Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"A leader is a dealer in hope"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Kecantikan perermpuan,itulah kelemahan lelaki?


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Kecantikan perermpuan,itulah kelemahan lelaki?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Kecantikan perermpuan,itulah kelemahan lelaki?

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-12-04 21:58


btul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

condemned
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.06.2004
Ahli No: 9566
Posting: 121
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 02-12-04 23:24




BETUL KUT....

Bookmark and Share

    


  Member Information For condemnedProfil   Hantar PM kepada condemned   Pergi ke condemned's Website   Quote dan BalasQuote

islam_suci
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1054
Posting: 94
Dari: Gombak

saudiarabia  


posticon Posting pada: 02-12-04 23:32




setuju gak...tapi,tak semua lelaki begitu...ade yang suka perempuan tu sebab dia pandai ke,kuat agama ke...yang salah tolong betulkan ye... ...tu aje komen...

-----------------
A successful person is a person who is always struggle to success but also dare to fail...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islam_suciProfil   Hantar PM kepada islam_suci   Quote dan BalasQuote

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-12-04 10:47


e'kum...tak jugak sebenarnya..situasi ni defend pada lelaki....sebab kalau perempuan tu cantik dan mengoda skalipun kalau ada prinsip dan pendirian sendiri..dia takkan tergugat kan

Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

Mujahiddah_Solehah
Warga Rasmi
Menyertai: 03.12.2004
Ahli No: 12770
Posting: 6
Dari: sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 03-12-04 11:16


kte setuju sgt2...biasela kan,dah namenye kaum adam..dah lumrah mrk cam2.. just iman je yg dapat myelamatkan dieorg..Wallahualam nullremaja

-----------------
tanya pada hati,tapi ikutlah kata imanmu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Mujahiddah_SolehahProfil   Hantar PM kepada Mujahiddah_Solehah   Quote dan BalasQuote

penuntut_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1110
Posting: 180
Dari: Gedung Ilmu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-04 11:24



ehem,ehem.....kenyataan berat sebelah nie.
tidak semua kaum lelaki mampu ditundukkan dgn kecantikan perempuan.


-----------------
.::TERHORMAT DALAM DIAM::.
.::BERANI DALAM SEGAN::.
.::TENANG DALAM RAHSIA::.


Bookmark and Share

    


  Member Information For penuntut_ilmuProfil   Hantar PM kepada penuntut_ilmu   Pergi ke penuntut_ilmu's Website   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 03-12-04 12:46



berdasarkan kepada kenormalan kaum lelaki, mereka mmg camtu sebab, biaselah... manusia, ada nafsu kan? itu basic la. Tapi kalau manusia normal tu disalutkan sikit taqwa, macammana? Ha... Tak semua laki2 tersangkut ngan kejelitaan wanita dan tak semua laki2 bertaqwa hakiki.
Anda, bagaimana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

TengkuHaiqal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.11.2004
Ahli No: 12640
Posting: 251
Dari: Edinburgh...Scotland,UK

uk   avatar


posticon Posting pada: 03-12-04 12:58


mm...x semua lelaki mcm tu...kecantikan atau ketampanan seseorg x akan kekal lama...hanya peribadi yang baik akan di sanjung dan di hormati..
NAFSU MENGATAKAN PEREMPUAN CANTIK ATAS DASAR RUPANYA...AKAL MENGATAKAN PEREMPUAN ITU CANTIK ATAS DASAR ILMUNYA DAN KEPINTARANNYA...DAN HATI MENGATAKAN PEREMPUAN ITU CANTIK ATAS DASAR AKHLAKNYA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For TengkuHaiqalProfil   Hantar PM kepada TengkuHaiqal   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-12-04 13:40


Btul,..btul,...

even x semua.... but guys,..come on, admit it...


-----------------
.:. sesungguhnya orang² yang beriman itu adalah bersaudara, maka damaikanlah diantara dua saudara kamu yang bertelagah itu dan bertaqwalah kepada Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

syiera
Warga Rasmi
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4243
Posting: 16
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-12-04 15:41


saya setuju dgn komen tengkuhaiqal

Bookmark and Share

    


  Member Information For syieraProfil   Hantar PM kepada syiera   Quote dan BalasQuote

liliey
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11718
Posting: 96
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-12-04 16:20


kecantikan perempuan, itulah kelemahan lelaki?

kalu dulu mungkin saye kate tidak..
kalu skang kenyataan ni memang betul dan tepat..
pantang nampak pompuan cantik, mulalah tak tahan.. iman tak kuat...
jangan kate yang bujang, yang dah ader isteri pun lebih kurang jer...



Bookmark and Share

    


  Member Information For lilieyProfil   Hantar PM kepada liliey   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-12-04 17:31


perempuan? makan? perempuan? makan? perempuan? makan? perempuan? makan? perempuan? makan? perempuan? makan? perempuan? makan? perempuan? makan? perempuan? makan? perempuan? makan? perempuan?.....takkk!!!, sebagai lelaki, kalau diberi makanan n perempuan.saya pilih makan dulu, baru perempuan. biarlah cantik mana, makanan kena masuk dulu.


[ Posting ini telah di edit oleh: Jackie_uniten7 pada 2004-12-03 17:33 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-12-04 18:14


jackie ni x menjawab soalan betul...ada ke patut dikaitkan dgn makan??

dalam dunia ni, ada beberapa golongan wanita..

1- wanita yang cantik, tetapi perangai yang buruk
2- wanita yang cantik, tetapi perangai juga baik
3- wanita yang tidak cantik, tetapi perangai yang buruk
4- wanita yang tidak cantik, tetapi perangai yang baik...

bagi ana, klu dalam mencari jodoh, biarlah kita mengikut cara dan sunnah...

pilihan yang terbaik ialah, org yang kuat pegangan agamanya..

waallahu a'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-12-04 06:55


saya jawap camtu nak menunjukkan bukan semua lelaki lemah disebabkan perempuan. ada laki lemah disebabkan makanan, perempuan takde effect.

kalau mencari jodoh, org yg kuat pegangan agama. macam mana dgn orang yg lemah pegangan agama. diorang akan terus menjadi lemah. jgn pentingkan diri sendiri. elok kita ubah dorang. dari biar terus sesat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

IbnuRushd
Warga Rasmi
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9585
Posting: 16
Dari: Belfast, United Kingdom

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-12-04 08:17


subhanallah,perempuan mmg cantik,msg2 dgn kecantikan dan kelebihan masing2.tapi itulah nafsu,masyaAllah.pesan Nabi,supaya berkahwin jika mampu,jika ta mampu maka berpuasalah kamu..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For IbnuRushdProfil   Hantar PM kepada IbnuRushd   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-12-04 10:32



cantik wajahnya belum tentu cantik hatinya...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

cactus60
Warga Rasmi
Menyertai: 03.12.2004
Ahli No: 12779
Posting: 10
Dari: nun jauh di sana

Kedah  


posticon Posting pada: 06-12-04 00:01


...

wallaahhualam...

semuanya terpulang kepada lelaki utk menilai!!!!!!!!!



***ular yg menyusur akar,tak akan hilang b!sanya***





Bookmark and Share

    


  Member Information For cactus60Profil   Hantar PM kepada cactus60   Quote dan BalasQuote

cactus60
Warga Rasmi
Menyertai: 03.12.2004
Ahli No: 12779
Posting: 10
Dari: nun jauh di sana

Kedah  


posticon Posting pada: 06-12-04 00:03


http://www.harryrachman.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For cactus60Profil   Hantar PM kepada cactus60   Quote dan BalasQuote

ikramhakim
Warga Rasmi
Menyertai: 03.11.2003
Ahli No: 4876
Posting: 3
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-12-04 03:21



pergi ke kedai membeli susu,
membeli susu minum selalu,
muslimin kena jaga nafsu,
muslimat kena jaga malu.
sama2 jager anugerah ALLAH
AMAN UNTUK ISLAM

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikramhakimProfil   Hantar PM kepada ikramhakim   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 06-12-04 10:57



ada betulnya sbb zaman skrg lelaki ni tak pandai mengawal nafsunya.dia mesti pilih yg cantik tanpa melihat hati kaum hawa tu.tapi tak semua la...hanya sesetgh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

timah_18
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.08.2004
Ahli No: 10563
Posting: 42
Dari: Bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-12-04 11:34


memang laki lbh suke kat pomouan lawa. kalau ana jalan ngan kawan ana yg lawa, mesti ada laki nak tegur2 die. tapi takde pun laki nak tegur ana...

-----------------
moga cahya yg lelatu tak membutakan mataku, moga segala puji ku tak meninggi diri,moga dapat ku hadang tikaman dari belakang

Bookmark and Share

    


  Member Information For timah_18Profil   Hantar PM kepada timah_18   Quote dan BalasQuote

ainun_mardhiah
Warga Rasmi
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12838
Posting: 1
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 06-12-04 11:47



Kecantikan perempuan 2 x kekal lama.ianye bukan ukuran di dunia ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainun_mardhiahProfil   Hantar PM kepada ainun_mardhiah   Pergi ke ainun_mardhiah's Website   Quote dan BalasQuote

puterinur
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.07.2004
Ahli No: 10170
Posting: 30

Johor  


posticon Posting pada: 06-12-04 12:25




Kecantikan itu sesuatu yang abstrak... tak mampu utk dihuraikan. Pd ana tak semua kaum adam akan tunduk kpd kecantikan wanita.terpulang kpd mereka sendiri utk menilainya. Yang paling utama, jangan menilai kecantikan seorg wanita itu drpd luarannya sahaja sedangkan isi didalamnya tak diketahui indahnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterinurProfil   Hantar PM kepada puterinur   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-12-04 22:39




harap2 tak semua lelaki begitu.. cantik itu hanya kelebihan luaran. padahal, yg dalaman itulah yg paling utama perlu diteliti..tapi ramai jugak org pompuan yg suke ngn lelaki hensome kan? jgn nafikn fakta ini..

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

syifa_aida
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.01.2004
Ahli No: 6837
Posting: 21
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 08-12-04 09:16




hhmm.. menarik gak tajuk ni..memang tidak dinafikan lumrah alam semua sukakan kecantikan..begitu juga kita,tidak kira lelaki atau wanita..pada pandangan saya,memang lelaki suka pada kecantikan seorang perempuan..kadang2 mereka boleh jatuh cinta hanya kerana wanita tu cantik..bak kata orang dari mata turun ke hati..namun begitu, cantik yang saya maksudkan di sini merangkumi semua..bukan sahaja pada wajah malah akhlak dan juga kelakuan...kekadang lelaki ni just suka jer pada wanita yang cantik2 ni, tapi hakikatnya mereka hanya ingin berseronok ataupun berkawan biasa jer..memang la mula2 tu mereka tertarik pada kecantikan wajah wanita ni, tapi mungkin selepas itu mereka akan menyelidiki dengan lebih mendalam lagi sifat wanita tersebut samada baik atau buruk barulah boleh dijadikan teman.. hhmm.. itu pandangan saya jer la.. null

-----------------
suarakan ape yang kita rasa..jangan memendam perasaan kerana sakitnya lebih perit dari luka luaran yang kita nampak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syifa_aidaProfil   Hantar PM kepada syifa_aida   Pergi ke syifa_aida's Website   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 08-12-04 09:25




MUNGKIN BETUL PENDAPAT TU......
TAPI BUKANKAH KEKACAKAN SESEORANG LELAKI TU....ADALAH KELEMAHAN JUGA BAGI WANITA???????????


-----------------
WARDAH.....SALAM UKHWAH UNTUK SEMUA

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-12-04 11:02


betul juge.....tapi saye plak jenis lelaki yang suke buat dek je....perempuan lalu pun saya buat tak tau je...kwan2 permpuan saye cakap saya sombong.
tapi kadang2 tepandng perempuan cantik tersentak gak saye....terpukau gak....
saye kan lelaki....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

aisyahumairah_5
Warga Rasmi
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2260
Posting: 8
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 08-12-04 11:31


pandangan mata selalu menipu
pandangan akal selalu tersalah
pandangan nafsu selalu melulu
pandangan hati itu yang haqiqi
kalau hati itu bersih
wallahu'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyahumairah_5Profil   Hantar PM kepada aisyahumairah_5   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 08-12-04 12:25




Memang betul...kalau lelaki tidak tergoda dengan kecantikan perempuan..ada sesuatu yg tak kena...


Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 08-12-04 15:56


betul tu memang betul.... tapi bergantung jugak ngan sesetengah lelaki....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

jannahsyurga
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.09.2004
Ahli No: 10994
Posting: 35

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-12-04 16:11


lelaki yang lemah imannya jer yang tergoda ngan kecantikan pompuan..laaa cantik pada luaran tak memberi ape makna pun........

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahsyurgaProfil   Hantar PM kepada jannahsyurga   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 08-12-04 16:19


erm yer kot..tp dr pandangan nafsu la..sbb tue laki lemah..dan semulajadi lemah pd nafsu sendiri...sbb tue tgk pompuan cantik lemah..nafsu semata-mata...tp kalo sape yg memeilhara nafsu die insyaAllah die tak tengok kecantikan itu semata2..slalunye hati la yg first..

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

cornation
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12840
Posting: 35

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-12-04 10:45


tul ckp liliey....majoriti lelaki semer sama...mau nyer tidak, dh ader isteri pn tergedik-gedik cari pempuan kat luar....isteri bkn tau laki dia buat per kat luar....bak kata org dlm 10 ader 1 yg baik

Bookmark and Share

    


  Member Information For cornationProfil   Hantar PM kepada cornation   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-12-04 11:07


..... ye ke farabi...KEKACAKAN LELAKI ADALAH KELEMAHAN WANITA. ??

Pada saya..kebaikan hati seorang lelaki lebih dipandang..kekacakan sebenarnya tak ada apa sangat kalau dah terpikat dengan hati budi lelaki yang baik..tapi susah nak cari lelaki yang macam tu...maybe ada tapi jauh di sudut dunia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-04 21:34




bagus Daeng_Jati!!

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

fuyutsuki_azuska
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.09.2004
Ahli No: 11163
Posting: 70
Dari: Kuala Lumpur

japan  


posticon Posting pada: 09-12-04 22:09


logik dan saya setuju juga. kdg kala lelaki hanya memandang luaran kecantikan seorang wanita tanpa melihat kecantikan budi bahasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For fuyutsuki_azuskaProfil   Hantar PM kepada fuyutsuki_azuska   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 11-12-04 13:11



sokong 100%
tp ade juga yang tak memandang kecantikan

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

nurulnuha
Warga Rasmi
Menyertai: 01.12.2004
Ahli No: 12714
Posting: 14
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 11-12-04 14:23


pada saya pendapat ni
ada betul ada yg x btul...
buat kaum adam..
gunakanlah akal yg 9,untk m'bezakan yg haq dan yg batil
buat kaum hawa pulak..
x semestinya akal yang 1 itu x dpt menandingi nafsu yg 9...
tunjukkanlah kecntikan anda kepd yg berhak shj...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulnuhaProfil   Hantar PM kepada nurulnuha   Quote dan BalasQuote

ajul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.06.2004
Ahli No: 9401
Posting: 54
Dari: KL

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 11-12-04 15:30


Quote:

On 2004-12-08 09:16, syifa_aida wrote:


hhmm.. menarik gak tajuk ni..memang tidak dinafikan lumrah alam semua sukakan kecantikan..begitu juga kita,tidak kira lelaki atau wanita..pada pandangan saya,memang lelaki suka pada kecantikan seorang perempuan..kadang2 mereka boleh jatuh cinta hanya kerana wanita tu cantik..bak kata orang dari mata turun ke hati..namun begitu, cantik yang saya maksudkan di sini merangkumi semua..bukan sahaja pada wajah malah akhlak dan juga kelakuan...kekadang lelaki ni just suka jer pada wanita yang cantik2 ni, tapi hakikatnya mereka hanya ingin berseronok ataupun berkawan biasa jer..memang la mula2 tu mereka tertarik pada kecantikan wajah wanita ni, tapi mungkin selepas itu mereka akan menyelidiki dengan lebih mendalam lagi sifat wanita tersebut samada baik atau buruk barulah boleh dijadikan teman.. hhmm.. itu pandangan saya jer la.. null

-----------------
Bersama Selamanya..
-HARGAILAH SEBUAH PERHUBUNGAN-



sy setuju sgt2 ngan pendapat syifa_aida ni...sbb sy mmg begitu..
utk dijadikan teman mmg perlu lebih berhati-hati soal hati dan perasaan yg hakiki...


[ Posting ini telah di edit oleh: ajul pada 2004-12-11 15:51 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: ajul pada 2004-12-11 15:58 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ajulProfil   Hantar PM kepada ajul   Quote dan BalasQuote

condemned
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.06.2004
Ahli No: 9566
Posting: 121
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 11-12-04 15:42


Quote:

On 2004-12-08 16:11, jannahsyurga wrote:
lelaki yang lemah imannya jer yang tergoda ngan kecantikan pompuan..laaa cantik pada luaran tak memberi ape makna pun........





jangan fikir kecantikan pada satu sudut je..
kecantikan boleh ditafsirkan daripada pelbagai sudut.

tp x dinafikan memang lelaki selalu memandang kecantikan luar je..

Bookmark and Share

    


  Member Information For condemnedProfil   Hantar PM kepada condemned   Pergi ke condemned's Website   Quote dan BalasQuote

aierah_me
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 10685
Posting: 252
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-04 00:48



Ikut nafsu memang begitu tapi sebenarnya terletaklah kpd individu itu sendiri samaada utk tunduk kpd kecantikan atau sebaliknya...

Kebanyakan lelaki begitu krn tidak mantap iman,bagaimana pula lelaki yang mantap imannya?Insya-Allah tidak,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For aierah_meProfil   Hantar PM kepada aierah_me   Pergi ke aierah_me's Website   Quote dan BalasQuote

baginda99
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12882
Posting: 56
Dari: Southern Thailand

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-04 01:38


ermm..apepun, pada pendapat patik, lawa macam mane pun perempuan, tetap sejak azali lagi "Bengkok"..so, lelaki mmg kena guna kaedah yg terbaik utk membetulkan mereka. Suka yg cantik, its..ok. But, pls remember, lelaki kena accept mereka jika ada "kecacatan" yg terlihat, dan bukan nya membutakan mata lalu membiarkan mereka terus "bengkok". Sebab apa? Sebab hawa adalah berasal drp tulang rusuk kiri Adam yg bengkok!! Ingat tuu..lawa-lawa jugakk..perkemaskan juga diri dgn ilmu supaya jgn lelaki pula yg lebih bengkok!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For baginda99Profil   Hantar PM kepada baginda99   Quote dan BalasQuote

kakciknah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3875
Posting: 165
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-12-04 10:50



tak semua.....lelaki yg kaut iman..tak jatuh terkulai bila tgk pompuan lawa.....wajah yg cantik bkn jadi ukuran laaaaaaaaaa...kesian laa yg tak lawa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakciknahProfil   Hantar PM kepada kakciknah   Quote dan BalasQuote

yusra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3482
Posting: 103
Dari: Kajang,Selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 15-12-04 09:47


as'kum...adakalanya betul...terpulang pada individu itu sendiri nak mentafsirkan bagaimana kecantikan [email protected] perempuan tue dapat melemahkan kegagahan si lelaki..sama ada dgn kecantikan rupa paras,akhlak...atau terpikat kerana nafsu sahaja(lagi parah)...oklah.wassalam


Bookmark and Share

    


  Member Information For yusraProfil   Hantar PM kepada yusra   Pergi ke yusra's Website   Quote dan BalasQuote

Nwar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12845
Posting: 41
Dari: Alor Setar

Kedah  


posticon Posting pada: 15-12-04 10:24


Betui lah jugak tapi tak betui sangat.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For NwarProfil   Hantar PM kepada Nwar   Quote dan BalasQuote

gadismontel
Warga Rasmi
Menyertai: 16.09.2004
Ahli No: 11167
Posting: 8
Dari: jepun

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-12-04 12:28



kecantikan perempuan,itula kelemahan lelaki?

saya setuju sangat...
kita boleh lihat skrg,suma lelaki akan mudah jatuh hati pada perempuan yang cantik je..mungkin kerana menurut nafsu yang ada dalam diri tu..mungkin jugak diorng lelaki ni lebih bangga kiranya dapat bergading dan jalan seiring dengan perempuan cantik..tapi tulah tak semua lelaki macam tu..saya bersyukur dan sentiasa berdoa agar ianya tak berterusan

Bookmark and Share

    


  Member Information For gadismontelProfil   Hantar PM kepada gadismontel   Pergi ke gadismontel's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-05 22:25




sudah terleraikah persoalan...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-01-05 01:49




"Mufradat bagi perempuan adalah kata terbitan daripada kalimah "Ro-aa" iaitu 'lihat' - "Mar-a-tun" bermakna 'tempat jatuh pandangan'.
Maka sehodoh-hodoh wanita adalah secantik-cantik lelaki...tetapi secantik-cantik lelaki adalah sehodoh-hodoh 'wanita' (pondan)" Dr. jamnur Azhar Mulan, 7 Jan 2005. ceramah sempena Perasmian Jalinan An-Nisaa..USMKKj.

TQ.

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 19-11-07 12:55


Assalamualaikum wwt..

Kecantikan perermpuan,itulah kelemahan lelaki?..
:berfikir: :berfikir: :berfikir:

p/s:kecantikan perempuan tu satu kelebihan..tapi..
janganla ia di salah guna :jangan: :jangan: :jangan:

Wassalam


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 13:12


Assalamualaikum...

indahnya ciptaan Allah.. hiasilah dengan iman, kan terus berseri selamanya.. :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 19-11-07 13:18


kecantikan perempuan.. tidak saya nafikan -adalah kelemahan lelaki, tetapi saya lebih mengakui kelemahan diri dengan kecantikan akhlak mereka.. (susah nak ketemu perempuan seperti ini)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 13:19


.. nasib baik aku lelaki lembut.. tak lah lemah sangat:malu:aauww..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 13:19


Assalamualaikum

"oh wanita...mari menginsafi..kepada asal fitrah kejadianmu...diciptakan untuk dihormati...bukan untuk disanjungi.."

:bunga: :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 19-11-07 13:25


Pada 08-12-04 11:02 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

betul juga.....tapi saya pula jenis lelaki yang suka buat dek saja....perempuan lalu pun saya buat tak tau saja...kawan-kawan permpuan saya cakap saya sombong.



haa..kan betul, kecantikan peremuan kelemahan lelaki..
pantang nampak yang comel...mesti 2 tak pandang...
;-)

depend juga, tak semua lelaki macam tu agaknya...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 13:27


Pada 19-11-07 13:18 , ainunhub posting:

!!! QUOTE !!!

kecantikan perempuan.. tidak saya nafikan -adalah kelemahan lelaki, tetapi saya lebih mengakui kelemahan diri dengan kecantikan akhlak mereka.. (susah nak ketemu perempuan seperti ini)



pandangan saya pulak kecantikan wanita..menguatkan lelaki


dari pada mengantuk terus segar biji mata...

:lol:

darpada malas nak tengok terus tak lepas pandang..

yang pasti bak kata ainunub....kecantikan akhlak memegang lelaki...adalah beza lelaki yang memuja kecantikan dengan lelaki yang menghormati wanita..
memuja tak semestinya menghormati...


pandang kiri kanan ..kalau merah berhenti...

kalau hijau teruskan perjalanan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 13:29


Pada 19-11-07 13:27 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-11-07 13:18 , ainunhub posting:

!!! QUOTE !!!

kecantikan perempuan.. tidak saya nafikan -adalah kelemahan lelaki, tetapi saya lebih mengakui kelemahan diri dengan kecantikan akhlak mereka.. (susah nak ketemu perempuan seperti ini)



pandangan saya pulak kecantikan wanita..menguatkan lelaki


dari pada mengantuk terus segar biji mata...

:lol:

darpada malas nak tengok terus tak lepas pandang..

yang pasti bak kata ainunub....kecantikan akhlak memegang lelaki...adalah beza lelaki yang memuja kecantikan dengan lelaki yang menghormati wanita..
memuja tak semestinya menghormati...


pandang kiri kanan ..kalau merah berhenti...

kalau hijau teruskan perjalanan...


.. kalau hijau???.. kalau hijau jalanlah mak long:lol: adehhh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-11-07 13:54


kecantikan wanita, itulah kelemahan lelaki...
ye ke??? betullah tu..kebanyakannya memang lelaki akan lemah kalau tengok perempuan cantik, mesti nak pandang banyak kali:-)
tapi..biarlah kecantikan itu disulami dengan keimanan, kelembutan dan cantik segala-galanya..
Ada juga lelaki yang tak pernah bersyukur jika mendapat wanita cantik, kalau boleh nak ubah wanita supaya lebih cantik dan boleh dipertontonkan umum..boleh ke begitu?? :jangan: :berfikir:
Tak elokkn kalau ada lelaki yang bersikap demikian, kalau boleh biarlah kecantikan itu dipertontonkan kepadanya sahaja lepas menjadi miliknya :sopan:


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang
[ Telah diedit oleh: Iman_Hayati pada 19-11-07 13:57 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 14:00


Lelaki suka perempuan yang cantik...
Perempuan suka lelaki yang banyak duit... :berfikir:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-11-07 14:02


Pada 19-11-07 14:00 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Lelaki suka perempuan yang cantik...
Perempuan suka lelaki yang banyak duit... :berfikir:



tak setuju..ish, ish tak elok tu cakap perempuan macam tu, mana ada org perempuan yang baik macam tu.. :jangan:


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 14:03


Pada 19-11-07 14:00 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!


Perempuan suka lelaki yang banyak duit... :berfikir:



ada saja yang tak pandang duit dan rupa.... bukan apa... mereka yang ada rupa dan berduit ni ramai perempuan nak goda, malas nak berebut. yang penting pandang agamanya. :)



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 14:11


Pada 19-11-07 14:02 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-11-07 14:00 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Lelaki suka perempuan yang cantik...
Perempuan suka lelaki yang banyak duit... :berfikir:



tak setuju..ish, ish tak elok tu cakap perempuan macam tu, mana ada org perempuan yang baik macam tu.. :jangan:



Betul tu...Perempuan yang baik tak pandang duit tapi pandang akhlak lelaki...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 14:12


Pada 19-11-07 14:03 , muslimah_johor posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-11-07 14:00 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!


Perempuan suka lelaki yang banyak duit... :berfikir:



ada saja yang tak pandang duit dan rupa.... bukan apa... mereka yang ada rupa dan berduit ni ramai perempuan nak goda, malas nak berebut. yang penting pandang agamanya. :)



Owh, ada lagi rupanya perempuan yang tak pandang duit...Ingatkan dah pupus... :-)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

murabbiyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.11.2007
Ahli No: 31754
Posting: 26
Dari: LABUAN

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 14:35


assalamualaikum wbt,,,, saya s7 juga dengan pendapat sadra/i,,,sekarang ini kbnyakan lleki mudah goyah melihat kecantikan wanita,,, tapi bagi saya,,,, saya mudah tpikat melihat chya ktnangn pada wjh wanita-wanita solehah walaupun slurh tubh dilitupi pkaiannya,,, malah,saya rasa tseksa @mluat melihat wanita yang diktakn jelita dengan coletan make up d wjh & tubh yang tdedah,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For murabbiyahProfil   Hantar PM kepada murabbiyah   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 14:42


lelaki pun tak semuanya tergoda bila tengok perempuan cantik..tak semuanya lelaki ni mudah terpengaruh..huhu.. :bunga:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-11-07 14:47


semua ni terpulang pada lelaki itu..Kalau dia lebih pentingkan kecantikan,memang dia akan cepat tergoda

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 15:16


.. saya suka lelaki comel:malu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 15:41


Pada 19-11-07 15:16 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. saya suka lelaki comel:malu:



:berfikir: bahaya neh... :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

puteriaina
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2004
Ahli No: 13247
Posting: 37
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 16:21


erm.. terpulang pada individu itu sendiri.jika dia inginkan kecantikan rupa maka kecantikan itu saja lah dia akan dapat.jika keelokan budi bahasa dan agamanya..insyaallah kecantikan rupa akan diperolehi..kerana wanita yang solehah yang kuat berpegang pada agama,amalan yang baik akhlak terpuji,dirinya diwakafkan untuk perjuangan dakwah disamping lelaki bernama suami wajahnya berseri seumpama bidadari buat suami..pandangan yang sejuk,mendamaikan dan menenangkan jiwa...wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriainaProfil   Hantar PM kepada puteriaina   Quote dan BalasQuote

ibtisam_daiman
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 634
Posting: 43

egypt  


posticon Posting pada: 19-11-07 17:25


Pada 03-12-04 12:58 , TengkuHaiqal posting:

!!! QUOTE !!!

mm...tak semua lelaki macam tu...kecantikan atau ketampanan seseorang tak akan kekal lama...hanya peribadi yang baik akan di sanjung dan di hormati..



Assalamu'alaikum

Tu betul.. ana sokong sesangat. tak semua lelaki macam tu, cuma mejoriti lelaki memang macam tu.. (heheh, ana tambah pendapat ana lagi...)
kecantikan pla pada ana suatu yang abstrak... cantik bagi mata si lelaki A, tapi biasa bagi mata si B. Begitu jugalah seterusnya. Apa yang membuatkan sesorang tu cantik, pada hatinya.. kalau cantik tapi perangai "huduh", rupa paras yang cantik pun dah tak nampak cantiknye... Apapun, semua lelaki mejoriti semua suka pada kecantikan. Jangankan lelaki perempuan pun suka pada kecantikan. Bukankah suka pada kecantikan itu juga sifat Allah..

" Innallaha jamal wayuhibbul jamal " - tolong betulkan kalau salah


-----------------
"syukur itu indah jika diselami dengan hati yan redha"


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibtisam_daimanProfil   Hantar PM kepada ibtisam_daiman   Quote dan BalasQuote

AUS_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16977
Posting: 172
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 19-11-07 17:36


Perempuan yang dicintai,disayangi. itulah kelemahan lelaki

Bookmark and Share

    


  Member Information For AUS_85Profil   Hantar PM kepada AUS_85   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 19-11-07 18:07


Kecantikan perermpuan,itulah kelemahan lelaki?

Wallahua'lam.
Tapi, berdasarkan kajian yang dijalankan di sebuah negara eropah, kecantikan merupakan antara faktor utama bagi lelaki mencari pasangan.

Perempuan pula mementingkan isi poket lelaki.

Untuk mengatakan kecantikan perempuan sebagai kelemahan lelaki, mungkin tidak berapa tepat kerana ada sahaja lelaki yang kuat.

Tapi, lumrah alam, kebanyakan lelaki 'cair' bila berjumpa perempuan yang cantik, terutama yang cantik rupa paras dan budi pekerti!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-11-07 18:22


semau perempuan kat dunia ni memang cantik.sangat cantik..hatta golongan istimewa sekalipun..cantik ada banyak definisi.bukan bergantung pada paras rupa saja.ada juga yang memandang akhlak sebagai ukuran kecantikan.yang membezakan semua tu,hanya iman saja.kesimpulannya,memang lelaki sukakan yang cantik:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 21:08


wah, topik lama ni,
macam teman cakap kat atas, memang lah laki ni lemah nengok perempuan cantik...
teman pun same, lemah saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 19-11-07 21:12


saya yakin juga..lelaki memang memandang paras rupa..
tapi menjadikan yang lain sebagai alasan :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 21:14


apa lah ummu ni...
ye lah tu ummu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 19-11-07 21:29


Assalamualaikum
lemah tengok pasukan malaysia tak bermaya main bola..... :roll:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 19-11-07 21:32


Pada 19-11-07 21:14 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

apa lah ummu ni...
ye lah tu ummu...


tengok..prof daeng pun setuju :lol:

p/s:avatar da tukar erk prof..kenapa..



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 19-11-07 21:33


Pada 19-11-07 21:29 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
lemah tengok pasukan malaysia tak bermaya main bola..... :roll:



ni kenapa pasal bola pula ni :berfikir:
silap landing ni..
p cek balik :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 21:36


Pada 19-11-07 21:32 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-11-07 21:14 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

apa lah ummu ni...
ye lah tu ummu...


tengok..prof daeng pun setuju :lol:

p/s:avatar da tukar erk prof..Kenapa..



teman tuko avatar kerene nak buat perubahan dirik, dulu teman berjiwe remaja dan berdarah mude. Sibuk dengan kejantanan cucu tok pendekor. Sekarang teman nak mencari titik perubahan. Teman nak berubah demi masa depan.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 19-11-07 21:41


Pada 19-11-07 21:36 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-11-07 21:32 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-11-07 21:14 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

apa lah ummu ni...
ye lah tu ummu...


tengok..prof daeng pun setuju :lol:

p/s:avatar da tukar erk prof..Kenapa..



teman tuko avatar kerene nak buat perubahan dirik, dulu teman berjiwe remaja dan berdarah mude. Sibuk dengan kejantanan cucu tok pendekor. Sekarang teman nak mencari titik perubahan. Teman nak berubah demi masa depan.




ooo macam tu..panjang berjela penjelasannya..
bagus..bagus..kat kena brubah mengikut waktu :welcome: :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 21:47


Pada 19-11-07 21:33 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-11-07 21:29 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
lemah tengok pasukan malaysia tak bermaya main bola..... :roll:



ni Kenapa pasal bola pula ni :berfikir:
silap landing ni..
p cek balik :-)



ha'ah tak paham.. apa kena mengena dengan bola ni? tentang topik ni, ana iakan saja... tapi terpulang pada iman laki tu lah, kalau dia dapat kawal nafsu dia, inshaAllah tak berlaku perkara tak elok ke.. ana setuju dengan posting yang kata kecantikan tu tak berkekalan, nanti dah tua akan dimamah usia jua akhirnya.. tak kira lah sesiapa pun, kecualilah pakai susuk..


-----------------
Jom Islah Masyarakat!


Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 21:49


malam tadi Kedah tewas....
Kenari dah tak terobang tinggi dah..

p/s

Perak menang lawan brunei...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 19-11-07 22:21


Assalamualaikum
ummu..... :jangan:
sensaje mensalahkan landing...
malas lah nak cakap pasal hal lelaki perempuan ni....
lemah..lemah...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 19-11-07 22:26


Pada 19-11-07 22:21 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
ummu..... :jangan:
sensaje mensalahkan landing...
malas lah nak cakap pasal hal lelaki perempuan ni....
lemah..lemah...



Waalaikumsalam ..
owwh sesaje mensalahkan landing
ok ok..ummu pun sesaje mesalahkan bertanya ye :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 19-11-07 22:45


Pada 19-11-07 22:26 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!


Waalaikumsalam ..
owwh sesaje mensalahkan landing
ok ok..ummu pun sesaje mesalahkan bertanya ye :-P



huhu...salah mensalah ni tak elok sebenarnya....itulah kelemahan manusia kan..... :jangan:
terpaksalah berlepas...dah silap landing..huhu....zam zam alakazam.....:hammer:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 20-11-07 07:31


Pada 19-11-07 22:45 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-11-07 22:26 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!


Waalaikumsalam ..
owwh sesaje mensalahkan landing
ok ok..ummu pun sesaje mesalahkan bertanya ye :-P



huhu...salah mensalah ni tak elok sebenarnya....itulah kelemahan manusia kan..... :jangan:
terpaksalah berlepas...dah silap landing..huhu....zam zam alakazam.....:hammer:



:-( :-( ...ya hari ini betul-betul berlepas..gudbye



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 07:46


Assalamualaikum...


eerrmm.... mohamad pun rasa begitu lah..

tapi..... entah lah...

dinikahi wanita itu kerana 4 perkara....

yang mesti dititikberatkan ialah agamanya.... disamping 3 yang lain...

:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 20-11-07 07:49


psst..psst..org atas Kenapa asyk tukar avatar.. :-?
kekeliruan identiti ka :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 07:52


Pada 19-11-07 21:49 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

malam tadi Kedah tewas....
Kenari dah tak terobang tinggi dah..

p/s

Perak menang lawan brunei...


khalis jamlus skor kedua-duanya gol...


-----------------
Jom Islah Masyarakat!


Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 07:53


mohamad tukar avatar sebab...

sebab....

sebab..dia BEST. :-)

sesaja nak rasa pakai avatar lain...

tiada apa-apa kemusykilan pada diri ana... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 20-11-07 08:03


ooo macam tu erk..okay
(sesaje mentanyakan diri) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 20-11-07 08:53


Assalamualaikum
eh....ummu nak alakazam ke mana...bukan ke dah balik sabah..... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 20-11-07 09:02


Pada 20-11-07 08:53 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
eh....ummu nak alakazam ke mana...bukan ke dah balik sabah..... :berfikir:



belum..belum..ni masi d kl..kejap lagi alakazam p tawau..
yeah!yeah!balik kampung :bye: :bye:



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 20-11-07 09:07


Pada 03-12-04 10:47 , nilamsari82 posting:

!!! QUOTE !!!

e'kum...tak jugak sebenarnya..situasi ni defend pada lelaki....sebab kalau perempuan tu cantik dan mengoda sekalipun kalau ada prinsip dan pendirian sendiri..dia takkan tergugat kan


tapi saya dah tergugat...bagaimana?..saya pun insan...xmaksum..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 20-11-07 09:08


Pada 03-12-04 13:40 , hanishumaira posting:

!!! QUOTE !!!

betul,..betul,...



saya mengaku lah!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 20-11-07 09:09


Pada 08-12-04 11:02 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

betul juga.....tapi saya pula jenis lelaki yang suka buat dek saja....perempuan lalu pun saya buat tak tau saja...kawan-kawan permpuan saya cakap saya sombong.


hah!! seorang dah buat pengakuan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 09:41


erm..betul ke ini? alahai lemahnyer saya ini ...macam nak pengsan.... hehehehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 09:49


em..memang ada lelaki yang kalah dengan kecantikan wanita. tapi bukan semua. pepun saya suka kat lelaki yang tak kisah dengan perempuan. kiranya macam buat dekkk saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 09:55


Pada 20-11-07 09:41 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

erm..betul ke ini? alahai lemahnyer saya ini ...macam nak pengsan.... hehehehehhe


dulu masa bujang saya risau dengan perempuan lembut dan alim ni....kalau berhadapan dengan mereka ni betul-betul rasa nak pengsan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-11-07 16:05


Kecantikan perermpuan,itulah kelemahan lelaki?
pbetulan,
Kecantikan perermpuan,itulah kebanggaan lelaki?

ana akan bangga kalau dtakdirkan mdapat isteri yang sangat cantik,
ana dapat bbangga pada mak-ayah, abang2, kawan-kawan...... yahoooo aku dapat isteri jelita..... :-D

tapi ana akui, lagi cantik, lagi sukar untuk kita juga, lagi banyak fitnah akan timbul dr dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Kecantikan perermpuan,itulah kelemahan lelaki?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.189879 saat. Lajunya....