Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-09-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Akan sentiasa ada yang memperbodohkan selagi masih ada yang rela diperbodohkan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 56 hari yang lalu
muslimiman: 61 hari yang lalu
tornado: 81 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Doa untuk Kekasih


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Doa untuk Kekasih

Please Mendaftar To Post


Oleh Doa untuk Kekasih

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-11-04 09:55


DOA UTK YG BERCINTA ,SAPE-SAPE YANG TENGAH BERCINTA ATAU BARU NAK BERCINTA ATAU TENGAH BERTUNANG.. AMAL-AMALKANLAH DOA NIH..

'Bingkisan Doa.' Ya Allah.... Seandainya telah engkau catatkan... Dia milikku tercipta buatku... Satukanlah hatinya dengan hatiku... Titipkanlah kebahagian antara kami.... agar kemesraan itu abadi... Dan ya Allah... ya tuhanku yang maha mengasihi... Seiringkanlah kami melayari hidup ini... Ketepian yang sejahtera dan abadi...

Tetapi ya Allah... Seandainya telah engkau takdirkan.... dia bukan miliku... Bawalah ia jauh dari pandanganku.... Luputkanlah ia dari ingatanku... Dan peliharalah aku dari kekecewaan....

Serta ya Allah ya tuhanku yang maha mengerti.... Berikanlah aku kekuatan... Melontar bayangannya jauh ke dada langit... Hilang bersama senja nan merah.. agarku bisa bahagia... Walaupun tanpa bersama dengannya...

Dan ya Allah yang tercinta... Gantillah yang telah hilang.... Tumbuhkanlah kembali yang telah patah... Walaupun tidak sama dengan dirinya...

Ya Allah ya tuhanku... Pasrahkanlah aku dengan takdirmu... Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan... Adalah yang terbaik buat ku.... kerana engkau maha mengetahui... Segala yang terbaik buat hamba Mu ini...

Ya Allah... Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku... Di dunia dan di akhirat... Dengarlah rintihan dari hamba Mu yang daif ini... Jangan engkau biarkan aku sendirian... Di dunia ini mahupun di akhirat... Menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran... Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman... Supaya aku dan dia sama2 dapat membina Kesejahteraan hidup... Ke jalan yang Engkau redhai... dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh....

Amin.. Ya Rabbal A'lamin. .


Bookmark and Share

    


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

warsha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.10.2004
Ahli No: 12144
Posting: 129

Pahang  


posticon Posting pada: 05-11-04 03:52


hem..bgus doa nie...
insya-Allah sy akn amalkan!

Bookmark and Share

    


  Member Information For warshaProfil   Hantar PM kepada warsha   Quote dan BalasQuote

czarcam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11715
Posting: 207
Dari: padang Rengas, Kuala Kangsar.

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-04 04:23


....
... thanks for ur info alin1605 .......oo.. awk slalu amalkan eak.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For czarcamProfil   Hantar PM kepada czarcam   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-11-04 15:21


erm..macam lagu inteam jer..
apapun terima kasih..

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-11-04 01:32


paragraph yg sebelum "amin ya rabbal alamin" tu je best sikit.. hehe.. sbb yg atasĀ² tu semua doa utk org yg dah berpunya.. kat bawah tu general sikit
wallahu a'lam..

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

adilzam
Warga Rasmi
Menyertai: 03.11.2004
Ahli No: 12233
Posting: 7
Dari: lampu ajaib

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-11-04 01:58


insyallah....akan ku amalkannya setelah bertemu akan calonnya....

-----------------
indahnya ALAM ini......

Bookmark and Share

    


  Member Information For adilzamProfil   Hantar PM kepada adilzam   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-11-04 09:08



-doa yer..bagus juga !!
-thanks....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-11-04 09:34


Ape doa2 utk kekasih ni...doalah untuk ummat

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-04 23:36


hm...doa untuk kekasih???permulaan ayat macam dalam doa solat sunat istikharah jer..tapi including doa untuk kekasih ler...bolehlah...tapi..jarang amalkan ler...baik doa untuk mak bapak..thanks anyway

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

alhidayah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.06.2004
Ahli No: 9628
Posting: 55
Dari: kuktem

PulauPinang  


posticon Posting pada: 21-11-04 18:47


Seem like lagu in-team...
InsyaAllah.. akan diamalkan.. ushe tanpe doa pun takleh gak kan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For alhidayahProfil   Hantar PM kepada alhidayah   Pergi ke alhidayah's Website   Quote dan BalasQuote

yeop
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9097
Posting: 199
Dari: Aalen

germany  


posticon Posting pada: 21-11-04 18:54



le...abih tu untuk yg single camana...buleh gakkan..
insyaAllah sama-sama kita amalkan!

Mudah-mudahan kita terdiri dikalangan golongan abdan syakura.


[ Posting ini telah di edit oleh: yeop pada 2004-11-21 18:56 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For yeopProfil   Hantar PM kepada yeop   Quote dan BalasQuote

inspirasihearty85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8525
Posting: 85
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-04 15:55




ooo...rupanya lagu in-team digubah dari doa ni la yer.. saya ader gak doa tu..tapi tak sepanjang yg alin bagi la..
sebab tu la saya suka sangat lagu 'doa seorang kekasih' tu..
buat kan kite sentiasa pasrah n redha kan??

-----------------
"bersungguh2lah kamu semua pada Hari Raya Fitri dengan bersedekah dan amalan2 yang baik yang bagus dari solat, zakat, tasbih, tahlil kerna sesungguhny

Bookmark and Share

    


  Member Information For inspirasihearty85Profil   Hantar PM kepada inspirasihearty85   Quote dan BalasQuote

bai
Warga Rasmi
Menyertai: 06.11.2004
Ahli No: 12317
Posting: 10
Dari: mrsm k. lipis

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-11-04 11:51



ahlan wasahlan. hem ana ni bkn nyer reti sgt bab cintan.tetapi disini nak diingatkan .kalau bercintantu jgn smp tak ingat dunia. rasa cinta pada seseorang adalah dugaan bg sorg manusia,terutamanya bg sorg remaja.so, jgnlah kita leka dgnnikmat itu.
Jika sudah tiba masanya berdoalah kita agar ditemuakan dgn pasangan yg taat pada perintah ALLAH.
Ya Allah, jauhilah aku drpd mengingati org lain melebihi drpdaku mengingatiMU.
Ya, Allah jauhilah aku mencintai makhlukMu yang lain melebihi dr aku mencintaiMu dan kekasihmu

Bookmark and Share

    


  Member Information For baiProfil   Hantar PM kepada bai   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2004
Ahli No: 11892
Posting: 78
Dari: parit buntar

Perak  


posticon Posting pada: 29-11-04 12:12



doa nie buleh amalkan dr skrg walaupon tak bercinta...cuma sbg amalan..persediaan...nie my favourite song dr inteam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurgaProfil   Hantar PM kepada setanggisyurga   Quote dan BalasQuote

elyss
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12570
Posting: 90
Dari: pekan baru,riau

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 29-11-04 22:18


oh..ho...baru lis tau lagu inteam itu amik dr doa nilah yer..lis pun suka sgt2 lagu'doa seorang kekasih ' tu...lagu inteam 04 mmg best sgt di smping bercinta berlandaskan syariat islam ia juga sntiasa menyedarkan diri in sbg hamba allah yang lemah,kerdil lagi hina...

-----------------
...diri ini tercari-cari identiti seorang wanita yang solehah... YA ALLAH berilah daku petunjuk dan hidayahMu..sesungguhnya hanya pada Mu ku meminta....

Bookmark and Share

    


  Member Information For elyssProfil   Hantar PM kepada elyss   Quote dan BalasQuote

maisarah_anisah
Warga Rasmi
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25702
Posting: 16
Dari: putrajaya

Selangor  


posticon Posting pada: 11-08-06 09:54


MUNAJAT CINTA..

YA ALLAH.. jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu agar bertambah kekuatanku untuk mencintaiMu..

YA MUHAIMIN.. jika aku jatuh cinta, jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku padaMu..

YA ALLAH.. jika aku jatuh hati, izinkanlah aku menyentuhn hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu, agar tidak aku tejatuh daripada cintaMu.

YA RABBANA.. jika aku jatuh hati, jagalah hatiku agar tidak berpaling dari Mu..

YA RABBUL IZZATI.. jika aku rindu, rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalan Mu..

YA ALLAH.. jika aku rindu, jagalah rinduku padanya agar tidak lalai aku merindui syrgaMu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarah_anisahProfil   Hantar PM kepada maisarah_anisah   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 11-08-06 10:01


cintA yaNg utAMA
cInta sEjAti...
cIntAlAH ALLAH..
bAHAgiA duNia akhIRAt...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 11-08-06 12:17


syukran~

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

qutb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.11.2004
Ahli No: 12610
Posting: 133
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-08-06 14:49


syukran...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qutbProfil   Hantar PM kepada qutb   Quote dan BalasQuote

mukminah_06
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25699
Posting: 72
Dari: malaysia

malaysia  


posticon Posting pada: 11-08-06 15:22


syukran jazilan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukminah_06Profil   Hantar PM kepada mukminah_06   Quote dan BalasQuote

sohibah
Warga Rasmi
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25712
Posting: 4
Dari: malaysia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-08-06 16:34


cinta pada tumbuhan
tumbuhan layu
cinta pada harta
harta akan ditinggalkan
cinta pada manusia
manusia mati
cinta pada Allah
itulah yang hakiki

Bookmark and Share

    


  Member Information For sohibahProfil   Hantar PM kepada sohibah   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-08-06 16:39


nice do'a..moga cintaku dipeliharaNYA..ameen

Bookmark and Share

    


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

cahaya_87
Warga Rasmi
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25601
Posting: 14
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-08-06 16:49


terima kasih.... berkongsi doa di dalam portal ini....
insyallah akan saya amalkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_87Profil   Hantar PM kepada cahaya_87   Quote dan BalasQuote

muslim_boy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2006
Ahli No: 23728
Posting: 142
Dari: Kota Bharu Bandaraya Islam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-08-06 17:13


thanks to you all...
nice do'a...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslim_boyProfil   Hantar PM kepada muslim_boy   Quote dan BalasQuote

gerimissenja
Warga Rasmi
Menyertai: 22.08.2006
Ahli No: 25987
Posting: 13
Dari: udm kampus kusza

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-11-06 13:36


salam......
alhamdulillah,saya selalu mengamlkannya...
harus yakin dengan ketentuan allah...
syukran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For gerimissenjaProfil   Hantar PM kepada gerimissenja   Quote dan BalasQuote

FathensuriatiJusoh
Warga Rasmi
Menyertai: 11.11.2006
Ahli No: 27299
Posting: 1
Dari: New Zealand

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 12-11-06 14:45


assalamualaikum..urm dah banyak kali terjumpa artikel macam ni..anyway harapnya lelame dah lekat lah doa tu dalam kepala..

all the best to all ...daa

Bookmark and Share

    


  Member Information For FathensuriatiJusohProfil   Hantar PM kepada FathensuriatiJusoh   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-01-07 15:34


ALHAMDULILLAH..bagus DOA NI

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

ana_muslimah89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26242
Posting: 49
Dari: depan pc

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-01-07 16:33


kiranya tiada cinta insan untukmu,
maka serahkanlah cintamu kepada ILLAHI,
kerana kelak satu hari nanti kan hadir cinta insani
yang mencintai ILLAHI kepadamu,
sebagaiman cintamu kepadaNYA

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_muslimah89Profil   Hantar PM kepada ana_muslimah89   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 30-01-07 16:57


Pada 16-11-04 09:34 , ridwan_daie posting:

!!! QUOTE !!!

apa doa2 untuk kekasih ni...doalah untuk ummat



ini spesifik untuk kekasih...doa untuk ummat pun pun perlu juga dibaca..tak semestinya bila baca doa ni kita tak baca doa lain dah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

zahratunnur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.12.2006
Ahli No: 27966
Posting: 85
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 30-01-07 23:39


redha dengan ketentuan ilahi..tapi jangan lupa berdoa..even dalam mencari pasangan pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratunnurProfil   Hantar PM kepada zahratunnur   Quote dan BalasQuote

masturat
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.01.2007
Ahli No: 28227
Posting: 32
Dari: taj mahal

india   avatar


posticon Posting pada: 30-01-07 23:50


Semoga orang2 yang bercinta tu amalkanlah doa ni....Memang bagus untuk hubungan.supaya perhubungan yang terjalin bukan atas nafsu tapi untuk bersama-sama memperjuangkan Islam....


-----------------
amna mujahidah


Bookmark and Share

    


  Member Information For masturatProfil   Hantar PM kepada masturat   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.114455 saat. Lajunya....