Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa-apa yang terjadi pada kita hari ini adalah hasil tindakan kita pada masa lalu
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 101
Ahli: 0
Jumlah: 101




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 3 hari yang lalu


Teknologi
Topik: bior sama˛ melepas...


Carian Forum

Moderator: Administrator, Martyr
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teknologi
    »» bior sama˛ melepas...

Please Mendaftar To Post


Oleh bior sama˛ melepas...

czarcam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11715
Posting: 207
Dari: padang Rengas, Kuala Kangsar.

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-11-04 18:08


...
ader 1 citer yang saye nak kongsi ngan para sahabat sume.. Citer nie agak menarik jugak... sedikit - sebanyak ia bole bg manfaat utk kiter

Citer nye begini....

Satu informasi yang berguna untuk pemilik talipon-talipon bimbit yang mahal-mahal, jika ianya dicuri atau hilang.

Tahukah anda ada cara-cara untuk kita dapatkan serial no. unik ataupun lebih dikenali sebagai emei no. talipon bimbit kita? Kerana setiap talipon bimbit mempunyai emei no. yang berlainan. (ialah macam kita, ada kad pengenalan).

Untuk melihat emei no. talipon bimbit anda, buatlah saperti berikut;
Tekan butang * # 0 6 #. Kod talipon dengan 15 nombor unik akan muncul pada skrin talipon bimbit anda. Inilah emei no. talipon anda.

Catitkan nombor ini di-sekeping kertas untuk anda simpan di tempat yang selamat.

Sekiranya talipon anda hilang. Taliponlah service provider anda dan berikan mereka kod emei no. anda itu. Mereka akan kemudiannya 'Block' talipon bimbit anda itu supaya ianya tidak lagi boleh digunakan oleh sesiapa sekalipun walaupun 'Sim Card'baru digunakan.

Memanglah mustahil talipon yang hilang atau dicuri tu akan dikembalikan sekalipun kita buat laporan pada polis ataupun phone provider. Tapi 'at least' kita akan rasa puas hati jika talipon bimbit kita tu tak boleh langsung digunakan oleh si-pencuri itu....

Citer nie saye dpt dr 'forward emel' member saye... Semoga menjadi panduan kiter b'sama... Dan leh la kiter apply kan cara di atas tadi andaikata henset kiter kecurian....

Wallahua'lam....

**************************
"Perjuangan Ibarat Mata Rantai, Kita Bukanlah Orang Yang Pertama Dan Kita Bukanlah Orang Yang Terakhir....."

Bookmark and Share

    


  Member Information For czarcamProfil   Hantar PM kepada czarcam   Quote dan BalasQuote

gimmiescript
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3198
Posting: 205
Dari: Hokkaido

japan  


posticon Posting pada: 01-12-04 13:36


nice info, tapi betul ker? kalau cam tue.. bagus laaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For gimmiescriptProfil   Hantar PM kepada gimmiescript   Pergi ke gimmiescript's Website   Quote dan BalasQuote

tembakul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3376
Posting: 60
Dari: death river

Johor  


posticon Posting pada: 15-12-04 20:20




dulu saya ada pakai hp nokia 8310...
beli original set.. saya pakai 2 bulan dah kena curi..
pastu cuba la pegi nokia centre sy bagi no imei hp saya macam yg awak kata tu.. dia kata tak boleh pulak.. memang ada member2 kata boleh tapi bila saya pi dia kata tak boleh... saya cuba buat masa tahun lepas 2003... camne??

Bookmark and Share

    


  Member Information For tembakulProfil   Hantar PM kepada tembakul   Pergi ke tembakul's Website   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 18-12-04 07:50





Terima kasih info menarik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-12-04 09:07


Buat apalah beli telefon mahal2? kan lebih baik beli telefon murah jer yg ada pin kod apabila ingin nak 'on' kan telefon tu?

kalau ada pencuri, skjp sahaja dia dapat guna, bila dia nak tukar sim card, terus tak boleh guna telefon tu pasal x dpt akses lagi.

pesan: kalau nak beli telefon, carilah yg provide password utk aktifkan telefon tu....

TQ.

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

jannahsyurga
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.09.2004
Ahli No: 10994
Posting: 35

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-12-04 10:11



terima kasih......

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahsyurgaProfil   Hantar PM kepada jannahsyurga   Quote dan BalasQuote

epi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.12.2003
Ahli No: 6043
Posting: 86
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 22-12-04 19:12


kesimpulannya boleh dibuat gunakanlah telefon awam (public phone)...heheh ..jgn marah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For epiProfil   Hantar PM kepada epi   Pergi ke epi's Website   Quote dan BalasQuote

ctmuslimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7405
Posting: 334
Dari: Baling

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-05 15:10


xyah susah2... anggap je xde rezeki... nam wat camner kan....beli je yg baru..x pun relod je public fon....

-----------------
kasih sayang

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctmuslimahProfil   Hantar PM kepada ctmuslimah   Pergi ke ctmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 15-02-05 21:39


interesting.?

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

akiera
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2005
Ahli No: 14480
Posting: 99
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 26-02-05 20:15


mintak2lah hnst tak kena curi sbb pakai yg murah je..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akieraProfil   Hantar PM kepada akiera   Quote dan BalasQuote

khairol_khalid
WARGA SETIA
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6959
Posting: 433
Dari: kulim hi tech

Kedah  


posticon Posting pada: 10-04-05 19:07


asal boleh guna sudah

-----------------
Al Islam Ya'lu Wala Yu'lah Alaih

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_khalidProfil   Hantar PM kepada khairol_khalid   Pergi ke khairol_khalid's Website   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-05-05 01:17


ooo gitu..


watper la pakai yg mahal² ni..
kang kalo kena kebas dek hantu raye(tgnpnjng) kan nanye tu.. ana yg pakai hnset cam ayam ni pun nyaris² nk kena curik dulu..


Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

Darth_Alakazam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16027
Posting: 95
Dari: kampar,perak

Perak  


posticon Posting pada: 11-05-05 02:03


pergh... dasyat... mmg berguna info ni.
tapi... cara tu boleh pkai untuk semua jenis & model handphone ke?

-----------------
nothing personal... just knowledge and work

MAY THE FORCE BE WITH U

Bookmark and Share

    


  Member Information For Darth_AlakazamProfil   Hantar PM kepada Darth_Alakazam   Pergi ke Darth_Alakazam's Website   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-12-05 00:16


bagus2..syukran for dah info

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.092885 saat. Lajunya....