Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-10-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita bergerak ke arah apa yang difokus
-- Dari filem Kung Fu Panda

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
Daeng_Jati: 6 hari yang lalu
skater: 8 hari yang lalu
HIKAL: 27 hari yang lalu


Kelakar
Topik: anak yang diuji


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» anak yang diuji

Please Mendaftar To Post


Oleh anak yang diuji

umairah_nurani
Warga Rasmi
Menyertai: 03.11.2004
Ahli No: 12252
Posting: 5
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-11-04 20:50


di ceritakan kisah seorang ibu yang melahirkan anknya yang ke-6.dalam usia anak itu yang masih kecil, ibunya membuat keputusan untuk mengerjakan haji ke Makkah.Masih memerlukan ibu dan pasti jika di tanya tentang wajah ibunya itu,dia hanya termenung.
ibu yang pergi ke Makkah itu untuk mengerjakan haji telah meninggal dunia dan ditanam disana.Disebabkan keracunan makanan.
Kini anak itu sudah besar berkat dijaga oleh seorang ibu tiri yang tegas tetapi penyayang.Tetapi ia selalu dipermainkan oleh kakaknya yang mengejeknya tidak mengenal wajah ibu kandung sendiri.Masakan seorang bayi yang berusia 10 bulan mampu merakam segala yang berlaku.
tapi kini anak itu tetap berdoa agar dapat berjumpa dengan ibunya di Akhirat kelak.Alangkah banyaknya ujian yang perlu dihadapi oleh anak itu.

p/s;ini cerita betul.

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairah_nuraniProfil   Hantar PM kepada umairah_nurani   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-11-04 10:42


..
-ni bukan citer kelakar tapi citer sedih...
-apa pun good luck kepada anak tu ..agar dapat kenal ibunya...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

rawdhah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2004
Ahli No: 7485
Posting: 193
Dari: bp

Johor  


posticon Posting pada: 01-12-04 08:54


..hmm ni citer sedih nih....waa siannyer..semoge dier bersama2 ngn ibunye di akhirat kelak....

-----------------
"Bukan satu paksaan untuk disebarluaskan,saling mengingatkan sesama bukanlah hal binasa"

Bookmark and Share

    


  Member Information For rawdhahProfil   Hantar PM kepada rawdhah   Pergi ke rawdhah's Website   Quote dan BalasQuote

cactus60
Warga Rasmi
Menyertai: 03.12.2004
Ahli No: 12779
Posting: 10
Dari: nun jauh di sana

Kedah  


posticon Posting pada: 06-12-04 02:39





ehh...konpiusnyer????

nak sedih atau ketawa nie???

but...congrats 2 u...
keep going babe!!!


:-

***ular yg menyusur akar,tak akan hilang bisanya***





Bookmark and Share

    


  Member Information For cactus60Profil   Hantar PM kepada cactus60   Quote dan BalasQuote

chea_rim
Warga Rasmi
Menyertai: 02.12.2004
Ahli No: 12751
Posting: 1
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 07-12-04 21:30



scan....tu kisoh pasal mu ke?
sedih giler scan.
bawak bersabor ye....

Bookmark and Share

    


  Member Information For chea_rimProfil   Hantar PM kepada chea_rim   Quote dan BalasQuote

nurse_intan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2004
Ahli No: 11770
Posting: 125

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-12-04 06:40



huk aloh...ciannye. takpe la harap anak tu teruskan idup dia and berjaya satu ari nnt...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurse_intanProfil   Hantar PM kepada nurse_intan   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-12-04 06:55


Wassalamu'alaikum wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Astaghfirullah ... apa dah jadi ni ... are u ok? If not bawa istighfar banyak-banyak dan ingatlah bahawa yang Allah lihat pada insan ialah taqwa. Lagipun takkan tak ada gambar lama Allahyarhamah ibu tu semasa walimah dengan bapanya dan juga gambar paspot ke gambar bersama keluarganya ke. Harap anakanda yang berkenaan carilah agar dapat mengenali wajah Allahyarhamah bondanya yang dirinduinya tu ya.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - Berimaginasi ialah mereka (mencipta) satu matlamat dalam minda sedangkan berkhayal ialah membiarkan angan-angan bebas bermain tanpa titik (matlamat).


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 17-12-04 22:35


takpe, kat akhirat nanti jumpe le.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

umairah_nurani
Warga Rasmi
Menyertai: 03.11.2004
Ahli No: 12252
Posting: 5
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 09:19


Pada 01-12-04 08:54 , rawdhah posting:

!!! QUOTE !!!

..hmm ni cerita sedih ini....waa siannyer..semoga dia bersama2 dengan ibunye di akhirat kelak....

salam
lama tak buka..
xsagka ada respon..
maap sebab diam begitu lama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairah_nuraniProfil   Hantar PM kepada umairah_nurani   Quote dan BalasQuote

umairah_nurani
Warga Rasmi
Menyertai: 03.11.2004
Ahli No: 12252
Posting: 5
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 09:21


salam..
tersilap masuk ruangan..
patut la ramai yang kata bukan cerita kelakar..
dan memang tak kelakar pun...
terima kasih sebab bagi respon..
syukran jazilan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairah_nuraniProfil   Hantar PM kepada umairah_nurani   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 09:32


Assalamua'laikum
sedih cerita ni, tapi apa-apa pun perbanyakkan berdoa semoga Allah dapat pertemukan anak dengan ibunya di SYURGA kelak!
~insyaallah~ ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 09:39


~insya4JJ1...~semoga bertemu dengan ibunya ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 10:21


INsyaAllah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

QistinaHumaira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18078
Posting: 156
Dari: di bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-06 10:54


kasihan budak tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For QistinaHumairaProfil   Hantar PM kepada QistinaHumaira   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 19-01-06 11:55


isk..isk..
semoga anak tu bahagia didunia & akhirat...
sentiasalah mendoakan kebahagiaan ibunya disana..
insyaAllah..

wallahua'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 19-01-06 17:46


:roll:0000000000000000000000000:roll:


katak puru main sms.
katak bab main mms ,
aku main games........


:roll:0000000000000000000000000:roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 19-01-06 17:46


:roll:0000000000000000000000000:roll:


katak puru main sms.
katak bab main mms ,
aku main games........


:roll:0000000000000000000000000:roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 19-01-06 17:46


:roll:0000000000000000000000000:roll:


katak puru main sms.
katak bab main mms ,
aku main games........


:roll:0000000000000000000000000:roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.104562 saat. Lajunya....