Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jiran adalah lebih berharga berbanding saudara jauh
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 96
Ahli: 0
Jumlah: 96




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: hari raya tanpa makna!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» hari raya tanpa makna!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh hari raya tanpa makna!!!

trixers
Warga Rasmi
Menyertai: 15.09.2004
Ahli No: 11126
Posting: 8
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-11-04 00:02


akum,
ana cuma nak perngatkan pada diri ana dan sahabat sekalian supaya dalamnkemeriahan kita menyammbut syawal nanti , jangan dilupakan pula kepada sahabat2 kita yang terpaksa berhari raya dalam keadaan ketakutan,

keadaan umat islam di negera2 seperti palestin, iraq, afghanistan dan terbaru thailand amat memeritkan.... sebagai renungan ,kita doakan supaya mereka dapat merayakan kemenangan bulan ramadhan dalam keadaan aman, moga- moga anda semua berada dalam kesabaran dan terus berada di dalam landasan islam

Bookmark and Share

    


  Member Information For trixersProfil   Hantar PM kepada trixers   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-11-04 00:30


wbt...

raikan aidilfitri ini dengan penuh kesyukuran... Insya Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-11-04 08:37



-raya tu sambut macam biasa jer..
-itu dah takdir kepada mereka..doakan je la..kita plak buat macam biasa je..
-sesungguhnya Allah SWT tidak berlaku kejam terhadap hamba-hambanya..setiap kejadian itu adalah bermula dari kita sendiri..
wallahu a`lam.....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

halawatuliman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.01.2004
Ahli No: 6609
Posting: 346
Dari: bumi nan indah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-11-04 08:53




jgn beraya sakan sgt udahla ye...ingat2 la sama..

-----------------
..(",)..Allahumma Jammilna Bil 'afiah Wassalamah..(",)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halawatulimanProfil   Hantar PM kepada halawatuliman   Pergi ke halawatuliman's Website   Quote dan BalasQuote

ayuAnnisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.09.2004
Ahli No: 10900
Posting: 148
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 08-11-04 11:47


betul tu..beraya tu jgn sakan sgt..igtla kan org yg dah tiada lagi...doakn mereka byk2....amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuAnnisaProfil   Hantar PM kepada ayuAnnisa   Pergi ke ayuAnnisa's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 08-11-04 13:07


bersyukur coz negara kita aman sentosa.semoga mereka sabar dgn dugaan dari Allah,kita di sini hanya mampu berdoa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

penjejak_iman
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.01.2004
Ahli No: 6679
Posting: 35
Dari: alam ruh

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-11-04 01:33


yerp..banyak2 la bersyukur masa ni kerana tak mustahil satu masa nanti kita pun senasib ngan iraq,paletin,thailand (dah dekat sangat tuu!)...dan lain2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For penjejak_imanProfil   Hantar PM kepada penjejak_iman   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-11-04 13:06


mmmmmmmmmmmm...
bersyukur..alhamdulillah..
dan dlm masa yg sama tu..
jgnlah setakat hanya kita berdo'a ..
agar semua ummat islam yg tertindas akan mencapai kemenangan.
hulur2kan bantuan ...
rakyat malaysia kan kaya2..
apalah sangat rm10 tu.,..tul tak..
yg pastinya...
bertawakal tanpa usaha juga rasanya tak jadi juga.

hari ini mereka ditindas..
esok lusa kita pula mana tahu..

p/s..apa perasaan kita..
geram..marah..
atau takde perasaan langsung..
bila ummat islam dibunuh..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 12-11-04 10:27




Raikan raya dengan penuh kesyukuran dan ziarah menziarahi lah untuk mengeratkan hubungan sillahturahim .........

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

LizAnnisa
Warga Rasmi
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11591
Posting: 18
Dari: United Kingdom

Johor  


posticon Posting pada: 12-11-04 19:14


'kalau roboh kota melaka
papan dijawa ku beri percuma
seronok beraya sampai terleka
setan dan iblis joget bersama.....'
[IMG]dam..didam..didam..[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For LizAnnisaProfil   Hantar PM kepada LizAnnisa   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-04 23:56




nak raya semeriah2nya pun tak payah la sbb sedara2 kita di luar sana masih lagi bertempur dgn kuasa kuffar. kita sambut sederhana cukup la sbg meraikan kejayaan kita melawan hawa nafsu.

-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

rawdhah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2004
Ahli No: 7485
Posting: 193
Dari: bp

Johor  


posticon Posting pada: 13-11-04 07:35


...hmm sambutlah sekadarnya...betullah tu..mengikut kemampuan masing2....ingat org lain....banyak2 sedekah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rawdhahProfil   Hantar PM kepada rawdhah   Pergi ke rawdhah's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-04 08:41


PANTUN KUIH RAYA

1. Sudah lemang ketupat pula,
Sudah bermaafan mengumpat pula.

2. Tat tak retak batang buruk tak dingin,
Puasa tak nak raya bukan main.

3. Ada lemang ada rendang,
Ada hutang pun boleh datang.

4. Pecah semprit pecah suji,
Dah dapat duit terus angkat kaki.

5. Kata maruku rempeyek serpih,
Kata kat aku dia yang raya lebih.

6. Dari tapai ubi baiklah tapai pulut,
Dari sakit gigi baiklah sakit perut.

7. Banyak baulu banyaklah kuih bangkit,
Banyak bertamu banyaklah dapat duit.


http://us.f127.mail.yahoo.com/ym/ShowLetter?MsgId=248_7893543_695194_2965_1572_0_47924_4040_991693813&Idx=4&YY=71621&inc=25&order=down&sort=date&pos=0&view=a&head=b&box=Inbox

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.111372 saat. Lajunya....