak bapak & duit kerajaan doh? betoi tak..




Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 03-01-05 16:13


ok jugak.
jgn sampai t'gelam sudahla.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

al-zukhruf
Warga Rasmi
Menyertai: 22.06.2004
Ahli No: 9607
Posting: 17
Dari: bumi ALLAH

Selangor  


posticon Posting pada: 03-01-05 17:35


satu persoalan....
adakah CINTA KAMPUS itu benar2 mampu menjadi pendorong kejayaan....?
adakah kejayaan hanya mampu didorong mll CINTA KAMPUS.....?
adakah kejayaan yg dikecapi itu disebabkan oleh CINTA KAMPUS....?
tepuk dada tanya iman!!!!

memang cinta itu fitrah, cuma jgn sampai menjadi fitnah. tapi, bukankah CINTA ALLAH itu lebih agung, malah menjadi pendorong kejayaan yg ulung....
hati akan tenang bila mengingat ALLAH. ilmu mudah masuk ke dlm hati yg tenang. Tapi mampukah hati menjadi tenang andai terkenang makhluk ALLAH yg lain?

CINTA KAMPUS... satu ketika mungkin juga jadi 'pembakar semangat' kpd si pencinta... tapi satu ketika mungkin jadi perosak...lebih-lebih lagi bila timbul masalah dlm perhubungan tu...gaduh, jeles, klash dan yg sewaktu dgnnya...

Mungkin warga2 kampus ni dah lupa matlamat asal dan amanah yg dipikul....hmmm, sebenarnya apa matlamat antum masuk U? jawab sendiri ye...

-sekadar buah fikiran dari seorg hamba ALLAH-

-----------------
JAGA DIRI, HIASI PERIBADI

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-zukhrufProfil   Hantar PM kepada al-zukhruf   Pergi ke al-zukhruf's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-01-05 20:15




no problem.. tapi jage batas2nyer..jgn main terjah shj...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

TETYMISSY
Warga Rasmi
Menyertai: 03.01.2005
Ahli No: 13507
Posting: 18
Dari: KUALA LUMPUR

Kedah  


posticon Posting pada: 03-01-05 20:39


Bercinta tu boleh tapi biarlah berpada-pada.Jgn sampai lupa diri dan pelajaran.Dah besar fikirlah sendiri yang mana baik dan yang mana buruk.Jgn melebihi batas agama udah ler....

Bookmark and Share

    


  Member Information For TETYMISSYProfil   Hantar PM kepada TETYMISSY   Quote dan BalasQuote

princessa
Warga Rasmi
Menyertai: 30.09.2004
Ahli No: 11528
Posting: 10
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 03-01-05 22:35


cinta kampus? boring arh.. sori naa~ satu faculty, satu class, satu univ. , satu batch.... jumpe lagi waktu breakfast, lunch, dinner ... tak cukup lagi.. date tetengah malam... hahaha... soriii naaa~ kalo lain campus..ok kot...huhhu.. itu ana punya opinion laaa~ sori lg skalik

Bookmark and Share

    


  Member Information For princessaProfil   Hantar PM kepada princessa   Quote dan BalasQuote

suhailah
Warga Rasmi
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2056
Posting: 8
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-01-05 22:38


no komen............klu nak bercouple mas blaja lg pun tak salah tp pandai2 la......ikut la syariat yg allah tentukan .........jgn asyik nak dating je........ blaja dulu.......kan gitu?........

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhailahProfil   Hantar PM kepada suhailah   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-01-05 00:11



ana rasa ade yang baik dan ade yang buruk... kebanyakkan ibubapa m\pun membenarkan anak mereka mencari pasangan di u. tapi banyak pula maksiat yang berlaku jika nafsu menguasai diri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-01-05 02:14





CINTA KAMPUS?topik yang bagus...

saya sendiri pernah mengalami cinta kampus....malah dgn siswi univ lain yg satu ketika dulu berjiran dgn univ saya tp skrg nie dekat2 karak hiway...

pd saya cinta kampus nie lumrah org muda...yang baru nak kenal erti cinta...adat remaja kalau tak bercinta tak sah....

tp masalahnya biler dah mabuk cinta...teruk sampai study terabai....itu tak bagus...malah baik tok sah bercinta kalau gitu...

tp ada yg bercinta yg amik positif cth study bersama dan excel bersama....itu kira ok lah...

pokok pangkal diri sendiri....cuma jgn sampai over hingga melakukan perkara yg allah larang...



P/S : kenangan 10 tahun lalu mengimbau ingatan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

sunan-faqih
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2338
Posting: 366
Dari: ::Hulu Klang, Selangor::

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-01-05 22:53


Quote:

On 2005-01-04 02:14, ABg_IMaM wrote:



pd saya cinta kampus nie lumrah org muda...yang baru nak kenal erti cinta...adat remaja kalau tak bercinta tak sah....

tp ada yg bercinta yg amik positif cth study bersama dan excel bersama....itu kira ok lah...



P/S : kenangan 10 tahun lalu mengimbau ingatan...



Kenyataan yang realistik dan relevan dari bekas mahasiswa..ana sokong kenyataan ini, segala-galanya bergantung kepada cara kita mengendalikan cinta itu berlandaskan niat dan matlmat yang dituju..Moga Allah memelihara kita tidak terpesong daripada landasan Cinta-Nya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sunan-faqihProfil   Hantar PM kepada sunan-faqih   Pergi ke sunan-faqih's Website   Quote dan BalasQuote

SrikandiSejati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8352
Posting: 110
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 13-01-05 16:01




Pada pendapat saya cinta kampus lebih banyak keburukan dari kebaikan. antaranya, pasangan nie lebih suka buang masa dengan bercakap perkara yang tak penting.. kedua.. mereka nie lebih cenderung berani memegang tangan bukan itu saja, lebih dari tue pun ada.. ketiga,rakan-rakan diabaikan.. sesaper yang bercinta ikut syariat, insyaAllah sumer nie takkan berlaku... yang pasti,cinta kampus nie bagi saya boleh mendatangkan keburukan dari kebaikan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For SrikandiSejatiProfil   Hantar PM kepada SrikandiSejati   Pergi ke SrikandiSejati's Website   Quote dan BalasQuote

adh_ham
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.01.2005
Ahli No: 13658
Posting: 37
Dari: Tsik Pmysuree, Cheras

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-01-05 16:57


Cinta Kampus ni lebih kurang dengan Cinta Kontrak. Banyak main2 sebab masa tue fikiran x bper matang lg. 2/10 shj yang kekal ke jinjang pelamin. Yang selebihnya cinta ke mana, sayang ke mana. Couple semata2 untuk hilangkan tensen mengadap buku, assignment yang ntah apa2. Ada pakwe boleh jugak jadi pendorong, bagi kata2 semangat time dah nak give-up. Lebih2 lg bila tahap LB.

Bila dah tensen, ajak pakwe jalan2 dekat tasik...makan angin...ringan skit beban otak ni. Awal2 malam tak kan dah nak study kot. Tak feella study awal2. Kalu buat discussion bolehla. So, lepak2 la dulu dekat cafe ke.

Biasanya bila dah abis study, babai saja la. Bila dh keje...barula jumpa yang steady. Diorang ni biasanya lebih komited dan serius dalam menjalin hubungan.

Itu my pendapat....terserah pada kamu semua.

Bookmark and Share

    


  Member Information For adh_hamProfil   Hantar PM kepada adh_ham   Quote dan BalasQuote

muslimah_04
Warga Rasmi
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11703
Posting: 9
Dari: bumi UTM

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-01-05 17:25


assalamualaikum,
erm..cinta kampus??!salah 1 topik yg agak menarik!xtaula skrang ni budaya kapel ni dah macam jd 1 trend pulak!ada tu kalu xde kapel lg,mcm yg xkena je.msg2 seolah2 berlumba2 mencari pasangan n kalu dh ada psngan tu bekepit jek sampai mendatangkan dosa kpda yg memandang.sedarla wahai muslimin muslimah di luar sekalian skrang ni salah 1 budaya barat yg kt cedok ialah budaya kapel nilah.seolah-olah budaya ni dah jadi spt matlamat menghalalkan cara pulak.kalu kt perhatikan (trnampak ke) kapel2 ni majoriti dh x ikut lunas2 yg ditetapkan oleh islam.maklumla kalu dh mabuk cinta tu.. nauzubillah..tp sy blum penah rase lg cinta kampus ni.mayb xleh ckp byk.takut terkena batang idung sendiri pulak.kalu ada pun suatu ari nanti biarle ikut cara islam.bercinta cara islam.kan ke elok tu.org pn x sakit mata n kiter pn x dpt dosa.insyaAllah..wateverpun sy sokong 'cinta kampus' ni kalu ikut cinta sebenarnya menurut islam.n lg sokong dgn keberkatan dari cinta cara islam tu dpt mendorong kt belajar bersungguh2.hmm..alangkah indahnya saat itu..yg plg penting adab n pergaulan harus dijaga...n sy ada mendengar 1 tazkirah tu kalu kt ternmpak ada rakan2 kt buat [email protected] kearah maksiat kt wajib tegur kalu x,kt pn berdosa sama.dia nk ikut @ tak tu trpulang janji tggungjawab kt dh lepas.tp tegur cara berhikmah.ok moga2 dosa2 kt diampunkan oleh Allah SWT.Maaf andai ada trkasar bhsa.Hanya ingin berkongsi ilmu n pendapat.Sesungguhnya segala yg baik tu dari Allah SWT dan yg buruk tu dari kelemahan sy sendiri... w'Allahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_04Profil   Hantar PM kepada muslimah_04   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-01-05 04:22


takde salahnya kalau cinta kampus ni..itu hak peribadi..cinta dan kasih sayang tak boleh nak halang dan tak boleh dipaksa..ia akan datang sendiri..asalkan kita tahu batasan syarak...
jadi tak salah kalau cinta kampus ni..terpulang pada couple tu sendiri...
nak kata halang pelajaran tak kot..apa pon depend pada diri sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

al_mnar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 688
Posting: 82
Dari: kg pasir puteh, PASIR GUDANG

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-01-05 13:09



hrmm ana nak komen pun tak tahu nak taip apa coz ana sendiri kat campus x pernah kena cinta kampus nii ,, tapi yang dah terkena tu pandai2 la ride diri sendiri ek ,,Ingat pada Ilahi bebanyak ,,jangan silap langkah dah la ,,kalo ayat ana terkasar ,,pohon maaf bebanyak ,,



Bookmark and Share

    


  Member Information For al_mnarProfil   Hantar PM kepada al_mnar   Pergi ke al_mnar's Website   Quote dan BalasQuote

amiratulizzah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.07.2004
Ahli No: 9818
Posting: 57
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-01-05 14:00



ana rase x perlu laa... kite bercinta waktu2 camni...
sedangkan banyak lg tanggungjawab yang perlu kite selesaikan...
cube tanye kat diri kite...
dah ke kite balas jase mak ayah yang bersusah payah membesarkan kite....
nak bagi cinta kat orang....
dah ke kite bg cinta kite kt yang lebih utama....
KHALIQ....
itu cinta yang lebih utama......




Bookmark and Share

    


  Member Information For amiratulizzahProfil   Hantar PM kepada amiratulizzah   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-05 21:03



dah banyak denar cite cinta kampus nih.. study dulu baru cinta..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-02-05 13:24


wbt

...bangun bersama cinta, bukan jatuh dengan cinta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

zinnirah_balqis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.07.2004
Ahli No: 9756
Posting: 75
Dari: kolej mara banting, selangor, malaysia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-05 15:24


assalamualaikum.
nak bagi pndpt?erm...pada ana.tak slh kalau individu itu ada rase cinta dalam hatinya...cinta itu fitrah manusia...
cuma salurannya lah yg kene btul dan tepat...melalui pengamatan ana kat kolej..ade mcm2 kategori org yang bercinta ni...ade yg mmg salah sbb asyik berkepit ke mana2...bercubit2an..kat khalayak ramai..ade yg jenis baise je...dan ade yg baik dan ikut landasan...
itu sume bergantung kpd pasangan tu sendiri...ape yg baik bg ana ialah mengikut penagalamn kwn2 baik ana sendiri...antara mereka berdua...tidakberhubung sgt...setakat sms...itupun hanya untuk bertnaya khabar dan ttg perkembangan pelajaran psanangannay...ade yg berutus surat..yg tiada satu pun unsur2 cinta diselitkan...lebih menjurus kpd surat dari seorg sahabat...tak berjumpe...jika berjumpe....ditemani oleh org yg boleh dipercayai...ade yg bertemu hanya di depan kedua ibu bapa kedua-dua belah oihak shj...bile parents dtg ke kolej mnghantar anamrk...maka yg si lelaki ini akan keluar untuk bertemu dgn ibu bapa si gadis...an pada waktu itula...antara pasgn ini berjumpe...dan menyamoaikan berita...si lelaki bertindak beranai berhadapan dgn ibu bapa si gadis...begitu juga sebalkiknya...pada ana...psgn spt ini lah insyaAllah mmg btul2 bertujuan untuk meniti alam perkahwinan yg suci suatu hari nnt..begitula contoh yg sebaiknya yg kite ikut....bagi kaum muslimin di ukhwah ini...kalau sudah rase2 itula jodoh untuk kite...mulekan langkah...beranikan dr bersua muka dgn parents si gadis...barulah...parents si gadis betul2 knal dgn siapa anak gadis mrk berkwan...dan dlm mase yg sama dptla...pasgn manjaga hubngan dan tingkah laku...ke arah yg baik tertib dan menrut syariat ISlam..namun yg utamanya...ibu bapa jgn terlalu memberi sepenuh kepercayaan dan kebebasan kpd anak mrk terutama ank2 perempuan mrk bergaul dgn psgnnya...peranan ibu bapa juga penting/....dan alhamdulillah...ana dapat lihat psgn2 ini begitu berjaya dalam akhlak,budi pekerti, agama dan pelajarannya...itu yg kite inginkan...dan semoga mrk kami dapat same2 ke luar negara menngejar cita2...insyaAllah..wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinnirah_balqisProfil   Hantar PM kepada zinnirah_balqis   Pergi ke zinnirah_balqis's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 22-02-05 15:55


cinta oh cinta....

tpt ana stdy ni pun sma gak..mn2 tpt suma sama...x kira kampus,sekolah...mgkin tadika pun da ada yg bcinta

tah...bcinta ni ada baik n buruknya....klu ianya dpt mjd pendorong..truskan tp dlm masa yg sama kna ingat batas2 yg d syariatkan islam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

gooliez
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.11.2003
Ahli No: 5361
Posting: 65
Dari: negara atas angin...

Selangor  


posticon Posting pada: 22-02-05 22:15


mmm...kan lebih bagus kalo korang pikir nak habiskan blaja...perjalanan masih jauh...insyaAllah kalo Allah pjgkan umur...korang baru jumpa sedikit jer kat kampus...kat luar tur masih ramai yg baik...sapa tau...sorry just bagi pendapat....ok chauz!

Bookmark and Share

    


  Member Information For gooliezProfil   Hantar PM kepada gooliez   Quote dan BalasQuote

nurfara
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7219
Posting: 56
Dari: Kuala Lumpur/Muar

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-05 22:35


...bagi saya terpulang terhadap individu itu sendiri... apa nak di kata ia tlh menjadi fenomena bisa di ipt skrg .. camna pun klu boleh elakkan sbb ia lbh mendatang keburukan dari kebaikan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfaraProfil   Hantar PM kepada nurfara   Quote dan BalasQuote

are-ngah_15
Warga Rasmi
Menyertai: 14.03.2005
Ahli No: 15135
Posting: 1
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-03-05 16:50


[/quote]
bg sy cinta kampus tdk mendatangkan mslh ttp kt sbg seorg pelajar yg terpelajar haruslah dpt menilai yg mana baik dan buruk dan sentiasa bingatlah ......jglah maruah dan nama baik kita sbg orang islam

Bookmark and Share

    


  Member Information For are-ngah_15Profil   Hantar PM kepada are-ngah_15   Pergi ke are-ngah_15's Website   Quote dan BalasQuote

Ram84
Warga Rasmi
Menyertai: 04.02.2005
Ahli No: 14115
Posting: 1

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-03-05 17:56


sebenarnya bergantung kepada individu itu sendiri, tapi yang penting sekali syariat tetap dijaga, jangan dok berdua-duaan( bertiga tuh) dan yang paling penting pelajaran tetap tidak diabaikan


Bookmark and Share

    


  Member Information For Ram84Profil   Hantar PM kepada Ram84   Quote dan BalasQuote

success
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17768
Posting: 50
Dari: bumi penyu

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-08-05 21:34


hmm..bagaimana ek..??pokok pangkalnya ialah 'HATI'..kalau pandai sesuaikan diri dengan study..'on' saja..mybe dia lah pendorong ntuk lebih berjaya..dan mybe dah jodoh..yang penting..'INGAT TUHAN'..!

Bookmark and Share

    


  Member Information For successProfil   Hantar PM kepada success   Quote dan BalasQuote

srikandi_impian
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.09.2004
Ahli No: 10903
Posting: 52
Dari: UTM

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-08-05 22:05


assalammualaikum...
sebenarnya ana baru keluar dari kampus dan ana rasa fenomena CINTA KAMPUS memang dah berleluasa kat IPT sekarang....ana ada seorang sahabat yang mengalami CINTA kampus...orang nya terkenal di kalangan pelajar kolej...berbakat dalam kepimpinan universiti malah terkenal dengan ilmu agama yang ada pada diri...akhirnya perasaan cinta tu datang pada dirinya tanpa disedari..bertemu SI DIA untuk menjalankan tugas kepimpinan yang diberi namun akhirnya fitnah yang diperolehi...
pelajaran memang tak terjejas...tapi apakah pandangan masyarakat KAMPUS....
dan ana rasa walau seteguh mana pun iman...pasti ada orang ketiga yang ada (SYAITAN) di antara keduanya dan walau sebanyak mana pun alasan untuk berjumpa itu adalah dorongan dari syaitan kerana walau siapa pun kita pasti ada cara penyelesaian untuk bertemu SI DIA walaupun atas urusan kerja...

jadi...ana memang tak berapa suka dengan CINTA KAMPUS

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_impianProfil   Hantar PM kepada srikandi_impian   Quote dan BalasQuote

cahaya_safi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.09.2004
Ahli No: 11314
Posting: 137
Dari: sarawak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-08-05 01:51


CINTA KAMPUS????ada kebaikan dan keburukan....kalau kebaikan nya ialah...mgkn kita boleh mendorong pasangan kita supaya berusaha atau belajar sama2..kalau asyik bercinta 2 tak tau lah pula macam mana....kalau asyik bercinta takut juga pelajaran terabai....sapa yang ssh kalau pointer drop...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_safiProfil   Hantar PM kepada cahaya_safi   Quote dan BalasQuote

norhikmah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.04.2005
Ahli No: 15562
Posting: 22
Dari: Parit Buntar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-08-05 10:39


cinta adalah fitrah manusia, adalah tak normal insan tanpa perasaan cinta. Sememangnya cinta tidak boleh di bunuh tetapi ingatlah cinta itu boleh di kawal oleh mereka yang bijak dan matang. Islam mengajar kita bercinta melalui perkahwinan yang penuh kasih sayang dan rahmat. tetapi sebaik baik cinta adalah cinta kepada Allah dan RasulNya......

"CINTA KAMPUS, CINTA KEILMUAAN"

Bookmark and Share

    


  Member Information For norhikmahProfil   Hantar PM kepada norhikmah   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 11-08-05 21:20


terlibat dengan cinta kampus ni memang lumrah kat U ni...
so , hanya kita saja yang perlu bijak untuk menilai samaada cinta ni bagus atau tak ...
sama ada ia beri manfaat atau sebaliknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

bintang_cahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17417
Posting: 77
Dari: uitm shah alam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 19:59


wallahualam...

'cinta kampus' satu fenomena yang biasa dikalanagn mahasiswa.
sejauh mana kehebatan dan kebenarannya? tepuk dada tanya iman..
lihat sekeliling.. muhasabah diri..

------------------------------
~setiap masalah ada penyelesaian~

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintang_cahayaProfil   Hantar PM kepada bintang_cahaya   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 21:05


cinta campus?............... cinta campus adalah, cinta kepada kawasan campus iaitu kita haruslah menjaga kemudahan2 serta bangunan2 yang cantik di sekitar campus..............cinta yang sebenar ialah cinta manusia kepada Allah.........kasih & sayang hanyalah kepada sesama manusia..............        

no support cinta campus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4592
Posting: 119
Dari: k.lumpur

Pahang  


posticon Posting pada: 16-08-05 21:08


Pada 16-08-05 21:05 , cheekmate posting:

!!! QUOTE !!!

cinta campus?............... cinta campus adalah, cinta kepada kawasan campus iaitu kita haruslah menjaga kemudahan2 serta bangunan2 yang cantik di sekitar campus..............cinta yang sebenar ialah cinta manusia kepada Allah.........kasih & sayang hanyalah kepada sesama manusia..............        

no support cinta campus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

betul kata cheekmate...tak usahla cinta kampus......bila dah keluar kampus cintalah...masa tu pun masa dah sesuai... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarProfil   Hantar PM kepada mawar   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 17-08-05 20:36


:roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

galapagos
Warga Rasmi
Menyertai: 27.04.2007
Ahli No: 29761
Posting: 8
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 16:30


cinta campus???.....pada saya lah...tak salah....depend pada individu lah....adakala, cinta itu psitif...adakala cinta itu negative.....terpulang pada kita bagaimana nak buat acuannyer......cinta tak kira tempat...darjat...ia datang dengan sendirinya....pandu lah ia ke jalan yang diredhai Allah...thank you.

Bookmark and Share

    


  Member Information For galapagosProfil   Hantar PM kepada galapagos   Quote dan BalasQuote

mie_shaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.04.2007
Ahli No: 29490
Posting: 30
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 16:47


entah lah... susah nak cakap...
terpulang pada individu itu sendiri...
ada baik dan buruknyer cinta kampus ini...
terpulang.....
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie_shazProfil   Hantar PM kepada mie_shaz   Quote dan BalasQuote

azlan_aris
Warga Rasmi
Menyertai: 17.04.2007
Ahli No: 29621
Posting: 12
Dari: bandar baru bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 17:06


terserah... susah nak cakap.. suruh tidak galak pun tidak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For azlan_arisProfil   Hantar PM kepada azlan_aris   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 17:59


Pada 16-08-05 21:05 , cheekmate posting:

!!! QUOTE !!!

cinta campus?............... cinta campus adalah, cinta kepada kawasan campus iaitu kita haruslah menjaga kemudahan2 serta bangunan2 yang cantik di sekitar campus


Wah..bagus ni...mempunyai kesedaran sivik yang tinggi... :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 27-04-07 18:22


entah lah...
baik ke buruk cinta kampus ni depend pada diri kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

nurul_huda3110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16604
Posting: 171
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 18:29


ada kawan berpendapat,cinta kampus ni untuk
-isi masa lapang
-malu kalau tak ada couple
-saja nak tunjuk kat org yang tak ada couple..

bila ditegur,mereka akan kata sedangkan student pakai tudung labuh pun boleh terjerumus apalagi diorag ni..



:-) :-D proud tO be MusLim :-D :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_huda3110Profil   Hantar PM kepada nurul_huda3110   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 18:42


Pada 03-01-05 22:35 , princessa posting:

!!! QUOTE !!!

cinta kampus? boring arh.. Sorry naa~ satu faculty, satu class, satu univ. , satu batch.... jumpa lagi waktu breakfast, lunch, dinner ... tak cukup lagi.. date tetengah malam...


saya sokong..huahuahua

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

nurulIslam
Warga Rasmi
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26061
Posting: 17
Dari: kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 19:15


it depends....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulIslamProfil   Hantar PM kepada nurulIslam   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 20:39


mana ada cinta kampus.....huhuhuhuhuhuhuh....tak wujud....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 20:43


entah saya pun tak tau nak komen bagaimana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

sof_wan88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28277
Posting: 127
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 23:27


huhuhu.......

cinta tak salah, tapi kalau belajar pun belum habis lagi. tak payah lah nak bercinta. kejar cita-cita, lepas itu barulah cinta....

betultak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sof_wan88Profil   Hantar PM kepada sof_wan88   Quote dan BalasQuote

sof_wan88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28277
Posting: 127
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 27-04-07 23:27


tapi kalau pandai bahagikan masa tak salah rasanya...

hehehehe......

Bookmark and Share

    


  Member Information For sof_wan88Profil   Hantar PM kepada sof_wan88   Quote dan BalasQuote

asyuraaqillah
Warga Rasmi
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12884
Posting: 3
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 28-04-07 13:34


kadang-kadang menyusahkan..terpulang pada indiv. reti nak handle benda tu ke tak..sebab kita boleh bfikir

Bookmark and Share

    


  Member Information For asyuraaqillahProfil   Hantar PM kepada asyuraaqillah   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-04-07 14:28


CK? Tak perlulah

Bookmark and Share

    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 28-04-07 14:35


ish...bosan lah..nanti jumpa selalu..sikit-sikit jeles..cemburu..lepas itu asik nak berkepit saja..lagi-lagi yang couple dengan classmate..xtah tengok contoh jauh..adik saya cukup..asik2 gaduh dan clash...tu saja lah kerja nya..tapi nasib baik ok...dah plan nak tunang pun...hehehe..mnta2 lah berkekalan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

norlaili
Warga Rasmi
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29672
Posting: 11
Dari: pahang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-04-07 17:00


CintA KamPus......pendapat ana lah....cinTa jenis ni banyak keburukan nya dari baik....kalau ana tengok kat kampus ana lah...siang mlm....kehulu kehilir asyik berkepit.....pergi kls same...pergi makan same...pergi lab same...ana setuju macam yang princessa cakap...semua sama-sama.....lepas itu bila ada masalah dengan pasangan mula lah bising satu blok siswi....nangis lah....tak pergi kuiah...tak siap assig....
cintA kat kampus ni kalau MembaWa sampai ke jinjang pelamin..alHamdulillah....tapi kalau tak?????????????siapa yang rugi...
haaaaaa satu lagi.....kalau bercinta mesti yang kumbang nak belanja bunga makan lah topup lah...macam nak belanja.....TAPI guna duit siapa??? MAK AYAH KAn???? pasti kalau yang ada PTPTN besar kebarangkalian akan guna duit tu untuk belanja si dia....cuba fikir kasihan mak ayah kita kasi duit untuk kita belanja belajar tapi..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For norlailiProfil   Hantar PM kepada norlaili   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 30-04-07 17:02


cintailah kampus anda,pensyarah2 kampus anda,sahabat2 kampus anda..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-04-07 17:46


saya cinta 'kolam' kampus saya sebab banyak udang galah. Malam2 cuti saya pancing udang, then goreng...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-04-07 17:49


Pada 30-04-07 17:46 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

saya cinta 'kolam' kampus saya sebab banyak udang galah. Malam2 cuti saya pancing udang, then goreng...hehe



kolam mana satu tu izzul? hehe :D :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-04-07 18:26


Pada 30-04-07 17:49 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-04-07 17:46 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!

saya cinta 'kolam' kampus saya sebab banyak udang galah. Malam2 cuti saya pancing udang, then goreng...hehe



kolam mana satu tu izzul? hehe :D :D



kolam baru yang besau tu..pancing kat bawah GrandStand memalam...kat Acara Sukan Air itu....time pak gurd lalu, tunduk nyorok...hasil lumayan juga lah..hehe


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 30-04-07 20:35


Pada 27-04-07 17:59 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-08-05 21:05 , cheekmate posting:

!!! QUOTE !!!

cinta campus?............... cinta campus adalah, cinta kepada kawasan campus iaitu kita haruslah menjaga kemudahan2 serta bangunan2 yang cantik di sekitar campus


Wah..bagus ni...mempunyai kesedaran sivik yang tinggi... :-D


salam...


wah.... hebat ni.
kalau macam ni, barulah cinta kampus.
bukan cinta orang2 kat kampus.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

zinniratunnajua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12834
Posting: 271
Dari: bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-04-07 20:45


bahaya sebab selalu jumpa..
macam-macam boleh jadi..
yang kita xrancang pun syaitan tolong rancangkan nanti..
jadi rsnye toksahlah sesama kampus ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinniratunnajuaProfil   Hantar PM kepada zinniratunnajua   Pergi ke zinniratunnajua's Website   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-04-07 23:50


ada couple kat tempat saya ni, selalu dapat CGPA 4.0 kadang-kadang rasa jeles juga......selalu nampak mereka study sama-sama. hari 2 lecturer buat simple quiz, tapi laki 2 siap bacakan doa lagi....dan yang perempuan nya siap mengaminkan doa 2....jelesnyer......kalau cinta kampus ni kena pada landasannya, insyaallah, kita akan berjaya :-) pepon, tak salah bercinta.....asalkan kita yang kawal cinta 2....jangan sampai cinta dan nafsu kawal diri kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

sof_wan88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28277
Posting: 127
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 07:49


cinta dan dicintai adalah perkara lumrah dalam diri manusia...

cuma kena tahu masa yang sesuai saja lah...

tengah belajar Kalau nak bercinta susah lah...
tapi jika pandai jaga batas pergaulan dan tak menjejaskan pelajaran,
tak pela...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sof_wan88Profil   Hantar PM kepada sof_wan88   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 10:53


Pada 30-04-07 23:50 , faizatul posting:

!!! QUOTE !!!

ada couple kat tempat saya ni, selalu dapat CGPA 4.0 kadang-kadang rasa jeles juga......selalu nampak mereka study sama-sama. hari 2 lecturer buat simple quiz, tapi laki 2 siap bacakan doa lagi....dan yang perempuan nya siap mengaminkan doa 2....jelesnyer......kalau cinta kampus ni kena pada landasannya, insyaallah, kita akan berjaya :-) pepon, tak salah bercinta.....asalkan kita yang kawal cinta 2....jangan sampai cinta dan nafsu kawal diri kita


erm ye ke....org bukan islam pun sama xislam pun tapi dapat juga 4 flat...
jangan sampai matlamat tak menghalalkan cara udah....macam robin hood...heheheh ada relate ke ini... :-D


-----------------

[ Telah diedit oleh: kapten06 pada 01-05-07 10:53 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 18:45


belajar dulu..apa sebab mak ayh anta kat u..sudah pasti belajar...

apa pun terpulang pada individu tu sendiri..pandai2 lah..tak salah bercinta d kampus tapi yang penting tahu jaga batas pergaulan..

dan one more thing ada pula yang kata cinta d kampus bagi semangat belajar dan macam-macam lagi...

kadang-kadang ada yang terkantoi sebab cinta...jadi pandai2 lah...

pasal jumpa2 tu baik tak payah..untuk apa jumpa2 neh????
tak payah berjumpa kalau dah berbalas2 doa..huuhuhuh

p/s: love my campus so much! :-D
[ Telah diedit oleh: fatimahzahra pada 01-05-07 18:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 18:47


assalamualaikum..
soal cinta lagi..adesss...
:roll::roll::roll:
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 01-05-07 18:54


Assalamualaikum...yang penting niat dihati tu betul...cinta berlandaskan keimanan...masalahnya banyak yang berniat tak betul...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 19:01


bagi saya ia amat menyusahkn.... sebab saya tengok.. org yang bercinta d kampus ni terpinggir dan tak ramai kawan... saya pun terus terang saya takut nak berkawan dengan kawan yang dah bercouple ni sebab takut d pergunakn or jadi org tengah... sangat leceh...
------------------------------------------------------------------

hidup harus d truskn...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

aishgurlz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2007
Ahli No: 28659
Posting: 99
Dari: skudai

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 19:12


lebih selamat kalau tak brcple..InsyaAllah pasti akan ada jdoh masing-masing walaupun tak brcple..jdoh dah dtetapkan oleh Allah swt..brcnta selepas kahwin adalah lebih mnis dr cinta cmpus...wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For aishgurlzProfil   Hantar PM kepada aishgurlz   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 23:15


Pada 30-04-07 20:35 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!


salam...


wah.... hebat ni.
kalau macam ni, barulah cinta kampus.
bukan cinta orang2 kat kampus.



betul tu...Skop cinta tu luas...Cinta bukan terhad kepada golongan tertentu seperti pakwe dan makwe saja...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 23:23


Pada 01-05-07 23:15 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-04-07 20:35 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!


salam...


wah.... hebat ni.
kalau macam ni, barulah cinta kampus.
bukan cinta orang2 kat kampus.



betul tu...Skop cinta tu luas...Cinta bukan terhad kepada golongan tertentu seperti pakwe dan makwe saja...


salam...


hehe....cinta kampus banyak maksud.
:-)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-05-07 23:24


kalau cinta fakulti boleh dikategorikan sebagai cintai kampus tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-05-07 07:42


lecturer sama lecturer bercinta pun cinta kampus juga...kalau anak murid bercinta dengan lecturer? hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-05-07 07:45


Pada 01-05-07 23:24 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau cinta fakulti boleh dikategorikan sebagai cintai kampus tak?



Bleh2 sila2...cinta bangunan fakulti pun boleh...dah sayang sangat nak buat bagaimana...


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-05-07 09:43


cinta kat mana-mana pun boleh jadi
sebab cinta itu fitrah
tak kira tempat boleh jatuh cinta & bercinta
apa-apa pun semua bergantung pada diri sendiri
as long as kita semua boleh handle
rasanya itu bukan satu masalah yang besar
yang menjadikannya satu topik hangat sebab word 'kampus'
yang penting jaga diri hiasi peribadi
jangan kerana cinta semangat nak belajar semakin down
kalau itu yang berlaku
memang sesuatu yang tak betul pada cinta kita
bukan pada 'cinta kampus'



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 03-05-07 03:48


Cuba download dan dengar kuliah dekat bawah ni :-)

Surah Al-Kahfi - Siri 4.mp3


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-05-07 08:37


pada ana cinta kampus tetap jadi kenangan walaupun dah lama berlalu...

Yesterday(The Beatles)
Lennon/McCartney

Yesterday, all my troubles seemed so far away
Now it look as though they're here to stay
Oh, I believe in yesterday

Suddenly, I'm not half the man I used to be
There's a shadow hanging over me
oh, yesterday came suddenly

Why she had to go I don't know, she wouldn't say
I said something wrong, now I long for yesterday

Yesterday, love was such an easy game to play
Now I need a place to hide away
oh, I believe in yesterday

Why she had to go I don't know, she wouldn't say
I said something wrong, now I long for yesterday

Yesterday, love was such an easy game to play
Now I need a place to hide away
oh, I believe in yesterday, Mm

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 03-05-07 08:39


rindu teman kat kampus teman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-05-07 10:52


!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
soal cinta lagi..adesss...

wassalam


Assalamualaikum...
Bak kata daeng jati...sahaja aku berniat untuk mencintai kampusku...
Hmm...sememangnya saya mencintai kampus saya...baru beberapa hari tinggal dah rindu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-05-07 14:46


Pada 03-05-07 10:52 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
soal cinta lagi..adesss...

wassalam


Assalamualaikum...
Bak kata daeng jati...sahaja aku berniat untuk mencintai kampusku...
Hmm...sememangnya saya mencintai kampus saya...baru beberapa hari tinggal dah rindu...


assalamualaikum..
rindu kat kampus matrik uia pj..
dah lah ada ura2 kena pindah matrik baru uia kat nilai..
sebab baik pasni nak pergi pj..
ada program..
mngu depan pun sempat lagi jumpa uia pj..
arap2 budak 2nd year tak yh pindah..
huhu
wassalam

[ Telah diedit oleh: lamyanunalif_mursyidah pada 03-05-07 14:46 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-05-07 19:53


cinta kampus....emmm..
wujud ke..hehe..cinta fak...cinta kolej...cinta jabatan..cinta lecture hall......yang paling best cinta lecturer


-----------------
Dont Simply Trust your Frenz....



Bookmark and Share

    


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 22:17


Pada 03-05-07 14:46 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-05-07 10:52 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..
soal cinta lagi..adesss...

wassalam


Assalamualaikum...
Bak kata daeng jati...sahaja aku berniat untuk mencintai kampusku...
Hmm...sememangnya saya mencintai kampus saya...baru beberapa hari tinggal dah rindu...


assalamualaikum..
rindu kat kampus matrik uia pj..
dah lah ada ura2 kena pindah matrik baru uia kat nilai..
sebab baik pasni nak pergi pj..
ada program..
mngu depan pun sempat lagi jumpa uia pj..
arap2 budak 2nd year tak yh pindah..
huhu
wassalam



assalamualaikum..
kena pindah nilai juga..huhu
wassalam



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 22:21


Pada 01-05-07 10:53 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-04-07 23:50 , faizatul posting:

!!! QUOTE !!!

ada couple kat tempat saya ni, selalu dapat CGPA 4.0 kadang-kadang rasa jeles juga......selalu nampak mereka study sama-sama. hari 2 lecturer buat simple quiz, tapi laki 2 siap bacakan doa lagi....dan yang perempuan nya siap mengaminkan doa 2....jelesnyer......kalau cinta kampus ni kena pada landasannya, insyaallah, kita akan berjaya :-) pepon, tak salah bercinta.....asalkan kita yang kawal cinta 2....jangan sampai cinta dan nafsu kawal diri kita


erm ye ke....org bukan islam pun sama xislam pun tapi dapat juga 4 flat...
jangan sampai matlamat tak menghalalkan cara udah....macam robin hood...heheheh ada relate ke ini... :-D



ALLAH dah ciptakan manusia yang sememangnya berbeza daripada haiwan kerana ALLAH dah kurniakan kelebihan AKAL untuk manusia berfikir dengan baik. Maka,kemudilah bahtera cinta pada laluan yang sebenarnya agar sampai ke destinasi yang di berkati ALLAH........... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 22:22


Pada 03-05-07 08:39 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

rindu teman kat kampus teman...

teman pun rindu kat kampus tempat teman-teman teman belajar.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 15-05-07 22:26


gatal.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 22:29


cinta kat uia pj...mmmmmmuah!!!
cinta kat maahad johor.mmmmmuah! jugak
cinta kat smakj.mmmmuah lagi..!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-05-07 22:31


lagi2 topik cinta.Love is sweet torment,am i right?huhu,berfalsafah pulak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 09:06


ramei penuntut2 IIUM ye kat Ukhwah.com...

p/s

Lina, sabar saja lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 09:25


Pada 16-05-07 09:06 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ramei penuntut2 IIUM ye kat Ukhwah.com...

p/s

Lina, sabar saja lah


assalamaualaikum...
kenapa daeng?Kenapa suruh saya bersabar pula?
wassalam



Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 09:27


sabar sebab kena pergi Nilai

p/s

dah tuko avatar dah, burung sedang terbang


-----------------
Photobucket
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 16-05-07 09:28 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 09:33


Pada 16-05-07 09:27 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

sabar sebab kena pergi Nilai

p/s

dah tuko avatar dah, burung sedang terbang



assalamualaikum..
owh..da dapat terima hakikat pun kena pindah nilai..
hmm..
tukar avatar sebab baru perasan yang ada avatar warna ijau..
saya kan suka ijau.
ehehe..burung ni akan berhenti terbang bila tiba masanya..
wassalam

[ Telah diedit oleh: lamyanunalif_mursyidah pada 16-05-07 09:51 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Ibnu_muaz
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3883
Posting: 349

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-05-07 10:34


ana rasa jawapan kepada persoalan ini adalah artikel ini..

http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?forum=15&topic=31646

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ibnu_muazProfil   Hantar PM kepada Ibnu_muaz   Quote dan BalasQuote

Naqeeb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2007
Ahli No: 29367
Posting: 82
Dari: Nusantara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 19:18


Kahwin kat Kampus bolehlah jadi dorongan kuat!!
Tapi kalau cinta kampus ni banyak lah keburukannya...
Teman pun tau dan tak perlu diterangkan lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaqeebProfil   Hantar PM kepada Naqeeb   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 19:29


cinta kampus...apa pendapat anda?

memang perlu......

CINTA dengan BUKU
CINTA dengan ALLAH
CINTA dengan ILMU
CINTA dengan SAHABAT

betul tak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-07 23:12


jangan tercicir study sudah... macam di UM ni if faculty of engineering... medic... dental... computer science... science (physic, chemistry, bio dan wuteva!!!) budak-budak Melayu ni jarang yang high rank... tapi bercinta high rank saja lebih agaknya...hihi!!!

-Shafiq-

------------------------------------------------------------------



p/s: download new superb antivirus ClamWin_Portable_0.90.2 from the link.
cepat!!! before your pc been infected!!!
before more dangerous new-coming viruses!!!
this is the PORTABLE one and NO need to be INSTALLED!!! SMALL size and can bring along in
your thumbdrive ANYWHERE!!! cpatt!!!!!
trust me!!!

http://downloads.sourceforge.net/portableapps/ClamWin_Portable_0.90.2.paf.exe?download
[ Telah diedit oleh: owl_UM pada 16-05-07 23:16 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

pewaris_negeri86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.11.2006
Ahli No: 27427
Posting: 116
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 11:59


Kalau nak bercinta, bercinta lah dengan isteri sendiri. itulah yang sebenarnya mendorong kejayaan. Kalau cinta kepada seseorang yang masih belum tetu jadi milik kita itu bukan cinta namanya. itu nafsu. Kalau dah betul-betul cinta, terus terang saja pada mak ayah dan bagitau mereka tentang hajat untuk berkahwin dengan orang yang dicintai itu.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For pewaris_negeri86Profil   Hantar PM kepada pewaris_negeri86   Pergi ke pewaris_negeri86's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Qarni
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2004
Ahli No: 6699
Posting: 296
Dari: fakulti ekonomi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-05-07 16:02


ana alhamdulillah, di perkenalkan oleh org tengah, ana jumpa seorang muslimat di kampus..dan kami disatukan tahun lepas bulan 7...sekarang ni tengah menunggu kelahiran bakal pewaris mujahid islam...isnyaAllah bulan lahir anak kami...gembira juga rasa sebab masa tu sama ada tengah puasa ataupun raya aidilfitri..

betul kata pewaris_negeri86...cinta pada yang akan jadi isteri kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-QarniProfil   Hantar PM kepada Al-Qarni   Pergi ke Al-Qarni's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-05-07 16:39


tahniah Al-Qarni...Alhamdulillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» cinta kampus...apa pendapat anda?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.184394 saat. Lajunya....