Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Perkataan yang baik tidak akan muncul dari jiwa yang kotor sebagaimana biji benih takkan tumbuh pada tanah yang gersang
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 223
Ahli: 0
Jumlah: 223




  Yang Masuk Ke Sini
hajime_kindaichi: 16 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: 8G pada LELAKI yg dibenci oleh WANITA....


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» 8G pada LELAKI yg dibenci oleh WANITA....

Please Mendaftar To Post


Oleh 8G pada LELAKI yg dibenci oleh WANITA....

safiee_iiu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2434
Posting: 339
Dari: 475, felda air tawar 1, 81920 kota tinggi, johor

Johor  


posticon Posting pada: 15-12-04 18:26


1. Garang ( garang tak bertempat, suka
mencarut, suka cari gaduh, cakap kasar, suka
marah2 tak bertempat, silap sikit tak boleh...
macam ler dia betul semua, dsb) Lelaki perlu
menginsafi diri bahawa wanita bukan alat untuk
melepaskan kemarahan atau perasaan geram,
sebaliknya dihargai dan dilayan dengan lemah-
lembut.

2. Ganas (kaki pukul, dengan perempuan pun nak
tunjuk kuat sebabtahu perempuan bukan
lawannya) Lelaki bersikap ganas memang
perkara utama yg dijauhi wanita sebab tak mahu
mata biru atau badan lebam-lebam bila dah
kahwin. Tidak kasihankah lelaki pada wanita yang
lemah? Wanita bu kan lawan lelaki sebaliknya
lelakilah yang patut melindungi wanita.



3. Gementar (takut sangat, tak yakin diri sendiri,
tak percaya kebolehan diri, bergantung pada
orang lain, dsb) Contohnya, depan perempuan,
lidah kelu sampai ayat yg dilafaz kan pun tak jelas
isi butir. Lelaki perlu mengatasi rasa gementar.

4. Gabrah (tak pandai buat keputusan sendiri, ikut
pendapat perempuan saja) Perempuan tak suka
lelaki yang tiada keyakinan diri atau cepat panik
menghadapi sesuatu perkara.

5. Gentleman tiada (langsung tak gentle, p
entingkan diri sendiri, ambik kesempatan, dsb)
Kalau masa bercinta tak gentleman, inikan pula
kalau dah kahwin nanti. Lelaki perlulah
menghormati wanita selayaknya. Sudah pasti
wanita itu juga akan m enghormati lelaki dengan
perasaan hormat lagi.

6. Gerumal (bahasa kedah -bohong atau tipu.
Suka tipu perempuan untuk kepentingan diri
sendiri. Sekali dua boleh maaf, tapi ni berkali2.)
Lelaki tidak boleh menggunakan alasan bohong
sunat utk melepaskan diri sebaliknya belajarlah
untuk menjadi jujur dan bercakap benar dengan
wanita. Bukankah berani kerana benar, takut
kerana salah? Jika asyik membohongi wanita,
sudah pasti kepercayaannnya kepada anda akan
musnah.

7. Ganggo (keterlaluan- lembut sangat, pemalu
sangat, pendiam sangat, macho sangat, dll)
Perempuan pun naik lemas jika lelaki bersikap
keterlaluan dalam sesuatu hal. Cubalah bersikap
sederhana dan mengimbangi karektor diri anda
dengan baik.

8. Gatal (miang ke ladi ngan perempuan lain
selain dengan isteri)Tak boleh tengok perempuan
dahi licin atau anak dara, mulalah pasang niat nak
mengorat. Anda perlu ingat, kadangkala
perempuan berpura2 melayan anda k erana ada
udang sebalik batu. Mungkin dia bermata
materialistik dan cintakan duit anda sahaja.
Fahamilah perasaan isteri atau pasangan anda
yang mencintai anda sepenuh hati! Bukankah
lebih baik men ggoda isteri sah anda daripada
menggoda perempuan lain yang bukan hak anda

opsss leh tambah satu lagi.....GAY..hehehehe


Bookmark and Share

    


  Member Information For safiee_iiuProfil   Hantar PM kepada safiee_iiu   Pergi ke safiee_iiu's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-12-04 20:35




emm... mcm nk mengutuk jer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

casper
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.12.2004
Ahli No: 13023
Posting: 24

jordan  


posticon Posting pada: 16-12-04 02:51



bleh terima ker?
pendapat sapa nih?

Bookmark and Share

    


  Member Information For casperProfil   Hantar PM kepada casper   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-12-04 08:30


...ganasnya juga sya ni ye....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

rawdhah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2004
Ahli No: 7485
Posting: 193
Dari: bp

Johor  


posticon Posting pada: 16-12-04 09:53


..uissh...

-----------------
"Bukan satu paksaan untuk disebarluaskan,saling mengingatkan sesama bukanlah hal binasa"

Bookmark and Share

    


  Member Information For rawdhahProfil   Hantar PM kepada rawdhah   Pergi ke rawdhah's Website   Quote dan BalasQuote

atomant
Warga Rasmi
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12936
Posting: 14

ireland  


posticon Posting pada: 19-12-04 23:32



hidup nie penuh ngan dugaan....[IMG]sesiapa yang tidak mencintai tidak akan dicintai[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For atomantProfil   Hantar PM kepada atomant   Quote dan BalasQuote

SeNaN
Warga Rasmi
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5432
Posting: 17
Dari: bumi ALLAH

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-12-04 12:20



ana raser kan tu tak penting sebab kalau seorg pompuan tu dah minatkat seorg lelaki yang mempunyai ciri atau kesemua yang dsenarai kat atas . kalau dah suker nak buat camna lagi kan

Bookmark and Share

    


  Member Information For SeNaNProfil   Hantar PM kepada SeNaN   Pergi ke SeNaN's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.09116 saat. Lajunya....