Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-09-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Betapa banyak lukisan tiruan Mona Lisa, tetapi orang ramai masih lagi berusaha nak melihat lukisan Mona Lisa yang asli.
-- Louis Amstrong

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 56 hari yang lalu
muslimiman: 61 hari yang lalu
tornado: 80 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Cinta atau Suka...


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Cinta atau Suka...

Please Mendaftar To Post


Oleh Cinta atau Suka...

insaf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.07.2004
Ahli No: 9787
Posting: 122
Dari: Bumi Allah

Kedah  


posticon Posting pada: 15-12-04 22:12




Di depan orang yang kamu "cinta", jantungmu akan
berdebar-debar dengan
cepat. Di depan orang yang kamu "suka", kamu akan
selalu bahagia.
Di depan orang yang kamu "cinta", musim dingin
serasa musim semi.
Tetapi di depan orang yang kamu "suka" musim dingin
sama saja dengan
musim dingin yang indah.

Jika kamu melihat ke dalam mata
orang yang kamu
"cinta", maka kamu akan bertemu.Tetapi jika kamu
melihat ke
dalam mata orang yang kamu "suka",maka kamu akan
tersenyum.

Di depan orang yang kamu "cinta", kamu tidak akan
dapat mengungkapkan
apa yang ada di benakmu.Tetapi di depan orang yang
kamu "suka", kamu dapat mengungkapkannya.

Di depan orang yang kamu "cinta", kamu cenderung
malu.
Tetapi di depan orang yang kamu "suka", kamu
bisa
menunjukkan diri kamu yang sebenarnya.

Orang yang kamu "cinta", biasanya akan muncul di
benakmu setiap 2 minit.
Kamu tidak akan dapat menatap langsung ke mata orang
yang kamu cintai.
Tetapi kamu akan selalu tersenyum jika menatap mata
orang yang kamu suka.

Ketika orang yang kamu cintai
sedang menangis, kamu
akan ikut menangis bersamanya.Tetapi jika orang yang

kamu sukai menangis,kamu akan mengakhirinya dengan
kelegaan.

Perasaan dari "cinta" dimulai dari tatapan mata. Dan
perasaan "suka" dimulai dari pendengaran telinga.

Jadi, jika kamu berhenti menyukai seseorang, yang
harus kamu lakukan adalah menutup telingamu. Tetapi
jika
kamu
mencuba untuk menutup matamu, cinta akan
berbalik menjadi titisan air mata dan akan selalu
berbekas di
hatimu selamanya...

...saya dah tanya pendapat rakan-rakan saya mengenai pernyataan ni.....dan saya pun tak tahu sejauh mana kebenarannya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For insafProfil   Hantar PM kepada insaf   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-12-04 08:32


...mungkinlah....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 16-12-04 09:59





ada kebenarannya.....cinta dan suka perasan yang berbeza....tapi sama

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

wardahdesa
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2004
Ahli No: 11835
Posting: 10
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-12-04 10:09


ada benarnya kerana manusia semua ada perasaan ...kite x bleh lari drpd ketentuanya.FIKIRKAN DAN RENUNGILAH DISITU ADA KEBENARANNYA.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardahdesaProfil   Hantar PM kepada wardahdesa   Quote dan BalasQuote

wardahdesa
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2004
Ahli No: 11835
Posting: 10
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-12-04 10:10


ada benarnya kerana manusia semua ada perasaan ...kite x bleh lari drpd ketentuanya.FIKIRKAN DAN RENUNGILAH DISITU ADA KEBENARANNYA.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardahdesaProfil   Hantar PM kepada wardahdesa   Quote dan BalasQuote

insaf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.07.2004
Ahli No: 9787
Posting: 122
Dari: Bumi Allah

Kedah  


posticon Posting pada: 16-12-04 22:42


Quote:

On 2004-12-16 10:10, wardahdesa wrote:
ada benarnya kerana manusia semua ada perasaan ...kite x bleh lari drpd ketentuanya.FIKIRKAN DAN RENUNGILAH DISITU ADA KEBENARANNYA.....



hmm...saya setuju dgn pendapat ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insafProfil   Hantar PM kepada insaf   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3377
Posting: 372
Dari: bumi waqafan Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-12-04 23:07




ermm...boleh tahan kebenarannya
wallahualam

-----------------
Mahabbah Mawaddah Lil Ukhwah Fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

insaf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.07.2004
Ahli No: 9787
Posting: 122
Dari: Bumi Allah

Kedah  


posticon Posting pada: 16-12-04 23:15


Quote:

On 2004-12-16 23:07, pena_sufi wrote:


ermm...boleh tahan kebenarannya
wallahualam

-----------------
qurratul





ader pengalaman ke??..

Bookmark and Share

    


  Member Information For insafProfil   Hantar PM kepada insaf   Quote dan BalasQuote

nurbalqis83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12893
Posting: 52
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 16-12-04 23:19


ermmm...mgkin ada kebenarannya.ermmm...antara cinta dan suka yg mana akan kekal dan harus kita pilih?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurbalqis83Profil   Hantar PM kepada nurbalqis83   Quote dan BalasQuote

nurbalqis83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12893
Posting: 52
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 16-12-04 23:20


ermmm...mgkin ada kebenarannya.ermmm...antara cinta dan suka yg mana akan kekal dan harus kita pilih?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurbalqis83Profil   Hantar PM kepada nurbalqis83   Quote dan BalasQuote

insaf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.07.2004
Ahli No: 9787
Posting: 122
Dari: Bumi Allah

Kedah  


posticon Posting pada: 16-12-04 23:22


Quote:

On 2004-12-16 23:20, nurbalqis83 wrote:
ermmm...mgkin ada kebenarannya.ermmm...antara cinta dan suka yg mana akan kekal dan harus kita pilih?



rasanya cinta kot...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insafProfil   Hantar PM kepada insaf   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-12-04 22:58




kalimah 'cinta' tu lebih feelnya...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-04 03:48


boleh lah jugak..tapi x suma kot...
Semoga dapat yang sesuai dengan diriku

-----------------
Mencari Keredhaan Ilahi
Merasa ketenangan Hakiki
Mencuit rasa Rendah Diri
Ya Rabbul Izzati

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

annafira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9407
Posting: 204
Dari: Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 20-12-04 12:07



saya tak paham sikit kat sini :
"Perasaan dari "cinta" dimulai dari tatapan mata. Dan
perasaan "suka" dimulai dari pendengaran telinga. "

camna plak perasaan suka tu dimulai dgn pendengaran? bleh sesapa tolong bg pendapat?



-----------------
~*Jika kau mengejar dunia, akhirat akan lari darimu.Tetapi jika kau mengejar akhirat, dunia akan mengejarmu*~

Bookmark and Share

    


  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Pergi ke annafira's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-04 12:45


apabila da suka maka cinta akan wujud...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nur_na
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11456
Posting: 45
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 20-12-04 13:08


mmg ada kebenaran nya....jadikan ia sbg panduan bila wujudnya permasalahan spt ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_naProfil   Hantar PM kepada nur_na   Quote dan BalasQuote

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-12-04 16:32


seronok bila baca tajuk ini..rasanya tak ramai yang pasti perasaan sendiri..adakah kita suka atau cinta kepada seseorang..kadang-kadang kita terlalu yakin kita mencintai..tapi pada hakikatnya kita hanya menyukai nya..seseorang yang kita suka hanya akan membuatkan hidup kita lebih menarik dan gembira tetapi seseorang yang kita cintai akan menjadikan hidup kita lengkap dan bererti...bukankah fitrah itu mencintai dan saling melengkapi..tapi nawaitu mencintai seseorang biarlah betul..mencintai kerana yakin dia akan membawa kita je Jalan yang diredhai-iaitu Jalan ALLAH.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-12-04 16:34


seronok bila baca tajuk ini..rasanya tak ramai yang pasti perasaan sendiri..adakah kita suka atau cinta kepada seseorang..kadang-kadang kita terlalu yakin kita mencintai..tapi pada hakikatnya kita hanya menyukai nya..seseorang yang kita suka hanya akan membuatkan hidup kita lebih menarik dan gembira tetapi seseorang yang kita cintai akan menjadikan hidup kita lengkap dan bererti...bukankah fitrah itu mencintai dan saling melengkapi..tapi nawaitu mencintai seseorang biarlah betul..mencintai kerana yakin dia akan membawa kita je Jalan yang diredhai-iaitu Jalan ALLAH.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

Nwar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12845
Posting: 41
Dari: Alor Setar

Kedah  


posticon Posting pada: 21-12-04 10:34


Betui gak tapi tak betuilah sangat.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For NwarProfil   Hantar PM kepada Nwar   Quote dan BalasQuote

al_afiqh
Warga Rasmi
Menyertai: 06.11.2004
Ahli No: 12329
Posting: 7

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-12-04 14:56


cinta,suka.2perkataan yg berbeza.maksunya pun berbezakan?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_afiqhProfil   Hantar PM kepada al_afiqh   Pergi ke al_afiqh's Website   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: Tm Mlwt, Kl Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-12-04 16:47


Asyik-asyik pasal cinta... Jangan marahhh...

Bilalah agaknya Portal Ukhwah akan berhenti jadi medan perbincangan tentang cinta manusia. Pasti akan terpacul alasan yang berbunyi: "Bercinta itu adalah fitrah manusia..."

Tanyalah pada diri sendiri. Adakah perkara ini perlu dibincangkan hinggakan lain-lain topik yang jauh lebih penting kita pinggirkan. Seolah-olah Portal Ukhwah yang kita banggakan sebagai Portal Islamik jadi 'Portal Jiwang' (marah pula orang-orang Jiwang.net)

Hentikan alasan "Alaaa...biasalah! Orang-orang muda suka bicara tentang cinta." Ke manalah 'orang-orang muda' zaman RasuluLlah SAW dan para sahabat dahulu, yang sibuk memperjuangkan Islam, memperkukuhkan syariat daripada berkhayal berbicara tentang cinta. Tidak sampai ke mana pun akhirnya...

InsyaAllah, ada jodoh tidak ke mana. Yang paling baik, kita kejar dahulu cinta Allah SWT, baru kita sibukkan menjejak cinta manusia. Banyak lagi isu yang perlu kita titik beratkan. Masalah umat Islam ditindas, masalah aqidah umat Islam diseleweng dan sebagainya yang perlu kita ambil kira sebagai Muslim yang prihatin! Sama-sama kita fikirkan dan muhasabah diri. Pesanan ini adalah khusus buat diri ana dan sahabat-sahabiah sekalian...

Kepada yang asyik buka topik tentang cinta manusia dan coupling, sama-sama kita renungkan teguran dari hamba-Nya yang dha'if ini...

To all new comers, jangan marah dengan teguran ini. Sekadar membaiki keadaan yang semakin kritikal...

P/s: Bosan dan jelek bila tengok tajuk pasal cinta manusia dan coupling. Bila terlalu banyak, jadi laghaa (sia-sia) pula...

Allahu Ta'ala a'lam...



-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

insaf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.07.2004
Ahli No: 9787
Posting: 122
Dari: Bumi Allah

Kedah  


posticon Posting pada: 25-12-04 23:52


hmm...bukan apa....ni hanyalah untuk pengetahuan sajer....kalau saudara salafian tak suka it's ok...don't read it......ok..bagi dekat org nak baca..bukan takder topik lain dah....ok....lagipun cinta tu bukan hanya pada manusia sahaja ....ianya subjektif.....cinta kpd Allah...Rasul dan sesama saudara seislam.....cinta bukan maknanya akan berkahwin atau bercouple...mungkin kita bolaeh tafsirkan cinta kepada persaudaraan atau ukhwah yg terbina....cinta sebagai seorang sahabat....sekian....wallahu'alam....
maaf jika tersilap..ini hanyalah luahan hati ana je....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insafProfil   Hantar PM kepada insaf   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 26-12-04 01:40



Cinta......cinta....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

are_dik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12567
Posting: 93
Dari: student

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-01-05 15:23


rasenyer betul kot....
nak bagi skit,
alaskan bantalmu dengan KEJUJURAN,
rebahlah dirimu atas tilam KEIKHLASAN,
selimuti dirimu dengan KESABARAN,
moga lenamu dalam KEIMANAN &
jagamu dalam KETAQWAAN......

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_dikProfil   Hantar PM kepada are_dik   Pergi ke are_dik's Website   Quote dan BalasQuote

are_dik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12567
Posting: 93
Dari: student

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-01-05 15:43


rasenyer betul kot....
nak bagi skit,
alaskan bantalmu dengan KEJUJURAN,
rebahlah dirimu atas tilam KEIKHLASAN,
selimuti dirimu dengan KESABARAN,
moga lenamu dalam KEIMANAN &
jagamu dalam KETAQWAAN......

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_dikProfil   Hantar PM kepada are_dik   Pergi ke are_dik's Website   Quote dan BalasQuote

zuhalam
Warga Rasmi
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13936
Posting: 8

japan  


posticon Posting pada: 29-01-05 16:24


dia cinta tapi x dia sukai dia di cinta.....
dia x suka tapi dia di sukai.....
mcm mana ah.....
tapi ok jak
tlg bg pendapat

Bookmark and Share

    


  Member Information For zuhalamProfil   Hantar PM kepada zuhalam   Quote dan BalasQuote

gooliez
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.11.2003
Ahli No: 5361
Posting: 65
Dari: negara atas angin...

Selangor  


posticon Posting pada: 29-01-05 18:25


sokong SaLaFiaN......

Bookmark and Share

    


  Member Information For gooliezProfil   Hantar PM kepada gooliez   Quote dan BalasQuote

aymannur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1022
Posting: 212
Dari: irbed

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-01-05 22:33


salafian, you're right.

-----------------
jangan matikan hatiku sebelum kematianku

Bookmark and Share

    


  Member Information For aymannurProfil   Hantar PM kepada aymannur   Quote dan BalasQuote

azlini
Warga Rasmi
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13669
Posting: 11
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 31-01-05 04:39


mungkin.....ade kebenarannye
ape-ape pun memang menarik


Bookmark and Share

    


  Member Information For azliniProfil   Hantar PM kepada azlini   Pergi ke azlini's Website   Quote dan BalasQuote

ros_nur
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1863
Posting: 56
Dari: Alam maya bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 31-01-05 12:48


setuju..ana setuju
suka dan cinta bermula dr hati
mula2 suka,timbul rasa cinta
tapi kebenarannya...carilah cinta allah sebelum mencari cinta manusia..



Bookmark and Share

    


  Member Information For ros_nurProfil   Hantar PM kepada ros_nur   Quote dan BalasQuote

riyas
WARGA SETIA
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9464
Posting: 1054
Dari: Alam Kayangan,Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-02-05 17:06


hheeemmmmm.... x tahu nak jawab mcm mane!!!
Cinta pa Allah...cinta pd Rasul....cinta pd ib ayah...cinta pd manusia....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For riyasProfil   Hantar PM kepada riyas   Pergi ke riyas's Website   Quote dan BalasQuote

diary
Warga Rasmi
Menyertai: 05.02.2005
Ahli No: 14143
Posting: 9
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 06-02-05 01:14




ntah la.. mcm sama je dua2.. apa yg bezanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For diaryProfil   Hantar PM kepada diary   Quote dan BalasQuote

shyra
Warga Rasmi
Menyertai: 06.11.2004
Ahli No: 12331
Posting: 5
Dari: nsdk

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-04-05 08:44


cinta dan suka.... sesuatu yg berbeza dari ejaan hinggalah maksudnya jgn disalah tafsir kan.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For shyraProfil   Hantar PM kepada shyra   Pergi ke shyra's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-04-05 11:15


maybe cinta........maybe suka.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 09:41


cinta...cinta...suka...suka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-05-05 12:30


mula2 suke pastu akan jatuh cinta....

tak kenal maka tak cinta....



-----------------
\' aKu IngIN sEgAlA2 NyA DaMai....\'


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-05-05 12:30


mula2 suke pastu akan jatuh cinta....

tak kenal maka tak cinta....



-----------------
\' aKu IngIN sEgAlA2 NyA DaMai....\'


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

Maisarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2803
Posting: 205
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 04-02-06 22:22


Salam wr
Mungkin benar...
:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaisarahProfil   Hantar PM kepada Maisarah   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-02-06 22:54


" inikah namanya CINTA
hadir tanpa di minta
hati ingin menerima
tapi di batasi cita..."

ha....tau tak lagu apa??? :-di :lol: :roll:

hehehe...hint: kumpulan. saujana... :-)


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

Atif_Haziq
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13220
Posting: 203
Dari: اللذي بركنا حوله

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-02-06 05:32


suka itu cinta..
cinta itu suka...

entah....hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Atif_HaziqProfil   Hantar PM kepada Atif_Haziq   Quote dan BalasQuote

aremalzz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2005
Ahli No: 21290
Posting: 181
Dari: GolDeN SanD

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-02-06 14:44


Cinta adalah satu perasaan yang wujud apabila kita usaha untuk mewujudkannya.... Cinta takkan datang dengan tiba-tiba... sebenarnya tiada istilah cinta pandang pertama dan sbgnya...
sebagai contoh...
kita tidak akan dapat CINTA ILAHI jika kita tidak berusaha... seperti membanyakkan ibadah dll... CINTA kepada ALLAH takkan datang dengan tiba2 tanpa usaha kecuali dengan Kehendak Yang Esa itu sendiri....
ini sama macam cinta sesama makhluk jugak... Wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For aremalzzProfil   Hantar PM kepada aremalzz   Pergi ke aremalzz's Website   Quote dan BalasQuote

khairuzzaman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14729
Posting: 252
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-02-06 02:06


"Cintailah Allah, nescaya seluruh makhluk akan suka padamu"

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairuzzamanProfil   Hantar PM kepada khairuzzaman   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 17-02-06 04:42


assalamualaikum...

cinta adalah satu perasaan yang lahir dari hati dengan penuh keikhlasan dan kita akan berusaha untuk membuat orang yang kita suka bahagia dan suka pada kita...

sedangkan suka hanya satu sifat kita pada sesuatu..contohnya saya suka main bola.tapi kita tak cintakan bola tu atau pun cinta pada main tu..hehehhe :)

lagi satu sifat suka ini tidak akna kekal lama.kerana kalau kita sesuatu dia akan pudar pada satu hari nanti.tapi kalau cinta pada sesuatu maka ianya akan kekal selama2nya..

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-02-06 10:37


macam betul juga....hehee

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-02-06 10:48


emm..ada kebenarannya...
suka tak bererti cinta...
hehehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

Nurr_Iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4821
Posting: 83
Dari: UiTM

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-02-06 10:52


Cinta..
Mungkin kekadang kita jatuh cinta dengan orang yang bukan di takdirkan untuk kita...
Anggaplah orang itu seperti pelangi yang indah...
kita tidak dapat mengejarnya kerana keindahan itu hanya untuk ditatap, bukan untuk dimiliki...
maka janganlah kau tangisi,
apa yang bukan milikmu..!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurr_ImanProfil   Hantar PM kepada Nurr_Iman   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-02-06 10:53


suka boleh membawa kepada jatuh cinta..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-02-06 13:56


Pada 27-02-06 10:52 , Nurr_Iman posting:

!!! QUOTE !!!

Cinta..
Mungkin kekadang kita jatuh cinta dengan orang yang bukan di takdirkan untuk kita...
Anggaplah orang itu seperti pelangi yang indah...
kita tidak dapat mengejarnya kerana keindahan itu hanya untuk ditatap, bukan untuk dimiliki...
maka janganlah kau tangisi,
apa yang bukan milikmu..!


saya sokong

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 27-02-06 14:06


suka----> sayang------> cinta....

suka
lebih kepada suatu perasaan yang menyenangkan...

sayang...
lebih kepada suatu perasaan yang membahagiakan..

cinta...
lebih kepada suatu yang menyenangkan dan membahagiakan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 08:19


kedua-duanya saling berkait..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 22-11-06 11:10


suka > cinta.
tapi ana suka > mual. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.133375 saat. Lajunya....