Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak semua yang kita mahu boleh didapat. Jika Allah tidak memberi sekarang, ia akan ditunda atau diganti yang lebih baik.
-- Dari Drama Kiamat Sudah Dekat

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 69
Ahli: 0
Jumlah: 69




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 13 hari yang lalu
lidah-penghunus: 15 hari yang lalu
muslimin23: 23 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: ..kawan MAKAN kawan...?????


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» ..kawan MAKAN kawan...?????

Please Mendaftar To Post


Oleh ..kawan MAKAN kawan...?????

batrisyia
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.10.2003
Ahli No: 4519
Posting: 21
Dari: Pahang Darul Makmur

Pahang  


posticon Posting pada: 12-12-04 12:01



pekaba semua??
mayb kalian semua langsung tak kenal saya,batrisyia kan?..takpe..mase ni la nak berknlan..INSYAALLAH.
mmm masuk dlm ni pun tujuan nye nak bkwn,hidup ni pun perlukan kwn kan?tak tau la nak ckp camne kalo tak de kwn kan..?tapi yg pedihnya..bile kwn yg kite anggap kwn,MAKAN kite sendiri.kawan ni bkn jenis KANIBAL,tapi org mcm kite gak,makn nasik,kalo tak pun makn mee je...
mase mule2 knl kemain mesra,duk puji2 kite..tp tak tau apasal, skg duk cela,keji2 kite plak.. sedih memang sedih, apatah lg..dibuat crite2 buruk pasal kite... dulu,apepun kite wat ,dia suka..skang, apepun kite wat , semua salah , dr cara ckp,jln,mkn,mmm... semua la... ada silap!!sebenarnya... 'kwn' ni jeles ke ape ke ntah?!! kite trime dia sbg kwn kite tanpa bnyk soal dia tu bprangai camne, dan kite memang tak harap pun dia nak balas cam kite wat , but AT LEAST ..respect la...kite cam dia respect org lain... ape salah kite? hanya krn org yag dia suke tu suke kat kite ke???????????? KAWAN.. besar makne nye..bg kite tau!!!KAWAN tu bkn sbg satu perkataan je tau, tp sbg satu hbgan yg sgt kite sayang...
fahami lah KAWAN .....kalo memang kite tak layak ntk berKAWAN ngan kwn2 semua,... kite mintak maaf.. dr segala salah dan silap kite... maafkan lah kite walaupun hanya sbg salah seorag manusia yg menumpang hidup di bumi ALLAH SWT ni.... thanks a lot fren!!
kalo kite mati esok, kite hrp kematian kite tu tak ditangisi dgn air mate kegembiraan...kite lebih rela kwn2 tak menangis langsung..
k la...sorry semua,take care, tq!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For batrisyiaProfil   Hantar PM kepada batrisyia   Quote dan BalasQuote

rawdhah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2004
Ahli No: 7485
Posting: 193
Dari: bp

Johor  


posticon Posting pada: 13-12-04 08:37


..hmmm batrisya...nih sedang mengalami konflik nih ker...hm nampak gaye nyer mcm btul jer...hmm apa2 pon take care ...

-----------------
"Bukan satu paksaan untuk disebarluaskan,saling mengingatkan sesama bukanlah hal binasa"

Bookmark and Share

    


  Member Information For rawdhahProfil   Hantar PM kepada rawdhah   Pergi ke rawdhah's Website   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-12-04 01:29


..

Hehe..The same thing happened to me. Tapi, ana buat dont know jer. Come on la.. Cuba jalani hidup macam orang yang profesional dan bertamadun? Tak gentle lah cakap belakang. Orang yang hebat tampil ke depan..

Why dont Batrisyia take the risc to talk to her personally? Takda pekerjaan yang tidak memerlukan risiko.

Tak mengapa kalau dia tak respect Batrisyia, tapi pesan kat dia supaya respect diri sendiri at least.

Haha.. Bila ana hadapi benda2 macam ni, ana cakap pada diri ana.. Ana bertuah sebab ada orang yang benci ana.. At least ana sedar ana ni punyai banyak kelebihan yang mereka takda... Kalau dia tahu Batrisyia cakap macam ni, for sure malu nak jumpa..

Eheh... Ana tak tahu mana satu pihak yang betul dan salah. Dan penggunaan 'dia' itu hanyalah sebagai watak tambahan. Ana tak maksudkan kawan saudari yeah.

Er, relax la.. Small matter. Muhasabah diri and cari kesalahan saudari terhadap dia.. Kalau dia yang bermasalah... bantu dia mencari masalah.. Bukan menjadikan masalah dia.. sebagai masalah saudari juga.. Berfikirlah secara matang dan profesional..

Jangan bersedih yea!

p/s: sorry if i offend u

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 14-12-04 07:32





rencah -rencah kehidupan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

izz_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5188
Posting: 74
Dari: UTEC

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-12-04 11:39


....

saya pun pernah mengalami peristiwa pahit sebegini. pada mulanya mmg sgt sedih...tp...Alhamdulillah, Allah beri kekuatan. Mungkin ape yg berlaku ade hikmahnye...kite terimalah dgn hati terbuka.. prinsip saye kini.....

"kawan lama jadikan kenangan, kawan baru teruskan kehidupan"

biar mereka berkata apa...asalkan kita jalankan tanggungjawab kite. dan Allah redha kita menjadi makhluknya...wallahualam...

memoga saudari mendapat keberkatan dariNya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izz_imanProfil   Hantar PM kepada izz_iman   Pergi ke izz_iman's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-12-04 12:41




Kawan zaman sekarang ni bukan setakat makan kawan, yang telan pun pun ada. Berhati2lah memilih kawan. Yang berlalu jadikan pengajaran untuk masa depan.

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-12-04 11:30


"janganlah bersahabat dengan sahabat yg mendampingi bila dr nya punya masalah.Selesai masalah dia akan menghindarkan diri hingga menghilangkan kemanisan bersahabat"

p/s..dah kena camni..
kita buat baik..dibalas tuba...
biarlah..kemaafan ini sentiasa ada utknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-12-04 12:49


masyaallah ape lah KAWAN wat cam tuh...
baik lah makan nasik ke ape ke? ...x dela

bagi ana buat baik berpada-pada...kawan jenis camni kena layan "baik" .. insyaallah bak kata pepatah buat baik dibalas baik...insyaallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-12-04 00:38




kekdg 'kawan' yg kita kenal bertahun-tahun pun boleh 'makan' kita...so berhati-hatilah



Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-04 03:59


pandai2 lah jaga diri, kena beringat, bukan suma orang itu baik!!!!

-----------------
Mencari Keredhaan Ilahi
Merasa ketenangan Hakiki
Mencuit rasa Rendah Diri
Ya Rabbul Izzati

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 11-08-05 18:43


assalamualaikum
memang sakit hati,sedih sesangat bila kawan khianat kita
orang yang kita percaya
dah anggap macam orang sendiri
sanggup tikam kita dari belakang..
hem,inilah lumrah hidup..
ucapkan terima kasih pada mereka
sebab mereka khianati,tikam kita dari belakanglah
mereka sebenarnya mengajar kita dalam memberi kepercayaan dan menyayangi seseorang
kita perlu berhati2..


-----------------------------------------------------

ana: tertusuk kaca tak sepedih luka dikhianati oleh orang yang kita kenal..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.111099 saat. Lajunya....