Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika seseorang kena tipu, yang bersalah bukan yang menipu tetapi yang tertipu
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 8 hari yang lalu
muslimiman: 13 hari yang lalu
tornado: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: hai..ni anak sulong!!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» hai..ni anak sulong!!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh hai..ni anak sulong!!!!

khairol
Warga Rasmi
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1100
Posting: 9
Dari: teluk intan

Perak  


posticon Posting pada: 22-06-03 13:07


assalammualaikum...
saya ni salah satu anak sulong dari 5 beradik....rasa nya ada setengah-setengah golongan anak sulong ni peyabar orangnya.dan ada juga yang kepala angin la...tapi kalau pasal tanggungjawab anak sulong A1 orang nya.bye..bye

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairolProfil   Hantar PM kepada khairol   Quote dan BalasQuote

putera_manis
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 22
Posting: 593
Dari: Segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-06-03 14:04


salam ukhwah..ye ke....

-----------------

MAta BErtENTanG,kAn tIMBul kaSIH SAyanG....
HAti berTEMU HatI,KAn laHIr rASa kaSIh.....
BiLA dAHI BERtemu SEjaDah,BAruKAN teRAsA KeBESaraN iLAhi...
KetENAngan Jua DiPerolehi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_manisProfil   Hantar PM kepada putera_manis   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 79
Posting: 646
Dari: gombak

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-06-03 14:12


topik nie.. dah ader kan ?

paperpon, nak jawab jugak.. ihihi..

qaulah pun anak sulung.. drpd 5 org adik beradik jugak.. mmg x dinafikan yg anak sulong penyabar.. kalau adik2 ader problem, anak sulunglah yg dicarik.. ekeke... tp, tahap kesabarannyer ader tahap maksimum jugak.. kalu dtg bahaya, bahaya btul... kang x semena, adik pulak yg TERKENA.. mueheh..

wassalam

-----------------
"kutemui diriku, apabila mencariMu."

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-06-03 14:18


Assalamualaikum....


heheh....ana pun anak sulong gak....dari 6 adik beradik....ana ni ni penyabar orangnyer ( isk..tul ke? ikikik.. )...naik angin pun sifat ana gak...mungkin sesetengah ahli ukhwah ni dah tahu ttg perangai ana yang satu ni...nak2 yang masuk #ukhwah...hehe..ingat tak?

wassalam...

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

kawan82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 859
Posting: 205
Dari: bumi ALLAH

iraq  


posticon Posting pada: 22-06-03 14:48


kawan pun anak sulong drpd 1 org adikberadik..
kire anak tunggal lah..
oppss..jgn ckp manja plak..ni anak berdikari ni..

-----------------

AKU makhluk ciptaan ALLAH S.W.T...
<.::to act cool n to look cool is to be cool::.>

Bookmark and Share

    


  Member Information For kawan82Profil   Hantar PM kepada kawan82   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-06-03 17:15


as'kum...betullker anak sulong bertanggungjawab?? pada ana tak semua macam tu. kadang2 tu mereka pentingkan diri sendiri ditambah dengan sikap panaz baran tu. semua anak pun boleh menjadi yg bertanggungjawab jika diasuh sedari kecil,tak kira lahir no.braper. oppppsss..anak2 sulong,jgn kecik ati yea.. erm..bukan semua seperti yg ana katakan...

p/s:belajar dari pengalaman..pengalaman mematangkan fikiran...
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 22-06-03 22:07


caye!!
hafiz anak sulung jugak..
macam kerenah adik adik nak kene..ikuti..
ape ape pun leh timba satu pengalaman..
dan boleh membawa kepada satu tanggungjawab
yang menyeronokkan..kadang kadang kalau marah sikit tu ade la hehe
wasalam


Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

j-a-j-a
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1355
Posting: 119
Dari: RuMaH SaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-06-03 23:11


saya pun anak sulong juge....drpd 5 org adik beradik....saya nak kata penyabar dgn adik2 tak de lah sabar sangat...nak kata panas baran kadang -kadang tu ada gak

-----------------
Siang.......
Disuluhi mentari,
Menyinari seluruh alam.

Malam.......
Dihiasi bintang-bintang,
Keindahan tiada taranya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For j-a-j-aProfil   Hantar PM kepada j-a-j-a   Quote dan BalasQuote

Arcaine
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 246
Posting: 237
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-06-03 10:04


Saye pun anak sulong gak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ArcaineProfil   Hantar PM kepada Arcaine   Quote dan BalasQuote

EsSh_ue
Warga Rasmi
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1306
Posting: 10

jordan  


posticon Posting pada: 23-06-03 10:12


Sulung... alhamdulillah ana di lahirkan sebagai sulung.. walaupun kadang2 rasa cam terpikul tanggungjawab yang berat... tapi sokongan dari adik2 & mak & abah & family lain... diri ini berasa amat bertuah dilahirkan sebagai anak sulung..

Bookmark and Share

    


  Member Information For EsSh_ueProfil   Hantar PM kepada EsSh_ue   Quote dan BalasQuote

asrul_safwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 213
Posting: 154
Dari: Shah Alam....

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-06-03 10:20


Assalamualaikum.....
Anak sulung yer....
Banayk yang perlu diketahui...
Anak sulung rasanye lebih suka memendam perasaan dalam hati....
Sukakan cabaran.....
Walaupun ade masalah jarang menyuarakannye....
Banyak tanggungjawab yang erlu dipikulnyer....
Wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For asrul_safwanProfil   Hantar PM kepada asrul_safwan   Quote dan BalasQuote

nurien
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 243
Posting: 35

Johor  


posticon Posting pada: 23-06-03 11:40


assalamualaikum...

saye nie anak sulung gak....
memang tul ape yg asrul-safwan ckp..
saye klau ade masalah lebih suke pendamkan cause bg saye ibubapa ade byk yg perlu dipikirkan so,x nak lah nak menambahkan beban kat mrk..
tp klau cerite yg melucukan saye mesti nak kongsi same2 ngan family...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurienProfil   Hantar PM kepada nurien   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-06-03 17:44




anak sulong ni plak...mmg seorg pemendam orgnya..saya tgk abang saya pun macam tu...tapi saya ni aak sulong perempuan..ok tak???

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-06-03 17:57


anak sulung ni tanggungjawab besar tau..kena jd cth dkt adik2..

-----------------
"Tidak ada apa yang lebih manis dalam kehidupan ini melainkan apabila kita berjaya memperolehi kemanisan IMAN dan CINTA ILAHI"

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

KhalifahAlamMaya
Warga Rasmi
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 242
Posting: 5
Dari: ch3r4$ d4RuL 3h$4n

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-06-03 18:03


A'kum wrb,

erm.. ana pon anak sulong gak.. sulong drp beradik.. haah, anak sulong nie byk tanggungjawap.. selain tuk memimpin adik2.. juga kene tunjukkan contoh yg baik supaya jadi tauladan buat mereka..

-----------------
.:: Hidop tak selalunya indah.. langit tak selalunya cerah..
.:: Sesungguhnya hari ini akan menjadi kenangan untuk esok hari..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KhalifahAlamMayaProfil   Hantar PM kepada KhalifahAlamMaya   Pergi ke KhalifahAlamMaya's Website   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 24-06-03 18:16


topik ni dah ada...boleh tak buang?

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-03 16:07


assalamualaikum...

empunya diri ini pun anak sulung gak. saya ada 4 beradik. nak mintak pendapat antum semua lah... betul ker anak sulung ni kuat cemburu spt yg kebanyakan org kata?.........

wassalam...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

syurga_ik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 309
Posting: 195
Dari: Australia

australia  


posticon Posting pada: 26-06-03 16:24


saye memang setuju yang sulong penyabar...sbb saye pon sulong... Allah sangat pengasih menjadi kan anak2 sulong ni penyabar....sbb mereka asyik kene mengalah je....kadang-kadang kene maki hamun adik2 nye.....kene marah walaupon die tak buat ape2....dan anak sulong jugak selalu pendam perasaan....mereka susah nak dapat bestfriend macam saye....sampai sekarang blom lagi dapat....

-----------------
salam ukhwwah wa mahabbah fillah lakum

Bookmark and Share

    


  Member Information For syurga_ikProfil   Hantar PM kepada syurga_ik   Quote dan BalasQuote

rosPutih
Warga Rasmi
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1714
Posting: 3

Johor  


posticon Posting pada: 27-06-03 15:24


assalamualaikum...alhamdulillah...sayer pun anak sulung gak..memang penyabar..hehehe.... dan lagi satu kalu u all prasan anak sulung lagi lawa dan menawan dari adek-adek di bawah..tak cayer?balik umah try check ngan adek. pasal anak sulung kuat cemburu yg mcm nuraiman_khairunnissa
ckp tu mungkin gak.coz sulung ni very sensitif.tapi dier dpt controlla becoz dier seorg yg tabah!chheewah...

-----------------
\'membenci dan menyintaimu kerana Allah\'

Bookmark and Share

    


  Member Information For rosPutihProfil   Hantar PM kepada rosPutih   Quote dan BalasQuote

abusuffian
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 403
Posting: 134
Dari: Segamat

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-06-03 21:19


Anak sulung memang penyabar. Kalau tak sabar dah lama adik-adik kena dera ngan kakak2 & abang2..



Bookmark and Share

    


  Member Information For abusuffianProfil   Hantar PM kepada abusuffian   Pergi ke abusuffian's Website   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-06-03 22:25


yer betul... mesti penyabar... tapi garang pun mesti ada jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

puteri_kasih84
Warga Rasmi
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1578
Posting: 16
Dari: Johor Bahru

Johor  


posticon Posting pada: 28-06-03 13:36


saya jugak anak sulung..... anak sulung ni pun kekadang keras kepala gak orangnyer...macam saya le...hehehehe...tapi kalu bab ngan family ni kenalah mengalah je.... sebab ape-ape pun diorang tetap family kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_kasih84Profil   Hantar PM kepada puteri_kasih84   Quote dan BalasQuote

miss_3
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7554
Posting: 76
Dari: bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 22-10-04 16:27



slalunya anak2 sulung ni byk kerjanya ala2 manager. yela dah biasa terdidik utk pimpin adik2 kat rumah.betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_3Profil   Hantar PM kepada miss_3   Pergi ke miss_3's Website   Quote dan BalasQuote

angel_dust1412
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.01.2004
Ahli No: 6745
Posting: 99
Dari: Kuala Lumpur

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 22-10-04 17:20




Ana pun anak sulong gak...
Tapi tak brape best ar... ana nak akak ngan abang...
Tapi takpe ar dah takdir...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For angel_dust1412Profil   Hantar PM kepada angel_dust1412   Quote dan BalasQuote

penuntut_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1110
Posting: 180
Dari: Gedung Ilmu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 22-10-04 17:50



ana anak sulung drpd 6 beradik....
tapi sebenarnya teringin nak rasa kasih sayang seorang kakak and abang..

-----------------
.::TERHORMAT DALAM DIAM::.
.::BERANI DALAM SEGAN::.
.::TENANG DALAM RAHSIA::.


Bookmark and Share

    


  Member Information For penuntut_ilmuProfil   Hantar PM kepada penuntut_ilmu   Pergi ke penuntut_ilmu's Website   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 23-10-04 01:06




penyabar ker?? masa kecik2 dulu selalu time adik2 buat salah kita yg kena marah dgn parents.. tp lps tu abih la adik2 kena marah balik.. kira lps geram la tu..

tp dah besar2 ni mmg penyabar la.. & lbh byk beralah dlm aper2 hal..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 08-12-07 18:19


ye betul.anak sulong selalunya lebih bertanggungjawab.mana tak nya. kena menjadi contoh pada adik2 lah katakan..... seperti ana. ana pun anak sulong jugak... huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-12-07 08:53


Assalamualaikum

ana pun anak sulung.. :-D
syukur sangat kerana digelar anak sulung... :welcome: :-D :welcome:

yang nyata,anak sulung besar tanggungjawabnya pada adik2....
soal perangai tu,semua org ada kelebihan dan kekurangannya...
eg: ada yang kata anak sulung kepala angin,tapi anak kedua,ketiga,keempat,tak ada ke yang kepala angin??huhu... :jangan: :jangan:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 09:28


makk aiii rmainye masuk bakul angkat sendiri..:lol:
tapi apa yang diangkat tu dah memang realiti..haha.benda betul..

anak bongsu lah kepala angin kak na..geram betul kadang-kadang tu..eii..nak saja lesing..

topik ni dah ada..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

BDK_SEMPOI85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31867
Posting: 115
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 09:51


saya...saya...saya....saya.... :-D ...saya pun anak sulung juga dr 5adik beradik....hmm...dalam semua adik beradik saya yang kepala hangin... :-) ...saya jugak yang jadi kepala bla family tak ada.... ;-) ...best jadi kepla ini...boleh buat kepala sendiri....kirenyer suka ht lah nak buat apa pun...jadi bos kecik kejap.... 8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For BDK_SEMPOI85Profil   Hantar PM kepada BDK_SEMPOI85   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 09:56


Pada 11-12-07 09:51 , BDK_SEMPOI85 posting:

!!! QUOTE !!!

saya...saya...saya....saya.... :-D ...saya pun anak sulung juga dr 5adik beradik....hmm...dalam semua adik beradik saya yang kepala hangin... :-) ...saya jugak yang jadi kepala bla family tak ada.... ;-) ...best jadi kepla ini...boleh buat kepala sendiri....kirenyer suka ht lah nak buat apa pun...jadi bos kecik kejap.... 8-)


alamakk...tak boleh jadi bos lah.. :lol: sebab badan ni kecik lagi dr adik2 :lol: depa lagi bessssaaqqq :-D :-P


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

BDK_SEMPOI85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31867
Posting: 115
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 10:01


Pada 11-12-07 09:56 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-
alamakk...tak boleh jadi bos lah.. :lol: sebab badan ni kecik lagi dr adik2 :lol: depa lagi bessssaaqqq :-D :-P




tak apa...boleh jadi bos jugak...bos untuk dibuli oleh adik2... :-D ...best jugak itu...bukan senang adik2 nak buli kakak.... :-P ....sabar saja lah ye kak... 8-)


Bookmark and Share

    


  Member Information For BDK_SEMPOI85Profil   Hantar PM kepada BDK_SEMPOI85   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 10:02


Assalamualaikum

ana pun anak sulung jugak
walaupun anak kedua
anak sulung laki
sama jugak kan :-D :-D


-----------------
ukhwah itu indah bila dihubungkan melalui silaturrahim

layari http://ibnusyah.blogspot.



    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 10:16


Pada 11-12-07 10:01 , BDK_SEMPOI85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-12-07 09:56 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-
alamakk...tak boleh jadi bos lah.. :lol: sebab badan ni kecik lagi dr adik2 :lol: depa lagi bessssaaqqq :-D :-P




tak apa...boleh jadi bos jugak...bos untuk dibuli oleh adik2... :-D ...best jugak itu...bukan senang adik2 nak buli kakak.... :-P ....sabar saja lah ye kak... 8-)


tak apa..tak apa..kami semua 1 kepala...no buli2..hehehe.. :-P

tak elok tau buli2 ni.. :jangan:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 10:33


Assalamualaikum

teman pun anak sulung jugak..best wo jadi anak pertama ni..haha..anak pertama ni penyeri keluarga yang pertama..bila mama kasihan tengok seorang-seorang..mama tanya nak adik ke??buat teman..hahah..boleh saja..tak kesah..pas ni ada adik..tapi tak ada abang dan kakak..teman lah kakak dan abang..huhu..tak pa lah.. :-)


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 11-12-07 10:44


penyabarkah diriku?ye kut sikit-sikit,sabar dengan kerenah satu family..tapi selalu kena usik dengan adik2 (4org) sebab fizikalku yang rendah berbanding mereka yang tinggi macam galah aii :-( ,alhamdulillah ayah selalu cakap,tak mengapa rendah,tapi ilmu tinggi eheheh..sangat tegas and garang,angin jugak,manjanya pun boleh tahan :-D dulu selalu sedih sebab tak ada abang dengan kakak,tapi bila dah besar,best pulak jadi anak sulung ni,wpon tanggungjawab berat,kita ni kira org penting juga huhu..also,it makes us more matured dan responsible even how much spoiled we are..it makes me more open minded too..alhamdulillah.. :-)


-----------------
p(^_^)q
gambaru!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 13:22


Pada 11-12-07 10:44 , Fairuzfirdausi posting:

!!! QUOTE !!!

tapi selalu kena usik dengan adik2 (4org) sebab fizikalku yang rendah berbanding mereka yang tinggi macam galah aii :-( ,


ahak!ahak! ku turut mengalaminya...huhuhu... :-D

tak apa,tak apa...yang penting ilmu banyak... :-) dan diamalkan.. :-) :sopan:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

BDK_SEMPOI85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31867
Posting: 115
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 13:27


Pada 11-12-07 13:22 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-12-07 10:44 , Fairuzfirdausi posting:

!!! QUOTE !!!

tapi selalu kena usik dengan adik2 (4org) sebab fizikalku yang rendah berbanding mereka yang tinggi macam galah aii :-( ,


ahak!ahak! ku turut mengalaminya...huhuhu... :-D

tak apa,tak apa...yang penting ilmu banyak... :-) dan diamalkan.. :-) :sopan:




buli nakal2 saja...bukan selalu anak sulung kena buli...kalau yang jadi kakak lah selalu jadi mngsa...hehehe....sib bk saya tak ada kakak...kalau tak siapla... :-D ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For BDK_SEMPOI85Profil   Hantar PM kepada BDK_SEMPOI85   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 11-12-07 13:28


Pada 11-12-07 13:22 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-12-07 10:44 , Fairuzfirdausi posting:

!!! QUOTE !!!

tapi selalu kena usik dengan adik2 (4org) sebab fizikalku yang rendah berbanding mereka yang tinggi macam galah aii :-( ,


ahak!ahak! ku turut mengalaminya...huhuhu... :-D

tak apa,tak apa...yang penting ilmu banyak... :-) dan diamalkan.. :-) :sopan:



ya..seconded :sopan:

kami satu kepala juga,anime..eheeh..tapi kalau part mgusik,sabar sajalah den eh..


-----------------
p(^_^)q
gambaru!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 13:31


Pada 11-12-07 13:27 , BDK_SEMPOI85 posting:

!!! QUOTE !!!


buli nakal2 saja...bukan selalu anak sulung kena buli...kalau yang jadi kakak lah selalu jadi mngsa...hehehe....sib bk saya tak ada kakak...kalau tak siapla... :-D ...


eeeee....nakainya dieerrr...!! :jangan: :-P

p/s: geram...selalu kena buli kat adik lelaki yang no.2 tu...dia dah lah tinggi..ayokk...isk2....dah lah suka tarik2 tudung org... :hammer: geram rasa..


:-o


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

BDK_SEMPOI85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31867
Posting: 115
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 13:34


Pada 11-12-07 13:31 , Nuranys posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-12-07 13:27 , BDK_SEMPOI85 posting:

!!! QUOTE !!!


buli nakal2 saja...bukan selalu anak sulung kena buli...kalau yang jadi kakak lah selalu jadi mngsa...hehehe....sib bk saya tak ada kakak...kalau tak siapla... :-D ...


eeeee....nakainya dieerrr...!! :jangan: :-P

p/s: geram...selalu kena buli kat adik lelaki yang no.2 tu...dia dah lah tinggi..ayokk...isk2....dah lah suka tarik2 tudung org... :hammer: geram rasa..


:-o




ooo....kakaknyer rendah ye...lepas ini kena gayut selalu lah..tinggi sikit.. :-D ...tak perla..kakak kena ngalah dengan adik2...adik laki kan tak pakai tdung...so tarik lah tdung akak dia...brula best...dalam rumah tak apa...tak ada org nampak... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For BDK_SEMPOI85Profil   Hantar PM kepada BDK_SEMPOI85   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 13:40


Pada 11-12-07 13:34 , BDK_SEMPOI85 posting:

!!! QUOTE !!!



ooo....kakaknyer rendah ye...lepas ini kena gayut selalu lah..tinggi sikit.. :-D ...tak perla..kakak kena ngalah dengan adik2...adik laki kan tak pakai tdung...so tarik lah tdung akak dia...brula best...dalam rumah tak apa...tak ada org nampak... ;-)


:-D :-D dah puas bergayut dah dik oii... :-P (gayut telefon)
hehe... :-P

p/s: akh sempoi ni masih study lagi ke..?? berapa org beradik?huhu... mesti jarang kena buli neh... 8-) :kelip:



-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

BDK_SEMPOI85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31867
Posting: 115
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 13:42


:-D :-D dah puas bergayut dah dik oii... :-P (gayut telefon)
hehe... :-P

p/s: akh sempoi ni masih study lagi ke..?? berapa org beradik?huhu... mesti jarang kena buli neh... 8-) :kelip:




saya dah lama habis belajar...dulu study kat uitm s.alam...tahun lepas grad...diploma saja...tak selalu balik rumah so tak ada lah kena buli...hehehe...saya yang buli mereka da lah.. :-D ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For BDK_SEMPOI85Profil   Hantar PM kepada BDK_SEMPOI85   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-12-07 13:47


Pada 11-12-07 13:42 , BDK_SEMPOI85 posting:

!!! QUOTE !!!

:-D :-D

saya dah lama habis belajar...dulu study kat uitm s.alam...tahun lepas grad...diploma saja...tak selalu balik rumah so tak ada lah kena buli...hehehe...saya yang buli mereka da lah.. :-D ..


kaki buli rupanya... :-o

takmo sambung belajar dah ke..??huhu... oo..uitm ye... dekat sajalah dengan tempat ana tu..


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 11-12-07 21:47


penyabar rasa nya..hehe..its depend on personality..tapi for sure..sebagai yang sulong ni memang banyak tanggungjawab kat rumah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 01:10


saya anak ke 2. Garang orangnya
wakakaka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 01:25


Pada 12-12-07 01:10 , Kakngah posting:

!!! QUOTE !!!

saya anak ke 2. Garang orangnya
wakakaka...

salam..

eh...bagaimana anak ke 2 boleh ada dalam ni??

hhuurrmm....

ana pun dah salah parking kereta ni..
huhuhu...

ana ke 2 garang ke??
ye lah tu..
mana ada...
mitos saja tu.
:-D


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Wuddah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2007
Ahli No: 29021
Posting: 508
Dari: Chenderong Balai

Perak  


posticon Posting pada: 12-12-07 08:10


Assalamualaikum....ana pun anak sulung....dari 2 adik beradik...ana yang manja sikit dari adiknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For WuddahProfil   Hantar PM kepada Wuddah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 08:19


Pada 12-12-07 08:10 , Wuddah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum....ana pun anak sulung....dari 2 adik beradik...ana yang manja sikit dari adiknya...



wuddah ni mesti perempuan dan adiknya lelaki..
sebab tu lebih manja...betul tak?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 09:06


.. saya anak bongsu.. tapi saya ada 3 adik:malu:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 09:08


Pada 12-12-07 09:06 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. saya anak bongsu.. tapi saya ada 3 adik:malu:..


:lucu: :lucu: :lucu: adeehhh... :lucu: :lucu: :lucu: :-D


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

BDK_SEMPOI85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.11.2007
Ahli No: 31867
Posting: 115
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 11:22


Pada 12-12-07 09:06 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. saya anak bongsu.. tapi saya ada 3 adik:malu:..



:lol: :lol: ...kalau kaki samun masuk line...mesti jadi kecoh.... :-D ...anak bongsu masih da adik lagi ke???hmm...adik angkat erk... :lucu: ....kalau bukan adik apa erk.... :berfikir: ...adik beradik ke... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For BDK_SEMPOI85Profil   Hantar PM kepada BDK_SEMPOI85   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-12-07 11:24


Pada 12-12-07 11:22 , BDK_SEMPOI85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-12-07 09:06 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. saya anak bongsu.. tapi saya ada 3 adik:malu:..



:lol: :lol: ...kalau kaki samun masuk line...mesti jadi kecoh.... :-D ...anak bongsu masih da adik lagi ke???hmm...adik angkat erk... :lucu: ....kalau bukan adik apa erk.... :berfikir: ...adik beradik ke... ;-)


3org lagi adik dia:

*Nuranys
*mama_iman
*addinulhuda

hehe... :-D :-P :welcome: :welcome:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-12-07 11:38


assalamualaikum..
lina pun anak sulung juga dari 9 beradik..
nak nek kereta balik kampung pun tak muat dah tapi tetap lagi naik satu kereta..:D
bila keluar satu family rasa macam best saja sebab kerabat ramai..dan biaseny org takkan cakap lina sulung..:)
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-12-07 12:30


mas pun anak sulung juga... seronok jadi anak sulung ini... ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-12-07 12:37


Pada 19-12-07 12:30 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

mas pun anak sulung juga... seronok jadi anak sulung ini... ;)


.. contoh???

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-07 14:49


Pada 19-12-07 12:37 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-12-07 12:30 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

mas pun anak sulung juga... seronok jadi anak sulung ini... ;)


.. contoh???


salam..nak mnyampuk kejap. :malu: nak contoh ye.. zatil pun anak sulong juga dr 6.. dhla seorang saja perempuan. adik semua lelaki.. tak payah share barang2..contoh baju ke.. kan seronok tu. slalunya adik2 dapat second hand saja, hehe..guro saja. :-P tapi anak sulong ni slalunya parents letak hrpn yang cukup tinggi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

selembut_salju
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2674
Posting: 121
Dari: damansara utama

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-12-07 16:36


assalamualaikum...nak mencelah sikit...

erm...saya dan suami sama-sama anak sulong...saya anak sulong daripada 6, suami pula sulong daripada 12...ramaikan...

besar juga tanggung jawab...tapi yang seronok bila time berkumpul ramai-ramai...macam-macam cerita ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For selembut_saljuProfil   Hantar PM kepada selembut_salju   Pergi ke selembut_salju's Website   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-12-07 21:43


saya ni anak sulung juga daripada 2org adik beradik........kira saya ni lah abang,saya lah kakak....nama saja ada adik seorang...tapi krenah macam ada 10org adik,hehehehe.....finin lah juga.....masa kecil-kecil dulu selalu juga terasa macam mak ayah lyn adik lebih....asal nak apa saja boleh dapat. tapi bila dah besar ni,akal pun dah matang, rasa bsyukur sangat-sangat d bsrkan dengan cara begini.....rasa lebih bdikari dan kuat smgt bila ada laluan sukar yang datang

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-12-07 21:45


Pada 11-12-07 10:02 , syah_apium posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

ana pun anak sulung jugak
walaupun anak kedua
anak sulung laki
sama jugak kan :-D :-D



samalah, anak sulung lelaki.
cuma saya anak ketiga :D


-----------------
Anehnya perjalanan masa. Tetapi lebih aneh manusia yang melalaikannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

wardiah_alwani
Warga 5 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8299
Posting: 363
Dari: kena bagitau juga ke??huhu

iceland  


posticon Posting pada: 19-12-07 21:54


saya juga anak sulung dari 3 beradik......ada 2 adik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardiah_alwaniProfil   Hantar PM kepada wardiah_alwani   Quote dan BalasQuote

dziaulhaq
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12403
Posting: 563
Dari: perut IBU

singapore   avatar


posticon Posting pada: 20-12-07 12:24


:: sulong dr 5..Penyabar,dedikasi,berdaya kepimpinan,bijak & macho tapi sedikit keras kepala..Hehe :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For dziaulhaqProfil   Hantar PM kepada dziaulhaq   Quote dan BalasQuote

sakeena
Warga Rasmi
Menyertai: 05.12.2007
Ahli No: 31926
Posting: 10
Dari: Bangi

Johor  


posticon Posting pada: 26-12-07 01:52


Pada 19-12-07 14:49 , zatil_alwani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-12-07 12:37 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-12-07 12:30 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

mas pun anak sulung juga... seronok jadi anak sulung ini... ;)


.. contoh???


salam..nak mnyampuk kejap. :malu: nak contoh ye.. zatil pun anak sulong juga dr 6.. dhla seorang saja perempuan. adik semua lelaki.. tak payah share barang2..contoh baju ke.. kan seronok tu. slalunya adik2 dapat second hand saja, hehe..guro saja. :-P tapi anak sulong ni slalunya parents letak hrpn yang cukup tinggi..


wah..setuju2..ana pun anak sulung perempuan..adik2 semua laki..barang tak payah share..bilik pun dapat satu..barang kemas turun kat ana seorang..barang perempuan ana seorang dapat..kadang-kadang bertindak sebagai leader kepada adik2 walaupun mereka dah besar..dan mm betul...mak ayah selalu letak harapan pada ana..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenaProfil   Hantar PM kepada sakeena   Quote dan BalasQuote

2h471f
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.11.2007
Ahli No: 31854
Posting: 44

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-12-07 06:39


hehhehe..........

anak sulong ye.........

alhamdulillah di lahirkan sebagai anak sulong juga..hehehehe
em....tangungjawab memang besar pun.....

dari peranga pula sebenar nya terpulang kepada pendidikan dan persekitaran sebab persekitaran jugak membentuk peribadi seseorang hehehehe.........so terpulang lah.......tak boleh nak ramal sangat pasal perangai dan tingkahlaku ini huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For 2h471fProfil   Hantar PM kepada 2h471f   Quote dan BalasQuote

aesyah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31801
Posting: 109
Dari: chendering, tGanu

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-12-07 11:38


Assalamualaikum
Salam ukhwah salam perkenalan untuk semua terutama buat yang bergelar anak sulung..

saya juga dilahirkan sebagai anak sulung dari 9 beradik..adik bongsu baru berumur 1tahun.cute sangat-sangat!!
:bunga:


-----------------
Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu.


Bookmark and Share

    


  Member Information For aesyah86Profil   Hantar PM kepada aesyah86   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 11:41


.. kalau adik "cute".. akak dia pun mesti "cute" kan.. nak kasi tahu akak adik pun "cute" ek.. tak apa.. aku tolong kasi tau kawan-kawan ukhwah lain yang aesyah86 "cute" macam adik dia:lol:.. baiknya aku:malu:.. ahaks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

zainina_syafiqah
Warga Rasmi
Menyertai: 05.01.2008
Ahli No: 32207
Posting: 20
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 05-01-08 12:46


emm saya pun anak sulung juga, :welcome:


-----------------
jaga diri hiasi peribadi


Bookmark and Share

    


  Member Information For zainina_syafiqahProfil   Hantar PM kepada zainina_syafiqah   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-01-08 13:04


assalamualaikum.
betul ke anak slung ni pnyabar?macam tak cya saja.sebab anak slung ni lebih penting kan dari sendiri.betul tak?jangan mrah,

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

qinairaaa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30115
Posting: 68
Dari: pantai remis, manjung, perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 18:14


saya anak sulong.... penyabar ke selfish ke @ apa saja saya rasa bergantung pada individu tu sendiri. tak ada manusia yang sempurna. best lah jadi anak sulong sebab kita yang pertama kan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qinairaaaProfil   Hantar PM kepada qinairaaa   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 12:42


Pada 05-01-08 13:04 , Ninja85 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum.
betul ke anak slung ni pnyabar?macam tak cya saja.sebab anak slung ni lebih penting kan dari sendiri.betul tak?jangan mrah,


mm tak semua abang long or kak long begitu... buktinye ramai abang long terpaksa berkorban study takat spm untuk bagi laluan kat adik2 or cari duit bantu parents...
abang long saya begitu.. bila adik2 da m'besar baru kahwin dan ada family s'diri.. kena faham juga kenapa mereka lebih pentingkan anak2 dan istri sebab itu tanggungan dia.. saya tak pernah rasa abang long or anak sulung2 ni pentingkn diri sebab dulu-dulu dia mesti pernah berkorban untuk kesenangan kita adik2 nya.. jangan terasa en.ninja.. tapi harap kita ubah stigma kat pasal abang long or kakak long kita k..

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 08-01-08 12:44


Assalamualaikum
ohh..saya belum mendaftar rupanya di sini..saya anak sulung...adik panggil along...bukan 'along...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nurkekasih
Warga Rasmi
Menyertai: 20.08.2007
Ahli No: 30716
Posting: 8
Dari: selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-01-08 13:08


saya pun sulung juga...memang tanggungjawab agak berat..tapi tak apa asal iklas buat apa pun

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkekasihProfil   Hantar PM kepada nurkekasih   Pergi ke nurkekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 08-01-08 13:12


Pada 26-12-07 11:41 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. kalau adik "cute".. akak dia pun mesti "cute" kan.. nak kasi tahu akak adik pun "cute" ek.. tak apa.. aku tolong kasi tau kawan-kawan ukhwah lain yang aesyah86 "cute" macam adik dia:lol:.. baiknya aku:malu:.. ahaks..


kakisamun 'sentiasa baik'..saya tengah membeli jiwa kakisamun ini..ehehe.. :-D


-----------------
p(^_^)q
gambaru!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

niesa217
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.01.2008
Ahli No: 32266
Posting: 56
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 16:37


salam..

saya anak sulung jugak...nama panggilan keluarga ayong...

seronok apa jadi anak sulung...

adik2 mesti ikut turut kata kita..hehehehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For niesa217Profil   Hantar PM kepada niesa217   Quote dan BalasQuote

yoma
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14789
Posting: 60
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-01-08 16:57


saya pun anak sulung...best sebab dp benda-benda baru.basikal baru.......almari buku baru........adik2 dpr warisan lah....tapi sejak kecik saya nak ada abng atau kakak lagi best kedua-duanya........tempat bermanja....huhuhu...apapun redha saja Ketentuan Ilahi...Dia Maha Mengetahui yang terbaik untuk saya................

Bookmark and Share

    


  Member Information For yomaProfil   Hantar PM kepada yoma   Quote dan BalasQuote

taman_syurga
Warga Rasmi
Menyertai: 12.06.2006
Ahli No: 24787
Posting: 17
Dari: taman ilmu & budi

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-02-08 09:32


ana baru jadi anak sulong tahun lepas...macam mana boleh jadi macam tu???erm...perginya abang tersayang...semoga roh nya dicucuri rahmat..amin...rasa berat pikul tanggungjawab anak sulong...kena bagi contoh yang baik untuk adik2..anak sulong dari 4 orang adik beradik...tak sabar nak kerja cepat tolong mak dan ayah....sebab before that abang yang tolong mak dan ayah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For taman_syurgaProfil   Hantar PM kepada taman_syurga   Quote dan BalasQuote

anasha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.04.2007
Ahli No: 29684
Posting: 52
Dari: B.B.B.

Selangor  


posticon Posting pada: 22-02-08 13:04


hmm...best juga boleh jadi anak sulung ni...banyak keistimewaan...
minta saja musti dapat...hehe...lepas itu yang lain jeles saja...hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anashaProfil   Hantar PM kepada anasha   Quote dan BalasQuote

kucing88
Warga Rasmi
Menyertai: 03.09.2007
Ahli No: 30904
Posting: 7

PulauPinang  


posticon Posting pada: 22-02-08 13:08


salam
saya pun anak sulong jugak dr 4 adi beradik...
memang berat tanggungjawab jadi anak sulong ini....
kena jadi contoh tauladan yang baik kepada adik2.....
tapi anak sulong ini saya rasa lagi manja dripd yang lain kan......

Bookmark and Share

    


  Member Information For kucing88Profil   Hantar PM kepada kucing88   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 22-02-08 13:11


nak nyibuk boleh..?? :-D ana sulung tak teriktiraf..jadi sulung pun sebab zauji anak sulung..jadilah kak long :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

raudhatulmardhiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 140
Posting: 262
Dari: Kluang, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-03-08 13:34


Assalamualaikum

ana anak sulung daripada 5 beradik...
2 adik P
2 adik L

best jadi kakak ini...BANYAK MEMBERI DAN BERKONGSI KASIH SAYANG dengan adik-adik...


-----------------
Mencurah Kasih Berkongsi Ilmu http://raudhatulmardhiah.blogspot.com Ingatlah hanya dengan mengingati ALLAH hati menjadi tenang


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhatulmardhiahProfil   Hantar PM kepada raudhatulmardhiah   Pergi ke raudhatulmardhiah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.188628 saat. Lajunya....