Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita tidak belajar dari kejayaan-kejayaan kita. Kita belajar dari kegagalan-kegagalan kita.
-- John Naisbitt

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 38
Ahli: 0
Jumlah: 38




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 6 hari yang lalu
lidah-penghunus: 8 hari yang lalu
muslimin23: 17 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Siri '24' di astro melampau!~


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Siri '24' di astro melampau!~

Please Mendaftar To Post


Oleh Siri '24' di astro melampau!~

wafa_qistina
Warga Rasmi
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1115
Posting: 15
Dari: Kampar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-11-04 02:21


a'kum..
just nak menyatakan pndangan tentang siri yang berjudul '24' kat AxN dari barat yang mmg melampau...skarang ni tengah disiarkan kononnyer dalang terhadap penyerangan bom nuklear di Amerika adalah dari 3 negara timur tengah... nampak sangat menghina Islam...
Then ade tunjuk scene yang tentera amerika ni ambush masjid laa..ape laa..dengan berkasut... dan dlm cerita ini jugak, kononnye, amerika ni teramatlh baiknye, termasuklah presidennye sekali...
muaknyer rasa!~ dan dlm siri crite ni gak, mcm nak ditunjukkan, umat Islam sendiri yang menyebabkan peperangan.. melampau sangat lah!~...
Eii..bengangnye...dlm cerite ni, dalang dlm peletupan bom nuklear, didalangi oleh.. syed ali..org Islam..perlu ke kite mendiamkan diri... paling kurang pon...jangnlah kita redha akan perbuatan mereka ni..
So,bagi sesiapa yang nak tgk, siri tu still diteruskan..di AxN...astro... mmg melampau amerika ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_qistinaProfil   Hantar PM kepada wafa_qistina   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 10-11-04 03:07




cadangan saya:

1. lps ni jgn tengok lagi citer tu.. sbb dah terang2 menghina umat Islam kan..

2. hantar surat komplen kat Astro.. atau kalo nak lbh cepat, hantar terus kat suratkhabar.. ader la yg akan menjawab nanti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 10-11-04 04:05




ala...bukan takat citer '24' je...citer 'Alias' pun selalu kaitkan kegiatan keganasan dgn org Islam...yg jahat tu mesti org Arab/Islam...and then ada juga citer pasal perisikan 'The Agency', citer pasal perisikan US, konon baik sgt la jadik 'polis dunia'...dah tentu ada cite pasal 'pengganas'....propaganda je lebih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

ajul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.06.2004
Ahli No: 9401
Posting: 54
Dari: KL

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 10-11-04 04:13



yg ckp ni pon tgk jugak citernya kan?
hehe..nasib baik xde astro...betul kate my father..citer yg ade pon lum tentu tertgk..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ajulProfil   Hantar PM kepada ajul   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 10-11-04 04:21




betul kata fairuzah tu.. citer2 hollywood ni sumer tak leh pakai.. dia bayang presiden dia jer yg baik.. tentera US jer yg hero.. yg lain terrorists belaka..

citer2 siri jenis cam ni mmg tak minat.. tv kat bilik pon jrg bukak.. (rumah saya tak dekk Astro.. channel yg sedia ader pon mmg tak sanggup nengok.. huuuu)

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

baha203
Warga Rasmi
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9581
Posting: 14
Dari: shah alam

Johor  


posticon Posting pada: 10-11-04 04:44


astro dan maxis tukan ananda krisnan punya takkan diorang nak puji puji islam pulak.selagi kita sokong mereka dengan menggunakan perkhidmatan mereka,selagi itu mereka mampu menghina kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For baha203Profil   Hantar PM kepada baha203   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 10-11-04 04:50


Quote:

On 2004-11-10 04:13, ajul wrote:

yg ckp ni pon tgk jugak citernya kan?
hehe..nasib baik xde astro...betul kate my father..citer yg ade pon lum tentu tertgk..hehe



tak tengok mcm mana nak bagi info kat dlm ukhwah.com ni..ekekke....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 10-11-04 07:21


Bilik ana takde tv. PC pun letak kat lab...

p/s: balik kg aje baru leh tgk tv. Tu pun dok tgk VCD aje...

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-11-04 07:40


ala biasalah tu........ ghuzwatul fikr...sedang berlaku kerana mereka menguasai dan berjaya mengekploitasi massa....hanya orang yg ada sensitiviti agama sahaja yg akan sedar perancangan jahat mereka ini.

so, jgn biarkan anda terpengaruh dgn agenda musuh2 Islam melalui media ini.

tQ.

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-11-04 08:28


mm.. dah tengok cerita tu. memang sakit hati dengan jalan cerita. saya memang lebih minat cerita yang lebih kurang begini... berbanding dengan drama melayu yang jiwang tak habis-habis. Tapi kecewa juga akhirnya Drama 24 di AXN (ch17) sudah mula memasukkan unsur-unsur eksploitasi. inilah serangan psikologi dari pihak barat untuk meracuni pemikiran orang asia mengenai islam. Bayangkanlah.... cerita ni ditayangkan ke Singapura, Indonesia, India, Hongkong, China dan termasuk Malaysia sendiri. Bila orang asia tengok cerita ni, pasti akan tergerak hatinya "ye tak ye jugak" (lebih kurangla...). Secara tak langsung, Orang asia sudah mula membenci dan memandang hina Islam dan umatnya.....

...Dunia nak kiamat...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

halawatuliman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.01.2004
Ahli No: 6609
Posting: 346
Dari: bumi nan indah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-11-04 09:05




mmg xpatut disiarkan cerita2 sebegini...merosakkan minda je..

-----------------
..(",)..Allahumma Jammilna Bil 'afiah Wassalamah..(",)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halawatulimanProfil   Hantar PM kepada halawatuliman   Pergi ke halawatuliman's Website   Quote dan BalasQuote

Ibnukhaldun04
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.11.2004
Ahli No: 12270
Posting: 45
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-11-04 10:27


hakikatnye... diorg ni yg laknatullah2 ni.. tahu kat mana 'port' penting yg perlu dikuasai tuk mengubah manusia ni... tu la media antaranya...
bukankah media hollywood dipegang oleh yahudi..?? hmm.. tak leh nk kata apa la... pemimpin2 islam kita plak tak bersatu... ermm.. tak tau la nk cakap apa... kang terlalu berteori ni pun susah gak...

p/s: hehe.. aku ni ckp org jek pandek... diri sendiri pun kannye baik mana pun.... huhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ibnukhaldun04Profil   Hantar PM kepada Ibnukhaldun04   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-11-04 11:16



-bukan sekadar d ASTRO saja..tapi siaran tv lain pun ada juga,tapi mungkin kita tak perasan mesej rancangan yang disiarkan....
-citer cinta ke apa ke,terselit juga unsur macam tu..kalau boleh time menonton hayatilah setiap permasalahan yang berlaku dalam rancangan tu,secara langsung unsur macam ni ada terselit...
-------

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 10-11-04 11:25


memang dah melampau AMERIKA ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

mujahadatunnafsi
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5068
Posting: 745
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-11-04 11:37



Ini bukan masalah rancangan '24' tu...ini sebenarnya adalah ASTRO tu sendiri....

ASTRO secara peribadi, saya rasa 90% kemungkaran....rancangan hiburan berunsur lucah dan macam2 lagi lah....

Iklan " MACAM-MACAM ADA "....modelnya seorang tua, sepatutnya orang tua dikaitkan dengan iklan kematian, ini tidak, dah kubur kata mari pun...masih nak tengok ASTRO.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadatunnafsiProfil   Hantar PM kepada mujahadatunnafsi   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-11-04 11:42


Heheh.....rumah tak de astro....mmg tak nak beli astro coz dengar nasihat Mr Azizi Ali(Millionaire's Coach). Astro adalah membazir!

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

ctmuslimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7405
Posting: 334
Dari: Baling

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-11-04 12:58


xyah nak tgk jauh2 luar sana
dalam negara pun ader citer yg lbh kurang camtu
ingat lagi satu citer tu yg mana kononnya org2 yg bersifat islamic ni tujuan sebenarnya nak pangkat dan kuasa je dgn mengkaburkan mata umum melalui islam yg dibawa, dan satu pihak lagi x berciri islam sgt tapi baik...



-----------------
kasih sayang

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctmuslimahProfil   Hantar PM kepada ctmuslimah   Pergi ke ctmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-11-04 13:10


mmmm...
satu lagi bentuk penjajahan minda..
heheh..
takkan la tak paham..
lagi ramai org islam yg keliru dgn islam itu sendiri maka makin cerah golongan yg anti islam ini berkuasa..
dan bila kafir takut akan islam maka tdk akan terlaksana hukum islam atas prejudis mereka.

p/s..entahla...
anak2 dijajah dgn kartun..
mak pula dgn cite hindustan..
bapa pula dgn wrestling...
keluarga bahagia?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3086
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 10-11-04 16:30


jangan pulak kite tak sedar bahawa kita ni masih dijajah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 11-11-04 00:46


............kebetulan dah masuk topik ni..saya nak tanya sikit tengok tv tu haram ker.....
kengkadang..ada story..yang berunsur nasihat.. tapi..ada pelakon yang buka aurat... camner tu????

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

wafa_qistina
Warga Rasmi
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1115
Posting: 15
Dari: Kampar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-11-04 06:37



mmg saya tengok siri '24' tu..just nak tgk plot ceritanya...tu je..kalo nak taksub dgn cerite tu... xdelah..sebab saya tengok pun hanye sbb saya minat crite aksi...tu je..kalo sokong jalan cerite... xdelah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_qistinaProfil   Hantar PM kepada wafa_qistina   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 12-11-04 04:37


Kalau tak silap pelakon dia Kiefer Suntherland....dulu pnh siar kat tv3....setiap episod untuk setiap satu jam....sbb tu tajuk dia 24 mean satu hari.....sy tatau laa yg new season ni cam mana...umah pn x dak astro.....yg kt tv3 dulu ok jaa.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 19-11-04 11:51


hekeleh...nak tunjuk diorang tu baik sgt le.diorang ni pembelit je banyak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3086
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 22-11-04 13:21


emmmm...

apabila dikatakan Astro...tak heran lah kita sebab toke dia bukan islam....mesti punya nak hancurkan islam....yang patut dipersalahkan ialah orang yang ade kuasa...buat bodoh je....pembangunan nak dimajukan tapi orang islam hancur....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

abu_luqman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.08.2003
Ahli No: 2853
Posting: 121
Dari: Kajang

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-11-04 09:16




Bagus benar bila tengok remaja Islam ambil berat tentang imej Islam di mata org lain. Namun biarlah faktanya betul dan tepat. Jika tidak, imej Islam juga dicampuri dengan nilai negatif seperti suka menghantam tanpa fakta yg jelas.

Sedikit pembetulan fakta mengenai plot 24

- Mmg digambarkan Syed Ali sebagai pengganas yg ingin meletupkan bom nuklear di LA tetapi dalangnya ialah org amerika sendiri iaitu Peter Kingsley, tokeh minyak yg ingin mencetuskan peperangan supaya harga minyak naik di pasaran. Syed Ali merupakan org suruhannya.
- Digambarkan juga watak Yusuf sebagai seorang agen dari negara Islam yg membantu Jack Bauer utk mendapatkan bukti bagi menghalang peperangan dari berlaku.

Lebih ramai watak jahat di kalangan mereka sendiri daripada watak islam yang dipaparkan.

Saya rasa tidak perlu melenting dengan cerita begitu. Memang hollywood adalah kilang cerita yang professional dan guna semua isu semasa utk menarik penonton.

Mengapa tidak ambil nilai positif di dlm cerita tersebut?
- Berusaha bersungguh utk membuktikan sesuatu.
- Kasih sayang antara ayah dan anak.
- Sifat patrotik dan sanggup berkorban untuk negara.
- Mempunyai teknologi terkini untuk mengatasi musuh.
- Perlu bijak mengawal tekanan dan bekerja di dalam keadaan tertekan.
-dan banyak lagi....

Jangan sampai remaja ISlam menjadikan tabiat bercakap2 kosong tanpa fakta jelas dan ramai pula yg menyokongnya. Itu juga boleh menjejaskan imej islam di mata org lain.



Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_luqmanProfil   Hantar PM kepada abu_luqman   Pergi ke abu_luqman's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-11-04 14:10


mmm..

ada betulnya apa yg dikatakan oleh abg abu luqman.
byk nilai2 yg baik boleh kita terima dlm siri tu.
tapi kita bercakap ttg sensiviti kita terhadap drama tu.rasanya walaupun ianya ada unsur positif yg boleh diambil tapi unsur negatif terhadap islam dan masyarakat islam itu sendiri yg ketara.
maka kami anak2 muda yg masih punya sedikit sensiviti ini melenting juga bila saluran media negara ini membenarkan penayangan siri ini.
dalam saluran52 NG saya sudah lupa tajuknya dokomentari khas ttg keganasan yg dilakukan oleh pujuan islam dipalestin terhadap warga israel.
pelik juga saya.
kenapa disiarkan dokomentari tersebut.
jika kementerian boleh menyekat unsur lucah didlm astro skang kenapa tdk dgn unsur2 propaganda ini.

bagi saya jika ada anak muda islam yg senstif terhadap perkara sebegini alhamdulillah.
kerna bilangan anak muda sebegini semakin kurang
dan bilangan yg buat tak tahu pula semakin ramai.

p/s.ramai org melayu melenting bila disentuh ttg hak istimewa org melayu.
tapi tak ramai yg melenting bila pengharaman perarakan sambutan maulidurrasul dipekan2 kecil.


Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 11-12-04 12:43



Letupkan je TV tu...Ehh....Takyah la tengok...memang dah dakyah orang Kristian dan Yahudi......

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-08-07 15:09


saya suka tengok cerita 24 tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-08-07 15:11


dia tunjukkan macam mana orang-orang yang btugas di bahagian anti pengganas buat kerja.kadang-kadang 2 memang tpaksa buat pilihan atas nama keselamatan negara.jalan cerita 2 kena lebih globalise lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 14:25


ada siapa lagi minat cerita 24 tu.boleh bagi pendapat tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 28-09-07 14:45


hehe.. Rashdin, ana tak minat aa cerita 24.. :P

fenin kepala...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 14:47


kat rumah tak ada astro....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 14:48


24 tu bukan saja disiar kat astro tapi kat ntv 7 pun ada siarkan cerita tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 14:49


tengok tom tom bak lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 15:12


tom2bak?apa cerita tu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

tuyup
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6548
Posting: 211
Dari: kota bharu & BTHO, Cheras~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 15:54


that's normal scene nowadays..
kalau boleh, kita jangan tengok-tengok lah cerita macam tu k..
at least we are not support them..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tuyupProfil   Hantar PM kepada tuyup   Pergi ke tuyup's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 16:07


kita hanya tengok jalan cerita sahaja bukan taksub padanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-09-07 17:28


tengok naruto boleh tak?...hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 10:09


alamak,tkeluar topik pula.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

tuyup
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6548
Posting: 211
Dari: kota bharu & BTHO, Cheras~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 12:14


tengok lah anime banyak-banyak k..
nak pergi jepun pun susah juga kalau tak ada duit..
so donload lah naruto banyak-banyak k..
kalau boleh tolong share yang latest k..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tuyupProfil   Hantar PM kepada tuyup   Pergi ke tuyup's Website   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 14:53


wahai saudara-saudara seagamaku.

lebihkanlah membaca dan mengkaji al-quran serta hadith dari menonton tv yang kita tahu itu adalah satu alat untuk melalaikan kita dari mengingati Allah.

kita pun tahu setiap perbuatan kita akan dipertanggungjawabkan di akhirat kan?? so..? =)

memang ada yang berkata..kita tengok saja..jangan taksub..... tapi jika selalu menonton..akan lekat jugak sedikit sebanyak agenda yahudi.

siapa boleh share latest penemuan science dan al-quran atau sunnah rasulullah boleh share? barat banyak sangat dah jumpa.... bila pula turn dari malaysia ??? macam mana nak jumpa hikmah al-quran kalau asyik layan tv kan? =)

wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 14:56


Pada 24-11-04 14:10 , Firdaus_Azimi posting:

!!! QUOTE !!!

mmm..
p/s.ramai org melayu melenting bila disentuh tentang hak istimewa org melayu.
tapi tak ramai yang melenting bila pengharaman perarakan sambutan maulidurrasul dipekan2 kecil.


kawan saya dari singapore. seorang doktor muslims. berjubah dan bertudung labuh berkata gini "tak semua orang melayu adalah ISLAM" kerana orang ISLAM ialah mereka yang mengamalkan ISLAM :D

wallahua'lam


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 16:01


kalau berat sangat nak baca kitab berzikir kalau berat juga berselawat kalau berat juga cukuplah hanya berdiam diri saja.


p/s---->ustz tazkirah yang cakap benda ni pada saya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3086
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 20:42


cerita memang menarik..tapi agak melampau...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 22:56


Media kan salah satu alat perangkap..kita saja yang kadang-kadang terleka..terlena..

Mengenai cerita "24" tu..memang,kdang2 agak melampau jalan ceritanya..
Memburukkn agama/bangsa lain dah jadi satu tabiat dalam setiap cerita
yang dikeluarkan barat..

persoalannya..Kenapa?

bagi saya..
kerana mereka tahu Islam itu adalah sebenar2 agama..
mereka gentar apabila Islam disebut kerana pegangan mereka adalah
serapu-rapuh pegangan..

Kita jangan cepat melenting..takut nanti kita pula yang terpelanting...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Sembi9an
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27663
Posting: 176
Dari: Jawa Timur

indonesia  


posticon Posting pada: 01-10-07 12:31


Standardla tu. Kita sebut PROPAGANDA...

Ada ke sesiapa nak jadi producer atau director yang buat siri-siri tv propaganda untuk Islam pulak? Sedangkan bidang itu diterokai dan dieksploitasi oleh golongan yang anti Islam...

Masih menunggu siri-siri / movie yang menarik yang mengangkat martabat Islam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-Sembi9anProfil   Hantar PM kepada Al-Sembi9an   Pergi ke Al-Sembi9an's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 01-10-07 13:01


kalau ditengok jalan cerita 24 tu,memang nampak islam jadi pengganas tapi secara tersiratnya,rakyat amerika sendiri yang menjadi dalang keganasan.semua dalang2 tu adalah orang2 tertinggi termasuk presidennya sekali.itu yang 24 nak sampaikan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 01-10-07 14:08


Pada 28-09-07 17:28 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

tengok naruto boleh tak?...hehehehe


hek..hek... naruto ok agaknya?

ana baru saja download episod 20-30 Shippuden tadi. Mangga 371.. pergh! :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 03-10-07 00:02


dah masuk cerita naruto pula dah

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 28-10-07 12:08


Pada 24-11-04 09:16 , abu_luqman posting:

!!! QUOTE !!!

Sedikit pembetulan fakta mengenai plot 24

- memang digambarkan Syed Ali sebagai pengganas yang ingin meletupkan bom nuklear di lah tetapi dalangnya ialah org amerika sendiri iaitu Peter Kingsley, tokeh minyak yang ingin mencetuskan peperangan supaya harga minyak naik di pasaran. Syed Ali merupakan org suruhannya.
- Digambarkan juga watak Yusuf sebagai seorang agen dari negara Islam yang membantu Jack Bauer untuk mendapatkan bukti bagi menghalang peperangan dari berlaku.

Lebih ramai watak jahat di kalangan mereka sendiri daripada watak islam yang dipaparkan.

Saya rasa tidak perlu melenting dengan cerita begitu. Memang hollywood adalah kilang cerita yang professional dan guna semua isu semasa untuk menarik penonton.

Mengapa tidak ambil nilai positif di dalam cerita tersebut?
- Berusaha bersungguh untuk membuktikan sesuatu.
- Kasih sayang antara ayah dan anak.
- Sifat patrotik dan sanggup berkorban untuk negara.
- Mempunyai teknologi terkini untuk mengatasi musuh.
- Perlu bijak mengawal tekanan dan bekerja di dalam keadaan tertekan.
-dan banyak lagi....

Jangan sampai remaja ISlam menjadikan tabiat bercakap2 kosong tanpa fakta jelas dan ramai pula yang menyokongnya. Itu juga boleh menjejaskan imej islam di mata org lain.



lepas ni baca betul-betul dulu barulah buat kenyataan.24 tu nampak saja negatif tapi sebenarnya tidak.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

biohazard
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.10.2007
Ahli No: 31483
Posting: 163
Dari: bumi

Perak  


posticon Posting pada: 28-10-07 13:20


Pada 10-11-04 04:13 , ajul posting:

!!! QUOTE !!!




betul tu....tak ada astro pun tak apa...tak mati pun...tengok kartun lagi bezz...

Bookmark and Share

    


  Member Information For biohazardProfil   Hantar PM kepada biohazard   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7870
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 28-10-07 18:19


alahai,astro ok apa.banyaj variati pilihan jadi senang saja pilih.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.221607 saat. Lajunya....